Despre deficiențele programului de vaccinare. Conf. Dr. Craiu Mihai

Rândurile de mai jos conțin o discuție purtată cu Conf. Dr. Craiu Mihai, discuție care a debutat pe cel mai mare grup de Facebook dedicat vaccinurilor și vaccinării, acolo unde se discuta cazul unei morți din Italia a unor copii diagnosticați cu pertusis, o boală ce poate fi foarte ușor prevenită prin vaccinare.

Așa am aflat că în România, la Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului (IOMC Alfred Rusescu) din București, a fost confirmat un deces cauzat de pertusis. Diagnosticul a fost stabilit folosind cea mai riguroasă tehnică de detecție: PCR (polymerase chain reaction), pacient îngrijit chiar de dr. Craiu.

Și nu, nu era vorba de un copil al cărui părinți au o problemă cu vaccinurile, așa cum v-ați aștepta, mulți dintre voi, ci de un copil provenit dintr-o familie foarte săracă, dintr-o comunitate mai izolată, care ar fi acceptat vaccinul, dacă sistemul medical ar fi ajuns până la ei. Copilul a contractat boala de la fratele mai mare, de 8 ani, și el nevaccinat.

Am aflat cu stupoare că și în orașele mari există mii de copii nevaccinați fie pentru că nu sunt pe listele unui medic familie sau vaccinul nu vine, sau vine târziu, în cantitate insuficientă și cu o birocrație ENORMA, de la autoritățile responsabile. În România poți avea un copil care să moară de pertussis sau polio sau tetanos (alt deces recent în București) și fără să fii neapărat anti-vaccin. Din păcate în zona mioritică se împletesc ghinionul cu stupiditatea.

Așa că am reușit să îl aduc pe domnul doctor la un mic interviu, în privat, pentru mai multe informații despre birocrația vaccinurilor din România și despre proiectul Legii Vaccinării, aflat acum în dezbatere, iar ceea ce am aflat m-a făcut să îmi doresc ca toți românii care mai știu ce înseamnă siguranță medicală să se mute în țări care au o politică mai normală, să-i lăsăm pe anti-vacciniștii lui pește să vadă ce înseamnă lipsa imunității de turmă.

Leviatan: Cam cât durează toată procedura, de la momentul în care pediatrul sau MF face cererea și până la momentul în care are deja vaccinul în cabinet?

Craiu Mihai: Birocrația locală este cea care face diferența. Sunt județe unde Direcția de Sănătate Publică (DSP) funcționează cu toată solicitudinea. Sunt altele sinistre… Deci ține de oameni. Se cer medicilor de familie tot felul de aberații și raportări ANTICIPATIVE în format scris redundant (pe hârtie și/sau electronic) fără de care nu primesc vaccinurile. Uneori e imposibil să știi câși copii se vor naște și dacă îi pui pe lista DOAR pe cei existenți apare decalajul. Comunicare proastă birocratică….

Și suma plătită de Casa De Asigurări e ridicola pentru o vaccinare. 10 Ron. 2 euro…. Ca să te tunzi se plătește mai mult. De aceea există medici de familie care refuză vaccinarea. Nu își pot asigura timpul necesar unui consult decent și al vaccinării când au la ușă 10 pacienți care așteaptă…. pentru 2 euro. Pur și simplu nu e rentabil, susțin mulți medici de familie.

Leviatan

Ok … dar la raportări MF nu pot include și gravidele? Cu un plus de 10%, să spunem, în cazul în care mai sunt femei despre care nu se știe că sunt gravide. Și știu că sunt și astfel de cazuri

Craiu Mihai: Aveți dreptate ca principiu. Și așa aș face eu… DAR birocrații noștri dau vaccinurile pe bază de CNP. Adică dacă nu ai CNP nu vaccin. Asta își dorește legea vaccinării să facă. Stoc național cu rezervă.

Leviatan

Ați spus că se cer rapoarte anticipative. Alea nu sunt folosite pentru ca DSP … Botoșani să aibă stocul necesar și să le livreze numai când apare CNP? Adică… ceri un raport și faci ce cu el?

Craiu Mihai: Exact așa cum ați scris: cer hârtii inutile. Căci DAU vaccinurile DOAR după cifre concrete căci există RENV – Registrul Național Electronic de Vaccinare. Aici MF trece seria și nr de vaccin la fiecare copil DUPĂ ce l-a făcut.

Și obligația de a face la cabinetul MF vaccinul în condițiile cerute de lanțul frigului. Acum MF merge săracul de 10 ori – exagerez- la DSP ca să ducă hârtii până vine cu geanta frigorifică plină la cabinet

Leviatan

Ok, le dau după CNP. Dar … ca să ai stocul necesar de doze nu ar trebui ca acele rapoarte anticipative să fie centralizate la nivelul MS și să fie folosite pentru a importa/produce dozele necesare pe viitor? Să nu mai fie nevoie de așteptare ?

Craiu Mihai: Asta NU există până acum. Este o prevedere în proiectul Legii Vaccinării. Ideea este că până acum autoritățile nu aveau nici o vină. Doar părinții anti-vaccin, biserica și doctorii iresponsabili care vaccinau doar pe hârtie. Cu alte cuvinte la nivel central se știe sigur că există în România peste 20% din copii nevaccinați pentru anumite vaccinuri, vezi ROR.

Cred sincer că multe anomalii sunt ameliorabile dacă va trece de parlament Legea Vaccinării. Este în spiritul reglementarilor europene existente. Cu obligații pentru autorități la toate nivelele și cu un lanț de execuție clar prevăzut cu sancțiuni – inclusiv pentru stat! – și termene de remediere.

Leviatan

Cât despre doctorii care vaccinează numai pe hârtie … cum pot fi prinși? Pentru că, până la urmă, actele vorbesc. Și în acte toți sunt vaccinați?

Craiu Mihai: Ancheta epidemiologică identifică vulnerabilitate într-o comunitate. Și atunci se pot doza anticorpii pentru hep B sau orice altceva. Dacă un grup de copii ai doctorului X nu au anticorpi de hep B iar alții, de la doctorul Z, care a folosit în același timp aceeași serie de vaccin, au acei anticorpi, se poate dovedi.

Exista precedente în UE și SUA. Cu fraudulenți ajunși în pușcărie

Leviatan

Ok, deci cu medicii ca Cristha Todea-Gross, din Cluj Napoca, se poate rezolva printr-o anchetă. Mai rămân părinții, pentru că am văzut proiectul. Singurul lucru la legea aia, care nu îmi place, e faptul că părinții nu sunt sancționați. Sau cel puțin sancțiunile trebuie aplicate de DJASPC, care nu se va omorî să deschidă procese de „rele tratamente” celor care nu își vaccinează copiii. Acolo ar mai trebui umblat...

Craiu Mihai: Păi vor fi sancționați părinții. Căci încalcă dreptul la educație al copilului. Acesta nu poate fi înscris la școala datorită REFUZULUI părintelui de vaccinare FĂRĂ cauză medicală. Și există evidența clară, după CNP. Aici școala sesizează

Iar pentru școală DACĂ, îi primește nevaccinați, e caz penal. Există, din ce am văzut, cele mai mari amenzi la acest nivel. Tot lanțul se închide la școală. E dreptul garantat de constituție al copilului la educație.Există sancțiuni pentru toți cei care încalcă acest drept (părintele ca nu vrea, dr. care face fictiv și e prins, autoritățile care nu au vaccinuri sau le eliberează prost). Iar despre posibilitatea de a chema statul în instanță și al acuza că încalcă dreptul copilului la educație… există DEJA cazul judecat. Autoritățile române nu vor avea nici o problemă în a refuza clase de nevaccinați.

Eu cred că NU ar trebui să mai moară în mileniul 3 copii de boli ce pot fi prevenite prin vaccinuri. Este aberant. Și încalcă orice principiu…. Mai ales pe cele creștine. Părinții ăstia au aroganța de a se substitui oricărei autorități divine. Se cred … peste Dumnezeu sau Allah!

Leviatan

Câți din funcționarii de la nivel central au experiență „în câmpul muncii”? Câți au lucrat, efectiv, în spitale și cabinete?

Craiu Mihai: Cei mai mulți au absolvit facultăți private, deci NICI MĂCAR NU AU VĂZUT pacienți, dar să mai și trateze vre-unul. Uitați-vă pe cv-urile oficiale…

Și aș mai adăuga o mențiune, pentru cei care se vor opări, legându-se de începutul articolului și afirmând că România nu are o problemă cu pertusis, că statisticile naționale arată bine. Da, arată excelent (glumesc) pentru că:

Craiu Mihai: Boala odată diagnosticată se raportează obligatoriu. Dar tehnicile de diagnostic sunt disponibile doar în centrele mari universitare. Și costurile sunt realmente ridicate pentru PCR. Opinia mea este că există un sever sub-diagnostic actualmente, în România, al pertussis.

Iar la final, o ultimă rugăminte celor care au ajuns, fie și din întâmplare, pe această pagină: dați-o mai departe, cât mai mult, cât mai des. Poate că așa cei care se ocupă acum de programele de vaccinare vor înțelege nevoia unei noi legi a vaccinării, a unui nou mod de a gândi programele de vaccinare și poate, doar poate, se vor mai uita odată asupra muncii la care supun medicii de familie și pe cei din maternități, pentru procurarea vaccinului.

11 răspunsuri la „Despre deficiențele programului de vaccinare. Conf. Dr. Craiu Mihai

  1. Reblogged this on Pro Vaccin and commented:
    Am aflat astăzi despre un nou deces al unui copil sub două luni din cauza unei boli prevenibile prin vaccinare. De data asta în București. Vestea ne-a fost împărtășită de către Conf. Dr. Craiu Mihai pe grupul Facebook „Vaccinuri și vaccinare – clarificări pentru părinți”. De aici s-a născut un interviu cu domnul doctor pe care vă invit să-l urmăriți aici.

    Apreciază

  2. Mda … bănuiesc că întrebarea e pusă ca să dovedești că vaccinurile sunt ineficiente, nu.
    Vaccinul TBC nu are eficientă pe toată durata vieții, ăsta fiind un aspect.
    Al doilea aspect e că există o mică diferență între un bolnav care a avut la un moment dat protecție și face o formă care se tratează în 3 luni și un bolnav care nu a fost vaccinat și a făcut o formă de TBC generalizat, care l-a trimis la popă. Diferența se numește autopsie.
    Și da, am văzut destul cazuri de oameni cu organismul neprotejat, pentru că lipsă vaccin sau alte deficiențe, care au crăpat elegant din cauza TBC

    Apreciază

  3. majoritatea bolnavilor de TBC sunt vaccinati antiTBC, deci fiecare trage conclizia care o doreste….cat priveste birocratia, de un an de zile incerc sa fac rost de vaccin pentru copil prin dr de familie si DSP-ul nu il are….asa ca…pe ei cine ii sanctioneaza?

    Apreciază

  4. Mi-am vaccinat copilul conform schemei obligatorii si, de fiecare data am fost pusa sa semnez ca sunt de acord. Pentru ce acest protocol din moment ce vaccinul este „obligatoriu” si „benefic” organismului? ROR-ul imunizeaza pe cel mic cativa ani: de ce imunizam temporar impotriva unor boli precum rubeola si rujeola despre care se stie ca este bine sa fie facute cat mai devreme, in copilarie? De ce vorbim in acest articol despre sanctionarea parintilor cat timp sistemul medical nu ofera informatii corecte si concrete despre vaccinare si, mai mult de atat, nu pune la dispozitie vaccinurile necesare?

    Apreciază

  5. Pentru ca exista dementi care refuza vaccinarea copilului. Si atunci protocolul se aplica tuturor, fie ca semnezi pentru acord, fie ca refuzi.
    Despre boli … cine iti spune tie ca e bine sa le faci? Ce-ar fi sa nu le faca copilul deloc, si in felul asta sa nu le poarte mai departe, pentru a-i feri si pe cei a caror sistem imunitar e distrus si care ar face complicatii?
    De ce vorbim de sanctionarea parintilor? Pentru simplul fapt ca dobitocii de parinti, in special adeptii Noii Medicine Germane, in nebunia lor care le spune ca ei stiu cel mai bine medicina si ce e bine pentru copil, refuza sa isi vaccineze odraslele, riscand in felul asta declansarea unor epidemii. Si asta e un lucru verificat de zeci de orio pana acum.

    Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star