Blogu` lui Leviatan

Sf. Parachiva face primele minuni pe anul 2015

12088458_741422032653426_8934175523926431202_nDa, știu, o să mă luați cu „Iar dr. Ciuhodaru?” Da, iar el. Pentru că îl urmăresc destul de mult și pentru că omul are de foarte multe ori dreptate. De fapt … cred că o singură dată, în 6 luni, nu am fost de nici o culoare de acord cu el.

Au început deja să apară, deși abia a început pelerinajul, primele victime ale statului ca oaia la strungă, la coada de la moaște.Mai jos aveți sfaturile domnului doctor, pentru cei care vor neapărat să pupe oasele, cu ale mele mici completări.

Primii pelerini au ajuns la spital cu pusee hipertensive iar un pacient a necesitat terapie de urgenţă după o criză epileptică. Nu e prima dată când pelerinii care stau prea multe ore în picioare la rândul de la Mitropolie au nevoie de îngrijiri medicale pentru variate probleme cardiovasculare, respiratorii sau neuropishice favorizate, determinte sau agravate de frig, oboseală, alimentaţia necorespunzătoare sau boli preexistente.

Pentru a nu ajunge de la moaşte la spital vă recomandăm câteva reguli simple. Ele se referă la îmbrăcăminte, alimentaţie, medicaţie şi modalităţi de reacţie atunci când apare o urgenţă.

Mai precis, pentru că noaptea temperaturile se pot apropia de zero grade, este bine să aveţi şi haine mai groase şi să evitaţi imobilizarea prelungită. Nu este recomandat să vă încălziţi consumând alcool.

Nu, frați moldoveni. Știu că e un obicei să vă mai dregeți la ger cu o țuică, dar e prost, serios. Alcoolul dilată porii și vă face să fiți mult mai sensibili la frig. Și oricum, dacă stai la moaște popa nu recomandă să vii deja matol. Și ia dracului și pune o haină mai groasă pe tine. Oi fi tu la modă, dar să vezi ce frig tragi pe la 6 dimineața …

Mâncaţi măcar o gustare cu cel puţin câteva ore înainte de a vă aşeza la coada de la mitropolie. Aşteptarea se poate prelungi iar hipoglicemiile şi stările lipotimice pot deveni probleme redutabile în condiţii de aglomeratie,

Haliți ceva. Și căutați un om să vă mai aducă câte ceva de crăpelniță, din când în când. Că altfel o să vă ia cu leșin, hipoglicemie, și ajungeți de la coadă la moaște, la aia de la urgențe.

Nu-i lăsați neinsoţiţi pe cei cu probleme de ordin psihologic sau psihiatric pentru a evita acutizarea afecţiunilor de bază.

Amu … chiar tre să vă spună medicii să nu vă lăsați nebunii liberi pe stradă? Ce mama dracului?

Nu intrerupeţi tratamentul pentru bolile pe care le aveţi, precum si cele cardiace sau metabolice, doar pentru a putea participa la pelerinaj, pentru a nu le agrava sau complica evoluţia.

Nu, serios, moaștele nu vindecă. Că alfel pariez că aveau și spitalele câte un centru de terapie prin moaște. Dacă vă lăsați pastilele acasă sunteți singurii responsabili pentru eventualul deces. Deși, garantat, nici în spate nu o să vă mai doară.

În cazul apariţiei oricărei simptomatologii mergeti rapid la spital, eventual cu mijloacele proprii disponibile, pentru a scurta timpul până la prezentare, tinând cont că aglomeraţia sau căile dificile de acces vă pot crea multe probleme.

Exact, pune dracu mâna și cheamă un taxi, dacă n-ai mașină. Că ambulanțele nu au cum să facă față nici dacă le montează ăia propulsoare cu ioni. Serios, nu te zgârci. De multe cele 10 minute întârziate așteptând ambulanța pot face diferența între o pastilă și o autopsie.

Încercati să luaţi legatură cu medicul de familie, mai ales pentru afecţiunile minore, pentru a nu fi nevoiţi sa stati zeci de ore prin sălile de aşteptare ale vreunui spital.

Adică nu mai mergeți, dragi români, la urgență, pentru că v-a luat durerea de cap, probabil de la foame și frig. Serios, oamenii ăia chiar au alte treburi mai importante, cum ar fi pacienții critici, nu criticile pacienților cu pretenții, care vin la UPU pentru nimic.

Sunati la 112 când nu va puteţi încadra rapid într-un anumit tip de patologie (cardiacă, digestivă etc) pentru că, în absenta unui spital regional de urgenţă, mobloc, cu toate specialităţile necesare, vă puteti trezi că înlocuiţi pelerinajul de la moaşte cu un pelerinaj pe la mai multe spitale din Iasi.

Numărul ăla e pentru cei care se știu cu boli dătătoare de deces. Adică ăia bolnavi de inimă, cu HTA foarte mare, care poate duce la un AVC. Pentru că altfel, dacă vă duceți la spitalul greșit, vă trimit la plimbare la altul. Și nu de alta, dar soarta domnului Lăzărescu, din filmul despre moartea lui, nu cred că vă surâde foarte tare.

Ia%C5%9Fi%3A+Tragedie+la+pelerinajul+Sfintei+Parascheva.+O+femeie+A+MURIT+%C3%AEn+timp+ce+a%C8%99tepta+la+coad%C4%83_501662

Reclame

2 răspunsuri la „Sf. Parachiva face primele minuni pe anul 2015

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star