Blogu` lui Leviatan

Cine este Dumnezeu ??


Pagina asta e facuta pentru toti, dar mai ales pentru cei care cred.

Nu am decat cateva intrebari si vreau sa vad raspunsuri la ele.

1. Cine este El ?

2. Cum arata ?

3. Unde il gasesti ?

Atentie !! Raspunsurile sa fie cat mai obiective si, daca se poate, sa aiba si un pic de logica.

Cel mai bun raspuns castiga in fiecare luna cate o carte. Vedem noi pe ce subiect o sa fie !!!

56 de răspunsuri la „Cine este Dumnezeu ??

 1. Si daca L-ai vedea ai crede?

  Ai tu vreo solutie?? Da` una care sa nu presupuna meditatii, rugaciuni cate juma de zi in genunchi sau dat cu capul de podele in fata altarelor. AAAAAA si Dat bani la popi.
  Daca ai una care nu presupune nimic de mai sus astept un telefon de la tine. Vezi ca am schimbat nr.

  Apreciază

 2. Pingback: Petrestate's Blog
 3. chiar nu stii unde il gasesti pe Dzeu?

  in mintea ignorantilor.

  sau in minte celor care vor sa creada in ceva doar de dragul de a crede, acceptatie sociala, dar nimeni nu are asa un sentiment pur religios, vezi doamne ce sentiment nobil de credincios.

  Apreciază

 4. Argumentele rationale ale existentei lui Dumnezeu sunt:
  1. argumentul istoric: preistoria, istoria, etnografia, etnologia, sociologia si alte stiinte dovedesc ca nu exista si nu a existat vreodata vreun popor care sa nu aiba ideea de Dumnezeu, indiferent de felul in care aceste popoare si L-au imaginat- ,,a consensum gentium”- se bazeaza pe consensul tuturor popoarelor. Plutarh:,, veti vedea popoare fara cetati sau legi sau care nu cunosc intrebuintarea banilor, dar popor fara religie nu veti vedea”
  Cicero:,, ceea ce este admis de toate civilizatiile nu este fals pentru ca trebuie sa-si aibe radacina in fiinta omului”.

  2.argumnetul cosmologic: bazat pe a)principiul cauzalitatii dovedeste existenta lui Dumnezeu plecand de la constatarea ca lumea este marginita si intamplatoare in mod necesar, ceea ce ne face sa admitem existenta unei fiinte absolute, vesnice, care este cauza ultima a intregii existente, avandu-si cauza in sine insasi. Filozofia greaca-Aristotel:,,Dumnezeu, Care nu poate fi vazut de nimeni, Se vadeste in lucrarile Sale”. Voltaire:,,Universul ma incurca si nu pot gandi macar ca poate exista ceasul fara ceasornicar”. Stiinta afirma cu tarie ca legea cauzalitatii este legea fundamentala a tuturor fenomenelor din univers.
  b) argumnetul miscarii: este legat de cel al cauzalitatii- originea lui in filozofia lui Aristotel- tot ce se misca nu se misca de la sine si prin sine, ci se misca prin altul.Asadar, miscarea in lume se transmite de la unul la altul, dar ratiunea noastra pretinde un prim miscator(primum movens), acesta nefiind miscat de cineva sau de altceva, adica Dumnezeu. Miscarea are un sens larg, cuprinzand orice devenire, orice transformare de la o stare la alta, nu in sens spatial, cantitativ, ci de tranformarile calitative ale vietii si ale existentei= existenta unei cauze prime, a unei energii neconditionate aflata in afara lumii care misca totul.

  c)argumnetul contingentei: orice minte sanatoasa poate constata ca lucrurile si lumea in totalitatea ei sunt contingente, adica toate lucrurile din lume sunt conditionate si dependente de altele, pot sa existe sau sa nu existe, cu alte cuvinte existenta lor este intamplatoare, nu necesara. Temporalitatea lor este un semn sigur ca ele nu sunt necesare pentru lume, pastrandu-si acelasi caracteristici in periada existentei, ca si a disparitiei lor. daca lucrurile din lume sunt contingente atunci lumea insasi este contingenta, deoarece oricate lucruri s-au pune la un loc, suma lor ramane tot marginita. Astfel, argumentul contingentei se ridica la o realitate necesara, la o existenta necauzata , deoarece contingentul presupune in mod necesar absolutul- o fiinta care isi are ratiunea existentei sale in sine, ,,Eu sunt Cel ce sunt”(Is.3,14)- Dumnezeu.

  d)argumnetul entropologic: stiinta afirma cu certitudine ca, alaturi de legea conservarii materiei(energiei), in univers exista si o alta lege, anume a deprecierii energiei sau legea entropiei. Aceasta lege a fost descoperita de fizicianul Clausius, iar consecintele ei au fost formulate de W.Thomson. Legea conservarii energiei afitma urmatorul lucru: cantitatea de energie din univers ramane neschimbata(conform principiului lui Lavoisier:nimic in lume nu se pierde, nimic nu se creeaza, ci totul se transforma), iar legea entropiei-fara sa contrazica legea conservarii energiei-arata ca orice transformare de energie, ramane o parte care este pierduta pentru transformarile ulterioare. Potrivit legii conservarii materiei, suma generala a energiei din univers ramane aceeasi, dar prin fiecare proces din natura se modifica cunatumul de energie calorica prin aceea ca toate transformarile de energie tind spre un stadiu in care toate formele aceleia vor ajunge sa fie transpuse in energie calorica. In acest ultim stadiu, in univers se va produce un desavarsit echilibru de temperatura, incetand orice proces de transformare si ajungandu-se la pacea eterna. Atunci energia nu va mai fi capabila de nicio actiune, viata organica va lua sfarsit, iar corpurile ceresti vor ajunge intr-o completa stare de imobilitate= energia din univers va avea un sfarsit- atunci trebuie sa fi avut si un inceput-de unde provine energia?- daca lumea cu miscarea ei ar exista din eternitate, atunci potrivit legii entropiei, de mult timp ar fi trebuit sa ajunga la o completa imobilitate, iar daca n-a ajuns inseamna ca lumea si miscarea au un inceput-lumea a avut cu certitudine un inceput, dupa cum va avea si un sfarsit. Si atunci de unde energia lumii, al carei mare si impunator proces initial va ajunge odata si odata la un repaus total? Asadar, izvorul energiei in lume nu poate fi decat un principiu din afara lumii, supranatural, care este atat cauza, cat si tinta creaturilor, DUMNEZEU.
  Pe scurt:a)arg. cauzalitatii- o prima cauza a lumii;b)arg., miscarii- un prim motor care a pus miscarea in lume; c) arg. contingentei-necesitatea unei fiinte absolute; d)arg. entropologic- cauza activa care a inceput procesul de transformare a lumii. Aceasta prima cauza, absoluta, unica, transcendenta, constienta, si activa nu poate fi decat Dumnezeu.

  3. argumnetul teleologic(fizico-teologic)
  Straduinta omului pentru cunoasterea lumii si a vietii s-a manifestat in doua directii:a)cunoasterea cauzelor diferitelor fenomene-legea cauzalitatii;b)pentru ce sau in ce scop se produce cutare fenomen-legea finalitatii, pe care se sprijina si acest argument.
  -se fundamenteaza pe ordinea, armonia, finalitatea universului, un mecanism care funcioneaza perfect, supunandu-se anumitor legi si in care domneste cea mai desavarsita ordine.
  -Sf. irineu:,,Lucrul insusi arata pe mesterul sau si ordinea lumii vesteste pe cel ce o produce”. Fer. Augustin:,, Observand lumea, simetria din ea, partile si miscarea ei, varietatea si frumusetea ei, oricine va marturisi ca ea n-a putut fi facuta decat de Dumnezeu.’ Kant:,,Doua lucruri m-au minunat: cerul instelat si legea morala din om”+,,acest argument merita sa fie pomenit intotdeauna cu respect. El e cel mai vechi, cel mai clar si cel mai potrivit cu ratiunea omeneasca”. Grecii antici au numit universul cosmos, adica frumusete.
  -in concluzie, ordinea, armonia, frumusetea si finalitatea lumii nu pot fi explicate decat prin existenta unui creator si organizator al lumii, care este Dumnezeu.
  4.argumentul moral: este incontestabil ca alaturi de viata biologica a oamenilor, indiferent de locul, timpul sau societatea in care au trait, se poate constata o viata morala a lor bazata pe datini, obiceiuri, norme sau legi morale, fie atribuinduli-se o origine religioasa, fie provenind prin traditie de la societate. Omul isi reglementeaza comportamentul dupa ideea de bine, fara a formula un argument explicit in acest sens. Astfel, legea morala, ca expresie a binelui, nu e in constiinta omului produsul unei experinete, ci este anterioara oricarei experinete, incat ea apartine naturii umane in mod structural, constitutiv, facand mereu deosebirea intre bine si rau, laudabil si condamnabil, intre merit si culpabilitate. Filozoful stoic Zenon atribuie aceasta lege ratiunii divine, iar Cicero spune ca este adevarata lege, ratiunea cea dreapta in concordanta cu natura, raspandinta la toti oamenii, constanta si vesnica, data omului de creatorul acestuia. Sf. Ap.Pavel spune ca legea morala sau naturala este ,,scrisa in inima omului”(Rm.2,15), indispensabila naturii omenesti.
  Dar in viata oamenilor mai exista o realitate de netagaduit:constiinta morala, respectiv organul de cunoastere si de manifestare a legii morale in om, avand un caracter personal si subiectiv. Ea face o apreciere, o valorificare, o apreciere a faptelor, motivelor si consecintelor acestora prin prisma ideii de bine. Atat legea morala cat si contiinta morala isi au izvorul in fiinta atotperfecta, Dumnezeu, care a sadit in natura omului aceste doua elemente. Interesanta este si expunerea lui Kant legata de acest argument:,,Este firesc si logic, spune el, ca in lume dreptatea sa aiba drept rasplata fericirea, cu alte cuvinte oamenii virtuosi sa fie fericiti, in timp ce pacatosii si viciosii sa fie nefericiti. Dar in lumea aceasta, acest raport intre virtute si fericire, viciu si nefericire nu se realizeaza intotdeauna. Dimpotriva, se poate constata ca adeseori oamenii virtuosi sufera in timp ce viciosii triumfa prin insasi rautatea lor. Mintea sanatoasa nu se poate impaca insa cu aceasta situatie, de aceea pretinde, postuleaza existenta unei alte lumi, in care virtutea sa fie rasplatita, iar raul si viciul pedepsit. Dar pentru a se realiza acest raport, in acea lume trebuie sa existe un judecator atotdrept, care sa rasplateasca pe fiecare dupa faptele sale. acest judecator nu poate fi decat Dumnezeu. Asadar in conceptia lui Kant, religia se bazeaza pe morala si nu invers.
  Sper ca macar aceste argumente simple, logice sa te faca si sa vrei sa crezi in Dumnezeu. Nu ai nimic de pierdut iar in incheiere as dori sa-ti spun o vorba frumoasa pe care am auzit-o la maestrul Dan Puric. Daca gresesti fata de Tatal din ceruri se iarta pentru ca ai gresit din slabiciune, iar El este atotputernic. Daca pacatuiesti fata de Fiul, o faci din ignoranta, din necunoastere, iar El, Care este Intelepciunea, Logosul lui Dumnezeu te va ierta si pentru aceasta greseala. Dar daca pacatuiesti impotriva Duhului Sfant nu ti se va ierta niciodata pentru ca El este bun si vrea ca si noi sa-i raspundem prin bunatatea si dragostea noastra.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Cine este El? Cineva pe care tu nu vrei sa-L cunosti cu adevarat, Cineva pe care tu Il ignori, iar daca nu Il ignori Il insulti ca la usa cortului. Revelatia, pe care tu nu o recunosti, ne spune cine este Doamne-Doamne,insa exista in lumea asta o categorie de oameni care nu cred in El, in Biserica, in Taine, in Revelatie, in crestinism sau in orice credinta mono sau politeista. De ce ? Pentru ca de fiecare data cand Dumnezeu se arata si lucreaza in lume, ateii considera ca devin manipulati, subbjugati si ca li se intuneca ratiunea aia pretioasa a lor! Cum arata? Este de esenta spirituala, transcede materia, deci nu prea are o forma clara. Sa spunem ca se aseamana cu o Lumina nedescris de frumoasa, iar in aceasta Lumina se vede un Om cu rani pe frunte, in maini, in picioare, in coasta, care, desi nu a facut nimic rau, a fost linsat ca ultimul talhar de noi, oamenii astia evoluati din moluste si urangutani.Nasoala situatie, nu? Unde il gasesti? Nu conteaza, Senderis, unde il gasesti! Cel putin nu pentru voi. Poate Doamne-Doamne sa se arate tie non-stop, sa-I vezi ranile de la crucificare, sa vorbesti cu El, sa vezi raiul, iadul, ingerii, dracii, sfintii, pacatosii, rudele moarte, sa asisti la meciuri de lupte libere intre ingeri si demoni in fiecare moment, TU TOT NU O SA ASCULTI DE EL!!! O sa spui, iarasi, ca Dumnezeu e un tiran, care nu te lasa sa gandesti, care te subjuga, care iti cere sa faci si tu o dovada a iubirii tale fata de El si fata de semenii tai si asta nu o sa-ti convina. Tot te-ai fi razvratit impotriva Lui si i-ai fi prezentat, poate, noile descoperiri ale evolutionismului sau cum o sa reusiti, voi progresisti, sa cuceriti galaxia. Ca sa Il vezi pe Dumnezeu, trebuie sa-ti doresti sa ajungi in rai, sa lupti cu patimile si cu orgoliul, sa-ti doresti lumina asta neevoluata si simpla a credintei in detrimentul luminii asteia trecatoare a ateismului, care nu ne va insoti si dupa clipa mortii.

  Apreciat de 1 persoană

 6. Mai baiete … cauta-te !! Serios.
  Tu ai curaj sa imi vorbesti mie de Iad ? Fraiere, ca m-ai scos din sariti, eu l-am trait. Am avut Iadul aici, langa mine, cu mine, 2 ani de zile. Si tu ai curaj sa imi spui mie de Iad? Ia incercat sa iti infingi in spate 2 cutite si sa te mai si misti, sa dormi, sa stai. Si mai incearca sa o faci ani de zile. Si mai vorbim dupa aia.
  Si s-au dus altii si se rugau pe la popi sa scap de chinuri. Si ghici ce fraiere: tot n-am scapat. Nu pana nu mi-au dat medicii un tratament extrem de scump pe care mi-l suporta casa de asigurari, ca eu nu mi l-as permite niciodata.
  Viata mea e aici, pe blog insirata, aproape toata. Citeste inainte sa deschizi gura. Genul asta de afirmatii idioate ma fac sa interzic accesul unora pe blog.

  Apreciază

 7. Senderis, nu ma bucur de suferinta nimanui, crede-ma! Si cand am pomenit de iad nu am dorit nimanui sa traiasca ceva asemanator. Te cred si te inteleg, am aflat ca ai avut probleme grave de sanatate si iti spun sincer ca m-am mahnit cand am aflat despre ele din blogul tau. Nu stiu exact ce boala ai avut si nici nu-ti cer detalii, tot ce vreau sa stii este ca te inteleg si ca te pretuiesc, chiar si cu ideile tale.

  Apreciază

 8. Cine este Dumnezeu? Dumnezeu este justificarea dreptului prin care unii trebuie să fie stăpâni iar alții trebuie să fie sclavi.

  Cum arată Dumnezeu? Proorocirile sunt exact ca poveștile unora sub influența unor substanțe halucinogene și deci fără așa ceva nu putem ști cum arată Dumnezeu.

  Unde îl găsești pe Dumnezeu? Îl găsești la oricine care te poate sugestiona atunci când ești sub influența unor droguri potrivite.

  Apreciază

 9. Dupa cum stii, sau nu stii si dupa cum stiinta admite, materia, antimateria si tot este o forma de energie. Stiinta a admis existenta telepatiei, energiei pe care i au numit-o „energie neagra”, despre care se spune ca ar tine planetele si tot ce e in univers asa cum este, astfel gravitatia ajungand pe locul 2. Ei se zice ca aceasta energie nu e posibil sa o vezi, dar stiinta i-a admis existenta. Ce e aceasta energie care e peste tot? Nimeni nu stie. Dar si Dumnezeu e peste tot, si sufletul e o forma de energie, si cauza utilizarii numai a 10% din creier e datorata unui blocaj energetic. Ateii zic ca Biblia spune ca Pamantul e plat si ca deaceea a ars Galileo Galilei pe rug. Am gasit un citat ceva despre sfantul Ilie care a fost ridicat la cer si spunea ca a vazut pamantul mai intai plat, mai apoi ca un lighian, iar apoi ROTUND ca o margea. Ei bine?? Putini sau chiar nici un om din antichitate nu stia ca pamantul e rotund, in special scriitorii Bibliei. Deci se gasesc coincidente intre Biblie si stiinta, iar ateii imi spun mie de diferente? Eu nu am vazut sa scrie undeva in Biblie cert ca pamantul e plat. Asa ca te intreb? Stiinta e pana acum cea din care iti iei argumentele. Nu o mai crezi nici pe ea? Dar energia, prezenta sub multe forme, si in corpul uman sub forma de ATP (adeno trifosfat) in urma procesului de ardere celulara, in ea crezi? Nu! STII de ele. STII cert ca exista. Tot asa, maiasii antici au disparut, lasandu-ne piramide, desene (deci urma unei civilizatii) dar nu trupuri? Ei unde au disparut? Mai exista maya in prezent, dar nu cred sunt aceiasi (exista suspiciuni). Deci exista energie, pe care nu ceri sa o vezi, ti de ajuns sa se zica ca exista. Iar cercetatorii au adus termenul de energie in stiinta pentru ca altfel, nu pot explica logic cum decurg anumite procese (deci nici ei nu stiu ceva cert de energie, stiu ca nu o vedem, dar ca exista). Pe ei ii crezi. Ei bine atunci fa ca atare. Dumnezeu este sau emana o forma de energie in univers, care e peste tot (ca si el) Deci exista, nu il vezi, e peste tot, si nu se arata doar pentru ca asa vrei tu, sa fie Dumnezeu la dispozitia ta sa se arate cand vrei tu. Nu mai vrei sa-ti faca plecaciuni, de mancare?? Quod erat demonstrandum

  Apreciază

 10. Apropo, nu ma intereseaza cum ai trait tu, asa cum nici pe tine nu te intereseaza cum am trait eu, pe mine ma intereseaza ca oamenii sa inceapa sa gandeasca odata LOGIC (nu-l mai acuzati pe DUmnezeu de raul pe care vi-l faceti singuri. „Homo homini lupus”). Daca ai avut doua cutite in spate, nu inseamna ca ai trait in iad. Au fost si altii cu mai multe chimuri ca si tine, care nu isi plang de mila ci mai au ceva numit DEMNITATE. Am vazut oameni care au suportat mult mai multe, care nu sunt pedanti si eruditi, si nici nu vor sa fie, dar se comporta cu lumea mult mai bine, nu injurand constant. Dar cel mai important am vazut un ateu care ma intraba de ce sa ne fie frica de Dumnezeu. Nu ti-e frica cand vi acasa cu un 4 sa nu-l superi pe tatal tau care oricum nu te bate pentru asta (nu-ti stiu situatia, daca chiar e asa condoleante)? SI mai important. Nu de Dumnezeu trebuie sa-ti fie frica ci de tine insuti. Tu esti cel care mergi pe strada increzut, zicand ca am mai trebut de nenumarate ori strada, ce se poate intampla atunci. Tu esti cel neatent la masina care vine, si cel inconstient ca tu te poti opri intr-un metru o masina nu. Unele masini se opresc in mai mult, mult mai mult. Iar apoi dai vina pe Dumnezeu? Absurd! Oricum, ceea ce vreau eu sa zic, e sa nu mai fi atat de intolerant fata de altii. Altii sunt diferiti. Unii sunt crestini speriati ca exista si o parere contrara, cu care nu se confrunta, altii nu stiu cum sa-si sustina ideile, unii ateii sunt absurzi prin argumentele lor. Mai sunt si cei care indiferent ca sunt atei sau crestini, admit cand ai tu dreptate si iti spun cand ai gresit. Si eu am admis ca Biblia nu e in totalitate scrisa prin inspiratie divina, dar asta nu inseamna ca nu e totusi o carte de referinta pentru mine („fuaai: un citat la 1000 de pagini. Scris de mai multi autori, si modificat in timp. Nu se poate… asa o mare gresealaaa” Nu suna absurd?). Si altii admit cand eu zic ca trebuie sa „faci ce zice popa, nu ce face popa” si ca nu in fiecare biserica poate fi un profet, mai sunt si cei care fac pentru bani (si din pacate sunt multi). PEACE OUT

  Apreciază

 11. Mulțumesc, ești drăguță. Foarte grațios din partea unei femei, sau făpturi, în general.

  Dumnezeu locuieste în locuri înalte şi în sfinţenie; dar este cu omul zdrobit şi smerit, ca să învioreze duhurile smerite, şi să îmbărbăteze inimile zdrobite.

  Înțelegi ceva de aici?…

  Apreciat de 1 persoană

 12. 1)Dumnezeu este un concept, autoreplicant, polimorfic. A „meme” as defined by Dawkings.
  2)Arata ca un cod, interpretat ca un suprastimul, ce se suprapune pe rolul natural al parintelui/conducatorului.
  3)Conceptul este endemic in societatile puternic ierarhizate, bazate pe agricultura sau cresterea animalelor.

  Evolutionist, Dumnezeu a evoluat din alte forme relativ benigne de religie, pentru ca a fost util populatiilor care aveau nevoie de muncitori/sclavi pentru agricultura si autoritate pentru a pazi roadele agriculturii dar si de putere militara pentru a cuprinde noi teritorii in sistemul de agricultura extensiva.

  Apreciază

 13. frica omului de necunoscut si de moarte, a generat conceptul divinitatii. de mici suntem indoctrinati in iluzii. in copilarie:balauri , zmei , zane etc erau necesare pt formarea cat de cat a perceptiei realitatii crude. insa la maturitate sa ti fundamentezi viata si principiile pe o singura carte(care nu e citita macar!!) e aberant. sa ignori realitatea cruda, cercetari , medici, stiinta e total aberant si periculos. sa ti faci zei imaginari si sa i indragesti mai presus de copiii tai e strigator la cer. cand oare specia asta umana se va baza in totalitate pe conceptul de Om. nu de crestin , musulman, ateu , penticostal etc cand ne vom increde in forte proprii si vom avea respect unul pt celalalt, umanitatea va inflori!!!atat timp cat un zeu imaginar le rezolva pe toate si e mai presus de orice …vor exista disensiuni logice, razboaie, ura si regres in orice domeniu. cat de frumos este sa ti dedici intreaga viata copiilor tai , familiei si celor apropiati si sa realizezi ca vei afea un final crud , mancare la viermi , cu nimic dupa??!! insa un final demn, in care stii ca ai FACUT ceva!!!! pentru altcineva!!! nu rugi, vorbe n vant, cladiri dedicate zeitatilor si promisiuni desarte!!!!!!

  Apreciază

 14. @Mircea Pușcașu
  Right… Stai să îmi pese ce crede o entitate inexistentă … A, așa-i, dacă nu exiști n-ai cum să și crezi în ceva. Mama ei de logică … Grea la unii.

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star