Refuzul unui vaccin poate duce la îmbolnăvire. Mărturia unei mame.

Vă promisesem acum ceva vreme că voi reveni cu o discuție cu o mamă care a trecut prin povestea refuzului unui vaccin pentru ca după aceea să regrete asta. Doamna Raluca Ruxandra, medic veterinar în Ocna Mureș, a ales să nu își vaccineze copilul cu vaccinul împotriva rotavirusului. De ce? O să ne spună chiar ea, mai jos.

544523_398486770213241_2061623175_n

Leviatan: Am rugat-o pe doamna doctor Mădălina Vesa să îmi facă legătura cu dumneavoastră din cauza poveștii pe care mi-a spus-o. O să vă întreb prima dată de ce ați refuzat vaccinarea?

Raluca Ruxandra: Da, ce am pățit cu băiețelul. Am refuzat vaccinarea deoarece m-am gândit că e un vaccin opțional nu obligatoriu și pt că am citit pe internet că are rata mică de îmbolnăvire. Atunci am zic că nu tocmai copilul meu o să facă boala.

L: De la ce a contactat virusul copilul ?

R. R.:Sinceră să fiu, nu știu exact. Dar bănuiesc că l-am scos prin mall și s-a jucat cu copii mai mari care au mers deja la grădiniță și care erau vaccinați

L: Ar fi trebuit să plătiți vaccinul ?

R. R.: Nu e vorba de bani. Pentru fiul meu, oricât ar fi costat, nu e prea mult pt sănătatea lui.

L: Bănuies că v-a părut rău atunci că nu i-ați făcut vaccinul, nu cred că se poate discuta asta. Dar vreau să vă întreb altceva. Cum v-a schimbat întâmplarea părerea despre campaniile de vaccinare?

R. R.: Pfff acum aș recomanda la toată lumea să își vaccineze copii, cel puțin de rotaviroză.

L: Dar vă întreb, din rolul mamei, fără legătură cu sistemul sanitar, ați fi de acord cu o lege a vaccinării obligatorii?

R. R.: Da, categoric da. Și subvenționat de stat pentru părinții care nu-și permit prețul vaccinului, mai ales cei care au mulți copii.

L: La ce v-ați gândit după ce v-ați adus copilul acasă?

R. R.: M-am gândit că sper să nu mai trec prin ce am trecut cu el niciodată. Mi-a slăbit intr-o săptămână 2 kg și era palid, săracul.

L: Ca și încheiere, ați recomanda altor mame să facă vaccinurile copiilor lor?

R. R.: Daaaa. Din toată inima

Întrebarea care mi-a stat pe vârful limbii, dar nu am mai apucat pentru că doamna se grăbea, era alta, care ține de relația ei cu alte mame: Câte dintre voi trebuie să mai treacă prin așa ceva, înainte să realizați că ceea ce faceți e pentru protecția copiilor la care spuneți că țineți ca la ochii din cap? Nu contest dragostea de mamă. Dar gândirea de tipul „n-oi păți chiar eu” nu vă pune pe dumneavoastră, mamelor, în pericol, ci pe copiii voștri. La fel gândesc mulți dintre anti-vacciniști, atunci când refuză vaccinarea motivând că nu mai sunt cazuri din boala X. Asta deși medicii, de foarte multe ori, le spun că există, dar sub-diagnosticarea e o problemă reală.

Cazul de față e doar unul din multele cazuri în care copii nu au fost vaccinați și au avut de suferit. Mult mai mult decât în urma oricărui efect secundar provocat de vaccinare. Și cu toate că acești oameni sunt peste tot curentul anti-vaccinare pare să capete o tot mai mare amploare la noi, ajungând în felul acesta să punem în pericol nu doar viața celor ne vaccinați ci, așa cum am mai spus, a celor care, din diferite motive medicale, nu au putut fi vaccinați și se bazează pe imunitatea de turmă. Da, există așa ceva, exact cu există și spiritul de turmă al mamelor inconștiente care nu le fac copiilor nici măcar vaccinurile obligatorii.

images

Anunțuri