Polemica Ateu vs. Crestin


Crestin : Ateul isi traieste viata fara un scop final. Da, ateii se bucura la cele mai mici si neinsemnate aspecte ale vietii, cum ar fi prietenia si dragostea, placerea si distractia, Mozart si Platon. Insa pentru a fi consecvent cu ateismul, o persoana atee nu are voie sa aiba un scop final in viata. Cu toate acestea, daca ateul este onest, va recunoaste ca simte ca exista ceva dincolo de aceasta existenta, ceva mai mare. Cineva a spus: “dovada de netagaduit in ce priveste imortalitatea sta in faptul ca nu suntem niciodata multumiti cu o alta solutie”. Conform Scripturii, Dumnezeu “a pus vesnicia in inimile oamenilor” (Eclesiastul 3:11). Pentru a-si mentine opinia, ateul va trebui sa isi infranga intotdeauna simtamantul ca exista ceva dincolo de aceasta viata si de placerile ei trecatoare. Insa ateii au si alte probleme si dificultati.

Ateu : Total eronat. Ateul are un scop in viata: acela de a trai clipa si de a se simti bine fara constrangerile date de biserica. Si nici un ateu adevarat nu va afirma ca mai exista ceva acolo, pentru ca ar face o afirmatie falsa. Spre deosebire de biserica, ateii nu fac afirmatii pe care nu le pot dovedi stiintific.

Crestin
: Ateul trebuie sa nege orice vine din logica. El este precum un om care gaseste o enciclopedie pierduta in padure si care refuza sa creada ca acea enciclopedie este produsul unui creator inteligent. Insa, daca ateul accepta o astfel de posibilitate, el poate fi fortat sa concluzioneze ca o cladire are un constructor, un tablou are un pictor si, implicit pamantul are un creator. Fiintele vii sunt alcatuite din milioane de celule a caror activitate este controlata informational de ADN (fiecare celula continand informatie cat intr-o enciclopedie). Ateul nu isi poate permite sa accepte aceste argumente logice

Ateu
: Total eronat. Spre deosebire de biserica care afirma ca omul a fost creat de D-zeu, ateul afirma ca omul este produsul unei lungi perioade de evolutie bazate pe selectie genetica. Daca biserica nu accepta asta e problema ei. analogia in tablou==>creator si pamant ==> creator este total ilogica.

Crestin
: Totusi, in mod ironic, ateul trebuie sa creada in miracole fara sa creada in Dumnezeu. De ce ? Pai, o lege pe care natura se pare ca o respecta in totul este aceea ca orice efect are o cauza. Ateul stie ca inceputul existentei universului este un efect si, cum universul este, dupa atei, totul, atunci chiar existenta universului pare sa fie o incalcare a legilor naturii, deci un miracol. Si este imposibil sa crezi in miracole fara sa crezi in Dumnezeu.

Ateu
: Eroare. de fapt o eroare intentionata. Ateii nu neaga ca inceputul universului este un efect dar stiu ca a avut o cauza stiintifica ==> Teoria Big-Bang

Crestin
: Un ateu trebuie sa respinga orice idee legata de moralitate. El nu este in masura sa declare cum poate fi, din punct de vedere moral, superior altei persoane. Altfel, ar trebui sa implice un standard absolut in ceea ce priveste moralitatea si bunatatea. Fara acest standard, nici un ateu nu poate avea baza pentru a declara ca pacea este mai buna decat razboiul sau dragostea e mai buna decat ura. Acestea sunt alegeri alternative care nu presupun superioritate morala. Ateul este blocat in a crede ca moralitatea nu iti cere tie sau altora nimic.

Ateu
: Moralitatea este mult mai veche decat religia si va ramane in picioare chiar si atunci cand religia va fi o curiozitate gen horoscop. Standardele etice nu sunt stabilite de biserica ci de societate si au ca instrument de masura gradul de satisfactie a fiecariu membru al societatii.

Crestin
: In fapt, ateul este nevoit sa concluzioneze ca raul este doar o iluzie. Pentru ca daca raul este real, atunci trebuie sa existe un standard obiectiv pentru a delimita raul de bine. Insa daca universul fizic este totul pentru un ateu, un astfel de standard nu poate exista (Cum ar fi posibil ca materia si energia sa fie capabile sa stabilieasca ce e rau si ce e bine ?). Aasdar, nu exista raul in realitate, ci doar violari ale obiceiurilor si conventiilor umane. Cat de greu ar fi sa credem despre ucigasi ca sunt doar persoane care au proaste maniere…

Ateu
: Odata ce anumite fapte duc la scaderea nivelului de siguranta si confort intr-o societate, acele fapte sunt rele pt. respectiva societate. Raul nu este ireal ci relativ, vezi ce a facut inchizitia, ce face jihadul. Cred ca nu trebuie sa mai detaliez. „Gunoiul unuia pooate fi comoara altuia”

Crestin
: Ateul trebuie sa isi promoveze cu aroganta pozitia si convingerile sale. Desi el isi da seama ca nu detine toata cunoasterea, pretentia lui ca nu exista Dumnezeu implica faptul ca el pretinde ca detine aceasta cunoastere. Cu toate ca el are o experienta limitata, ateul trebuie sa se convinga pe sine ca detine toata experienta necesara pentru a elimina orice posibilitate ca Dumnezeu sa existe, oricat de mica ar fi aceasta posibilitate. Nu este usor pentru un ateu sa isi sustina astfel de concluzii arogante intr-o societate care promoveaza toleranta maxima fata de orice ideologie.

Ateu
: Odata ce te-ai convins ca toate dovezile bisericii sunt eronate nu mai ai nevoie sa te convingi ca detii toata informatia necesara. Biserica sustine ca este reprezentanta adevarului dar odata ce una din teoriile ei se dovedeste falsa, restul nu mai au valoare decat demonstrate. Si asa ceva nu se poate decat aberand. Ex: biserica sustine ca pamantul nu are mai mult de 7000 de ani. Eroare. Dovedita de prea multi.

Crestin
: Ateul trebuie de asemenea sa nege valabilitatea dovezilor istorice. Daca ateul ar accepta regulile standard pentru testarea adevarului din documentele istorice, el ar fi fortat sa accepte ca adevarata invierea lui Iisus Hristos din morti. Veridicitatea invierii lui Iisus este validata cu tarie prin aplicarea regulilor standard pentru analiza acuratetii evenimentelor istorice. Exista o multime de dovezi in manuscrise lasate de persoane care au fost martori la acest eveniment si care astfel il probeaza. Doar “inteligenta supranaturala” a unui ateu il face pe acesta sa accepte doar unele marturii istorice ca adevarate iar altele nu.

Ateu
: Singurul care face o afirmatie legata de un „cristos” este Flavius Josephus, a carui citat a fost de mult dovedit ca falsificat, completat, de crestini. In rest toata Biblia are erori in ceea ce priveste acuratetea evenimentelor istorice. Mai mult nici macar elementele geografice descrise in Biblie nu prea corespund (daramarea Ierihonului, care de fapt a avut loc cu 400 de ani inainte de presupusa lupta data de Iosua)

Crestin
: In final, ateul trebuie sa admita ca oamenii nu sunt mai importanti decat animalele. Conform ateului, noi nu suntem decat rezultatul unei sanse oarbe plecand de la nimicul primordial si suntem diferiti de animale doar prin cateva gene. Totusi, realizarile pe care oamenii le-au punctat si demnitatea morala a lor nu se prea potrivesc cu pretentia ateului ca oamenii nu sunt diferiti de animale. Realitatea creativitatii umane, a dragostei si valorilor morale pare sa indice faptul ca oamenii sunt creati in mod unic dupa asemanarea lui Dumnezeu.

Ateu
: Atunci D-zeu era un … Singura difereta intre oameni si restul regnului animal este inteligenta emotiva si comunicarea cu ajutorul sunetelor articulate, mai vezi vreuna?? Creatia si moralitatea sunt efecte ale cauzei numite inteligenta. De fapt omul este cel mai slab dintre animale.

Crestin
: Problema dintotdeauna a ateului in ce priveste credinta in Dumnezeu nu este absenta dovezilor ci negarea lor. Iata ce spune Sfanta Scriptura: “Într-adevar, însusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui, se vad lamurit, de la facerea lumii, cand te uiti cu bagare de seama la ele în lucrurile facute de El. Asa ca nu se pot dezvinovati;fiindca, macar ca au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslavit ca Dumnezeu, nici nu I-au multumit; ci s-au dedat la gandiri desarte, si inima lor fara pricepere s-a întunecat. S-au falit ca sunt întelepti, si au înnebunit” (Romani 1:20-22).

Ateu
: Pune in aplicare principiul caualitatii … Toate sunt asa cum sunt dintr-o cauza anume ==> evolutia. In afara de natura nu si-a mai bagat nimeni nasul. Si nu poti spune ca nu exista in prezent dovezi ale evolutiei sau evolutie in parcurs: caut referiri la vidra de apa din Alaska, care, desi este mamifer, dotat cu picioare si gheare, isi petrece cea mai mare parte din viata in apa,

Acu ti-am dovedit ca totul e eronat … Cred ca nu… oricum am facut-o ca sa vad cat de deschis esti catre alte opinii.

Crestin
: Ok! Am vazut ca vi cu dovezi convingatoare pentru tine. Tu ca ateu spui ca nu exista Dumnezeu. Eu iti spun ca daca ai fi atotstiutor ai putea spune ca Dumnezeu exista sau nu, dar cum esti limitat, ca orice om de altfel, …nu poti sa afirimi ca nu exista

Ateu : Dumnezeu.Corect sunt limitat si nu am afirmat niciodata ca as fi atotstiutor. Dar tu stii replica aia celebra: „Not enogh evidence, God, not enough evidence !! „

Crestin : Oamenii de stinta de acum se straduiesc sa produca ceva asemanator cu „big-bang-ul” si nu se stie daca o sa le reuseasca. Ma gandesc…cum poti afirma ca un posibil Big-Bang sa fi fost din NIMIC.

Ateu : Pai nimic-ul acela sunt doua particule fara masa care s-au ciocnit. Incearca sa citesti cu atentie teoria si poate ai sa vezi.

Crestin : Charles Darwin a spus ca ar fi o nebunie din parte lui sa creada ca ochiul ar fi produsul selectiei genetice.

Ateu : Nu ochiul e prousul selectiei genetice ci specimenul caruia ii apartine. Vezi ca scoti citatele din context. Citeste tot si dupa aia fa afirmatii…

Crestin : Daca imi scapa din mana niste portocale…nu imi poti spune ca se vor aseza pe 6 linii drepte din intamplare. Chiar tu ai spus „teoria Big-Bang”…chiar este o teorie.

Ateu : Posibiliotatea ca ele sa se ajeze in 6 lini drepte este 1 din 6 la puterea „n” in care „n” este numarul de variante in care acele portocale se pot aseza. „N” variaza in functie de mediul in care are loc actiunea (ex: scapatul din mana). Daca se petrece intr-un spatiu ingust „n” este mai mic iar cu cat spatiul se largeste cu atat creste si „n”

Crestin : Biblia spune in Psalmul 14:1 Nebunul zice în inima lui: Nu este Dumnezeu!”

Ateu : Nu adu argumente din Biblie. Nu poti argumenta folosind un material lipsit de logica

Crestin : Cand citesti Biblia ca sa iti aperi convingerile tale este normal sa nu gasesti logica. Daca o citesti ca sa cauti adevarul, il vei gasi.

Ateu : Daca ai cap si gandesti vezi ilogica si contradictiile fara sa cauti. Multi dintre cei care nu mai cred au inceput sa se indoiasca atunci cand au citit biblia si au descoperit aceste contradictii. http://dracu-gol.blogspot.com/search/label/ArgumenteGeneraleIn linkul de mai sus ai cateva argumente teist demontate

Crestin : Poti sa nu crezi ca Dumnezeu exista, dar realitatea te va izbi la un moment dat. „Not enogh evidence, God, not enough evidence !! „

Ateu : Aia era o situatie ipotetica !! Un raspuns la intrebarea ce vei spune daca exista?? Nu o afirmatie.

Crestin : Atat de mult se lupta ateul impotriva unu Dumnezeu care „nu exista”, incat ai zice ca el stie ca exista Dumnezeu… dar se minte ca nu exista pentru ca nu-i place sa se supuna Legii Lui Dumnezeu.

Ateu : Ateii nu lupta impotriva lui dumnezeu cu impotriva indoctrinarii timpurii (5-6 ani) si a excluderii libertatii de alegere. Si in privinta supunerii : ne supunem legilor pamantului, chiar nu mai e nevoie de altceva. Daca ele sunt facute avand ca principiu unele chestii din religie, asta e … nu toti gandesc la fel. Noroc ca legile in europa au la baza codul roman. Ca daca ar fi avut la baza doctrina crestina am fi avut oameni inchisi sau executati daor pt ca se declara atei, cum am avut detinuti politici pt ca s-au gandit sa critice sistemul (1946 – 1989)

Crestin : Atatea documente istorice , cat ar fi ele de vechi, se ia foarte in serios. Numai Biblia nu. De ce? Pentru ca vorbeste despre un Dumnezeu caruia omul nu vrea sa i se supuna.

Ateu : Nu de asta ci pentru ca Biblia nu se ia singura in serios, in momentul in care se contrazice la fiecare 2-3 capitole. In Geneza 9:3 D-zeu afirma ca toate animalele sunt de mancare. Ceva mai incolo, in Levitic 11:27, Moise se hotaraste sa le separe in curate si necurate. Nu ti se pare flagrant.

Crestin : Biblia este atestata istoric de multi oameni de stiinta.

Ateu : Ca scriere literara si nu ca document istoric.

Crestin : Biblia este scrisa de mai mult de 40 de autori pe o perioada de 1500 de ani si totusi, toti autorii il caracterizeaza pe Dumnezeu ca fiind drept si plin de dragoste. Cum se face ca unii dintre ei nici nu s-au intalnit si nu au vazut ce au scris ceilalti si totusi cunosteau acelasi Dumnezeu.

Ateu : Problema cu cei 40 de autori e ca fiecare a scris ce a vrut si cum a vrut, netinand seama de datele istorice si cele geografice. De exemplu Ierihonul a picat cu cca 400 de ani inainte de caderea din Biblie. Iar Ierusalimul nu exista in momentul in care se spune ca s-ar fi mutat capitala Israelului.

Crestin : Este drept pentru ca peste tot in Biblie El uraste pacatul, si trebuie sa Il pedepseasca.

Ateu : El este cel care afirma ca trebuie sa iertam.Matei 6:14
„Dacă iertaţi oamenilor greşelile lor, şi Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greşelile voastre.”
Matei 6:15
„Iar dacă nu iertaţi oamenilor greşelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greşelile voastre.”
De ce ii spune omului sa ierte daca el nu iarta?

Crestin : Daca ai mintit, ai furat , ai comis adulter (Isus a zis ca daca te uiti la o femeie ca s-o poftesti ai si preacurvit cu ea in inima ta). ai luat Numele Lui Dumnezeu in desert (l-ai folosit intr-o injuratura, sau l-ai rostit fara rost). esti vinovat iar in ziua Judecatii Dumnezeu te va trimite in iad. Poate zici ca esti bun, dar asculta-ti constiinta…si vei vedea ca ea te condamna. Poti sa te minti, dar ea e acolo.

Ateu : Crestin : Constiinta si moralitatea sunt lucruri prea relative, fiind mult diferite de la o cultura la alta, ca sa le poti folosi aici ca dovezi. Iar principiile morale exista si la hindusi si la musulmani. E vorba de convietuirea in societate. Ti-am mai spus ca morala a xistat cu mult inaintea religiei si va ramane si cand religia va fi doar o curiozitate gen horoscop. Cat despre pedepsele de dupa moarte … Nimeni nu a dovedit stiintific ca mai exista ceva dupa aia, asa ca …

Crestin : Poate te intrebi de ce exista cutremure sau de ce mor oamenii… afla ca oamenii care pacatuiesc sunt sub mania aprinsa a Lui Dumnezeu, pentru ca El uraste pacatul (iar pacatul este incalcarea Legii Lui) Cutremure, inundatii, incendii, molime… toate au cauze naturale.

Ateu : Daca ar fi adevarat ceea ce spui tu ar insemna ca D-zeu e un tip mult prea sangeros pentru morala pe care o propovaduieste. Tine cont ca acolo unde au fost catastrofe cu numar mare de victime, mai bine de jumatate dintre cei morti erau oameni care credeau in el. Tu cum te-ai simti daca ai fi slujitorul meu, ai gresi, iar eu in loc sa te pedepsesc numai pe tine ti-as executa intreaga familie. Ti s-ar parea corect.Cred ca nu. Asa ca ceea ce spui tu e cel putin bizar. Oricum confunzi niste fenomene naturale care au cauze perfect explicate, cu fenomenele paranormale.

Crestin : Este plin de dragoste pentru ca EL uraste pacatul dar ne iubeste pe noi, pacatosii. Si pentru ca plata pacatului este moartea (conform Bibliei) l-a trimis pe Isus Hristos, Fiul Lui , sa moara pentru pacatele noastre. Noi am incalcat Legea Lui si trebuia sa platim cu moartea, dar aceasta moarte a luat-o Isus Hristos, asa ca noi nu trebuie sa mai platim cu o conditie – daca ne pocaim (ne intoarcem din pacat) si ne punem toata increderea in Isus Hristos ca unic Salvator al nostru si ca a murit pentru pacatele noastre. Nu-i asa ca DUmnezeu e plin de dragoste ca totusi a gasit cu cale sa ne salveze?

Ateu : Si eu sunt plin de dragoste si imi omor pisica ca mi-a umblat la oala cu smantana. A gresit. Dar o iubesc. Ti se pare logic sa omori pe cineva pentru ca iubesti ?? Medical asta e catalogata ca obsesie, psihoza si se trateaza in centre speciale. D-zeu asta are cel putin 2 defecte: e orgolios si irascibil. Orgolios pentru ca nu a fost capabil sa il elimine pe conducatorul demonilor cazuti pentru ca era creatia lui. Irascibil pentru ca sare cu scandal de cate ori nu ii convine ceva si omoara oameni pe capete. Citeste Biblia si ai sa vezi cate crime s-au facut in numele lui. Ca exemplu Exod 32:28 3000 de oameni ucisi pt o ratacire de moment. Nu crezi ca ar fi meritat o sansa. Asa ca lasa-ma cu iubirea aia mare a lui. Asta in cazul in care ar exista …

Crestin : :)). Spune Biblia ca predicarea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzarii. Asta constat acum.

Ateu : Fa-ma sa inteleg… Cine nu ar trebui sa predice crucea ???

Crestin : Exemplul cu pisica, oala si smantana nu-si are locul. Un exemplu bun ar fi ca unui tata nu ii place cand copilul lui greseste, dar totusi il iubeste.

Ateu : Cati tati ai vazut sa isi omoare copii cand au gresit ?? Nu le-a placut, asta e, dar nici nu i-au omorat.

Crestin : Daca ai furat o masina trebuie sa faci puscarie, mergi in fata judecatorului si iti spune ca trebuie sa platesti cautiune in valoare de 50000 Ron si nu ai banii astia, asa ca trebuie sa platesti cautiunea. Ii spui ca iti pare rau si tot nu te lasa sa pleci, vei face puscarie. In acest timp vine cineva pe care nu-l cunosti la judecator si spune…ca vrea sa platesca suma de 50000 Ron pentru tine ca sa fi liber. Ar fi frumos nu? Exact asta a facut Isus. Noi am incalcat Legea El a platit pedeapsa si a inviat si a biruit moartea.

Ateu : Chestia asta se practica in America, fara sa aiba treaba cu religia. Iar cei care practica asta au profituri serioase. Sunt acei vanatori de recompense.

Crestin : Ce spui despre toti violatorii, despre toti criminalii, pedofilii si alti oameni care sunt asa de rai. Crezi ca ar trebui pedepsiti? In America, jumatate din oamenii care au comis crime sunt inca in libertate. Crezi ca ar trebui pedepsiti? Sincer! Cine ii va pedepsi? Dumnezeu va pedepsi orice incalcare de Lege in Ziua Judecatii? Ii va pedepsi pe toti cei care nu au vrut sa primeasca salvarea prin Isus Hristos…. salvare care El a trimis-o tocmai din dragoste pentru noi si pentru ca nu vrea sa mergem in Iad

Ateu : Si ce consolare vor primi victimele care intamplator nu sunt crestine ?? Nu ti se pare nedrept … Vezi. De asta exista lege pe pamant: ca cei care o incalca sa fie pedepsiti. Daca reusesc sa scape… norocul lor. Societatea oricum se va feri de ei, recunoscandu-i ca infractori. .

Crestin : Acum, alegerea este a ta: „Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe Singurul Lui Fiu pentru ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica” (Ioan 3:16).

Ateu : Si daca e omul asta asa important de ce nici un istoric nu face referire la el. Si nu ma refer aici la falsuri gen Testimonium Falvianum, fals demostrat, citatul fiind tradus si completat de oamenii bisericii.

Crestin : Trebuie sa faci diferenta intre crestinii adevarati si cei falsi cu toate ca se numesc la fel. E adevarat ca s-au facut multe in numele RELIGIEI. Dar aceia nu erau crestini cu adevarat.

Ateu : Si totusi sunt canonizati si facuti sfinti. Explica …

Crestin : Despre versetul care spune: „predicarea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzarii” Adica ceea ce iti spun eu tie despre Isus Hristos ti se pare o nebunie. De ce? Pentru ca inima ta de piatra nu vrea sa accepte asta.

Ateu : Pai normal ca par aberatii din moment ce nu jau nici o logica

Crestin : Are logica, dar cum ti-am mai spus, poti sa iei din Biblie anumite versete din context si sa le folosesti pentru a contrazice Biblia. Si Satan a facut asta cand l-a ispitit pe Isus Citeste (Matei 4:1-11) si vei vedea cu Satan foloseste versete scoase din context. Orice fraza spusa trebuie citita in context.
Biblia mai spune: „Nu va face olarul ce vrea cu lutul lui?” – In context vorbeste despre Dumnezeu. Noi suntem creatia Lui, si poate face ce vrea cu noi.

Ateu : Si unde e liberul arbitru de fraza asta !!!

Crestin : Si cum am spus, poti sa mergi in orice parte a lumii …minciuna este aceeasi, la fel si furtul. Toti oamenii de pe tot pamantul au aceleasi pacate si fiecare om stie ca greseste cand le face, stie ca este impotriva legii.

Ateu : Deci moralitatea este peste tot in lume, netinand cont de religie … Vezi ca te contrazici …

Crestin : „Societatea oricum se va feri de ei, recunoscandu-i ca infractori.”Hai sa fim seriosi, cine recunoaste un infractor? decat dupa faptele lui il poti recunoaste, dar daca nu stie nimeni ce a facut…cum poti spune ca lumea se va feri de ei.

Ateu : Normal ca ii va recunoaste dupa comportamentul lor. E imposibil ca in infractor notoriu sa se ascunda prea mult

Crestin: Pe mine nu ma intereseaza de ce sunt canonizati acei oameni. Pe mine me intereseaza sa traiesc ceea ce spune Dumnezeu prin Cuvantul sau si sa spun la cati mai multi oameni Evanghelia.

Ateu:
Ar trebui sa te intereseze. Pt. ca te ghidezi dupa aceeasi religie care ii considera sfinti.

Crestin: Tocmai, eu nu ma ghidez dupa o religie (ortodoxa, catolica sau altceva) , ma ghidez dupa Cuvantul Lui Dumnezeu.

Ateu:
Pai asta inseamna ca nu faci parte dintr-un rit, deci esti un fel de agnostic … Ceea ce e cam la fel de rau ca si a fi ateu (in ochii bisericii)

Crestin: Eu, si cei ca mine suntem foarte rau vazuti in ochii bisericii ortodoxe din Romania. De ce? Pentru ca noi nu ii punem pe preoti la rangul de mijlocitori intre noi si Dumnezeu. Adevarul este ca Isus a zis ca El este singurul Mijlocitor intre noi si Dumnezeu.

Si noi nu suntem placuti bisericii ortodoxe deoarece nu respectam ritualurile impuse de ei, pentru ca Biblia nu prevede asta. Preotii din ziua de azi sunt exact fariseii din ziua Domnului Isus.

Ateu:
Din cate stiu singurii dusmani ai bisericii Ortodoxe sunt Martorii Lui Iehova. Din mai multe puncte de vedere. Dar dupa cum vb tu nu cred ca faci parte dintre ei. Ei nu il rec pe Isus ca Dumnezeu.

Crestin: Apropo. AS vrea sa imi raspunzi sincer la urmatoarea intrebare:
Care este scopul vietii tale pe pamant?

Ateu
:
Sa ma simt bine, sa traiesc clipa din plin si daca pot, fara sa imi aduc mie daune, sa mai ajut pe cei ce au nevoie. Sa cresc copilul si sa ii ofer o educatie cat de cat normala, daca prea stralucita nu se poate si sa mor impacat cu gandul ca societatea nu ma va tine minte ca pe un exemplu negativ. Si cred ca asta e scopul final al fiecarui ateu: sa nu ramana in memoria societatii ca exemplu de „asa nu”.

Crestin: Nu e vorba daca sunt eu multumit sau nu. Multumesc pentru sinceritate. Stii e normal ca eu sa vad ca scopul vietii este altul pentru ca eu stiu ca Dumnezeu este si El a creat tot ce ne inconjoara. Totusi, ceea ce spui tu nu mi se pare a fi un scop. Daca scopul nostru este doar ca sa TRAIM si apoi sa MURIM mi se pare ca intra in contradictie cu intelepciunea, gandurile, stiinta si simturile omului. Omul nu vrea sa moara, omului ii place viata. Dar cand omul nu gaseste un scop in aceasta viata poate sa ajunga si la sinucidere.

Ateu:
Omul nu vrea sa moara dar se resemneaza ca nu are alta optiune. Cel putin omul care nu inghite tampeniile legate de Biblie & Comp. Si numai un tampit sau un nebun s-ar sinucide pentru ca nu are un scop anume (ex: sa ajunga star pop). Iar daca ceeea ce am spus eu nu ti se pare a fi un scop, asta e. Eu iti spun ca e un scop pentru cei care nu au nimic de pierdut si traiesc viata dupa cum vor.

Crestin: Daca eu cred ca Dumnezeu exista si traiesc dupa cum imi spune El in Biblie, iar dupa moarte nu va fi nimic, nu am pierdut nimic, dar daca tu nu crezi in existenta Lui Dumnezeu si iti traiesti viata asa cum vrei, iar dupa moarte vei vedea ca Dumnezeu exista, deja ai pierdut totul.

Ateu:
Pariul lui Pascal??

Crestin: Poate acum spui ca nu crezi ca Dumnezeu exista, si imi pare rau , dar cand te vei afla in fata mortii, daca vei apuca sa mai gandesti, vei sti ca El exista. Pot sa iti fac rost de o lista cu oameni cunoscuti din lumea intreaga care l-au ignorat pe Dumnezeu toata viata lor…iar in fata mortii erau ingroziti ca trebuie sa stea fata in fata cu Dumnezeul atotputernic.

Ateu:
Lasa exemplele de genul asta, in care unii mosi au dat in dileala la batranete. Aia au afirmat ca sunt atei de dragul atentiei, nu ca ar fi fost iar la urma au renegat toate principiile vietii lor. Cam cum faceau ereticii cand se aflau la picioarele rugului.

Crestin: Am citit o carte despre Nero (o carte necrestina, strict istorica) in care se istorisea despre aruncarea crestinilor in arenele romane pentru a fi omorati de catre lei. Crestinii se adunau si incepeau sa se roage acolo si nu implorau mila… pentru ca stiau ca dupa moarte vor ajunge intr-un loc mai bun. „Isus a spus: ce ar folosi unui om sa castige lumea intreaga daca si-ar pierde sufletul in gheena”. Crestinii de atunci stiau asta, si inca sunt multi altii din tarile arabe care sufera aceleasi persecutii si totusi nu se lasa de Isus Hristos pentru ca in inimile lor arde ceva ce nu are sa arda in inima unui om care nu Il cunoaste pe Dumnezeu.

Ateu:
La fel si arabii care traiesc in tari crestine si sunt extrem de discriminati. Crezi ca in sufletul lor nu exista nimic.? Atentie ca faci analogisme.

Crestin: Si cred ca nu am cum sa te conving eu de existenta Lui Dumnezeu. Doar tu sincer uitandu-te in inima ta, in constiinta ta poti descoperi asta. Oricum Dumnezeu se descopere numai celor ce-L cauta si celor ce sunt smeriti.

„Dumnezeu sta impotriva celor mandrii, dar da har celor smeriti” asta spune un text din Biblie.

Ateu:
„Fericiti cei saraci cu duhul” nu? Bisericii ii plac idiotii si retardatii. Asta spune fraza. Daca ai curaj sa te ridici si sa afirmi ca niste pescari au scris tampenii toti te ameninta cu pedeapsa divina. De ce ?? Nu are omul dreptul sa afirme ce vrea?? Nu asta inseamna liberul arbitru ?? Daca exista ma va judeca el si nu o mana de popi sau habotnici de pe pamant. Nu ti se pare corect ??

De ce va ridicati toti si face atata caz cand se ridica un ateu si spune D-zeu e o poveste??
De ce e nevoie de 20 de preoti pentru a face un ateu sa taca ??
Si de ce un ateu tace vazand ca nu are cu cine discuta normal, nu pt. ca argumentele prezenate de preoti l-ar indemna sa o faca ??
Cam multe intrebari nu ???
Te rog raspunde tu la ele … Si fii sincer. Asa cum am fost si eu.

Crestin:
„Ferice de cei saraci in duhul” nu se refera la ce ai spus tu. In limba greaca din manuscrisele originale, este mai clar, adica ferice de cei ce tanjesc dupa Dumnezeu. Daca imi aduc bine aminte, din chimie, o solutie nesaturata este solutia in care se mai poate dizolva o cantitate de substanta pana ajunge la saturatie. Ceva de genul este si in aceasta situatie.

Ateu
: „Ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăţia cerurilor!” Traducerea lui D. Cornilescu. Iar expresia aia nu se refera deloc la saturatie ci la nivelul de gandire. Drept pentru care s-a pastrat si mai tarziu si a fost folosita de cam toti inaltii prelati ai bisericii pentru a nominaliza persoanele cu o educatie precara si a caror intelect nu s-a dezvoltat suficient pentru a intelege „tainele religiei”
De ce va ridicati toti si face atata caz cand se ridica un ateu si spune D-zeu e o poveste??

Crestin: In primul rand, tu mi-ai dat comment-uri pe blog, iar eu am raspuns. In al doilea rand, chiar as vrea sa Il cunosti pe Dumnezeu.

Ateu:
De ce e nevoie de 20 de preoti pentru a face un ateu sa taca ??

Crestin: Nu stiu cum sta treaba cu preotii pentru ca nu am avut treaba cu ei, desi nu mi-e frica sa afirm ca cei mai multi dintre ei sunt niste inselatori, si in viata mea doar 2-3 preoti am vazut care sa Il caute cu adevarat pe Dumnezeu.

Ateu:
Si de ce un ateu tace vazand ca nu are cu cine discuta normal, nu pt. ca argumentele prezenate de preoti l-ar indemna sa o faca ??

Crestin: Nu stiu cum este cu preotii si nu prea stiu sa iti raspund pentru ca nu am vazut o discutie intre un ateu si un preot, dar poate asa cum spui tu sa fie pentru ca nu ai cu cine discuta normal.

Daca vrei sa vezi o discutie intre un orto si un ateu intra pe http://www.crestinortodox.ro/forumactive si cauta posturile lui IngerNegru (care inttre timp a fost banat pt ca aducea atingere la afirmatile lor)

Crestin: Religia nu este acelasi lucru cu crestinisuml adevarat.

Ateu:
Dar afirma ca este …

Crestin: SI adevarul este Isus Hristos (Isus a zis :Eu sunt calea, adevarul si viata, nimeni nu vine la Tatal decat prin mine), deci rezulta ca autoritatea este Dumnezeu ;), iar Dumnezeu este dovedit de creatie. Orice cladire are un constructor, orice pictura are un pictor, orice creatie are un creator.

Ateu:
Ti-am spus ca faci analogii ilogice. D-zeu => creatie. Si uite de ce: Constructorul si pictorul sunt persoane reale, cu identitate stabila iar dumnezeu nu e.
Daca vrei sa dovedesti ceva fereste-te de analogisme si de argumente de genul ipse dixit

Ateu:
Deci daca ai gresit macar o data ai mierlit-o la judecata. poi inseamna ca toata omenirea zace in Iad, ca nu exista oameni care sa nu mai faca si tampenii in lumea asta!!

Crestin: Este de ajuns sa ucid o data si sa fiu un criminal. Este de ajuns sa ucid o singura data si fac inchisoare.

Dumnezeu va judeca lumea dupa dreptate, si El este mai drept ca orice Judecator din lumea asta.

Deci daca Dumnezeu este perfect si dreptatea Lui este perfecta, la fel si standardul dupa care va judeca va fi foarte ridicat, iar pedeapsa pe masura.

Daca ai citit in continuare, ai vaut ca El nu vrea sa ne pedepseasca, ci ne-a scapat prin Fiul Sau Isus daca ne pocaim de pacate si ne punem toata increderea in moartea Lui pe cruce.

Ateu: Ilogic si te contrazici in ceea ce ai scris. Si cel chestionat a recunoscut ca a gresit. Si a incercat sa rascumpere greseala. Si totusi a fost pedepsit
Deci recunoasterea si rascumpararea nu mai au nici un rost

Crestin: Nu este pedepsit daca se pocaieste si crede in moartea Lui Isus.
Ateu:
Acuzatul:Dar, domnule judecator, imi pare rau ca am furat. N-o sa mai fac.
Judecatorul:Chiar trebuie sa iti para rau pentru faptele tale. Stiai ca nu este bine sa faci asa ceva…si totusi ai incalcat legea. Si evident ca nu trebuie sa mai faci pe viitor astfel de fapte. Dar ai recunoscut in fata mea ca esti un hot si un mincinos, astfel ca trebuie sa aplic legea si sa te pedepsesc pentru incalcarea ei.
Acuzatul:Da, dar am facut si fapte bune, am dat bani la saraci…
Judecatorul:Este desigur laudabil sa ajuti pe cei nevoiasi. Dar ce are a face asta cu problema ta privind incalcarea legii ? Esti vinovat, trebuie sa platesti. Asa cere legea
UIte textul. A fost pedepsit desi i-a parut rau. Nu te contrazice. Si tine cont ca atunci cand intru intr-o polemica stau cu textele in fata. Si textul e destul de clar…

34 de răspunsuri la „Polemica Ateu vs. Crestin

  1. Crestin:Nu stiu de ce nu vreti da intelegeti….ati ascultat vreodata o marturie crestina?!!! Ati incercat sa Il cunoasteti ?!! DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU e tot ce ai nevoie….Eu cand nu prea credeam in Dumnezeu,eu uram sa muncesc, mam rugat Domnului sa ma scape de munca(cam copilaresc asta pt ca am avut 15 ani) si peste doua saptamani aflu ca am sindrom…si ca nu am voie si nu e nevoie sa muncesc si ca o sa traiesc pe pensie cu 47, 20 de milioane pe luna…la fel cand nu-L cunoasteam prea bine am zis ca nam nevoie de El si o sa imi fac o iubita, mau refuzat toate fetele din cls mea si din Biserica….cand mam rugat Lui a doua zi mi.am cunoscut rasplata Lui pentru ca am avut credinta ca El o sa imi daruiasca….Incearca sa crezi…”incercarea moarte n-are” dar daca nu incerci si Dumnezeu exista, la sfarsit nu o sa mai ai scapare…dar daca incerci si nu exista asta e macar ai constinta impacata…
    Eu de curand slujesc in Biserica si Domnul imi da tot ce am nevoie…iubire caldura si multe altele….pentru voi care aveti inima impietrita si mintea inchis un verset pentru voi dragi atei Filipeni 1:8 „Caci martor imi este Dumnezeu ca va iubesc cu o dragoste nespusa in Isus Hristos” eu nu am nimic cu voi aveti libertate eu nu va oblig va indemn sa incercati…eu am 16 ani si inteleg cum Dumnezeu sia dat Fiul pt un nimic ca mine…tu daca ti.ai pierde copilul te.ar durea dar sa stii ca de exemplu Copilul tau ar salva copilul vecinului si el ar muri dar stii ca asta se va intampla si era decizia lui de a ajuta pe cineva sa isi pastreze viata si libertatea…chiar daca si el avea o viata buna si merita sa traiasca da uite ca voi aduceti argumente si motive ca sa scapati de datoria voastra fata de Jertfa Domnului, pace dragilor vreau sa va ganditi bine

    Apreciază

  2. Te-a lăsat Dumnezeu în voia pornirilor tale mizere. Întro zi Dumnezeu îți va cere sufletul şi de nu te vei pocăi , vei fi muncit veşnic cu draculgol în flăcările iadului. POCĂIEŞTE-TE . CREDEMĂ AM FOST MAI RĂU CA TINE ! DAR MI-A VENIT MINTEA LA CAP ŞI MA-AM POCĂIT. Dumnezeu nu vrea să îți dai seama de iad prea tarziu.

    Apreciază

  3. Ateul spune ca Biblia e plina de contraziceri si ca nu e credibila.

    Nu e nebunesc si prostesc oare sa afirmi asemenea aberatii cand tu nu stii nimic despre Biblia si nici macar nu ai citit-o toata cu scopul de a inteleg- o si nu de a o critica?

    Pai daca vrei sa intelegi Biblia, trebuie sa o studiezi si sa intelegi versetele in context, nu sa smulgi unele versete cum ai smulge capsunii din gradina lui bunica, si apoi cu acel verset smuls ataci Biblia.

    Cine vorbeste impotriva Bibliei isi arata in mod clar si incontestabil ignoranta care zace in el.

    Un adevar stiintific scris in Biblie, care multe veacuri a fost in contrazicere cu parerea oamenilor de stiinta de alta data il gasim in Prov. 8.31, unde afirma ca pamantul e rotund.

    Chiar Pltolomeu, Plato, Aristotel si atlii au afirmat ca pamantul are forma plata. Toti astronomii sustineau ca pamantul e drept ca o fata de masa.

    Noi ci din zilele noastre, radem de asemenea aberatii care au fost spuse in numele stiintei de alta data.

    Insa, Biblia, singura Carte din acea vreme care a scris acest mare adevar stiintific care a fost demonstrat pe cale stiintifica de stiinta de astazi, zice :

    Isaia 40.22 : „El sade deasupra cercului pamantului”
    Traducerea Vulgata spune : „deasupra globului pamantului”
    Traducerea Gesenius spune ” deasupra sferei pamantului”

    Astazi nimeni nu se mai indoieste ca pamantul e rotund, asa cum afirma Biblia de acum 3000 si ceva de ani inainte.

    Toate teoriile acelor oameni de stiinta au fost rasturnate fiindca nu erau adevarate, afirmatia Bibliei a ramas in picioare pentru ca e adevarata si precisa.

    Pamantul e rotund.

    Biblia nu ne lasa doar acest adevar, ci ne mai spune ca pamantul nu are sprijin, e pur si simplu in aer, pluteste in gol.

    Cu 3500 de ani Biblia spune : „El intinde miazanoapte asupra golului si spanzura pamantul pe nimic”

    Vechile conceptii difereau unele de latele doar cu privire la ce formeaza sprijinul pamantului, dar toti erau de acord ca pamantul are un sprijin. Unii sustineau ca Atlas il sprijina pe umerii lui, altii sustineau ca e sprijinit pe patru stalpi, altii ca o broasca testoasa uriasa il poarta pe spinarea ei, altii spuneau ca e sprijint pe patru broaste mari… Deci te ia cu plansul….

    Si acestea in numele stiintei de atunci erau spuse, si oamenii credeau.

    Insa, Biblia, singura Carte de pe acea vreme vine si spune ca pamantul pur si simplu e „spanzurat pe nimic”, adica nu are sprijin, sta in gol.

    Multi radeau si isi bateau joc din Biblie la auzul acestor versete, caci ei nu puteau concepe asa ceva, si totusi ignoranta si nebunia omului nu a putut elimina adevarul Bibliei.

    Da, stiinta de astazi a ajuns sa dea dreptate Bibliei, demonstrat pe cale experimentala ca pamantul e „spanzurat pe nimic”.

    Toace teoriile si parerile oamenilor de stiinta de atunci au fost eliminate, distruse, ignorate, caci au fost false, afirmatia Bibliei a ramas in picioare pentru ca este adevarata.

    Si mai mult, Biblie ne mai relateaza un adevar extrem de precis.

    In Iov 28.25 spune : „Cand a randuit greutatea vantului”

    Aici se afirma ca aerul, vantul, are greutate ( masa, presiune ).

    De asemenea, multi au ras de acest verset si l-au luat in batjocura, caci cine simte greutatea aerului ? Nimeni! Si totusi asupra noastra apasa cateva mii de kg.

    Deci, saracii oameni nu puteau concepe asa ceva, si ii inteleg de ce se manifestau asa si nu puteau crede.

    Au trebuit sa treaca multe secole, pana ce Toricelli in anul 1643 a constatat ca da, aerul are greutate si a dovedit aceasta pe cale experimentala, ca atmosfera are presiune (1,033 kg/cm2).

    Iov a trait in perioada patriarhala, pe la anul 2000 in.Hr. iar Toricelli constata presiunea aerului in anul 1643, deci au trebuit sa treaca mai bine de 3500 de ani, de la afirmarea adevarului Bibliei, ca stiinta sa vina sa confirme ca vantul, aerul are greutate, ca Biblia e adevarata.

    Acum, acestea fiind spuse, automat se nasc unele intrebari necesare :

    De unde au stiut acesti autori ai Bibliei, aceste mari si extrem de precise adevaruri stiintifice care au ajuns sa fie confirmate pe cale experimentala de stiinta de astazi ?

    Nici un alt document din acele vremuri nu contine aceste adevaruri.

    Atunci, de unde au stiut ei ? Ei nu au avut coloana de meruc folosita de Toricelli, nu au avut rachete ca sa se duca in spatiu sa observe forma pamantului, nu erau oameni de stiinta, nu erau savanti, atunci cum de au scris ei aceste mari adevaruri ?

    Nu este alt raspuns, dacat ca fiind inspirati de Dumnezeu, au scris.

    Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu, si cine vorbeste de rau acest Cuvant al lui, se osandeste pe el insusi, si isi expunde ignoranta, caci Cuvantul lui Dumnezeu nu este pentru oricine si nu-l poate intelege oricine, ci numai cel luminta de Dumnezeu, numai omul duhovincesc, caci pentru omul lumesc este o nebunie si ceata, caci el nu-l poate intelege si pricepe.

    Biblia nu este o simpla carte ce poate fi intelesa de oricine.

    Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star