Blogu` lui Leviatan

Atlas de habotnicie umana


Sursa: Radu Ciocan. Nu m-am putut abtine. E prea frumos descris.

Habotnicul Fundamentalist (Habotnicus Fundamentalis) – Specie pe cale de disparitie in junglele civilizate dar foarte des intalnita in junglele primitive. Masculul este feroce si ii place sa atace brutal orice alt animal care ii incalca teritoriul invizibil. In trecutul istoric acest animal a fost responsabil de multe razboaie, inchizitii sau jihaduri. Femela de cele mai multe ori umbla cu fata acoperita si ii place sa stea in genunchi nu pentru vreun obicei de imperechere bizar ci pentru a se inchina la Stapanul Invizibil al Junglei. Atat femela cat si masculul au un comportament bizar ce consta in adulmecarea de oseminte si mortaciuni numite moaste. Aceste specimene au respect deosebit pentru Habotnicul Profesionist.

Habotnicul Profesionist (Habotnicus Professionalis) – Este un habotnic fundamentalist care isi dedica viata ca sa fie mascul alfa in cadrul grupului sau. Ii place cand ceilalti habotnici ii acorda atentie si respect iar el incearca sa le dirijeze viata conform cu Cartea Sfanta a Junglei. Habotnicii profesionisti de top primesc diverse ranguri precum arhimandrit, mitropolit sau protopop. Insa distinctia cea mai inalta este PF, adica PreaFericit. Alt rang important, dar al unui clan rival este cel de Papa. Aceste specimene isi neaga sau declara ca nu au comportament sexual, dar dupa studii atente s-a observat ca unii pot avea chiar tendinte homosexuale sau acte sexuale deviante precum sexul cu specimene foarte tinere. Unora dintre masculii de habotnici profesionisti le plac metalele pretioase sau alte accesorii de lux. Habotnicii profesionisti prefera jeepurile in locul lianelor ca mijloc de locomotie prin jungla. Femele acestui grup sunt minoritare si traiesc retrase. Ei prefera sa fie direct subordonati Stapanului Invizibil al Junglei. Se cred superiori si intermediari intre Stapan si restul lumii.

Teologul Sofisticat (Teologicus Sofisticatus) – De cele mai multe ori este un habotnic profesionist care stie ceva carte. In sensul in care poate stoarce orice din Cartea Sfanta a Junglei incat sa-si sustina si sa-si apere pozitia ideologica. Scopul lui este sa apere credinta in Stapanul Junglei. Ii place sa tina lungi dezbateri cu maimutele rationale despre presupusa existenta a Stapanului Junglei sau despre natura vietii in jungla. Bineinteles ca de fiecare data crede ca a castigat fiecare dezbatere indiferent de cate argumente falacioase a scapat in discutie.

Politicianul Credincios (Politicianus Verus) – este o maimuta semidocta si avida de putere careia ii place sa manipuleze masele dupa propria dorinta. Nu are o imagine asa buna precum habotnicul profesionist, dar are cel putin aceleasi rezultate. Se foloseste de superstitiile, fricile si credintele celorlalte turme de maimute pentru a-si spori propria bunastare sau a grupului exclusivit din care face parte. De multe ori este sincer in prostie si crede ceea ce spune, cu toate ca vorbeste numai prostii. Cand crede ca este necesar, conlucreaza in stransa legatura cu habotnicul profesionist pentru a avea acces la capitalul turmelor acestuia.

Credinciosul de Sarbatori (Epulum Verus) – De felul ei este o maimuta ignoranta dar care de cateva ori pe an adota comportamente habotnice. Nu are neaparat credinta ca daca le respecta, Stapanul Invizibil ii va rezerva un loc mai bun in Jungla Ideala. De cele mai multe ori se duce la Marile Adunari Habotnicesti pentru validare sociala sau pentru ca toati habotnicii sunt acolo iar el  nu suporta singuratatea – trebuie sa apartina unui grup omogen.

Superstitiosul New Age (Vegetus Superstitius) – Este o specie mai noua de habotnic. Proaspat evoluat, el a abandonat vechile superstitii sau Legende ale Desertului si si-a insusit alte preocupari adaptate la noile vremuri ale Junglei. Stapanul Invizibil al Junglei a fost detronat de catre Existenta Absoluta, Mama Jungla sau Energia Divina. El crede ca este inconjurat de energii la fel de invizibile, unele benefice iar altele otravitoare. Acesta a renuntat la hranirea animala in detrimentul ierburilor sau  semintelor de copac. Pentru unele grupari de astfel de specimene comportamentul sexual de multe ori este bizar, ei putand avea relatii deschise cu multipli parteneri sau ocazional se pot strange in cete participand la origii sexuale.

Habotnicul Conspirationist (Habotnicus Conspirationis) – Habotnic cu tendinte paranoice, el crede ca toata lumea conspira impotriva lui si a junglei in care traieste. Vede semne conspirationiste prin copaci, ierburi sau musuroaie de furnici. Cel mai adesea ii face reponsabili de toate nedreptatile din jungla pe masoni, evrei sau reptilieni. Noua Ordine a Junglei este presupusa organizatie criminala din spatele tuturor comploturilor si nedreptatilor aflate in Jungla sau in viata particulara a habotnicului conspirationist. In viziunea lui NOJ vrea sa defriseze jungla lasandu-i pe toti fara adapost si mancare pentru a-i face apoi sclavi in noua jungla proaspat asfaltata.

Maimuta Ignoranta (Primatus Obscurus) – Nu are credinte habotnicesti puternice si nici conspirationiste iar educatia este superficiala. Isi vede de treaba ei, drumul zilnic cel mai frecvent fiind casa-munca-casa si nici nu-i pasa de ceea ce se intampla in jungla. Se complace in mediocritate nefacand nimic deosebit pentru a-si spori conditia. Crede ca asta ii este soarta si se simte resemnata. Luata individual este doar o biata maimuta pasnica si obedienta, dar masele mari de aceste specimene sunt frecvent manipulate de catre habotnicii profesionisti si politicienii credinciosi.

Maimuta Rationala fara niciun Dumnezeu (Primatus Rationis) – specimen des intalnit in junglele nordice dar aflat intr-o faza incipienta in junglele primitive. Este direct responsabil de progresul si bunastarea societatilor din ultimele 2 secole. Este maimuta care si-a depasit conditia iesind din turma si gandind cu capul ei. Este imuna virusii superstitiilor, la manipularea habotnicilor profesionisti sau a politicienilor. Este maimuta care in preistorie a inventat focul, roata, agricultura sau alte elemente care au adus la progres. In prezent se ocupa cu lucruri atat complicate cat si complexe. Din aceasta cauza, celelalte maimute ignorante sau fundamentaliste nu au inca pricepatorul atat de dezvoltat sa inteleaga despre ce este vorba. Ele cred ca maimuta rationala vor sa le distruga jungla si societatea cu noile unelte tehnologice, adesea numite unelte diavolicesti.

5 răspunsuri la „Atlas de habotnicie umana

 1. „Maimuta Rationala fara niciun Dumnezeu (Primatus Rationis) – specimen des intalnit in junglele nordice” – sincer, dar toţi nordicii ăia care în numele lui Isus şi a dreptei credinţe au săvârşit măceluri în cruciadele Evului Mediu ce mai putem comenta ???…sau e interzis…:D
  De mai bine de 1000 de ani şi nordicii sunt nişte habotnici fervenţi de n-ai idee…:)
  Iar în afară de dinamită nu ştiu ce s-a mai inventat prin Nord…

  Apreciază

 2. Mai Tibor esti prost!
  faci confuzie intre Primatus Rationis si restul de Habotnici.
  iar faptul ca tu faci parte dintr-o rasa de maimute inca in stadiul care urca dupa banane – iti aduc aminte in in emisfera nordica a inceput revolutia industriala – poate nu iti spune multe … dar in aceasta revolutie au fost inventate diverse chestii nefolositoare … cum ar fi motorul cu abur, motorul cu ardere interna, otelul de calitate, dur-aluminiu, zborul … ca sa vezi pana si telefonul … si intamplator calculatorul … si iti privilegiaza tie accesul la o forma de comunicare (sincer nu prea ai avea acest drept)

  Apreciază

 3. Tibike, figyus ide egy picit. Inchizitia a pornit de la italieni si spanioli daca bine stiu. Daca privesti harta inverz ( fordítva nyald a seged ordítva) akkor e Italia in Nord:). Nordicii ca exemplu momnetan fac lucruri chiar complicate dar bune. Traesc bine din nimik:) ui la suedexi la Finlandezi si la NOrvegieni.Despre Canadieni nu are rost sa vorbesc. Iar rusii stii si tu cum e cu Ortohotzia asta:), nu degeaba pi la norvegieni suedexi finalndezi nu prea ie ortohotzi:)…P.S. ca s azgandaresk o tzara:) pe germani pa aia din Danemarca si pe H-englezi unde sa ii punem:?:) la est west:?:))))))))

  Apreciază

 4. Oricine doreste discutii/intrebari sau alte nelamuriri legate de Biblie/Dumnezeu/Inteligenta Suprema/Ateism sunt asteptati la id de skype sniku2001.Discutia sa fie civilizata atat din partea

  ateilor,crestinilor,altor crezuri si bazata pe logica din ambele parti.Chiar daca vedeti mai tarziu postu adaugati-ma ca noi discutam aproape zilnic.

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star