Blogu` lui Leviatan

Facebook reduce cenzura postărilor considerate ofensatoare

00144845_large

Am primit azi cu o reală bucurie o știre care, sper eu, va rămâne o realitate și nu o poveste pentru adormit bănuielile utilizatorului. Facebook renunță la o parte din cenzura aplicată la ora actuală. Gândirea stângistă, infectă, care cenzura tot ce putea răni sentimentele umede ale unora mai speciali de felul lor.

Facebook a provocat nemulțumirea internauților și luna trecută, atunci când a cenzurat celebra fotografie a fetiței pline de arsuri care fuge după un atac cu napalm în timpul războiului din Vietnam, pe motiv că prezenta nuditate.

‘Vom începe să permitem elementele pe care oamenii le găsesc de actualitate, semnificative sau importante pentru interesul public – chiar dacă acestea ar putea încălca standardele noastre”, au declarat vicepreședinții Facebook Joel Kaplan și Justin Osofsky într-un mesaj publicat pe blogul companiei.

Faptul că facebook încă încearcă să găsească modalități potrivite de a recalibra standardele legate de mesajele considerate prea ofensatoare pentru a fi publicate mă uimește. Nu reușesc în ruptul capului să înțeleg de ce trebuie cenzurate mesaje doar pentru că provoacă lacrimi unor speciali.

”Intenția noastră este de a permite mai multe fotografii și povești care nu constituie un risc de siguranță sau care nu înfățișează imagini cu minori sau cu alte persoane care nu doresc să fie văzute”, au explicat Kaplan și Osofsky.

Scumpilor, după cum bine știți, există soluții mult mai simple, la îndemâna utilizatorilor. Aceea de a nu posta ceea ce nu vor să fie văzut: minori, fotografii proprii. Și eu fac la fel, ținând pentru mine ceea ce nu e destinat spațiului public.

 

 

Reclame

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star