Când se fură banii europeni în numele feminismului …

A apărut știre. Azi, pe B1 am dat eu de ea. Despre cum niște oameni care au declarat ei la m. U. E. Că să moară mama lor dacă ei nu sunt oameni tare de trebă și cum vor ei să ajute femeile bătucite de masculi. Și ca m. U. E. (adică marea Uniune Europeană, la ce dracu vă gândeați? ) să le dea la oamenii ăștia niște bani să poată ei, cu inima lor mare, să ajute și pe alții, au scris nenii un proiect. Pentru finanțare, normal, că doar nu l-or fi scris ca mine, că se plictisesc lipiți de pat.

violenta

Proiectul se numea „START – o viață de calitate în siguranță” și a fost lansat în urmă cu doi ani de Autoritatea pentru Egalitatea de Șanse dintre Femei și Barbați, adică oamenii ăia care s-or jurat pe mama lui Ștefan cel Mare că ei e buni și vor să dea ajutor moca altora, a avut ca scop sprijinirea a peste 1.000 de reprezentante ale sexului slab din întreaga țară, care au căzut victimă violenței domestice, adică tantile alea pe care le mai auzi sâmbăta seara prin curțile de la sate țipând „Nu mai da Ioane, că-mi bag cracii și plec la mama!”.

A nu se confunda ONG cu instituția de sub ministerul muncii, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse dintre Femei și Barbați, care nu că ar face ceva, dar măcar nu se jură pe mama, că ei lucrează cu multe, multe hârtii.

Numai că… Oamenii au declarat la raportarea financiară că ar fi ajutat 24 de reprezentante ale sexului …slab? din satul ialomiţean Valea Măcrişului, care s-au declarat victime ale violenței domestice, pe care le-ar fi selectat în urma unor criterii stabilite de catre autoritațile din Ialomița pentru a lua parte la programul „START – o viață de calitate în siguranță” și la care le-ar fi dat cadou câte vreo 6.000 de lei, din care doamnele și-au făcut cadou de mârțișor ba câte o mașină de spălat, ba câte o ușă nouă, care ce io trebuit, cum io trebuit.

La Slobozia și în comuna ialomițeană Andrășești, unde, de asemenea, programul a fost implementat, lucrurile au mers bine, spune lumea, deși cred că dacă e să se facă verificări se vor găsi și acolo ceva măgării. La Valea Măcrişului, în schimb, a început scandalul. Totul, după ce un localnic a sesizat Prefectura Ialomiţa şi s-a plâns că mama sa, desi selectată în cadrul proiectului, nu a primit cei 6.000 de lei datoraţi.

Plângerea bărbatului a determinat autorităţile să facă verificări, moment în care au descoperit că multe dintre femeile menţionate în program au dat în scris, adică au urmat exemplul celor care au implementat proiectul și au jurat pe mama lor că fuseseră bătute de soţii lor, pentru a beneficia de câştig, asta deși singura bătaie înacasată recent fusese aia de la mama. Printre ele se aflau chiar şi angajate ale municipalităţii, persoane ale căror probleme cu violența domestică erau qvasi-inexistente.

violenta1

„Contabila, secretara si asistenta sociala din primarie au fost si ele beneficiare în proiect. Eu nu stiam ca ele sa aiba probleme acasa, dar este un proiect care n-a avut legatura cu primaria noastra, în sensul ca nu l-am implementat noi”, a declarat Mihael Bobeș, primarul din Valea Măcrișului.

Angela Avramița, una dintre beneficiarele din Valea Macrioului”Eu mi-am luat mașina de spălat, o ușă la dormitor, o mobilă de bucătărie și vată de sticlă de pus în pod. Pe mine m-a selectat de la Primărie să particip”, susține una dintre beneficiarele proiectului, adică una din alea ciomăgite de soț după program, fie săptămânal, fie de două ori pe săptămâna.

Cazul este anchetat acum de Parchetul de pe lânga Tribunalul Ialomița și sperăm că pseudo-feministele noastre muntene vor fi trase la răspundere. Ca să nu le traga sătenii din Măcriș pe pulă.

Reclame

16 gânduri despre „Când se fură banii europeni în numele feminismului …

Adăugă-le pe ale tale

 1. nu e prea clar ce vrei să zici! este bine ca femeile bătute să fie ajutate,sau nu?! Dacă au fost unele beneficiare pe nedrept ale unor sume cu multă…m.u.e.,asta să însemne ca…toate femeile mint?!

  Apreciază

 2. Nici una nici alta. Ci doar că atunci când unor grupuri sociale li se acordă prea multă încredere în gestionarea banului public în exlusivitate pentru categoria respectivă, se ajunge foarte repede la abuzuri.

  Apreciază

 3. este ciudat ca dintre toate problemele cu furtul banilor publici (mult mai grave!) se alege tocmai ‘uriașa problema’ a femeilor care beneficiază nejustificat! Oare de ce?! Femeia o fi chiar ‘piaza rea’ a societății românești?!…

  Apreciază

 4. Tu ești cu căpuțu? Faptul că niște oameni au fost capabili să obțină finanțare fără ca standardele prin care își aleg beneficiarele să poată fi verificate, ajungându-se la furt, nu ți se pare nimic greșit, nu?
  Hai să îți spun ceva…nu am nimic cu ajutorarea celor ce suferă din cauza asta. Dar făcută cu cap, nu fără nici un fel de control al banului public.

  Apreciază

 5. perfect! atunci hai să ne ocupăm și cu modul de împărțire a ajutoarelor pentru saraci! (sumele furate cu sutele de milioane de euro nu contează!-poate peste o sută două de ani se va ocupă cineva de ele! Crezi ca femeile alea au procedat asa fără șefii lor?! Nu mi-a plăcut ca le-ai remarcat doar pe ele! Apropo: legea e lege! Să arestam deci cerșetorii,fiindcă vagabondează! Poate le dam foc,în centrale termice?! Sau le valorificăm organele interne?! Ce zici?! Așa ‘gandeste’ unul ‘sănătos la cap’! (care vrea ‘binele general’!).

  Apreciază

 6. Tu ești prost? Sau doar așa te-ai născut.
  1. Da, hai să ne ocupăm. De câte ori nu s-a scris că 416/2001 e un căcat de lege care ajută în special putoriloe? Dar până una alta socialiștii conduc și interesul lor e ca prostimea să voteze.
  2. Chiar ar trebui ridicați cerșetorii, boule. Unii pentru a da de capul rețelei care îi scoate la produs.. Alții, ăia reali, să îi poți duce în niște centre unde să le dai o masă și un acoperis, ca să vezi măcar dacă îl mai popți face productiv.
  Despre restul afirmației am un singur lucru de spus: sugi pula!

  Apreciat de 1 persoană

 7. valeuu! ce ‘cavaler al dreptatii’! Toti cei ‘rai’ tremura! Uite!: a si gasit o intrebuintare cersetorilor! Ca in ‘lumea lu Leviatan’!- nu? Sa fie deja triati! : unii (cei ‘buni’!) sa fie exploatati pana la sange,ca poate-poate se va scoate ceva din ultima lor osanza! Altii insa (asa,mai ‘rai si lenesi’!) sa fie trimisi direct in iad! Astfel,Statul va fi degrevat de sarcina de a-i hrani,adaposti etc! Este o adevarata…’conceptie de dreapta’! Una care,desi afirma ca se ingrijeste de soarta tuturor cetatenilor…totusi face selectia finala! Aia apocaliptica! (in care cine nu crede in adevarul absolut,adica ‘de dreapta’,ajunge ars in iad!-sau in ‘lumea Leviatanului’!). Mai prost este insa ca o astfel de ‘conceptie’ (atat de taioasa si ‘reductibila la esente’!) face adepti extrem de rapid si usor! (a se vedea recrudescenta Partidelor de extrema dreapta in Europa!-cu ‘solutia lor finala’ , desi pornesc cu toatele de la declaratii extrem de generoase,democratice!: pentru toti adica,dar acel ‘toti’ deja inseamna…’doar unii’!- cei mai ‘dotati’,ca in jungla,desi ‘dreapta’ spunea ca a depasit nivelul junglei prin…’spiritualitatea inalta’!)…O astfel de conceptie deci ajunge usor sa fanatizeze oamenii si sa castige alegerile! Numai ca,in ‘noua democratie’ (a junglei pure!-fara invelisuri ‘democratice’!), oamenii cei ‘democratici’ sunt tarati in razboaie mondiale! O fi bine?!…Poate ca DA!- astfel,se va ajunge mai repede la adevarata…’apocalipsa’! (mult asteptata,se pare!). In care si Leviatanul va avea ‘rolul lui’! (ca si Satana!-folosit de multe ori de catre Dumnezeu,in demonstrarea ‘adevarului cu suferinte’ in cazul lui Iov! – si al altora!). Va fi cel care,alaturi de ‘pacatosi’, se va preocupa de intretinerea si atatarea focurilor tot mai fierbinti ale iadului! Deocamdata,recomand pentru cine are ochi de vazut si urechi de auzit,postarile de pe Youtube.com ale lui Paul Dadrian! (Esenta infinitului!).

  Apreciază

 8. Ok ….
  Tu despre ce aai bătut câmpii până aici? Ce treabă au partidele de orice orientare în chestia asta? Cum ai tras tu concluzia de căcat că articolul are de-a face cu o ideologie politică și nu cu niște hoți care se dau apărători ai nevoiașilor de orice fel? Madam…ești idioată!

  Apreciază

 9. cum te gandesti tu sa rezolvi problema…’populismului’?! Cine e de vina,aici? Omul e rau de la natura ? (ceea ce e religios!- omul este acum o ‘fiinta cazuta’!); sau e bun,dar numai ‘leftistii’ ii strica?! Uite insa ca ‘leftistii’ sunt peste tot!- si, pe langa ca ar trebui ucisi,ii ‘strica’ si pe ceilalti! Astfel,desi ‘dreapta’ clameaza ca e ‘democratica’, sau ca ‘vrea binele oamenilor’, nu stiu cum se face,dar…intotdeauna doar cativa ‘alesi’ ajung sa beneficieze de averea sociala! O fi ‘bine’ asta?!…

  Apreciază

 10. bravas,inspectore din ‘Mizerabilii’,cartea lui Victor Hugo! Sa urmaresti pe ocnasul acela,care furase o paine (Jean Valjan) ,pana la moarte! Dar in niciun caz pe cei care,prin legile lor,au facut posibila existenta cersetorilor/ocnasilor! In mod normal ar trebui judecati oamenii doar atunci cand traiesc in conditii propice de viata!- sa nu fie mereu ‘testati in conditii grele’, de catre un ‘Dumnezeu Atoatestiutor’! (intelegi absurdul?). Dar gandind asa,ca tine (o gandire captiva,timorata de tot restul oamenilor,asa-zis teroristi!),sigur ca dispare tocmai sensul judecatii! Si atunci…pui totul in aceeasi oala!

  Apreciază

 11. @ingerul dreptatii – golane, furtul e tot furt, indiferent de cât fură. Diferența între ei o face doar durata pedepsei. Așa că …mucles. Fie că ai furat 1.000.000 euro, fie că 1.000 lei

  Apreciază

 12. @madam matroana – eu nu vreau să rezolv problema populismului în nici un fel. Ăia care sunt destul de retardați să creadă tot ce li se promite nu au decât să sufere în cea mai cruntă sărăcie. Da, socialismul strică: decât unii bogați și alții săraci, mai bine toți lipiți pământului și nomenclatura cu toate alea. Madam, în capitalism ai șansa, dacă ai creier și os de pus la muncă, să faci ceva cu viața ta. În socialism … muncești ca vita pentru alții, că n-ai voie să ai venituri prea mari, că te ia statul la ochi și te impozitează cu 80%

  Apreciază

 13. te inteleg,dragule! nu am nimic cu tine! Initial mi se parea ca esti violent,impulsiv,fara un rost in viata,asadar! (da,da!- chiar tu erai fara rost!). Dar citind mai multe aici,am inteles!- tu ai…fisuri anale! Asadar,de cate ori te ‘sageteaza’ o durere intensa,ascutita,in fund…tu tragi instant o injuratura! (avand impresia ca ailalti te ataca!). Dar sa stii ca manifestatiile din Piata Victoriei nu te vor salva! Vezi ce faci!…Multinationalele nu vor binele Romaniei,sa stii! Tratamentele sanitare vor deveni foarte foarte scumpe!!

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: