Când se fură banii europeni în numele feminismului …

A apărut știre. Azi, pe B1 am dat eu de ea. Despre cum niște oameni care au declarat ei la m. U. E. Că să moară mama lor dacă ei nu sunt oameni tare de trebă și cum vor ei să ajute femeile bătucite de masculi. Și ca m. U. E. (adică marea Uniune Europeană, la ce dracu vă gândeați? ) să le dea la oamenii ăștia niște bani să poată ei, cu inima lor mare, să ajute și pe alții, au scris nenii un proiect. Pentru finanțare, normal, că doar nu l-or fi scris ca mine, că se plictisesc lipiți de pat.

violenta

Proiectul se numea „START – o viață de calitate în siguranță” și a fost lansat în urmă cu doi ani de Autoritatea pentru Egalitatea de Șanse dintre Femei și Barbați, adică oamenii ăia care s-or jurat pe mama lui Ștefan cel Mare că ei e buni și vor să dea ajutor moca altora, a avut ca scop sprijinirea a peste 1.000 de reprezentante ale sexului slab din întreaga țară, care au căzut victimă violenței domestice, adică tantile alea pe care le mai auzi sâmbăta seara prin curțile de la sate țipând „Nu mai da Ioane, că-mi bag cracii și plec la mama!”.

A nu se confunda ONG cu instituția de sub ministerul muncii, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse dintre Femei și Barbați, care nu că ar face ceva, dar măcar nu se jură pe mama, că ei lucrează cu multe, multe hârtii.

Numai că… Oamenii au declarat la raportarea financiară că ar fi ajutat 24 de reprezentante ale sexului …slab? din satul ialomiţean Valea Măcrişului, care s-au declarat victime ale violenței domestice, pe care le-ar fi selectat în urma unor criterii stabilite de catre autoritațile din Ialomița pentru a lua parte la programul „START – o viață de calitate în siguranță” și la care le-ar fi dat cadou câte vreo 6.000 de lei, din care doamnele și-au făcut cadou de mârțișor ba câte o mașină de spălat, ba câte o ușă nouă, care ce io trebuit, cum io trebuit.

La Slobozia și în comuna ialomițeană Andrășești, unde, de asemenea, programul a fost implementat, lucrurile au mers bine, spune lumea, deși cred că dacă e să se facă verificări se vor găsi și acolo ceva măgării. La Valea Măcrişului, în schimb, a început scandalul. Totul, după ce un localnic a sesizat Prefectura Ialomiţa şi s-a plâns că mama sa, desi selectată în cadrul proiectului, nu a primit cei 6.000 de lei datoraţi.

Plângerea bărbatului a determinat autorităţile să facă verificări, moment în care au descoperit că multe dintre femeile menţionate în program au dat în scris, adică au urmat exemplul celor care au implementat proiectul și au jurat pe mama lor că fuseseră bătute de soţii lor, pentru a beneficia de câştig, asta deși singura bătaie înacasată recent fusese aia de la mama. Printre ele se aflau chiar şi angajate ale municipalităţii, persoane ale căror probleme cu violența domestică erau qvasi-inexistente.

violenta1

„Contabila, secretara si asistenta sociala din primarie au fost si ele beneficiare în proiect. Eu nu stiam ca ele sa aiba probleme acasa, dar este un proiect care n-a avut legatura cu primaria noastra, în sensul ca nu l-am implementat noi”, a declarat Mihael Bobeș, primarul din Valea Măcrișului.

Angela Avramița, una dintre beneficiarele din Valea Macrioului”Eu mi-am luat mașina de spălat, o ușă la dormitor, o mobilă de bucătărie și vată de sticlă de pus în pod. Pe mine m-a selectat de la Primărie să particip”, susține una dintre beneficiarele proiectului, adică una din alea ciomăgite de soț după program, fie săptămânal, fie de două ori pe săptămâna.

Cazul este anchetat acum de Parchetul de pe lânga Tribunalul Ialomița și sperăm că pseudo-feministele noastre muntene vor fi trase la răspundere. Ca să nu le traga sătenii din Măcriș pe pulă.

Anunțuri