1 Decembrie: o zi ca oricare alta! Nu e ziua unirii

O venit și celebrul 1 Decembrie. O zi ca oricare alta, pentru cei ca mine, pentru care patriotismul nu se măsoară prin numărul de steaguri de pe profilul de Facebook, însă o zi specială pentru 90% din populația României, adică pentru ipocriții care, timp de 364 de zile înjură politicieni, țară, neam și tot ce le mai vine la gură, dar azi, la o zi după ce un pseudo-pescar o ajuns în Dobrogea și „ne-a creștinat” (am mai vb noi despre mitul creștinismului milenar de la noi) își umplu profilul cu steaguri tricolore ca să arate cât de mândri sunt ei că sunt români.

Și ipocrizia se vede cel mai bine în momentul în care îi iei la întrebări, pentru că puțini din cei cu tricolor știu ce dracu se sărbătorește azi. De ce? Pentru că 1 Decembrie nu a fost niciodată, la nivel macro, o zi importantă. La nivel național, nici atât. Oamenii simpli au învățat la școala comunistă că azi se serbează unirea principatelor Române. Care principate? Entitatea denumită Principatele Unite Române există din 1859, de la înscăunarea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești. Așadar, ce sărbătorim noi?

Harta_Perceptiei_Romanilor_in_anumite_Zone_(nu_in_Provinciile_sau_Regiunile_Istorice)_Etnografice__ale_Romaniei_Celendo

Ei bine, a noastră bunicuță Iliescu s-a decis ca 1 Decembrie să fie zi națională din 2 mari motive:

1. E ziua în care fosta Austro-Ungarie, desființată de Guvernul Maghiar la 31 Octombrie 1918, a pierdut, probabil definitiv și irevocal, dreptul de a a administra o provincie care le aparținea cam din totdeauna, Transilvania. Exact, a fost a lor și a ajuns la noi pentru că o parte din populație vorbea relativ aceeași limbă, nu pentru că România ar fi avut vreun drept asupra acelui principat. Pentru că dacă Românii invocă drepturi istorice asupra unui teritoriu pe care l-au pierdut acum mai bine de 1000 de ani, pentru că mofturi, ar trebui ca toate statele nordice să ceară Anglia, Scoția, Franța și încă alte căteva nații, pe care le-au pierdut la retragerea forțată a vikingilor sau a altor popoare nordice, sau după asimilarea lor de către băștinași.

Transilvania a fost anexată principatelor unite numai după ce maghiarilor care o ocupau li s-au promis anumite avantaje, printre care și dreptul de a se administra și de a avea educație în limba lor natală, drepturi pe care Ceaușescu s-a ușurat fără nici o problemă, modificând istoria în așa fel încât nimeni să nu mai știe cu exactitate ce conținea documentul redactat la Alba Iulia la 1918.

Numai că dementul nostru politician, la bunica Ilici mă refer, a făcut-o cu un scop precis: acela de a uni toți votanții patriotarzi români în spatele lui prin promulgarea unei legi care stabilea ziua națională a României cât mai departe de ziua maghiarilor de pretutindeni, pe fondul conflictului inter-etnic din primăvara anului 1990. Manipularea de tip naționalist-comunistă continua prin primul eșalon al PCR, ajuns acum la conducerea statului, pentru că în data de 1 decembrie, așa cum spuneam, singurele alipite României au fost Transilvania și o parte a Banatului, restul fiind fie deja unite, Țara Românească și Moldova, la 1859, Basarabia, în 1817, după proclamarea independenței față de Rusia, Bucovina, în 15 noiembrie 1918.

Conflictul inter-etnic se va prelungi peste ani, pentru că alegerea zilei de 1 decembrie reprezenta un afront adus minorității maghiare, pentru care acea zi este și va rămâne, pe drept, o zi de doliu, fiind, în fapt, o pierdere politică enormă. Sincer, m-aș fi bucurat dacă prietenii mei din Ardeal ar fi avut ocazia să trăiască sub o cu totul altă legislatură decât stânga debilă a României!

2. Din culisele discuțiilor din cadrul FSN, din ce ne povestește istoricul Neagu Djuvara, se știe că inițial fusese propusă o altă dată, anume data de 22 Decembrie, momentul izbucnirii Revoluției, dar era prea aproape pentru Iliescu de mascarada de proces care a dus la asasinarea, pentru că aia nu s-a numit execuție legală, a cuplului Ceaușescu. A nu se înțelege că le țin partea comuniștilor care îi plâng, numai că data de 25 Decembrie va atârna mereu ca o pată neagră în istoria României moderne, ca momentul în care poporul român și-a băgat picioarele în tot bunul simț de care dăduse dovadă decenii la rând, pentru a concentra puterea statului în mâna unui diletant KGB-ist, fapt care a dus la cel mai rușinos proces din istoria noastră, poate chiar mai rușinos decât Cazul Gheorghe Ștefănescu, executat pentru aceleași învinuiri de regimul comunist în 1981, după arestarea din 1978.

O altă dată propusă a fost 10 Mai. Ziua în care Carol I de Hohenzollern a depus jurământul ca rege al Principatelor Unite Române (nu, România, ca stat, nu va exista până la 1878, când marile puteri ale lumii nu ne vor recunoaște independența, în urma tratatului de la Berlin). Numai că ar trebui poate să le arătăm celor care nu mai țin minte, cum a arătat prima sărbătorire a zilei naționale de la Alba Iulia, unde Corneliu Coposu, perceput de activiștii foști-comuniști românii ca un reprezentant al burghezo-moșierimii și al moharhiei absolutiste, deși puțini dintre cei prezenți acolo au apucat cu adevărat să trăiască în perioada dinainte de 1945, a fost huiduit, întrerupt, jignit.

Așa că Ilici Iliescu a respins propunerea, nu pentru a nu supăra populația care ar fi avut o problemă cu acea dată, ci pentru ai trage o palmă lui Coposu, asta după ce îi interzisese lui Mihai I de România să intre pe teritoriul țării. Motivul interdicției stă și în faptul că puterea FSN în acea perioadă era destul de subredă, prin urmare o întoarcere a lui Mihai I ar fi avut efecte devastatoare, regele având încă parte de destul respect în țară,, mai ales după ce mulți Români au realizat cine preluase puterea după lovitura de stat din 22 – 25 Decembrie.

Așadar, dragi români, poate ar fi mai bine să vă citiți cu atenție istoria înainte să vă dați mari patrioți. Pentru că un om care își iubește neamul îi cunoaște istoria reală, cu bune și cu rele, tocmai pentru a-l feri să o mai repete! La final, din partea mea, o urare:

1Parents

Reclame

5 gânduri despre „1 Decembrie: o zi ca oricare alta! Nu e ziua unirii

Adăugă-le pe ale tale

 1. Ba nene sa fiu al naibii daca nu as aprecia blogul tau meserias, dar aicea ai dat-o rau de tot cu bata-n balta cu Ardealul !
  Deci nu faptul ca bati campii rau de tot , dar problema e extrem de sensibila, iar dumneata, in loc sa gamdesti un pic rational „rastorni galeata cu lapte”cu postarea asta, in sensul in care toti cretinii vor comenta : „Aaa ,uite jmecherul ala de pe draculgol, dupa ce ca e ateu da cu m…ii-n fasole”
  Recomandarea mea e sa fii mai cumpatat cu convingerile, sa-i injuri (injuram) pe dobitocii de la moaste dar arunca un ochi si pe alte bloguri mai „asezate”, cum e de pilda „Cugetarile Pietrei”…
  Toata stima pentru munca ta ,dar un pic de atentie la anumite lucruri sensibile , cum e cu Ardealul unguresc, ca uite-te imprejur ce dobitoci de b….ri umbla dupa cai mori sa le ia potcoavele aiurea0n secuime, dupa Trianon, iar ei n-au nimic de papica, in afara de kurtocs colacs ,de tot rahatu’…

  Apreciază

 2. MAi ușurel nene cu blogurile. Asta pe lângă faptul că știu personal persoana care deține Cugetările Pietrei și știu foarte clar că nu ar fi avut nimic împotrivă să fie cetățean ungur atâta vreme cât asta ar fi însemnat o viață mai bună.
  Cat despre Ardealul unguresc, nu mai pot eu de ăia cu pretenții. Am afirmat clar o chestie: Ardealul nu a fost al regatului timp de 1000 de ani, de la regele Arpad al ungurilor (și nu Attila, așa cum vă învață la școală) iar pentru el, și pentru Dobrogea (alt teritoriu luat cu interes – ieșirea la mare, care nu ne-a aparținut) vechiul regat a renunțat la multe teritorii (vezi harta de sus). Regatul a primit zone perfect dezvoltate sub un imperiu, zone pentru care, în afară de lilmbă, istoric și legal, nu ar fi avut absolut nici un drept! Ți-am spus, e ca și cum țările nordice ar cere azi vechile cuceriri ale vikingilor!
  Aici ai tot ce îți trebuie: date, nume, locuri, acțiuni! Citește, din curiozitate, perioada lui 900. Atenție: nu afirm că au fo primii. Ci că dreptul de uzucapiune se cam aplică după ce l-au cucerit și l-au stăpânit 1000 de ani!

  Apreciază

 3. Singurul loc unde iti dau dreptate este cand ai spus s-o las mai usor cu blogurile, asa este, cultura si istoria nu se invata de pe bloguri ci din cartile adevarate ;
  in rest, am asteptat sa vad ce surse ai si de la cine iti sustii Imbecilitatile si nu ma mira nimic ; acest Brasan este ZERO BARAT pentru istoriografia romana si confirma „trendul” Dobitocilor ce au contestat si contesta REPERELE intelectualitatii romanesti, dupa decembrie ’89, cum au fost CRETINII ce l-au batjocorit pe Eminescu in revista „Dilema” acum vreo 10 ani !
  Ca sa n-o lungesc prea mult dumneata postezi NAZBATII unde nu te pricepi, iar istoriografia romana CORECTA si cea ADEVARATA este cea plecata de la NICOLAE IORGA, VASILE PARVAN iar aproape de zilele noastre de REPERELE corecte ,Istoricul HADRIAN DAICOVICIU ! https://ro.wikipedia.org/wiki/Hadrian_Daicoviciu
  Un exemplu de lucrare completa :
  https://www.librariaonline.ro/stiinte_umaniste/istorie/tratat/constantin_c_giurescu_istoria_romanilor-giurescu_constantin_c-p10040849
  In rest Ardelenii se pisa pe istoricii rasariti peste noapte si fac aceleasi mictiuni pe drepturile bozgorilor de uzucapiune ca si preferintele unora de a trai in Ungaria Mare !
  In rest mai cunosc un DOBITOC ce le canta in struna bozgorilor, unu Sabin Gherman, a luat suturi in coccisuri de la oameni rationali si tot o tine gaia matzu cu bozgorimea majoritara in Ardeal !

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: