Patriarhia cu valoare de Teatru și Bibliotecă Naționale

indexPatriarhia Română, adică sediul central al BOR SRL, s-a găsit să reacționeze. Asta după ce a aflat că un deputat mai nesimțit și necredincio, probabil închinător al ONG-urilor lui Soroș, desfăcătorul de indentități naționale, a depus în parlament un proiect de lege prin care li se taie lor accesul la bănuțul public al românului, pentru contruirea măgăoaiei din Parcul Izvor, la Catedrala Mânturii Banului Public mă refer, aia care urmează să rivalizeze cu Taj Mahal-ul indienilor!

În circuitul legislativ al Senatului a ajuns o propunere a deputatului independent Remus Cernea de modificare a OG 19/2005, în sensul în care statul să nu contribuie financiar la construirea Catedralei Mântuirii Neamului, informează Agerpres.

Propunerea stipulează că „fondurile destinate construirii Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului vor fi asigurate de către Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, fără contribuții din bugetele Ministerului Culturii și Cultelor, autorităților administrației publice locale ori alte altor instituții publice”.

În expunerea de motive se arată că OG 19/2005 încalcă Legea 489/2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor, care prevede la articolul 9 că „statul nu va promova sau acorda privilegii față de vreun cult”.

Propunerea lui Remus Cernea a fost trimisă pentru avize la Consiliul legislativ și la Guvern

Așa că seful suprem al BOR SRL a găsit cu cale să scrie populației cât e el de nemulțumit, întru-un comunicat de presă, asta ca un fel de a le bate în mod public celorlalți politicieni cu deștu peste obraz și a le spune: „Voi ce pula mea păziți, bă, de o ajuns paraditul ăla păros să depună astfel de proiecte de lege? ”

Doar că a făcut-o într-un mod mult mai diplomatic, ca să nu se prindă tot mârletele despre ce vorbește el!

“Viitoarea Catedrală patriarhală sau Catedrala Mântuirii (eliberării) Neamului va fi un obiectiv arhitectural și turistic important pentru București, singura capitală europeană care nu are încă o Catedrală reprezentativă pentru credința majorității locuitorilor săi (două milioane de creștini ortodocși). După cum sume importante de bani au fost alocate de la bugetele de stat centrale și locale pentru Biblioteca Națională, Teatrul Național și Arena Națională, obiective reprezentative din București, deși nu toți cetățenii merg la bibliotecă, teatru sau stadion, tot astfel este justificat și sprijinul financiar de la Stat pentru Catedrala Mântuirii Neamului”, se arată în comunicatul Bisericii Ortodoxe Române.

Păi bine măi țăruș păros, da ai ajuns tu să te compari cu valoarea unui Teatru Național și a unei Biblioteci Naționale? Păi tu, cu toată armta ta de spurcăciuni îmbrăcate în negru, pedofilil homosexuali mascați, nu te ridici nici la valoarea unui teatru de comună vasluiană, la nivel de cultură, și nici la nivelul bibliotecii lui Ung-Bunga din Burkina Faso, care mai cuprinde și alte cărți decât vrăjeala voastră preapocaliptică!

Măi măscărici aurit, ca să ajungi să te compari cu o Bibliotecă Națională ar trebui, în primul rând, să ajuți la educarea populației, nu la menținerea ei în ignoranță, ca să ai tu masă de manevră la fiecare sezon electoral, să mai scoți un bănuț de la politicieni, pe voturile aduse.

Ar trebui să îți pui preoții să facă cursuri de educație sexuală și să dea mai departe sfaturi! Cel puțin să poată recomanda un specialist, pentru să el se presupune că își cunoaște parohia! Sau să trimită un enoriaș aflat în depresie gravă la un specialist care să îl ajute, nu să îl bage și mai tare în depresie cu tot felul de posturi, ritualuri și amenințări!

Ca să ajungeți să vă ridicați la nivelul unui Teatru Național ar trebui ca între betoanele boastre să se mai prezinte și altceva decaât bine cunoscutele slujbe macabre ți amenințătoare la apresa populimii, închitate prietenului vostru imaginar care vă ajută să vă umpleți de milioane! Luați exemplu de la frații voștri catolici, care găzduiesc niște concerte de vis prin catedralele lor! Concerte ce nu au legătură cu religia!

Și poate după aia mai discutăm despre valoare vostră. Deocamdată nu sunteți decât o gașcă de lepădături cu suntană, puse pe căpătuială pe spatele prostimii cu sau fără drept de vot (nu, Teleormanul nu se pune, că acolo au drept de vot și după moarte) ! Singurul vostru scop direct este achiziția unor averi cât mai mari pe seama prostimii și controlul, atunci când vi se ordonă de finanțatori, a mașinăriilor de vot!

Așa că eu mă cac din zbor pe Catedrala Mânturii Banului Public, grațios ca un porumbel, și sper să ajungeți să o construți când mi-oi vedea eu ceafa fără să mă ajut de oglinzi!

Anunțuri

Un gând despre „Patriarhia cu valoare de Teatru și Bibliotecă Naționale

Adăugă-le pe ale tale

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: