La Baia Mare primarul Cherecheș decide cine ce poartă în școală!

Vă mai amintiți acum câteva zile, nu multe, când vă spuneam că nu e vina UE că v-ați răhățit în sistemul de învățământ din România, votând tot felul de cretini în funcții publice? Ei bine românașii din generația care ar trebui să fie speranța de revenire a României s-au mai răhățit ofată în sistemul educațional din România. Cum?

În Baia Mare, județul Maramureș, directorul Colegiului Național Gheorghe Șincai a decis că fiecare elev trebuie să poarte uniformă. Pentru cei care încă nu au realizat care e scopul uniformelor în sistemul de învățământ: acela de a estompa diferențele de venit dintre elevi, pentru că uniformele nu au imprimate pe ele D&G, BOSS sau mai știu eu ce tâmpenie de firmă!

Normal că elevașii de bani gata nu au fost de acord cu decizia direcției. Cum să fie? Păi ei cum dracu să poarte uniformă, să nu li se mai vadă firmele de pe țoale, să nu mai știe unii din colegii lor că hainele cu care merg ei o zi la școală însumează venitul unei familii întregi pentru o lună. Așa că s-au pus pe proteste. Numai că protestele la Maramureș, în special în Baia Mare nu se fac ca peste tot. Așa că:

Elevașul Șerban Rusu, mare șmegher de cartier, băiat de bani gata, cu alte cuvinte, viitor borfaș al țării, și-a amintit instant că are o rudă a dracului de importantă, mare șmecher și el în politică: pe `mnealui primarele Cătălin Cherecheș, membru UNPR, adică coleg cu jegul de Oprea. Așa că s-a hotărât să îi dea un telefon la nenea primarele și să îl pună să le rezolve problema.

„Obligativitatea uniformei a fost decisă la propunerea directorului în cadrul regulamentului intern al colegiului. Nu au fost consultați decât părinții. Decizia s-a luat în această vară și nu am fost și noi întrebați dacă dorim”

Normal, măi tinere, că până la 18 ani depinde de mă-ta ce porți și ce bani ai în buzunar. Să comentezi abia când o să faci banii tăi, nu când te plimbi cu Merțul lui tac-tu. Dacă au fost contactați părinții și s-a discutat cu ei voi nu prea mai aveți ce comenta. Fiind minori, mergeți dracului la părinți, rugații să schimbe decizia, să organizeze o întâlnire cu cei din conducerea școlii … și cam atât.

Primarele s-a prezentat la convocarea micului șmecheraș de liceu, viitor borfaș, și l-a luat pe directorul liceului la împins vagoane, deși discuția legată de uniforme nu e de anul ăsta, ci de vreo doi ani, după declarațiile domnului director:

„Da! Uniforma este un aspect stipulat în regulamentul intern al colegiului nostru. Nu putem avea în fiecare an consultări cu elevii pe acest aspect. Am vorbit cu ei în urmă cu doi ani. Contractul educațional este un aspect semnalat în regulamentul dat de la nivel naţional, regulamentul de funcționare a unităților preuniversitare din România. Noi nu am adus la contractual educațional nicio completare sau ajustare. Este făcut de către juriștii ministerului”, a declarat Cristian Heuberger.

În 16 noiembrie direcțiunea și elevii sunt convocați în amfiteatrul unde mister primarele, cu a lui mare funcție de edil șef, a șters pe jos cu „comunistul” de director care și-a permis să interzică țoalele de firmă în cadrul școlii. Păi nu? Cum să nu mai poarte piți și cocaleții tot felul de fake-uri cu cea mai mare mândrie? Și tot acest tărăboi a fost făcut cu presa locală de față, care nu a reacționat în nici un fel la abuzul de putere!

Ce mă întreb eu: când o să avem niște autorități care să nu își bage nasul în treburile organizatorice ale unei școli? Când o să ajungă cineva să îi depună debilului de Cherecheș, primarul din Baia Mare, o plângere penală pentru abuz de putere? Și când rahato să avem o școală care să fie folosită la învățat, nu cum folosesc creștinii biserica, pentru a etala țoale de firmă?

Așa că, la final, avem:

O secătură care n-a terminat nici liceul, de bani gata, Șerban Rusu, care urlă că el știe ce e ăla comunism, deși nu era nici pe p*** lui tac-su când a fost schimbat regimul, și care și-o bagă măreț și de la distanță în regulamente!

Un primare șef de trib, care abuzează după cum are el chef de puterea cu care l-a investit electoratul, băgându-se unde nu are nici o treabă.

O presă cumpărată, lipsită de reacțiile normale, ba chiar elogioasă la vederea modului în care s-a comportat Cherecheș!

Și un director care a trebuit să demisioneze după ce Cherecheș, în a lui grandomanie, a șters cu el pe jos, și care nu a avut destul curaj să îl ia pe primar de guler și să îl târâie afară din școală!

Da, asta e școala românească: un loc unde secături pline de figuri ca Șerban Rusu, susținute din spate de neamurile din primărie, fac legea cum și când au chef, pentru ca peste 10 ani să îi vedem în stradă urlând „Huo, corupții!” și „Vrem o țară ca afară!”. Cu voi … ajungem ca afară: ca în Congo, boilor!

1 23

Reclame

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: