Tânără în Suceava, pe moarte, din cauza Martorilor lui Iehova!

suceava2Georgiana (20 de ani), din judeţul Suceava, victima unui accident feroviar, se află internată la Spitalul Judeţean în stare critică, după ce a suferit masive pierderi de sânge. Tatăl ei, membru al cultului religios „Martorii lui Iehova“, le-a interzis medicilor să-i facă tinerei transfuzii de sânge pentru că nu-i permit convingerile religioase.

O tânără în vârstă de 20 de ani, din localitatea suceveană Drăgoieşti, se zbate între viaţă şi moarte la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Suceava, din cauză că familia a refuzat transfuzia de sânge din motive religioase. Georgiana C. a ajuns în şoc hemoragic la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, după ce a fost victima unui accident de tren în localitatea Ciprian Porumbescu. Fata conducea o maşină al cărei motor s-a oprit chiar pe calea ferată, iar tatăl ei, care o însoţea, s-a dat jos pentru a împinge autoturismul. Între timp, a trecut trenul, iar Georgiana nu a mai avut timp să coboare. Ea a fost operată de urgenţă din cauza unor leziuni interne grave, a pierdut foarte mult sânge şi ar avea nevoie de o transfuzie, numai că religia nu îi permite acest lucru.

Ați înțeles? În România secolului XXI există grupări care își bat joc de viața unor copii doar pentru că lor le interzice bărbosul să îi facă o transfuzie de care are nevoie și care i-ar salva viața. Pentru că am evoluat până aici doar pentru a ne re-pune pe genunchi în fața unor demenți care consideră că ei dețin adevărul absolut.

Din fericire, să spunem, Avocatul Poporului s-a autosesizat în acest caz şi a dispus efectuarea unei anchete urgente, prin Biroul Teritorial Suceava, la Spitalul Judeţean în ceea ce priveşte starea acestei paciente. Potrivit Legii nr. 46/2003 privind drepturile pacientului, „în cazul în care pacientul necesită o intervenţie medicală de urgenţă, consimţământul reprezentantului legal nu mai este necesar, iar în cazul în care furnizorii de servicii medicale consideră că intervenţia este în interesul pacientului, iar reprezentantul legal refuză să îşi dea consimţământul, decizia este declinată unei comisii de arbitraj de specialitate în concordanţă cu prevederile Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, art.2, 3 şi 4 şi Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale“ se arată în motivarea autosesizării Avocatului Poporului.

Numai că până la formarea comisiei de arbitraj, până la studierea cazului și luarea deciziilor, orele trec, starea pacientei se agravează iar transfuzia s-ar putea să nu mai fie necesară. Nu de alta dar un cadavru nu poate primi sânge. Nu prea ar avea nevoie de el. Știrea originală aici!

suceava

 

Reclame

14 gânduri despre „Tânără în Suceava, pe moarte, din cauza Martorilor lui Iehova!

Adăugă-le pe ale tale

 1. E dureros… Sincer! În momente ca astea regret că liberul arbitru, dreptul la exprimare şi dreptul la viaţă i se acordă oricui. Şi în caz că cineva se gândeşte că sunt prea crudă cu sărmanul om şi cu convingerile sale: dude, refuză să-şi salveze copilul (PROPRIUL COPIL) din cauza convingerilor religioase! Cum se poate să existe aşa gândire în anul 2015?! CUM?!

  Apreciază

 2. Dar oare cata lume crestina din tara asta stie ca romanii fortau primii crestini sa manance carnati cu sange ? Sa vada daca sant loiali si respecta poruncile lui Dumnezeu . Atunci ce sa mai zic daca stie multa lume ortodoxa de ce erau numiti primii crestini o secta iudaica apatrida.

  Apreciază

 3. DESPRE TRANSFUZIILE DE SÂNGE
  Am urmărit o emisiune tv în cadrul căreia s-a dezbătut cazul Georgianei, o tânără Martoră care a murit în urma unui accident. Îmi pare nespus de rău pentru această pierdere. Sunt foarte indignat şi din cauza felului în care s-au exprimat avocatul şi doctoriţa, care au fost invitaţi în emisiunea respectivă.
  Doresc să exprim un punct de vedere pur personal în legătură cu cele întâmplate.
  Contrar părerii pe care au prezentat-o respectivii invitaţi, noi, Martorii lui Iehova, iubim viaţa şi dorim să trăim. Însă ne raportăm strict la Cuvântul lui Dumnezeu, Sfânta Biblie. Acel avocat a spus că noi nu avem Biblie, dar vreau să ştie toţi că avem cea mai bună versiune a Bibliei. Nu le dăm la o parte nici pe celelalte versiuni, dimpotrivă, colecţionăm şi preţuim toate versiunile vechi ale Bibliei. Dar orice versiune am folosi, în toate este scris la Faptele 15: 29 : „…să vă feriţi de sânge”. (Mă folosesc în acest articol de versiunea Cornilescu revizuită). Această poruncă le-a fost reamintită creştinilor din primul secol, şi a fost dată pentru prima dată după potop, când Dumnezeu i-a spus lui Noe: ” Numai carne cu viaţa ei, adică sângele ei, să nu mâncaţi”. (Geneza 9:4) De asemenea, porunca referitoare la sânge i-a fost dată şi poporului evreu. La Deuteronomul 12:23 citim: „Numai, vezi ca nu cumva să mănânci sângele, căci sângele este viaţa (sufletul); şi să nu mănânci viaţa împreună cu carnea.
  Avînd în vedere aceste versete biblice, noi nu mâncăm sânge, dar nici nu ni-l introducem în corp pe altă cale. Iată o comparaţie în acest sens. Dacă un medic îi spune unui pacient să nu mai bea deloc alcool pentru că îi dăunează sănătăţii, dar pacientul şi-l introduce prin venă, nu tot în corp merge?
  Cu siguranţă că dacă tânăra respectivă ar fi ajuns mai repede pe mâna unor medici care ştiu să opereze fără sânge, ar fi avut şanse să supravieţuiască. Pentru cine nu ştie, doresc să spun că există alternative la transfuzii, iar medicii bine pregătiţi ştiu asta. M-a durut foarte tare când doctoriţa respectivă i-a făcut pe părinţii fetei criminali. Să nu fie nimeni în pielea bieţilor oameni care sunt foarte îndureraţi şi din cauza pierderii fiicei, şi din cauza batjocurii publice. Ei au vrut cu siguranţă ca fata lor să trăiască, dar trebuia să fie ajutată de medici competenţi care ne cunosc convingerile şi care ştiu să opereze fără sânge. Dacă aş avea ocazia, i-aş pune doctoriţei respective (pe care de altfel am stimat-o până acum) această întrebare: femeile şi doctorii ginecologi care fac milioane de avorturi, ce religie au? Nu au aceiaşi religie cu dânsa şi cu avocatul respectiv? Cine este criminal? ACEI PĂRINŢI CARE AU SPUS CĂ FIICA LOR NU AR FI ACCEPTAT SÂNGE, SAU MULŢIMILE DE FEMEI GRAVIDE ŞI DE MEDICI CARE FAC AVORTURI, UCIGÂND LA FIECARE ŞASE MINUTE UN COPIL NENĂSCUT?! Noi, Martorii, nu facem avorturi şi nu ucidem pe nimeni.
  Aş vrea să închei cu acest gând: Dumnezeu să vadă şi să judece.

  Apreciază

 4. Voi, Martorii, sunteți o armată de lunatici fanatici fără pic de rațiune, care preferați să lăsați un copil să moară doar pentru că prietenul vostru imaginar a ordonat să … ceva, orice. Practic, cu alte cuvinte, sunteți niște jeguri umane, niște rebuturi ale unei epoci a bronzului de mult apuse!
  Singurul lucru pe care îl merită toți ăia care susțin că mai bine moare un om decât să încalci o dogmă religioasă merită pișați în gură, cu boltă! Și acum dispari de pe aici, jeg infect.

  Apreciază

 5. Orice ar fi Martorii lui Iehova nu inteleg ce fel de om crestin ar vorbi sau ar judeca in felul acesta pe alti oameni! Modul de vorbire este unul neacceptabil unui crestin!

  Apreciază

 6. sunt un om simplu,si incerc sa gandesc cu creierul meu nu cu al altuia(televiziuni,ziare,presa,etc…)care intotdeauna instiga intrun fel sau altul!nu abordez partea religioasa a evenimentelor ci partea medicala!mam documentat si am gasit articole interesante despre transfuziile de sange!articole scrise de medici destupati la minte!de pe toata planeta!1.exista alternative la transfuzii si sunt multe si sigure! 2.transfuziile de sange nu sunt sigure,ba chiar nocive! 3.sunt oameni care nu accepta transfuzii si nu sunt martori,si sunt foarte multi pe glob!deci…….

  Apreciază

 7. Pentru LEVIATAN!
  Ma bucur de comentariul tau.
  Esti intr-adevar din acea epoca!!!!
  Si daca iti ajunge in gura esti cu adevarat perfomant!
  ( Si cu bolta!!!!)
  Iti doresc succes!
  E o raritate asa specimene demult disparute…..
  Nu inteleg cine le-a reactivat!
  Probabil tot un jeggggg!!!!

  Apreciază

 8. @Ptr Leviatan (nu găseai și tu un pseudonim?)
  Aici nu stai de vorbă cu un creștin! Ci cu unul care se cacă de pe acoperiș în capul tuturor religiilor! La grămadă! Un ateu, într-un singur cuvânt!

  Apreciază

 9. Credeam că sunteţi mai realist.Există alternative mult mai sănătoase la transfuzia de sânge.Oricine putea refuza-dacă nu din motive religioase,atunci din motive medicale.

  Apreciază

 10. Poate că a murit din cauza accidentului.Alternative există,iar tu care esti un atlet al stiinţei ai putea contribui la popularizarea lor.
  Cât despre sfatul pe care mi-l dai,,de a merge dracului acasă,,,ca şi modul în care te exprimi faţă de comentatorii care nu sunt de acord cu tine-denotă că nu suporţi dialogul,ci numai monologul.

  Apreciază

 11. Medicii cu adevarat profesionisti trebuie sa fie la zi cu drepturile pacientului,privind acceptarea unui anumit tratament medical sau refuzarea lui.In cazul când pacientul nu este constient,medicul trebuie sa discute cu reprezentantul legal desemnat de pacientul în cauză.Medicii au obligatia profesionala si prin lege să respecte drepturile pacientului.Comentariul despre transfuziile de sânge este clar și nu este nici o problemă pentru a fi acceptate alternativele la transfuzii, ele fiind sută la sută sigure.Problema este ca toți medicii sa înteleagă că au obligația sa fie la zi cu noile alternative la transfuziile de sânge,cum ar fi :1.Solutia salină,2.Dextranul,3.Lactatul Ringer,aceștia sunt înlocuitori nesanguini care măresc volumul sângelui și sunt siguri sută la sută.Mai sunt agenți hemostatici și terapeutici nesanguini precum și alte tratamente care nu includ sânge și sunt acceptate de foarte mulți pacienți atât Martori ai lui IEHOVA ,cât și de oameni de alte religii, dar și de foarte mulți medici care respectă dreptul pacientului cu privire la un tratament medical.

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: