Tânără în Suceava, pe moarte, din cauza Martorilor lui Iehova!

suceava2Georgiana (20 de ani), din judeţul Suceava, victima unui accident feroviar, se află internată la Spitalul Judeţean în stare critică, după ce a suferit masive pierderi de sânge. Tatăl ei, membru al cultului religios „Martorii lui Iehova“, le-a interzis medicilor să-i facă tinerei transfuzii de sânge pentru că nu-i permit convingerile religioase.

O tânără în vârstă de 20 de ani, din localitatea suceveană Drăgoieşti, se zbate între viaţă şi moarte la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Suceava, din cauză că familia a refuzat transfuzia de sânge din motive religioase. Georgiana C. a ajuns în şoc hemoragic la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, după ce a fost victima unui accident de tren în localitatea Ciprian Porumbescu. Fata conducea o maşină al cărei motor s-a oprit chiar pe calea ferată, iar tatăl ei, care o însoţea, s-a dat jos pentru a împinge autoturismul. Între timp, a trecut trenul, iar Georgiana nu a mai avut timp să coboare. Ea a fost operată de urgenţă din cauza unor leziuni interne grave, a pierdut foarte mult sânge şi ar avea nevoie de o transfuzie, numai că religia nu îi permite acest lucru.

Ați înțeles? În România secolului XXI există grupări care își bat joc de viața unor copii doar pentru că lor le interzice bărbosul să îi facă o transfuzie de care are nevoie și care i-ar salva viața. Pentru că am evoluat până aici doar pentru a ne re-pune pe genunchi în fața unor demenți care consideră că ei dețin adevărul absolut.

Din fericire, să spunem, Avocatul Poporului s-a autosesizat în acest caz şi a dispus efectuarea unei anchete urgente, prin Biroul Teritorial Suceava, la Spitalul Judeţean în ceea ce priveşte starea acestei paciente. Potrivit Legii nr. 46/2003 privind drepturile pacientului, „în cazul în care pacientul necesită o intervenţie medicală de urgenţă, consimţământul reprezentantului legal nu mai este necesar, iar în cazul în care furnizorii de servicii medicale consideră că intervenţia este în interesul pacientului, iar reprezentantul legal refuză să îşi dea consimţământul, decizia este declinată unei comisii de arbitraj de specialitate în concordanţă cu prevederile Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, art.2, 3 şi 4 şi Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale“ se arată în motivarea autosesizării Avocatului Poporului.

Numai că până la formarea comisiei de arbitraj, până la studierea cazului și luarea deciziilor, orele trec, starea pacientei se agravează iar transfuzia s-ar putea să nu mai fie necesară. Nu de alta dar un cadavru nu poate primi sânge. Nu prea ar avea nevoie de el. Știrea originală aici!

suceava

 

Anunțuri