De ce m-aș duce la Nightwish? Tocmai pentru că ei nu pun botul la #Colectiv!

Discutam zileleastea cu un prieten despre Nightwish. Nu, nu despre ce cântă, ci despre reacția lor după evenimentul de la Colectiv. Acu … nu mai stau să reiau povestea morților. Cei din managementul trupei s-au apucat să răspundă unor fani care le cereau să-și bage picioarele în concertul din Decembrie. Pentru că #Colectiv. Și pentru că #UnițiSalam probabil. Și s-au trezit cu cel mai rece, tăios și rațional răspuns, care nu ține cont nici de imagine nici de sentimentalisme ieftine.

Dacă reușesc să ajung în România în perioada aia o să fiu acolo. Deși e puțin probabil, că nu prea dispun de lichidități. Dar aș vrea să fiu acolo. De ce? Uite de aia. Nu nu ca să îi înjur pe cei din trupă. Ar fi absolut inutil. Ci pentru muzica lor. Pentru că îmi plac de când aveam 16 ani.

Am luat de pe blogul lui Arhi un printscreen al comentariilor editate de cei din managementul trupei. Comentarii pentru care, mai târziu, și-au cerut scuze. Iaca mai jos. Și dacă sunteți ipocriți nu mai citiți ce scrie dincolo de imagine. Nu o să vă facă bine la căpuț!

12065961_1224766807539099_2270382070583300666_nDa. Mă duc. Și uite și motivația:

1. Nightwish nu au nici un fel de datorie față de comunitatea rock din România. Absolut nici una. Pe voi, frați în ale rockului, nu vă prea văd arzând de mila rockerilor care o mierlesc dincolo de ocean sau în nordul Europei. Și sunt destui. De ce ei ar face-o?

2. Contractul pentru concert a fost semnat cu multe luni înainte. Foarte multe luni înainte. Vrei să aplici doliu național pentru morții din Colectiv? Perfect, marș acasă, nu călca tu, personal, la concert! Dar nu forța pe nimeni să facă ceea ce faci tu! Altfel, așa roacăr cum ești, ofticat de faptul că unii români te trimit la biserică și nu la rockotecă, așa pletos și agresiv, nu valorezi doi bani. Nu faci decât exact ce fac și ortodocșii: îți impui punctul de vedere pentru că așa îți place ție.

3. Nici Nightwish, nici Edwin Marton, nici Evgheni Plushenco nu au nici un fel de obligație față de tragediile care se întâmplă în România. Mai ales că spectacolele lor sunt programate la o lună jumătate de la incident. Ce-ați vrea? Să își oprească întreaga planetă mișcarea de revoluție doar pentru că la noi au murit 45 de oameni? Nu mai poate planeta de asta! Ultima oară când m-am interesat planeta a curățat un sfert de milion dintre noi! Remember Tsunami în Oceania?

4. Declarația celor ce se ocupă de trupă, deci nu a trupei, spune a dracului de clar:

So we should betray our fans in Romani and cancel the show because some goddamn morons burned down a nightclub and killed 32 people because of their stupidity?

Deci ar trebui să ne trădăm fanii din România și să anulăm concertul doar pentru că niște idioți au dat foc unui club de noapte și au omorât 32 de oameni în prostia lor?

E clar? Tâmpiții nu sunt victimele, Arhi, da? Tâmpiții sunt oamenii care au autorizat focul de artificii deși știau că nu au mediu ignifug în jur. Adică patronii și cei implicați în concert. Din nefericire unii dintre ei au plătit cu vârf și îndesat. Și aici mă refer la membrii trupei, cei care au reușit să mai și salveze alte vieți înainte să predea armele. Și tot tâmpiți sunt autoritățile care permit ca astfel de demențe să se petreacă pentru că … s-a mai discutat, nu mai are rost.

V-au deranjat sentimentele când au spus că nu-și anulează concertul? Foarte bine! PERFECT! Poate nu călcați acolo! Și știți de ce e perfect? Pentru că voi, fulgușori de zăpadă speciali, tre să învățați o dată pentru totdeauna că nu e responsabilitatea întregii planete să vă respecte vouă doliul. Să vă fie clar. Pentru că voi, ipocriților, beți și mâncați liniștiți în casele voastre sau vă petreceți revelionul în destinații exotice în timp ce în restul lumii oamenii mor în atentate de tot felul. Voi de ce nu le respectați doliul lor, ipocriții taichii?

Later Edit: Bă, mor câteva mii de oameni anual în România, în incendii. Pentru ăia de ce nu ține nimeni doliu național? Pentru ăia nu văd teledon, acțiuni umanitare și alte chestii. Nu, din păcate lumea nu se oprește aici.

Respect morților din #Colectiv \m/! Dar am învățat ceva printre roacării din România: că nu pierdem vremea plângând morții când vii au mai multă nevoie de noi!

Anunțuri

2 gânduri despre „De ce m-aș duce la Nightwish? Tocmai pentru că ei nu pun botul la #Colectiv!

Adăugă-le pe ale tale

  1. Cu mana pe inima iti spun tot respectul pt articol (da, am o prietena, in spital, care a fost in Colectiv in acea seara, dar e stabila si constienta (25% arsuri pe corp).Dar, mereu, cand vad ca numarul mortilor creste, mi-e teama sa nu fie ea.Dar asta nu-mi da absolut NICIUN DREPT sa scriu pe pagina Tarjei, Accept, Speultura, Nightwish, Amorp[his, Arch Enemy sa-si amane concertele.Life goes on.Si o spun acum..daca, doamne fereste, eram printre victimele de la Colectiv si scapam cu viata si alti prieteni s-ar fi dus la concerte in acel timp al recuperarii mele, primul lucru pe care i-as intreba e:spune-mi cum au fost concertele?.

    Apreciază

  2. @Flamme Imwind
    Mi-ai făcut o surpriză. Când am văzut articolul în Spam am crezut că iar e un nebun care mă înjură pentru că nu sunt de acord cu părerea generală și nu empatizez! Serios. M-a surprins comentariul tău! Mulțumesc!

    Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: