Halloween-ul nu e satanic. Dar subminează națiunea BOR.

Se apropie Halloween, o sărbătoare cu rădăcini păgâne preluată de popoarele catolice, tolerată de mare biserică tocmai pentru că, odată cu încorporarea ei în tradițiile catolice, religia din care a provenit a putut fi complet înlocuită de catolicism.

În România Halloween-ul a ajuns să împartă societatea în două tabere: pro și contra. De fapt, dacă stăm să ne uităm la manifestările lor, pro și „ete fleoșc”. Pentru că tradițiile noastre, pentru că vestita sintagmă „identitatea românească” și pentru că ortodoxism.

Exact, una din tabere, cea contra Halloween, e formată exclusiv din habotnici religioși, cu pretenții de salvatori ai identității românești, cu vise de mari Zelea (Zelinsky) Codreanu, ce țipă printre bătăile clopotelor că e o sărbătoare satanică și aduce atingere ortodoxismului românesc prin pervertirea copiilor.

images1

Și am stat de multe ori și m-am întrebat dacă oamenii au motive serioase. Ce anume îi face să reacționeze în halul în care o fac, ajungând până la interzicerea costumațiilor de Halloween, chestie care, din partea BOR, mi se pare o extremă dovadă de jeg, o trăsătură comunistoidă odioasă, pentru că interdicția nu are ca obiect doar spațiul școlii, dar și comportamentul extern al elevului.

Ce credeți voi că îi speri pe oameni? Costumațiile celor care participă la această sărbătoare, costumații care, în trecut, erau doar măști care acopereau fața, pentru a nu fi recunoscuți de unul din demonii care cutreiera pământul doar în acea seară. Astăzi costumațiile au ajuns să reprezinte nu doar personaje mitice, vampiri, draci, fantome, zombi, ci și tot felul de personaje istorice, mondene și mai știu eu ce fantezii.

3d5e10e1Ok, o să îmi spuneți că acele costumații nu fac decât să sperie, să facă oamenii de nerecunoscut, că nu fac parte din tradițiile cu care suntem noi obișnuiți și că unii oameni au o rezistență mai mare la nou și schimbare. Și eu vin cu întrebarea:

Să crape fierea-n voi că-i așa?

Oare ce tradiții au creștinii noștri, marii apărători ai identității naționale, în perioada sărbătorilor de iarnă? Dintre cei care participă la efectivul unei bande de urători în noaptea de anul nou, câți pot fi recunoscuți după față? Aproape nici unul dintre cei care adoptă stilul tradițional al căiuților, caprelor, urșilor sau mascaților. Și s-am pardon, unele măști pe care le poartă oamenii ăia sunt cu mult mai oribile decât machiajul cu creion dermatograf și rochița cu scheleți imprimați pe care o poartă copila vecinei.

Sau celebrele ritualuri care, de cele mai multe ori, se lasă cu răniți, cum sunt bătaia de la Ruginoasa, unde o armată de mascați, toți cu fețele complet acoperite, se împart în două tabere și încep să își care ciomege pe spinare. Ăla e locul ideal pentru o crimă perfectă. În vânzoleala aia îi poți lua lejer gâtul ăluia care ți-o satisfăcut gagica când tu nu erai acasă, fără ca nimeni să poată demonstra că ai fost tu.

index1Sursa acestor obiceiuri, a măștilor și gătelilor ridicole, e exact aceeași ca și la popoarele ce sărbătoresc Halloween-ul, doar că e stabilită într-o altă zi. Popoarele din zona slavă purtau măști în noaptea de Revelion pentru a speria spiritele malefice, pentru a ține departe de casă necazurile pe care acestea se presupune că le aduc.

Atunci, dacă oamenii care țipă că sunt ortodocși au și ei măștile lor, cu mult mai urâte decât machiajul amatoricesc al copiilor și adolescenților din seara de Halloween, vă întrebați poate ce anume îi face să fie atât de reticenți?

Well, răspunsul e al naibii de simplu și ține de mentalitatea umană. Nu e obiceiul lor. Și ca orice societate complet, sau aproape complet, îndoctrinată respinge din start, fără ca măcar să stea să analizeze, tot ceea ce vine din exterior, ca fiind o încălcare a tradițiilor, o jignire, sau mai cum vreți voi. Acu, mai nou, e satanism. Pentru că costume. Nu că ei nu ar avea, cum am spus mai sus, ale lor, mult mai odioase.

Pur și simplu nu e al lor. A, și pică fix în perioada unei sărbători din care, în mod normal, BOR scoate teancuri de bani. Și când spun teancuri de bani mă refer la milioane de euro. Pentru că fix zilele astea e scos la interval un alt producător de frunte al mafiei în negru, ciolanele uscate ale unuia căruia i se spune Izvorâtorul de Mir. Exact, e vorba de celălalt producător de renume mondial al BOR, Sf. Dumitru. NU știu exact care, că se pare că-s vreo 3 și toți puși unul după altul în calendar. Că cică pielea lui, așa uscată și putredă, emană o soluție de parfum concentrat, care e considerat sfânt. În orice altă țară a te unge cu ce curge din cadavre e total împotriva oricăror norme elementare de igienă. Dar nu și la noi. Pentru că noi suntem români, urmașii dacilor, poporul care deține în ADN-ul lui cheia civilizației umane.

Cealaltă tabără e cea care nu mai dă de mult doi bani pe ceea ce urlă xenofobii ultra naționaliști înregimentați sub sigla BOR. Oameni car își văd mai departe de distracție, nu sunt nici pro nici contra, doar se bucură că mai au o ocazie să ajungă dimineața acasă, rupți în cap de beți dar cu inima plină de bucuria unei distracții cu prietenii. Adică noi, oamenii normali 🙂

Și la urmă, ca să ne distrăm puțin și să mai speriem 3 creștini, o melodie arhicunoscută cântată de „cel mai satanic” artist, Marilyn Manson

Și ca să nu vă distrați prea tare, ete și opinia unui popă, atenție, întinsă pe 40 minute. 🙂

Anunțuri

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: