Oprea minte. Dar cum și cât, oare?

oprea-maiMă uitam azi la filmarea de la conferința de presă a deșteptului de general Oprea Gabriel, făcută de cei de la Digi24 și nu mă puteam opri din uimire. I se citea pe față minciuna și totuși omul era atât de calm și de reținut, încât putea să joace lejer teatru în fața ziariștilor. Dar hai să ne uităm la ce ne spuse omul și a rămas scris. Pentru că fața ar fi prea greu să o desenez aici.

„Ca urmare a solicitării preşedintelui aş vrea să fac o scurtă declaraţie, care nu se referă la aspectele anchetei penale.

Păi și ți-a luat 6 zile, măi generalu lui Izmană, să ieși în fața publicului să spui o minciună? Și știu că o să spui o minciună, că ești destul de bou să încerci să ne faci din ochi. Că ai prea multă încredere în aparatul tău de propagandă. Numai că țeapă. De data asta ai mușcat-o. Că li s-o pus tuturor pata pe tine, Mai ales de când o ieșit metresa ta să sară cu gura.

În seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie. Poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa în misiune şi nimic din ce spunem nu poate mângâia o familie care trece printr-o astfel de dramă.

Dar tu ai dormentat liniștit 6 zile, nu? Te-o durut la basca lui Dorel de faptul că unul din soldații tăi a crăpat deschizându-ți drumul, nu? Te grăbeai să-ți duci parașuta la minister, să nu te prindă nevasta, au ce dracu goneai ca prostul, pe ploaie, noaptea, cu 100 km/oră? Păi dacă ieșea dracului un grup de … ce știu eu, tineri beți! Cam care ar fi fost șansele ca vreunul dintre ei să scape nevătămat din povestea asta? Cam mici, nu?

Din respect pentru familia îndurerată, am ales să nu fac declaraţii publice după accident sau înaintea înmormântării. Poliţia Capitalei a oferit informaţii despre detalii operative.

La aia cu respectul … mai lasă-ne. Că dacă îl respectai pe ăla care o crăpat în slujba ta, cât ești tu de ministru, opreai Oprea, îți mișcai curul și burta din mașină, și încercai tot posibilul să nu îl lași pe ăla să crape. Dar pe tine te-a durut fix la centru-n Botoșani de el și te-ai cărat.

În ce mă priveşte am ales să fiu alături de familia lui B. Gigină, să prezint condoleanţe, să nu cedez tentaţiei de a oferi declaraţii. Am ales să mă sigur că familia lui Bogdan Gigină ştie cât de mult regret pierderea acestuia.

Da… Sau ai ales să taci ca porcu-n păpușoi sperând că lumea o să se potolească și o să uite ce măgărie ai făcut. Și între timp te rugai să-și rupă Ponta un picior, să plece ochiul presei de pe tine. Ne lași?, Că noi din astea am fumat destule. Tu chiar vrei să luăm de bună faza că familiei lui Gigină îi pasă cam cât regreți tu? Îi pasă pe dracu. Dacă nu ți-au zis nimic în față înseamnă că au fost al dracului de stăpâniți. Pentru că tu, boule, le-ai omorât copilul.

MAI, prin structurile subordonate, pune la dispoziţia Parchetului cu promptitudine toate informaţiile solicitate.

Pun pe dracu. Că până ieri, când mă mai interesasem așa, de la distanță, structurile alea subordonate încă nu reușiseră să pună la îndemâna organelor de cercetare amănunte despre traseul, motivație, etc. Adică făceau ca tine: mucles, poate trece.

Accidentul s-a petrecut în timpul unei deplasări în scop profesional. Detaliile au fost deja puse la dispoziţia Parchetului.

În scop profesional nu te deplasezi de la crâșmă la birou, măi tontule. Și nu, tocmai spuneam mai sus, deci practic ai mințit de 2 ori într-o frază, că nu au fost puse. Și chiar dacă ar fi la momentul declarației tale, era prea târziu, după prea multe insistențe. Bă, a trebuit să iasă Neamțul cel Răbdător, să vă invite să vorbiți? Sunteți voi normali?

La un moment dat coloana s-a oprit, nu am ştiut de ce, nu am văzut accidentul, nu am ştiut că a fost vorba despre un accident. Am văzut doar maşina din faţă oprită şi pe cei doi poliţişti alergând. Unul ne-a făcut semn să continuăm deplasarea şi maşina mea a pornit de pe loc. Maşina de Poliţie şi cei doi colegi au rămas acolo. Abia după ce am depăşit locul accidentului, am aflat ce s-a aflat. Am solicitat echipajului SMURD să fiu permanent informat.

Păi stai … Tu nu știai de accident… Cum ai ajuns tu să vorbești cu echipajul SMURD? Ăia erau în trecere și au ajuns la tine înainte să ajungă la accidentat? S-au tele-portat ăia instant? Frate, echipajului 3,5 minute să ajungă la locul cu pricina. La o viteză de 100 km/oră tu, în alea 3 minute jumătate, ar fi trebuit să fii la cel puțin 5 km de locul faptei. 5 850 metri, mai exact. Matematica mama ei.

SMURD a ajuns în 3 minute şi jumătate.

Exact. Acum fă tu partea matematică. 100 km/oră înseamnă o viteză de deplasare de fix 1,6(6) km/minut. Înmulțim cifra aia cu 3,5 minute și obținem suma de 5.8(3) km. Exact acolo ar fi trebuit să vă aflați, la 5850 metri de incident, dacă mai rotunjim!

Am făcut tot ce e omeneşte posibil pentru salvarea vieţii lui Bogdan. În ceea ce mă priveşte, speculaţiile conform cărora aş fi încălcat legea sau aş fi utilizat dispozitivul de însoţire în trafic fără temei legal, vă asigur că sunt complect nefondate.

Ai făcut în pantaloni, măi pizdeț. Fix aia ai făcut. Petru că ți-ai lăsat subalternii acolo să se descurce și tu te-ai cărat. Pentru că nu erai singurel, așa-i? Și nu ar fi fost frumos să se afle? Ei, uite că s-a aflat. Acu să vedem ce faci? Cum îi închizi gura?

Cât despre faptul că erai în cea mai de rahat ilegalitate, s-a mai discutat, se știe că nu aveai decât a doua zi publicată ordonanța care îți dădea dreptul la coloană oficială. No, amu … tovarășe, dar și noi știm citi date, să știi. Nu ești singurul.

Voi continua să îmi fac datoria, mă voi bate ca întotdeauna pentru drepturile lor.

Aia sperăm noi. Să nu-ți mai faci nici un fel de datorie și să te cari dracului acasă. Cu alte cuvinte, să fii măcar în ceasul al 12 militar adevărat și dai dovadă de onoare, depunându-ți demisia din funcția pentru care și așa nu ai nici o calificare, în afară de cea de bodyguard al Luceafărului Huilei.

Transmit regretul şi compasiunea mea familia lui Bogdan. Cum nimeni nu e mai presus de viaţă, nimeni nu e mai presus de lege”, a declarat Gabriel Oprea.

Se pare că tu cam ai vrea să fii mai presus de lege. Că de viață am stabilit că te doare în cur, în momentul în care am tot repetat că ai fost bou și ai plecat de la locul accidentului. Dar vrei să fii și deasupra legii, pentru că, așa cum am mai arătat mai sus, subordonații tăi trag de timp în loc să coopereze cu cei care se ocupă de anchetă.

Măi, eu am mai spus și o mai spun: până la urmă, dacă nu reușiți să scoateți mortul vinovat, că atunci riscați să vă dea lumea foc, o să scoateți vinovată firma care se ocupa de lucrare, că nu a pus ceva reflectoare de anti-aeriană să semnalizeze groapa. Pentru că dacă ești șofer știi la fel de bine ca mine că semnalele reflectorizante cu care se semnalează de obicei sunt absolut inutile pe vreme de ploaie, noaptea, mai ales la 100 km/oră, pe două roți. Și știm la fel de bine amândoi că veți face tot posibilul să nu iasă organu statului vinovat.

Aaa, și cât despre organizațiile care ne plătesc pe noi, ăștia care îți tot repetăm să te cari acasă, te invit la mine, domnule căprar, să mi te uiți în contabilitate. Cred că mai am vreo 1500 de euro datorie, pe care o să te rog să mi-i achiți tu, pentru că nu vei putea dovedi porcăria de acuzație.

Credeam că am scăpat de nebunul care îl acuza pe Soroș, Oculta Mondială, Masonii anti-naționali, și alte căcaturi de astea. Ai apărut tu pe post de clovn în locul lui? Nu, mulțumim dar nu avem nevoie de clovni criminali. Noi nu turnăm American Horror Story.

Uite, spune tanti asta mai bine ca mine ce ți-aș spune eu în față, dar nu am ocazia.

Anunțuri

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: