Bolnavi psihic torturați la moaște. Paracheva lovește din nou.

Din nou de la Iași. Sau despre Iași. De data asta pe un ton mult mai serios. Pentru că ceea ce vă voi arăta nu poate fi tratat în glumă. Pe unul din profilele care îmi mai apar în news-feed-ul de Facebook am văzut ceva ce nu credeam că voi mai vedea după cazul Tanacu, din 2005, când monahia Irina Cornici murea legată de o cruce, în subsolul mănăstirii de la Tanacu.

11751454_126570391016294_7750356490692284726_nZilele trecute am avut mai mult sau mai puțin fericita ocazie de a fi la fața locului, de a auzi vocile iadului răcnind răpuse în fața sfințeniei. Poate unii consideră întâmplare demnă de alte vremuri mai întunecate sau poate a fi un caz clinic, însă fiind la fața locului am simțit inima înfiorată și în același timp pulsând de bucurie fiind martorul minunii lui Dumnezeu, minunii Mântuitorului ce răpune diavolul și-l trimite unde îi e locul în iad. Cei ce au fost acolo pot mărturisi sfințenia și dumnezeirea coborâtă între ei. Cu credință întotdeauna răul va fi învins! Să nu disperăm niciodată iubiți credincioși! Bunul Dumnezeu să ne aibă în pază și Sf. Cuv. Parascheva să se roage pentru noi păcătoșii! Preot Vlad Andrei Cruciatu

Dar m-am înșelat. Crunt. La Iași, la racla cu oasele Paraschivei, a fost târâtă, efectiv, o femeie cu evidente probleme psihice, femeie a cărei loc nu era sub nici o formă la un pelerinaj la moaștele mitropoliei, ci în salonul capitonat al unui spital de specialitate.

10403655_352138728280746_6921475058203062991_nÎn faţa mai multor jandarmi, în faţa unor subofiţeri ai armatei care alcătuiau o „gardă de onoare” (!) pentru… moaşte; o femeie care, în mod evident ar fi necesitat o intervenţie medicală, este forţată să participe la un ritual religios, este agresată, tîrîtă şi trîntită la pămînt. Au intervenit? Au chemat o ambulanţă, au anunţat serviciile sociale? Nu! Au privit netulburaţi cum „posedata de diavol” era „tămăduită”! Aşa îşi protejează Statul cetăţenii? Promovând vrăjile şi „exorcizările” în detrimentul serviciilor medicale şi de asistenţă socială? Toma Pătrașcu

Și atunci stăm și ne întrebăm, și pe bună dreptate, cum va evolua România dacă oamenii asistă impasibili la tortura unei femei în public, fără a avea nici măcar intenția de a suna un cadru medical specializat, care să îi ofere acelei femei măcar un minim de îngrijire medicală, pe moment, și care să o ducă acolo unde alte cadre, specializate în boli psihice, îi pot oferi tratamentul adecvat.

BOR, în mare și nețărmuita ei înțelepciune, nu a scos un cuvânt despre cazul de la Iași. Normal. Pentru că mafioților în rochii negre le pică al naibii de bine momentul în care, în public este popularizată ignoranța și frica de Doamne-Doamne și de Dracu. Pentru că ei știu că orice populație, cu cât e mai debilă și mai ignorantă, cu atât e mai ușor de manipulat. Ori a chema o ambulanță la locul respectiv înseamnă o recunoaștere oficială a faptului că femeia respectivă nu avea nimic de domeniul paranormalului.

Oameni ca cei care au asistat impasibili la tortura acelei persoane și-au pierdut dreptul de a mai fi numiți, cu demnitate, oameni. Sunt doar niște cioburi sparte a ceea ce altădată constituia vasul omeniei. Și singurul loc în care cioburile sunt bine-venite este coșul de gunoi. Acolo merită aruncați, în frunte cu Dănilă PreaTrafalet, cel care a încurajat asemenea comportamente.

Iasi
Foto BunăZiuaIași

Femeie bolnavă psihic silită să se închine oaselor Paraschivei

Sper ca imaginile video să nu vă lase cu sechele. Sper, Pentru că pe mine m-au umplut de o scârbă supremă, acea scârbă care te face să îți dorești să fii acolo cu un flagrum și să îi croiești pe toți, la rând, pe cei care asistă fără să facă nimic.

Reclame

6 gânduri despre „Bolnavi psihic torturați la moaște. Paracheva lovește din nou.

Adăugă-le pe ale tale

 1. @Dacă eram acolo, sunam personal, fără grijă. Numai că eu nu îmi pierd vremea la cozi la ciolane. Nu-mi place ciorba de oase, serios.
  Și nici nu mă duc să mă uit la câteva zeci de oi care îngheață acolo doar pentru a freca un scutec sau un portofel de ele.

  Apreciază

 2. Umila mea parere?
  Ne meritam soarta pentru ca nimeni nu ridica un deget si toti ne dam tari pe site-urile de socializare, ridiculizam religia si crestinopatii dar nimeni nu ia masuri. De sub nas BOR ne obliga sa ne dam copiii la religie, ne ridica 30000 de biserici si 400 spitale si 4000 scoli, premierul se pupa cu patriarhul si presedintele e un „klaun”, o marioneta incapabila.
  Nu mai vreau sa aud cum ne plangem de Romania Medievala, atata timp cat nimeni nu are sange in instalatie sa ia masuri.

  Apreciază

 3. creatura joaca teatru ….. e platita sa joace pe „posedata” ca sa aiba „sfiintiile lor prehotii” argumente pentru oi si la anu’ care vine ca sa „marce” banu’ fraieru’ …. Ca oasele „face” minuni, ce dracu’ … nu credeti !? V-am pupat si multa minte oilor pupatoare de de poze, oase . etc. …. „comme se dice in romena: mnezo ajuta ” 😛

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: