Blogu` lui Leviatan

Feminismul: de la libertatea femeii la salonul de psihiatrie

De ce? De aia. Pentru că acum niște multe decenii feminismul chiar însemna o mișcare ce duce o luptă acerbă împotriva subjugării femeii, așa cum era ea dictată de orientarea religioasă a liderilor statelor. Pentru că feminismul real a dus la acordarea dreptului de vot femeilor, a dreptului de succesiune și a celui de proprietate, implicit. O mișcare începută cam de când există civilizația, dacă e să luăm în calcul că până și în perioada primelor forme de parlament diferite starețe, cu titluri înalte, aveau dreptul de a vota în anumite adunări naționale. Dar între timp se pare că feminismul a luat-o grav de tot pe arătură. Dar grav tare, după cum ne vom lămuri mai încolo.

Însă mișcare a prins avânt abia începând cu 1756, când Lydia Taft devine prima votantă a Americii coloniale, sub guvernarea Imperiului Britanic. Mai apoi, între 1776 – 1807, proprietăresele necăsătorite aveau drept de vot în statul New Jersey. În avem cea mai mare participare la vot a femeilor în Siera Leone, pe atunci colonie britanică, unde au primit drept de vot toți capii de familie, o treime dintre ei fiind femei.

Lucrurile s-au mai schimbat în secolul XIX, când mișcările feministe au început a milita pentru egalitate de plată pentru aceeași muncă, odată cu primele presiuni făcute de Trade Union, în prima jumătate a secolului XIX, una dintre cele mai renumite acțiuni fiind greva cusătoreselor de la Ford Motor Company Limited’s Dagenham, urmate îndeaproape de cele de la Ford’s Halewood Body & Assembly. Greva a fost declanșată pentru că femeile au fost informate că meseria lor va fi încadrată într-o categorie inferioară (C = echivalentul muncitorilor necalificați) față de cea a bărbaților care făceau același lucru (B = muncitor calificat), ceea ce ar fi dus la o plată cu 15% mai mică, pentru aceeași muncă.

Primele acte normative oficiale însă au apărut abia un secol mai târziu, cu Legea Plății Egale, în marea Britanie, în 1970, ca urmare a Convenției 100 Corpului Internațional a Organizațiilor Muncitorești a Națiunilor Unite și a modificării drepturilor omului.

Imagine DalyMail.Co.Uk
Imagine DalyMail.Co.Uk

Asta așa, ca o scurtă istorie, pentru cei care încă nu știu care au fost contribuțiile primului val de feminism, a femeilor care, prin eforturi concentrate, au reușit să modifice, într-o mare măsură, cursul istoriei. Altfel nu am mai fi asistat azi la gafele unora ca Frau Merkel, ca d-na Udrea, sau la măsuri care să ridice o țară până la rangul de putere economică mondială, fără colonii, ale Mrs. Thatcher.

Oare ce s-a schimbat în ultimii 30 de ani? Cum am ajuns de la a milita pentru niște drepturi normale, cum ar fi cel la vot, la învățătură, la plăți egale, la starea de fapt actuală, unde feministele valului trei dau dovadă nu doar de o totală ignorare a realității, a cifrelor și, în definitiv, a opiniei propriilor femei, dar și de un comportament la care nu cred că ar fi visat nici măcar cei mai sângeroși dictatori ai istorie? Cum am ajuns de la a cere un comportament normal la a face declarații care ar trebui să le trimită pe unele în balamuc?

Pentru că da, avem o reală problemă cu valul al treilea de feministe, muieri care, după părerea tuturor oamenilor normali, trăiesc într-o bulă total izolată de realitatea înconjurătoare, aruncând pe mediul online tot felul de cereri, care de care mai demente.

Și vom începe cu una dintre cele mai inofensive tâmpenii, dovedită de mult a nu mai fi o problemă: diferențe de plată între sexe. Feministele de Youtube, fără o altă ocupație reală, productivă, în societate, urlă cât le țin plămânii că ele nu sunt plătite la fel de mult ca și bărbații. Fetelor … poate dacă ați avea un job ați vedea cum stă, în realitate, treaba. „Gender pay gap”, cum e la modă să i se spună acum, nu mai este de multă vreme o problemă reală, diferențele reducându-se acum aproape de zero. Iar ca să nu îmi spuneți că vorbesc doar din experiența personală (ar însemna, în domeniul meu preferat, vânzările, să acuz femeile că au câștiguri mai mari decât bărbații) o să vă rog, pe cei care silabisiți cât de cât engleza, să vă aruncați un ochi aici, aici și aici.

infographic-.wagegap
Imagine SphericalBullshit.Wordpress.Com

Ei … dar aia ar fi cea mai mică problemă. Pentru că, de ceva ani, a început să circule printre feministele una dintre cele mai mari aberații pe care le-ar putea auzi urechea umană: faptul că orice relație sexuală consimțită e un VIOL. Exact, indiferent că își dau sau nu acordul, reprezentantele sexului frumos sunt VIOLATE.

Una dintre reprezentantele radfem (prescurtare de la Radical Feminists), Marilyn French, afirmă într-un mod foarte deschis că

„Toți bărbații sunt violatori și asta este singura lor caracteristică. Ne violează cu ochii, legile și codurile lor”

Iar o altă reprezentantă a radfem, pe numele ei de femeie normală Catharine Makinnon, afirmă pur și simplu că:

„În societatea patriarhală orice formă de sex hetero este un viol, pentru că femeile, ca grup, nu sunt destul de puternice să își dea acordul.”

Amu … mă întreb eu, dacă nu ești mătăluță destul de puternică să fii considerată în deplin control al capacităților intelectuale, de ce mama naibii nu ești la un spital de psihiatrie și umbli liberă pe stradă? Pentru că oamenii care nu mai au capacitatea de a-și da acordul asupra propriilor acțiuni sunt fie la balamuc, fie au tot timpul un tutore, care vorbește pentru ele. Nu e cumva … ilogic ceea ce spui?

FeminismAllSexRape

Și nu sunt singurele. În mișcarea radfem se mai găsesc nume destul de cunoscute, cum e Anita Sarkeesian sau Zoe Quinn, două decerebelate autentice, care au declarat război tuturor bărbaților din lume, considerând că ele, femeile, și nu oricare, ci doar lesbienele, pot avea drepturi în societate. Dar despre cele două terminate s-a mai discutat recent, în urma plângerii formulate de cele două, care abia întrunesc un neuron împreună, la Națiunile Unite, cerând să fie date legi care să interzică tuturor să contrazică feministele.

Practic, femeile astea care nu și-au mai scos de ceva vreme capul din zona aia în care soarele nu ajunge niciodată (da, din cur) vor ca orice tip de relație sexuală consimțită să fie tratată ca un viol iar bărbatul închis. De ce nu, că doar următoarea generație de feministe va fi concepută artificial, probabil folosind spermatozoizi proveniți din testiculele care par să le crească unor exemplare feministe demne de milă.

Singura problemă cu acest tip de abordare a sexualității hetero e faptul că au permis multor cretine, reprezentante ale sexului frumos (dacă ne luăm după ele … nici foarte deștept) să aducă din ce în ce mai des acuzații false de viol, fie din dorința de a atrage atenția, fie din din răzbunare, fie din alte varii motive.

Așa s-a ajuns ca, în ultimele decenii, procentul de acuzații de viol false să crească constant. Și aici nu vorbin doar de tâmpeniile debitate de ele, cum că procentul ar fi doar de 2-8%, pentru că în aceeași categorie pot intra o parte din cazuriile care nu au mai ajuns în instanțe din lipsă de dovezi sau cele clasate de tribunale pentru moptivul că dovezile prezentate nu au fost concludente. Mai multe pe subiect aici, aici și aici. Iar aici unul din cazurile celebre de acuzație de viol dovedită falsă.

Credeți că e destul? Păi … ar fi trebuit să fie destul, pentru o lume normală, ca toate femeiuștile astea cu aspirații de tiran să fie luate pe sus și duse acolo unde le e locul: în spațiul acela alb de spital, cu pereți capitonați și cu o rochie ultimul răcnet, plus o coroniță de cauciuc pe cap. Dar se pare că societatea patriarhală opresivă e dispusă să tolereze manifestările unor astfel de specimene. De altfel știm că orice tip de violență venită din partea bărbatului e o nenorocire, o faptă abjectă, demnă de ani de carceră, dar violențele femeilor sunt simptome ale emancipării, ale puterii de caracter, semne ale unei femei independente.

Nu, dragilor, mai există un trend. Unul încă și mai abject, și mai dement, demn, de data asta, nu de spitalul de nebuni ci de completul de judecată de la Nuremberg, pentru că afirmațiile lunaticelor sunt practic o modelare a politicilor rasiale ale lui Hitler și Himler pe retorica fascist-feministă.

Și dacă ar fi doar niște … fite-cine de la colțul blocului, sau parașuta pe care o trage tot cartierul, de plictiseală, și care s-a săturat să cineze spermatozoizi în fiecare seară. Dar nu e. Una dintre reprezentantele unor astfel de idei este Julie Bindel, cunoscută ziaristă a publicației The Guardian, cu sute de articole, care, într-un interviu acordat unei organizații care adună sosiile feminine și nebune ale lui Hitler din întreaga lume, RadFem Collective, a declarat, întrebată fiind dacă heterosexualitatea va supraviețui:

„N-o va face. Decât dacă toți bărbații se vor uni, le va fi luată puterea și vor învăța să se poarte. Vreau să spun că i-as aduna pe toți în niște lagăre, unde vor conduce biciclete sau mașini albe. I-aș lăsa să aleagă cu ce vor să circule, nu le-aș da acces la pornografie, nu vor avea dreptul să se lupte, vom avea gardieni, bine-înțeles. Femeile care vor dori să își viziteze fii sau masculii iubiți vor avea voie să îi viziteze și să îi ia acasă, ca pe niște cărți de bibliotecă, dar vor trebui să îi aducă înapoi.” Pentru cei ce cunosc engleza, aveți interviul complet aici

Și mai e o poveste, pentru mine mult mai amuzantă decât toate aberațiile decerebelatelor feministe care au ajuns să se creadă un fel de zei și să ceară dispariția a tot felul de lucruri, cum ar fi heterosexualitatea sau oprirea tuturor nașterilor de bebeluși băieți. Da, există și așa ceva, îndemnuri la a avorta toți fetușii care se dovedesc a fi băieți.

Laila Namdarkhan (pseudonim “yabawife”), o binecunoscută feministă implicată în aprobarea , în U.K., a legislației privind sănătatea mentală a femeii din închisoare
Laila Namdarkhan (pseudonim “yabawife”), o binecunoscută feministă implicată în aprobarea , în U.K., a legislației privind sănătatea mentală a femeii din închisoare

Ce mi se pare amuzant? Faptul că lipsa de creier și demența ființelor de genul ăsta a ajuns să îndemne femeile fără probleme de sănătate, altele decât obezitatea morbidă, să se complacă în situația actuală. Că doar și ele sunt oameni și au dreptul să arate cum doresc, nu? Foarte bine, doamnelor. Sincer … abia aștept să văd cum fiecare feministă de asta, cu capul încă ascuns în chiloții și șuncile partenerei, capătă proporții din ce în ce mai mari. De ce să nu doboare o femeie toate recordurile de greutate din lume și să facem din ea un model de urmat pentru toate idioatele care cred că încă mai trăiesc într-o societate patriarhală opresivă? De ce să le luăm dreptul ăsta, la selecție naturală. Pentru că da, aia e cea mai bună metodă de a scăpa de toate nebunele de genul ăsta, dat fiind faptul știut deja că obezitatea morbidă nu se numește degeaba așa. Ea chiar omoară, prin diferitele afecțiuni pe care le provoacă de-a lungul timpului.

Și da, poze ca cea de mai jos circulă din ce în ce mai des pe interneți, iar femeile astea vor cu tot dinadinsul să fie considerate, nu doar normale, ba chiar sexi. Hai, nu zău? Chiar până acolo credeți voi că a decăzut respectul de sine al tuturor bărbaților ? Încât să ne riscăm sănătatea lăsându-ne încălecați de așa specimene? Aaa, și n-am nimic cu cei cărora le plac genul ăsta de femei. Mai multe am discutat când am argumentat de ce graselesunt (prin voința proprie, nu din cauze medicale) sunt pur și simplu hidoase. Articolul e o completare a acestuia

she-lied_o_2349571

3 răspunsuri la „Feminismul: de la libertatea femeii la salonul de psihiatrie

 1. Partea cu income gap-ul nu mi se pare ca e pe atat de rezolvata ca issue pe cat lasi de inteles ca ar fi. Da, sunt de acord ca sunt multe variabile in joc atunci cand analizezi problema asta si ca exista studii care au infirmat diferente intre cat castiga o femeie si un barbat. Totusi, mi se pare fair sa le analizam si pe cele care o confirma sa vedem daca exista probleme in metodologia de cercetare a acelor studii – cum a fost ales sample-ul, daca erau bias-uri in cadrul respondentilor sau a cercetatorilor, daca s-a controlat pt diverse variabile si daca rezultatele sunt replicabile etc, ca sa vedem pe care le pastram si pe care le ignoram. Faptul ca lasam confirmation bias-ul sa lucreze si selectam doar informatii care confirma ce credem noi nu o sa ne ajute sa ducem discutia mai departe.

  Nu zic ca aceasta perceputa income gap nu vine din faptul ca domeniile pe care femeile aleg sa le urmeze sau din faptul ca barbatii sunt aparent mai valuable deoarece nu isi iau concedii de paternitate si lucreaza mai mult. Dar as vrea sa fie o discutie mai de substanta legata de ce anume determina aceste diferente in alegerile de caiera dintre femei si barbati si daca ele sunt inerente (meaning femeile chiar isi doresc sa lucreze in domenii mai…’nurturing’? decat barbatii si, in consecinta mai putin banoase, ca isi doresc cu adevarat sa petreaca mai mult timp cu familia), sau daca problema apare un element de expectanta sociala (meaning femeile sunt descurajate explicit si/sau implicit in a urma acele domenii, cu implicaia ca in consecinta si barbatii ar putea fi descurajati in a urma domenii care sunt dominate de femei)

  Legat de exemplele anecdotale despre feministele radicale, sunt de acord ca sunt oripilante, dar ma intristeaza ca sunt prezentate ca reprezentative pentru a generaliza acest val de feminism si pentru a-l discredita. S-au facut progrese extraordinare si femeile au acum sanse la care acum o suta de ani nici nu au fi putut spera, dar nu cred ca poate afirma nimeni ca problemele sunt rezolvate, precum nu cred ca poate afirma nimeni ca doamnele mentionate sunt reprezentative pentru ce incearca feminismul sa promoveze. Chiar cred ca miscarile astea radicale sunt ingrijoratoare in cazul cel mai fericit, dar as vrea sa se inceteze sa mai fie date ca exemple in discutii pertinente despre feminism si scopurile sale.

  Cat despre doamnele care sunt supraponderale si promoveaza ideea ca sunt frumoase asa cum sunt, again sunt de acord ca abordarea nu e foarte buna si ca nu fac un favor nimanui. Obezitatea este o problema serioasa si trebuie tratata ca atare. Interesant mi se pare insa ca, desi obezinatea este o problema ce apare in egala masura la femei si la barbati, femeile ies la inaintare cu campanii de genul. Suspiciunea mea este ca fenomenul se trage din faptul ca femeile au o presiune din partea societatii (adica si femei, si barbati) sa arate intr-un anumit fel si simt presiunea asta mai acut decat barbatii. Tot de aici mi se pare ca vin si noile fenomene/campanii care promoveaza ca femeile sa nu se mai epileze/sa se jeneze de transpiratie etc (nu am o parere despre ele, zic doar ca se trag din aceeasi problema a standardelor nerealiste pe care societatea le impune femeilor sa le respecte in ceea ce priveste cum arata) Desigur ca exista standarde si pentru barbati legate de aspectul fizic, dar ei nu sunt bombardati constant cu ele din media si alte surse. Presiunile pe care le simt barbatii mi se pare ca se leaga mult mai mult de succesul pe care sunt perceputi ca il au sau nu in cariera/aria financiara, care vine cu setul sau de anxietati si probleme specifice.

  Iar partea cu violul mi se pare ca o abordezi intr-un mod nejustificat, dand exemplele se mai sus cu doamnele acelea care da, au niste viziuni foarte dubioase despre sex. Nu am inteles care este atitudinea ta fata de viol si hartuire sexuala, dar mi se pare ca vorbind despre niste exemple extreme caricaturizezi probleme foarte serioase care, desi afecteaza ambele sexe, le afecteaza pe femei in principal, si sunt extrem de dificil de abordat. Se arunca frecvent argumentul cu acuzatiile nedrepte in discutiile de genu, care da este unul valid dar care mi se pare unfair. Un blogger daduse un exemplu amuzant prin urmatoarea anedota: sa aduci in discutie problema ca barbatii sunt acuzati pe nedrept de viol cand discuti de problema violului este un dick move, e ca si cum atunci cand ceri ajutorul cuiva atunci cand esti atacat de un animal, acea persana sa zica „nu omule nu te pot ajuta, asta ar fi cruzime fata de animale”. Hai sa avem discutii mai cu nuanta legate de acest subiect si sa nu sarim din prima in defensiva.

  Basically, ce spun este ca diferentele intre genuri inca mai exista si ca femeile sunt afectate disproportional mai mult (hence numele de feminism), dar ca ce incearca sa promoveze este benefic pentru toate sexele. Ar fi dragut sa nu existe exemple extremiste de feminism care descurajeaza si femeile, si barbatii in a-l sustine ca miscare. Insa mi-ar placea ca oamenii sa exerseze mai mult ratiunea si sa realizeze ca, la sfarsitul zilei, egalitate de drepturi si oportunitati intre sexe nu e ceva controversal si ca nimeni nu urmareste sa fure jucariile barbatilor sau sa ii forteze sa le imparta.

  Apreciază

 2. Income gap, more about it> avoiceformen.com
  Cât despre restul …
  1. Alea sunt reprezentartive și dacă negi asta…n-ai avut niciodată tangență cu valul 3 de feministe. Eu zic să cauți numele alea și să le iei comentariile la clipuri și articole. O să te lămurești destul de repede.
  2. Obezitatea e periculoasă. Punct. Și bărbați și femei simt aceeași presiune din partea medicilor, a societății. Doar că pizdele alea sunt destul de proaste încât să ia o chestie numită, în mod obiectiv, morbidă, și să o îmbrace în alte haine. Ete pula. Tot or să crape din cauza ei. Și aia mă bucură. Cunosc „n” femei care au avut probleme de greutate dar, cu voință și muncă, au scăpat de ele. Alea sunt doar niște putori ordinare care, de lene să slăbească, vor să fie considerate frumoase și după ce au gravitație proprie. Da, în alt sistem solar.
  4. Dacă ți se pare că eu caricaturizez o problemă serioasă, același sfat: pune dracu mâna și caută-le, să vezi ce vorbesc, cum o fac și după aia să vii să îmi spui că am vorbit la mișto.
  Chiar aștept un răspuns după ce vei fi vizionat măcar 40 min din fiecare nume dat în articol.
  Cu respect (chiar dacă nu se vede în limbajul de Moldova)
  Leviatan DarkMaster

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star