Bacon(schi) sprijină plagiatul?

teodor-baconschiAșa-I că v-am plictisit cu articole despre inepțiile celor care au ajuns să ne conducă? Așa-i că vi s-a îngrețoșat să auziți ce a mai debitat Bacon(schi) Teodor pe ale lui canale de comunicare? No… apăi să știți că vă mai aduc una, măcar să vi se facă greață de tot și să vomitați. Așa că dacă citiți asta de pe mobil, într-o mașină, ar fi bine să nu fiți cu capul în poalele cuiva, că i-o umpleți de vomă.

S-a apucat, mai an, bădică Teodor, să vorbească despre libertatea intelectuală din România. Și a dat o după pe ale lui cărămizi din Facebook, despre cum nu ai obligația să pui ghilimele la un text pentru că „libertate intelectuală” .

Și sună minunea cam așa:

Libertatea intelectuală te scutește să pui cuvintele în ghilimele, pentru a sugera că le utilizezi într-un sens figurat sau antifrastic. Ești liber numai atunci când nu trebuie să spui: atenție, ironie ! Sau: am glumit !

Numai societățile totalitare supra-codifică, te sufocă sub presiunea unor reguli inutile, excesive, terorizante. Democrația presupune spații de ambiguitate, locuri de joacă și mai ales dreptul publicului de a fi inteligent.

Amu, „se egzistă” două variante de interpretare ale acestui text. Una legată de „cuvânt”, ca unitate și una legată de „cuvinte” ca mulțime, ca frază.

Dacă e vorba de prima variantă o să îi dau dreptate. Da, libertatea de gândire și de exprimare trebuie să conțină și acea condiție, fără de care nu se poate altfel. Trebuie să ai posibilitatea de a jongla cu cuvintele așa cum își este ție mai bine, fără a fi nevoie să semnalezi decât prin intonație sau punctuație.

Și spune bine că numai societățile totalitare te obligă să anunți semnificația fiecărui cuvânt pentru a le fi lor mai ușor să afle ce și cum gândiți despre tot ce vă înconjoară

Dar dacă e vorba de a doua variantă e mare bai. Pentru ca a nu marca o frază cu ghilimele înseamnă să te împroprietărești pe munca intelectuală a altuia. Înseamnă, dragilor, PLAGIAT. Faptă care se pedepsește nu doar în mediile academice, prin retragerea unor titluri sau excluderea din unele cercuri, ci și în mediul civil, prin executare de timp de încarcerare sau prin plata unor amenzi destul de usturătoare.

Ori, ca fost ministru de externe și fost ambasador al României mai peste tot prin Europa, să te apuci să sprijini în mod public plagiatul și plagiatorii nu face decât să pună un semn al întrebării, în ochii lumii moderne, asupra tuturor lucrărilor de cercetare publicate de colegii dumitale academicieni.

Și asta nu e bine, tovarășe, nu e bine. Eu zic că tare ar fi bine să ne lămuriți!

Ei, dar ajungem acum la ultima parte. Acolo unde tov. Baconschi Teodor își bagă tot ce are mai scump în poporul român

La noi nu e încă așa. Sau nu e mereu așa. Suntem pe drum sau pe ducă, rămâne să vedem…

Trei propoziții scurte, în care ne faci involuați și posibil retardați. Pentru că:

Dacă vorbim de prima variantă înseamnă că tu consideri că noi încă nu știm să citim ironia din texte și prin urmare vă forțăm pe toți ăștia, intelectualii, să folosiți punctuație inutilă în text, numai să fim noi siguri de ceea ce spuneți.

Păi … tovarășe, cum să mă exprim mai galant … Vii dintr-un partid învățat să pună pumnul în gură tuturor celor care aveau sau au ceva de zis împotriva lui. Voi, în primul rând, sunteți cei care nu tolerați ironia și satira. Nu crezi că ești și nesimțit, că ne faci înapoiați, și ipocrit, că sprijini ceva ce tot voi încercați să omorâți, libertatea?

Dacă însă e vorba de varianta a doua despre care am vorbit mai sus, e și mai urâtă treaba. De ce? Pentru că un fost demnitar al țării, un nene care ne-a reprezentat ca ambasador și după aia ca șef al diplomației românești, își exprimă regretul că mai e nevoit să pună ghilimele la începutul și sfârșitul unei fraze spuse de alții. Ceea ce nu e tocmai ok, dacă mă înțelegi ce vreau să zic! Cum dracu frate să sprijini înfăptuirea unei infracțiuni? Ești cu pluta, frate?

11222128_910198862360486_4356061674227228657_n

Alte povești despre Baconschi:

Baconschi dă cu mucii-n fasole

Baconschi e supărat pe atei

Reclame

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: