Baconschi e supărat pe atei

teodor-baconschiNo… ne-am pus în cap pe domnul fost-ministru de Externe, pe Teodor Baconschi  . Ați spune că unui fost ministru ar trebui să mă adresez cu apelativul „Excelența Sa”. Da, așa ar fi normal. Asta dacă și ministrul acela ar avea cea mai mică treabă cu realitatea și cu ceea ce înseamnă logică. Dar din păcate pentru țara asta, nu există așa ceva.

Domnul fost-ministru s-a supărat foarte tare că i-am luat cele 9 argumente pro-creștinism și i le-am demontat bucată cu bucată. Și a avut îndrăzneala să îmi spună că ceea ce am completat eu la cele 9 contra-argumente ar fi doar opinii. Eu vă las să judecați dumneavoastră, ai mei drăguți cetitori, și să vedeți cum Baconschi dă cu mucii-n fasole.  .

Numai că dumnealui, după ce a văzut articolul de mai sus, s-a apucat într-o postare de azi să se întrebe retoric cu cine ne luptăm noi, ateii, așa după cum se vede și mai jos, și să arunce cu jigniri la adresa tuturor celor care au îndrăzneala nemaivăzută să critice BOR(âturile) și pe ai lor aplaudaci.

Asta e postarea de azi:

Un tinerel mi-a șeruit postarea cu 9 argumente pro-creștine și m-a făcut ”teocrat” ! Există specia asta care nu produce niciodată (contra)argumente: are numai ”opinii” și distribuie senin etichete.

Interesant e că numeroși adversari ai creștinismului nu știu cu cine se luptă mai întâi: cu Dumnezeu însuși (cum, dacă îi negi existența?), cu Biserica (a cărei istorie o ignoră cu desăvârșire), cu dogmele teologice (de care habar n-au) sau cu toți credincioșii, așa, la grămadă ?

E numai varză călită în arhiva intelectuală a acestor zombi ateizanți…

Păi haideți să vă lămurim noi, stimabile domn, cu cine și de ce.

Nu, nu avem nimic cu zeul vostru suprem. Nu de alta dar nu avem nimic nici cu Captain America, nici cu Superman, nici cu Thor, Odin, Loky și alții asemenea. Știi dumneata de ce? Pentru că toate alea, cu zeul vostru în frunte, nu sunt decât personaje imaginare a căror cult este întreținut artificial de o gașcă de ninja în rochii negre și a căror singur scop este acela de a produce cât mai mulți bani pentru sus-numiții ninjalăi.

Nu, Dumnezeu, Isus sau Sfânta Fantomă, sau oricum vreți să îl numiți, nu reprezintă pentru noi o amenințare. Pentru că am depășit perioada aia a copilăriei în care ne amenințam dușmanii de cartier cu tata, fratele sau prietenul imaginar.

Da, avem o problemă majoră cu Biserica, casa domnului, cum o numiți voi. De ce? Ne-am săturat să vedem anual cum se scurg banii din bugetul țării către o instituție mafiotă, demult dovedită a fi plină de homosexuali și pedofili, de mult deconspirată ca o instituție care are ca unic scop acela de a deservi luxul obscen în care se lăfăiesc cei ca Daniel Ciobotea, Băcăuanul și alții ca ei.

Da, avem o problemă majoră atunci când în România zilelor noastre se închid spitale și se dau afară medici din lipsă de fonduri, dar există 25 milioane de lei de irosit pe BOR(âturile) în rochițe. Pentru că orice om normal la cap ar găsi 1000 de alte locuri în care ar putea fi investiți banii ăia, în așa fel încât să fie în ajutorul populației.

25 mil euro

Avem o mare problemă atunci când bărboșii din conducerea BOR se apucă să sprijine candidați politici doar pentru că agenda lor electorală corespunde cu dorința lor de a limita drepturile civile și medicale. Cum ar fi avortul și contracepția. Oare vă mai amintiți cazul Capșali? De la Europarlamentare?

Și să nu aveți măcar curajul să spuneți că religia nu face nici un rău. Dar la asta o să vă răspundă Bill Maher, un om cu mult mai cultivat și mai cunoscut ca dumneavoastră.

Și nu, stimabile, nu ignorăm istoria Bisericii Creștine. Pentru că ar fi imposibil de ignorat. Cum ai putea ignora ceva care a făcut să curgă atâta sânge de valoare cum e cel al lui Kopernic, Bruno, Galilei și alții asemenea? Cum am putea ignora istoria unei organizații a cărei ocupație favorită în Evul Mediu au fost cruciadele și vânătoarea de vrăjitoare? Cum pot oare românii să uite activitatea prestată de BOR în slujba Securității, atât sub conducerea Patriarhului Roșu, Justinian, cât și a lui Teoctist? Asta e istoria cu care vă mândriți? O istorie a unei civilizații care s-a împotrivit evoluției culturii încă de la apariția ei. Să vă reamintesc cazul Hipatia și crima comisă asupra ei de Chiril al Alexandriei, episcop al Bisericii Creștine?

Întrebarea mea e de unde anume știți dumneavoastră că nu avem habar de dogme teologice? Cine anume vă asigură pe dumneavoastră că discutați cu un om care nu are cunoștință de legile interne ale credinței? Pentru că așa se traduce denumirea de dogmă: lege de neschimbat … Din nefericire pentru dumneavoastră am studiat destul de îndeaproape dogmatica creștină pentru a putea spune că nimic din ceea ce e acolo nu poate susține pretențiile instituției. Nimic din dogmatica creștină nu a adus niciodată vreun beneficiu omenirii.

Și nu, nu ne luptăm cu toți credincioșii, la grămadă, așa cum afirmați. Pentru că mulțimea oilor voastre ar face imposibilă orice victorie. Vorba aia: „Proști, proști, da` mulți a dracului!”. Ne luăm doar de credincioșii care au ajuns în funcții de putere, cum e cea de ministru de externe, și care au ajuns, în numele religiei lor și a unei libertăți religioase demult depășite, să facă abuzuri cu banii contribuabililor.

De restul credincioșilor, tagma cea mai de jos a oilor lui Danilă Ciubotea, nu pre ne interesează. E strict problema lor dacă vor alege să trateze o epilepsie cu o exorcizare sau demența senilă cu post și rugăciune. Foarte bine, selecția naturală trebuie să își urmeze cursul.

Și la încheiere vă mai spun doar atât: între un ateu cu gândirea limpede și o babă aplecată deasupra cutiei cu hoitul numit „moaște”, e mai zombificată baba, pentru că, exact așa cum un zombi ascultă doar de foame, baba nu va asculta decât de cuvântul popii. Restul opiniilor, indiferent cât de pertinente și argumentate, vor trece pe lângă urechea ei ca și cum nu ar exista. Vă recunoașteți?

Cât despre varza călită care ar reprezenta arhiva mea intelectuală … regret sincer să vă spun dar, dacă ar fi să ne comparăm, pe Teodor Baconschi l-ar avantaja doar hârtiile. Acele diplome obținute fără pic de transpirație. Pentru că nivelul la care vă exprimați și modul în care aruncați numai cu „ad hominem” înainte de a aduce orice argument este acela al unei oi de rând, al unei babe nespălate.

Aaaa… Încă o completare, domnule Baconschi, una foarte importantă. E mai mare rușinea, pentru dumneavoastră, fost ministru, om cu pretenții, după câte vedem, să folosiți cuvinte care nu se găsesc în DEX. Ne explicați și noi, prostimii, ce înseamnă cuvântul „ateizanți”?

Untitled12

Anunțuri