Cei 7 magnifici au dreptul să stea acasă. Și e corect.

cei-sapte-violatori-e1437408200789Eee … și m-am gândit că ar fi bine să mai scriu o dată despre Cei 7 Magnifici din Vasluiul atât de drag lui Ștefan Vodă. Dar de data asta la rece, fără implicare emoțională, fără partizanat și cât mai echidistant.

Am scris în aprilie cam ce cred că ar trebui să pățească cei 7 dar după aceea, în 2 luni de lipsă de pe facebook, am avut timp să meditez. Și concluziile au fost mult mai diferite. Și, deși nu vor aduce popularitate autorului, concluziile mele spun că Cei 7 Magnifici au dreptul să stea acasă. Și că e corect așa.

În primul rând sunt acuzați judecătorii de corupție, pentru că au întârziat desfășurarea anchetei. Ceea ce e o aberație. Ținând cont că violul a avut loc anul trecut, prin noiembrie, dacă îmi amintesc bine, și că în luna aprilie se aflau deja în judecată, păi să avem iertare, dar s-au mișcat al dracului de repede. Pentru că în România magistrații sunt atât de sufocați de dosare încât durează cel puțin un an de zile să ajungi să te cheme la audieri un procuror. Așa că e o pură tâmpenie să acuzi niște autorități care și-au făcut treaba (de data asta) că sunt corupte.

În al doilea rând lumea s-a foarte scandalizat că celor 7 li s-a dat voie să stea la casele lor. Asta după ce au stat 5 luni în arest preventiv. Păi, măi fraților, arestul preventiv se aplică atunci când există bănuiala că inculpatul ar putea obstrucționa sau influența ancheta. Fie prin mituirea martorilor, fie prin dispariție subită și inexplicabilă a însuți inculpatului. Ceea ce nu e cazul aici. Cei 7 Magnifici nu vor pleca de acasă, pentru că acolo e toată susținerea lor. Nu vor risca să fugă între necunoscuți care să îi demaște, pentru că știu că nu sunt iubiți.

Și nu mai au cum influența ancheta, pentru că de acum toate probele au fost strânse, toate declarațiile semnate sub jurământ și depuse la dosarul instanței. Ceea ce mai apare de acum, cum ar fi acele presupuse mesaje dintre victimă și prietenul ei, fie nu au nici o valoare, fie nu vor ajunge pe masa magistraților din alte motive.

Românii astăzi, pe unde îi auzi, cer capetele celor 7. De acord, e dreptul lor să ceară. Dar asta nu înseamnă că trebuie să le și dăm ceea ce cer. Pentru că prostimea vrea de obicei lucruri care, pe viitor, pot duce la pierzania ei. Un exemplu a fost contrabanda cu alcool din perioada prohibiției americane. Oamenii căutau ceva ce acum îi distruge ca societate.

La noi, în legislația penală, funcționează codul roman, pentru că spune 3 lucruri foarte importante pentru specia umană, pentru umanitate:

1. Pedeapsa nu trebuie să depășească gravitatea faptei.

Ceea ce vor românii acum este aplicarea unei pedepse exemplare. Unii chiar îi vor morți. Dar… Dacă i-am ucide ce am rezolva? Păi vă spun eu.

În primul rând că pedeapsa capitală pentru violatori nu va duce la o scădere drastică a violurilor, ci la o creștere dramatică a … omuciderilor. Pentru că, nu-i așa, dacă tot îți iau ăștia gâtul că i-ai pus-o, măcar să minimizezi șansele de a fi prins și recunoscut de victimă și îi iei curvei gâtul.

Și uite așa ne vom alege cu mai multă suferință. Pentru că va suferi și familia victimei, și a inculpatului. Și nu aducem nici un beneficiu nimănui, nici lor, ca victime, pentru că o violată o mai poți consilia și o mai poți pune pe linia de plutire, dar o moartă … și nu aduce nimic nici pentru infractor, pentru că execuțiile nu vor aduce cu sine o scădere a infracționalității. Cel care va vrea să violeze o va face oricum. Doar că de data asta o să îi ia și gâtul.

Uitați-vă la exemplul Marii Britanii, care acum 200 de ani avea mai bine de 300 de infracțiuni pedepsite cu moartea. Și n-au rezolvat nimic, ba chiar dimpotrivă.

2. Nevinovat până la proba contrarie.

Pentru a nu avea cazuri în care judecătorul a hotărât condamnarea cu mult înainte ca acuzatul să își poată expune apărarea. Pentru că suntem civilizați și pentru că vrem să oferim fiecărui acuzat ocazia să se apere, să se justifice sau chiar să se dezvinovățească. Altfel ne-am alege cu o mulțime de erori judiciare și, foarte curând, cu niște judecători morți, pentru că au condamnat oameni nevinovați.

3. Nimeni nu poate fi judecat sau pedepsit de 2 ori pentru aceeași faptă.

Și asta înseamnă că cei 7, odată găsiți vinovați de instanță, vor plăti fapta prin ani de detenție. Ori românii le urează celor 7 ani mulți, cu multe penisuri erecte introduse în diverse orificii, naturale sau făcute artificial.

Așadar ei vor avea de înfruntat, pe lângă duritatea privării de liberate, și nu e deloc ușor să stai închis, și abuzurile din partea colegilor de celulă și de penitenciar. Și alea sunt abuzuri care nu se limitează doar la „bullying” ci chiar la violuri, bătăi crunte sau chiar execuție.

Ori asta înseamnă că Cei 7 Magnifici vor plăti de două ori , detenție + abuzuri, pentru aceeași faptă.

Iar pentru cei care își susțin punctul ăsta de vedere folosind ca argument „Legea talionului”, acea lege care spune „ochi pentru ochi și dinte pentru dinte”, pe care mulți dintre voi o vreți aici, nu mai este aplicată în zilele noastre tocmai din cauză că se urmărește re-educarea și corectarea individului, pentru a putea produce mai departe pentru comunitate și nu exterminarea lor.

Pentru că singurul lucru care ne diferențiază de celelalte specii de mamifere din regnul animal este ceea ce vă cer eu acum: RAȚIUNEA. Și rațiunea spune că trebuie să le arătăm celor din jur, chiar și celor care ne greșesc, un exemplu personal. Să le arătăm că suntem mai buni ca ei și să le dăm șansa să își răscumpere prostia și să ducă o viață cât mai apropiată de normal. Așa am ajuns la gradul de civilizație la care suntem acum, așa ar trebui să continuă.

Și să lăsăm sistemul de justiție să își facă treaba. Dar dacă nu o va face așa cum trebuie, pedepsind vinovații și recompensând victima, atunci vom avea tot dreptul să ne ridicăm și să îi amenințăm. Pentru că, până la urmă, siguranța noastră, a tuturor, stă în mâinile lor.

dfgh1

Reclame

9 gânduri despre „Cei 7 magnifici au dreptul să stea acasă. Și e corect.

Adăugă-le pe ale tale

  1. Nu vor primi ce merita din simplul motiv ca traim intr-o societate retarda. Victima nu conteaza, nu avea/are drepturi, jegurile au. Sa fim umani, miau, miau, sa le dam si lor o sansa si sa-i tinem in puscarii, uneori in conditii de lux, pe banii nostri, ca de, asa e „corect politic”. Sa-i reeducam, sa pierdem timpul si resursele cu niste rebuturi genetice, da-le dracului de victime, tot ele sint vinovate de multe ori, nu? De ce sa se curete societatea, sa intretinem toti parazitii, toate mizeriile, ca asa e „uman”, e „bine si frumos”, e „rational”, chiar folositor. Apel la notiuni relative, mda, are totul o logica de nu se poate! Regnul animal are mai multa ratiune decit cel asa-zis uman, tata, da’ adevaru’ doare! Oamenii nu sint doar subumani, sint si sub-animalici daca pot sa ma exprim asa. Sa vedem cum s-ar comporta toti oligofrenii astia anti-pedeapsa capitala daca s-ar intimpla asa ceva cuiva drag/apropiat lor, sau lor insisi si ar avea ghinionul sa supravietuiasca. Sa vedem ce atitudine iubitoare si binevoitoare fata de japitele societatii ar mai avea atunci. Niste ipocriti de cea mai joasa speta care repeta intruna aceleasi placi obosite si total lipsite de sens….

    Apreciază

  2. Până când instanţa se va pronunţa definitiv,cei şapte sunt ,,prezuntiv nevinovaţi,,.Dacă vor fi găsiţi vinovaţi,consider că locul lor nu este la puşcărie,ci la un sanatoriu special,de unde să nu mai poată ieşi niciodată.Cei care comit astfel de fapte sunt bolnavi psihici.

    Apreciază

  3. @Christinne: Daca iti doresti asta mult de tot, atunci fa o scoala de drept, apoi urmeaza cursurile INM si apoi, in calitate de judecator, aplica pedepse mai severe pentru violatori. Daca nu, gandeste-te la asta: dreptul la razbunare, caci tu vorbesti despre razbunare, nu lege, apartine VICTIMEI. Baietii aceia nu te-au violat pe tine. In calitate de ce anume comentezi atunci? Oricine are dreptul la o parere, dar nu orice parere merita atentie.

    Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: