Periuța de dinți nu trebuie să ajungă la copii !!!

Tudor-Ciuhodaru-a-trecut-la-unprUn alt proiect de lege care ar fi urmat să dezvolte cât de cât curățenia din rândul poporului locuitor al acestor meleaguri a picat pentru că România e țara în care sănătatea e un privilegiu și nu un drept.

Primul a fost cel legat de educația pentru sănătate. Un proiect care ar fi trebuit să bage o disciplină opțională în trunchiul comun al ministerului. Acel proiect care a fost demonizat de bigoți fanatici, cum e Capșali, acel ins care a adunat semnăturile pentru Euro-Parlamentare cu ajutorul strălucitei BOR. Am mai povestit noi într-un Articol despre cum crede el că orele de educație pentru sănătate pervertesc mințile copiilor.

Acum se pare că domnii senatori au ceva și împotriva spălatului pe dinți. Pentru că altfel nu reușesc să înțeleg de ce ar fi respins un proiect care învăța copii, în special cei din mediul rural, cum să se spele pe dinți și care sunt efectele benefice ale periajului.

Proiectul de lege, depus acum ceva vreme, a picat la Senat, prima cameră, pentru că propunea acordarea tuturor elevilor din clasele I-VIII, o dată la trei luni, a unui tub de pastă de dinți și a unei periuțe. Deci, cel mai probabil pentru că domnii senatori s-au gândit că la anul e an electoral și nu își are rostul o altă cheltuială.

În condițiile în care suntem una dintre cele mai nespălate țări din comunitatea Europeană, cu cel mai mic consum la tot ce înseamnă produse de igienă personală,

în condiţiile în care majoritatea copiilor au carii, 75% pe dinţii temporari, iar 4 din 10 pe dentiţia definitivă. Unul din cinci români nu se spală pe dinţi pentru că îi lipsesc educaţia şi banii pentru sănătate.

Patru milioane de români nu au pus niciodată mâna pe periuţa de din dinţi şi nici măcar nu ştiu ce gust are pasta de dinţi. Cei mai mulţi sunt din mediul rural. Românii schimbă doar o dată la doi ani periuţa de dinţi şi utilizează doar un tub şi un sfert de pastă de dinţi în fiecare an, adică de trei ori mai puţin decât media europeană. S-a ajuns ca durata medie de utilizare a unei periuţe să depăşească de opt ori (2 ani) în urban şi de 40 de ori (10 ani) în rural durata recomandată de utilizare, care este de aproximativ trei luni.

Tudor Ciuhodaru

Și astea toate în situația în care Românii consideră niște nespălați câteva popoare care, în clasament, sunt deasupra noastră. Paștele ei de treabă. NU avem bani pentru sănătate, care necesită costuri pe medicamente, echipamente, cadre specializate, dar nu avem bani nici măcar pentru a educa populația despre sănătate, situație în care am avea, pe viitor, nevoie de tot mai puține cheltuieli în partea de tratare. Chiar atât de disperați au ajuns cei de la putere încât sunt dispuși să conducă un popor de inculți, ignoranți, care să mai și pută a hoit?

Despre cât de ușor de manipulat e o societate bolnavă, bătrână și retardată a mai scris și Caroline pe al ei blog. Și tind să îi dau dreptate și să văd în jurul meu oameni care se comportă ca niște oi, care se înscriu perfect în categoria aceea.

Hai să împrăștiem știrea și să sperăm cumva că cei din Camera Deputaților vor ține cont și de noi și nu vor dat un vot negativ. Fraților, vrem și noi să ne putem urca într-un autobuz de transport public și să nu ne borâm mațele când respiră vreo tută înspre noi. Serios.

Mai sunt și alte păreri, cum e cea a lui ROBINTEL.

china-delegate_2392342b

Reclame

8 gânduri despre „Periuța de dinți nu trebuie să ajungă la copii !!!

Adăugă-le pe ale tale

 1. Nu este vorba despre educaţie pentru sănătate,şi despre un tertip de a se introduce educaţie sexuală fără a se cere acordul părinţilor.

  Apreciază

 2. Da… pentru că doar înapoiații ca voi văd lecții de sex în orice discuție despre sănătate. Să vezi ce o să mă bucur când v-or veni odraslele acasă cu Hep B, Sifilis, Blenoragie (gonoree), sau cea mai dificil de tratat infecție transmisă sexual: Sarcina.

  Apreciază

 3. Am folosit de mic pasta de dinţi şi totuşi am avut probleme cu dantura.La fel şi băiatul meu care deşi se spală pe dinţi are probleme cu dantura.În schimb am veri şi rude care nu folosesc pasta de dinţi şi au o dantură mult mai sănătoasă decât a mea.Nu cumva sunt de vină substanţele folosite la fabricarea pastei de dinţi,sau alimentele pe care le consumăm?

  Apreciază

 4. Sigur Năică, Big Pharma are ceva cu dantura ta, prin urmare vrea să o distrugă ca să poată scoate bani de la tine când ți-o pune.
  Cât despre argumentul tău, cu exemplul personal, țin să te anunț cu căldură că din punct de vedere statistic ești nul. Cu alte cuvinte, exemplul tău nu poate stabili o regulă.

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: