Arsenie Boca, între mit și adevăr!

Articol preluat de pe Fără ReligieArsemie BOca

Așa arată un mit contemporan, construit de BOR pentru bani și pentru păstrarea IQ-urilor mici în valori constante. BOR spune că securitatea a întocmit dosare în care se află trecute așa-zisele minuni ale acestui om de care „se temea”. Fals. Preotul Arsenie Boca a fost urmărit de securitate în permanență din cauza relațiilor apropiate pe care le-a avut cu legionarii și cu fasciștii din România.

Gheorghiu-Dej îl voia pe preotul Arsenie Boca episcop

Într-un alt dosar, datat 1946, se află un „Raport politic al sursei Barbu cu privire la evoluția Bisericii Ortodoxe Române înaintea alegerilor ecleziastice”.

Printre altele, raportul menționează și câteva date referitoare la ieromonahul Arsenie Boca, mare duhovnic al Ardealului, cel ce adună mii de oameni la Mănăstirea Sâmbăta de Sus. Enumerând cele cinci „propuneri ale Securității pentru pregătirile premergătoare alegerilor de episcopi”, sursa „Barbu” amintește că:

„De la 15 martie la 1 aprilie a.c., va fi pensionat prin cerere, solicitată tot de Ministrul Cultelor, Episcopul Cosma Petrovici, de la Galați, în vârstă de 76 ani, bolnav de câțiva ani. În locul său cerem să fie numit Arhimandritul Arsenie Boca, de la mănăstirea Sâmbăta de Jos, jud. Făgăraș, cunoscut de dl. Ministru Gheorghiu-Dej și de Teohari Georgescu și pe care dânșii vor să-l promoveze într-un post de Episcop. Nu ar fi rău dacă ar trece la Maramureș, în cazul când P.S. Moruscă se reîntoarce la locul său în America.”

Se pare însă că protecția oferită de Gheorghiu-Dej nu a durat prea mult timp, deoarece, peste numai trei ani, la 25 martie 1949, preotul Arsenie Boca, împreună cu preotul Adrian Făgețeanu, este menționat într-o notă informativă cu privire la problema mănăstirilor din Republica Populară Română, ca „strângând ajutoare pentru legionarii ce vin să-i viziteze”. Și da, în poza de mai jos e chiar el, Boca Arsenie, înainte să se fi călugărit. Considerați-o cadou, că genul ăsta de poze sunt rare.

11209726_804213759686063_4828628110737002450_n

În iarna aceluiași an, o altă notă informativă menționa deja că „după dezvăluirea legăturilor sale cu grupurile subversive” a dus la mutarea părintelui Arsenie din Mănăstirea Sâmbăta. Doi ani mai târziu, în noaptea de 15 spre 16 ianuarie 1951, oamenii autorității de stat îl „ridică” pe preotul Arsenie pentru anchetă. Nu i se prezintă niciun ordin, iar procedeul este extrem de brutal. în cele din urmă, părintele Arsenie Boca este arestat și trimis în închisoarea politică de la Canal.

Da. Arsenie Boca a fost un fascist care, până la venirea comuniștilor, a susținut gruparea legionară și fascismul în România. Iustin Pîrvu a avut o poveste de viață similară. I se cântă imnul legionar de ziua lui în ultimii ani de viață. Marele noroc, dacă îl putem numi așa e faptul că, beneficiind probabil de protecție din partea comuniștilor, nu foarte mare, a scăpat numai cu 2 ani de detenție, în condițiile în care ajutorarea oricăror membri, ai oricărei agenturi, interne sau externe, se pedepsea cu cel puțin 10 ani de muncă silnică.

Să nu uităm că legionarii și comuniștii au fost criminalii istorici de drept comun ai acestei țări. BOR știe să-și martirizeze oamenii ca să-și spele istoricul criminal. Deține și armele necesare, și infrastructura umană necesară, dar și accesul permanent la IQ-urile reduse pe care le modelează permanent în mediul rural.

Acest Arsenie Boca a fost un preot răspopit de însăși BOR, pentru legăturile sale periculoase cu legionarii de care ortodocșii s-au dezis după 1945 și pentru nereguli financiare descoperite la mănăstirea la care activa. Aceasta mișcare a trăit în continuare în ideologia ortodoxă iar după 1989 s-a întors în predicile oficiale cu o ură fantastică.

BOR își dorește puterea absolută în România. Acesta este și motivul  pentru care-și construiește o catedrală gigantică lângă Casa Poporului. Concurența, bat-o vina! Nu va reuși. Presimt ca aceasta hardughie se va numi, după câteva decenii, Cavoul Bisericii Ortodoxe Române. Suntem un stat european cu o populație care muncește în Europa și care este din ce în ce mai mult contaminată de Occident. Aici, BOR se zbate și inventează mituri noi pentru acel segment de populație care încă mai crede în basme. Adulții infantilizați de credințele religioase nu pot reprezenta piatra de temelie a unui stat religios, pentru că nu definesc etalonul civilizației urbane ci tagma înapoierii rurale. Să nu uităm că ruralul este prost organizat și prost educat. Din fericire pentru lumea civilizată, acolo nu se mai pot naște decât „revoluții locale” pro alcool.

Înainte de 1989, câteva rubedenii de-ale mele extrem de credincioase au bătut țara în lung și-n lat căutând mănăstiri cu duhovnici care fac minuni, și cunoșteau toți popii și călugării paranormali din Romania… dar de Arsenie Boca au aflat abia prin 1998. Astăzi sorb cu patos toate articolele cu basme prostești în care imaginea „sfântului Boca” te urmărește din semiprofil cu niște ochi albaștri digitalizați pe sfintele computere ale securiștilor contemporani.

„La înmormântarea lui, din pământul gropii au izvorât aburi de smirnă și tămâie… Ochii i s-au deschis pe chipul încă roșu în obraji”

…spun așa-zișii martori care până deunăzi (anul de gratie 2015) au tăcut chitic. Ce mai știm din spusele ziariștilor securiști ai României care citează sursele analfabete ale ruralului, ori spusele schizoide ale bărbaților înveșmântați în rochii? Că era un om bun, că s-a teleportat la înmormântarea mamei și că zbura ca o pană de guguștiuc prin văzduh,  că citea sufletul omului său că era capabil să efectueze norma zilnică a 7 deținuți?! Aiureli. În primul rând, Arsenie Boca era un om aspru și dur, cu o privire înghețată și un ton amenințător. Așa s-a și impus printre călugări. El însuși a dezmințit de nenumărate ori supranaturalul cu care-l înzestrau credincioșii schizoizi și călugării amatori de minuni copilărești.

În picturile realizate începând cu anul 1968 ni se dezvăluie ca fiind o fire de artist cu accente mistice remarcabile. Tipicul bizantin  copleșit de temperamentul artistului se topește în finețea detaliilor, iar din tratarea  fizionomiei umane izvorăște repetitiv un sentiment de angoasa patologica. Tipic suprarealist!

Voi, oameni ai presei contemporane, oare chiar nu vă simțiți prost știind că susțineți și alimentați cu gogoși puierile cretinismul acestui popor îndobitocit de religie?

Să vă fie rușine! Sunteți două tabere imorale care se susțin reciproc. Voi mențineți cretinismul religios activ și îi sporiți periculozitatea îndopându-l cu emanarea unor noi mitologii, iar BOR omoară copiii României construind catedrale și plătind popi inutili DIN BANII cu care am putea salva anual câteva sute de copii bolnavi de cancer (dacă nu cumva câteva mii). Nu uitați că înainte de 1989 securitatea și BOR au lucrat mână-n mână. Astăzi se înțeleg la fel de bine. Toți securiștii sunt o gloată de daciști convinși care susțin cutumele BOR. Așa recunoști un securist sub acoperire… îți vorbește despre daci la superlativ, îți spune că România este buricul istoric al civilizației umane, și se închină cu un patos desăvârșit la fustanelele religiei de stat.

Ziariști mincinoși, RUȘINE!

Reclame

5 gânduri despre „Arsenie Boca, între mit și adevăr!

Adăugă-le pe ale tale

 1. Confuzi ortodoxismul legionar cu fascismul.Fascismul ,nazismul şi legionarismul ortodoxist sunt toate mişcări de extremă dreapta,dar nu trebuie confundate.În România în afară de Mişcarea Legionară a existat şi Partidul Fascist,după modelul Partidului Fascist din Italia.
  Şi un exemplu din afara ţării-ce legătură a avut Franco cu fascismul şi nazismul în afară de faptul că a fost ajutat de Hitler şi Musolini să preia puterea.Poate fi considerat nazist un om care s-a implicat în salvarea evreilor europeni.

  Apreciază

 2. Mare pacat, avea calitati exceptionale, putea fi ceea ce avem nevoie, dar n-a fost, dracu gol e dracu asta, nu putea sa-l lase in pace sa avem si noi la cine ne ruga? N-avem multi sfinti romani, pacat.

  Apreciază

 3. No, serios? Tre să tac pentru că vă deranjez pe voi ? Și să mă uit cum o mafie scoate banul gros pe spinarea proștilor ca tine, fără să plătească taxe? Hai să mori tu?!

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: