Biserica nu știe că e ilegal să violezi un copil ….

646x404Undeva, în 15 aprilie a.c. a apărut o știre în Adevărul despre un proces susținut la New York privind abuzurile sexuale din cadrul Bisericii Catolice Americane. Proces în care Arhiepiscopul de Sain Louis, Robert Carlson, a fost chemat la bară.

Domnul Carlson, una din cele mai importante figuri ecleziastice, din cele este 100, implicate în scandal, a fost cel care, timp de 15 ani, s-a ocupat de cazurile de abuz sexual asupra minorilor care implicau în mod direct biserica. Și nu o implicau prin locul în care se desfășurau molestările ci prin reprezentanții ei direcți, preoții.

Eiii …  odată ajuns nenea ăsta la bară se pare că l-a lovit amnezia. O amnezie totală care se pare că i-ar fi șters din creier cam tot ce înseamnă Cod Penal și Protecție a Copilului. Pentru că, odată, chemat la bară, domnul a uitat total de faptul că sexulcu minorii este incriminat.

Arhiepiscopul din Saint Louis, Robert Carlson, în vârstă de 69 de ani, a răspuns mai multor întrebări  din timpul unei depoziţii care a avut loc pentru procesul în care Arhiepiscopia statului Minnesota este acuzată că nu a divulgat informaţii despre preoţii abuzivi. Ca membru al Arhiepiscopiei din Minnesota, Carlson este parte activa a procesului în care peste 100 de preoţi şi angajaţi ai bisericii sunt acuzaţi de abuz sexual, anunţă St. Louis Dispatch.

Carlson este arhiepiscop în Saint Louis din 2009. În timpul depoziţiei, avocatul Jeff Anderson l-a întrebat pe Carlson dacă ştia că relaţiile sexuale dintre adulţi şi minori sunt ilegale. Deşi Carlson a susţinut că nu deţinea această informaţie, actele făcute publice luni de către avocat arată că arhiepiscopul ştia că sexul cu minori este interzis.

Într-o scrisoare din 1984 adresată  arhepiscopului John Roach de către Carlson, acesta îi vorbeşte despre victima unui abuz sexual. Actualul arhiepiscop a declarat în timpul depoziţiei că nu a reclamat niciodată abuzurile sexuale, dar că i-a încurajat pe părinţi s-o facă.

„Consider că în orice facem, odată ce ne confruntăm cu un lucru reflectăm asupra acţiunilor noastre şi ne întrebăm cum ne putem descurca mai bine. Consider că am făcut o treabă bună. Evident, după 25 de ani, aş fi făcut-o diferit.”.

Cum paștele lui să creadă că a făcut ceva bun când a ascuns faptul că ai lui colegi de breaslă îi chinuiau și terorizau copii. Pentru că acei copii vor rămâne terorizați. Pe viață.

Oamenii de genul lui ar trebui nu doar castrați ci chinuiți până când își dau duhul. Pentru ei ar trebui re-aplicată acea pedeapsă din China „Tăierea în 10.000 de bucăți”.

images

Anunțuri