Blogu` lui Leviatan

Religia ta nu are a face cu alegerea mea

Sunt câteva zile, mai exact 38, de când niște neni și niște tanti stau de gardă zi de zi la poarta spitalui de obstretică ginecologie din Cluj Napoca. Și stau copiii ăia cu tot felul de pancarte anti-avort. Am trecut zilele aste pe acolo și am stat de vorbă cu una din fetele care participă la acțiune.

01eabc74013b418240414586cca79bdccacd3d0911

Acținea se desfășoară simultan în 18 țări, ceea ce mă face să mă gândesc foarte serios că avem o mare problemă în Europa cu respectarea dreptului la decizia asupra propriului corp. Cum naiba să acorzi unei organizații, oricare ar fi ea, dreptul de a manifesta în fața unei instituții spitalicești în care se desfășoară o acține care are ca sursă alegerea personală?

De ce nu se duc tolomacii ăia, care ar fi trebuit avortați ilegal din cauza inteligenței, la o clinică de operații estetice să facă același gen de manifestare, că doar nu e voie, că dacă așa te-a lăsat Jesus tu de ce ai vrea să te modifici?

Ceea ce mi se pare și mai aiurea este faptul că,deși au văzut că reacțiile nu le sunt tocmai prietenoase, deși au realizat că lumea îi privește, în cea mai mare parte, ca pe niște țicniți sau ca pe niște ipocriți, oamenii ăia chiar cred că ei sunt bineveniți în societate, că mesajul lor chiar are impact emoțional și că acțiunea lor chiar micșorează numărul avortaților din Cluj Napoca.

La întrebarea pusă de mine, dacă nu ar fi fost mai ok să încerce o campanie media, nu să încurce mersurile acolo, tipa mi-a spus că „Nu, mai mult decât ceea ce facem noi aici, nu. Avem și susținerea media dar nu a r fi avut același imapct. Sunt din media și știu că nu ar fi rezolvat mai multe.”

014191daf21c8fc999402b5ada28c569918f5cb4b2

Amu, că acțiunea lor se încheie în câteva zile, mai exact duminică, 29 martie 2015, nu înseamnă că e gata. Cele 18 țări vor fi înlocuite de altele 18, în care manifestația va continua încă 40 zile. Adică mai există în lume alte 18 țări în care dreptul de a decide asupre propriului corp va fi pusă din nou la îndoială. Ceea ce e mai mult decât trist. Și dacă oamenii ăștia vor ajunge la nivele de sus ale politicii, noi vom ajunge să trăim în ceva stat taliban, în care a fi ateu va însemna condamnarea la moarte.

Da nu-i bai, că numa așa oi puteaeu cere azil politic în SUA, că acolo până și un cerșetor trăiește mai bine ca mine aici.

 tumblr_inline_nag2mwctgr1skhpvy

Reclame

9 răspunsuri la „Religia ta nu are a face cu alegerea mea

  1. Dar nici nu sint de acod (acesti humanoids care cred ca vor ajunge in RAI daca fac acest gest), nici nu sunt de acord cu folosirea contraceptivelor. Daca ei sunt asexuali, totzi trebuie sa fim? Dupa GINDIREA LOR SICK, faci sex de 3 sau 7 ori, toata voiatza ta , si faci 3 sau 7 copii. Atit.
    Brainwashed people who are guided by FEAR.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Sa intepeneasca acolo, cu pancartele agatate de ei. Cit o fi poporu roman de crestinopat, paraliticii astia nu vor avea cistig de cauza, n-au decit sa se dea si in coor si in cap….

    Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star