Supraviețuire în camera de gardă

Am dat întâmplător de acest mesaj, postat pe pagina personală, de o doamnă doctor. Probabil undeva, într-un spital de urgență. Am încercat să îl las să treacă. Dar nu am putut. Pentru că experiența mea îmi spune că domnișoara nu are într-u totul dreptate.

Oameni buni-gândiți,colegi-nu judecați!

…Se tot mediatizează in ultimul timp..asa s-au obișnuit ,sa isi câștige pâinea cu stiri murdare,denigrand cea mai nobila profesie din lume..alaturi de mici si bere ,asta prinde la public,asta digera poporul acesta din pacate ,lucru ce se arata si in audientele maxime ale programelor TV de profil…

10868263_789473867805393_4077230124540063596_n

Dacă poporul asta cere, televiziunea asta oferă. Cât despre cea mai nobilă profesie din lume … aveți destule specimene între voi care vă fac de tot râsul și care se comportă în camera de urgențe de parcă ar fi pe moșia lu mă-sa. Și am trecut prin ceva experiențe acolo, cum am mai povestit și în Silentium in UPU.

..Faci 6 ani de facultate,5-7 de rezidentiat,dai zeci de examene,sute de ore de garda ca in final ,ajungi denigrat in presa de un soi de jurnalisti care habar nu au sa faca audiența din articole ,reportaje ce merita cu adevărat atentie..

Faptul că ai în spate 11 ani de școală nu îți scuză în nici un fel greșelile, domnișoară dragă. Nu e, de nici o culoare, o circumstanță atenuantă. Mai degrabă e una agravantă. Pentru că eu mă duc la tine, în gardă, cu gândul că tu ai anii ăia de școală ca să poți să mă faci bine. Altfel … m-aș trata acasă, băbește.

…Il invit in mod public pe Dnul Ministru si toata comisia lui sa stea cu noi in garda la Spital sa vada ca facem fatza cu greu valului mare de consultații si lipsuri..suntem jigniți deseori de pacienți,de aparținători,muncim sub presiune permanenta,ducem lipsa acută de personal …sa mai spun ca nu suntem nici platiti?!….,

Aici … din nefericire pentru cârcotașul din mine, trebuie să îți dau dreptate. Lipsa acută de personal din sistemul medical ne-a transformat într-o țară de bolnavi cronici, asistați social de către stat. Și e dureros să vezi oameni capabili să producă cum trebuie să stea închiși în case pentru că nu există tratamente care să îi mențină în parametri de funcționare.

Cât despre invitat … noi, ăștia de jos, îi invităm de mult pe politicieni să trăiască cu veniturile noastre. Nu se prea grăbesc să ne onoreze invitația. Nu prea îmi dau seama de ce…. Doar trăim bine, nu-i așa?

..Nu este posibil fizic sa consulti toti pacienții odată ,majoritatea prezintă dispnee ,simptom principal in Tromboembolismul pulmonar acut..EKG-ul nu este intotdeauna relevant iar rezultatul analizelor dureaza cu orele ….colaborările intre instituții sunt deficitare,orgoliile nu lasa loc de buna ziua…

Asta nu mai e vina bolnavilor, draga mea. E vina voastră, a medicilor. Care, după 12 ani de școală, vă credeți buricul pământului și îi tratați pe cei mai noi decât voi ca pe niște gunoaie aspirante la titlul de comoară. Îmi pare sincer rău, dar orgoliile sunt ale voastre, nu al noastre, și asta vă face pe voi principalii vinovați.

Cât despre colaborarile între instituții … se încearcă de ani buni formarea unui sistem electronic de comunicare. Numai că unii dintre mai marii clinicilor nu prea sunt de acord. Că ar cam rămâne fără posibilitatea să își interneze pacienții din cabinetele private, pentru proceduri care nu ar trebui făcute în acele clinici. Vezi povestea spitalului de Arși din București.

…Noi,cei care inca ne zbatem suntem cei mici si din pacate la utilma suflare..e usor sa stai in parlament sa dai ordine si dispoziții .. Invit pe toti cei ce arunca cu pietre ,intr-o garda mare pe spital ,sa vada cum un medic specialist si 2 „rezistenți”aleargă 12 ore la 80 de consultații si urgente..

Și aici trebuie să îți dau dreptate. Așa cum spuneam mai devreme, lipsa de personal medical, din cauza incompetenței ministeriale, ne-a transformat într-o babă cocoșată de reumatism și plină de afecțiuni cronice incurabile, asistată de statul Român printr-o pensie de handicap.

…Asta e sistemul bolnav in care cu greu supravietuim si totusi incercam ..pana cand? Nici noi nu știm…pana cand ultimul plecat va stinge lumina..cand lumea va realiza ca nu e vorba de incompetenta ci de un sistem bolnav …in care lipsa de personal,medicație,materiale sanitare e principala problema si nu nepăsarea sau nepriceperea….

dumb_doctor

Nu, dragă. E vorba și de incompetență. De incompetența crasă a unor medici total dezinteresați, acoperiți de asigurările de mal-praxis, care nu pot fi trași la răspundere atunci când comit greșeli impardonabile. E vorba de medici care pun diagnosticul fără ca măcar să fi aruncat un ochi la pacient. Medicii ăia care se cred House M.D. dar știu la fel de multă medicină ca mine. Am avut eu unul în față, căruia i-au trebuit 4 internări în decursul unui an pentru a stabili un diagnostic de Spondilită Anchilopoetică st. III. Cred că știi exact despre ce vorbesc și realizeze cât era de idiot.

Și e vorba și de un sistem bolnav, condus de oameni lacomi, care își văd doar interesele proprii. De spitale conduse de manageri care cer până la 10,000 de euro doar pentru a încadra un medic pe un post rămas liber. De miniștri și secretari de stat care preferă să ia de la Sănătate ca să dea la Culte. Cu 400,000,000 euro … câți medici ai putea tu angaja. În locul acelei măgăoaie megalomane numită Catedrală.

download

Reclame

3 gânduri despre „Supraviețuire în camera de gardă

Adăugă-le pe ale tale

 1. Sistemul este singurul vinovat. Tu ai dreptate ce spui, da e si incompetenta. Dar se pune intrebarea: De ce este incompetenta? De ce sunt orgolii? Si aici raspunsul este sistemul.

  Sistemul este cel care plateste bani putini pentru un job care imiplica stres mult, astfel fortand medicii cu adevarat competenti sa plece din tara.

  Sistemul trateaza medicii si profesorii ca niste meserii de mana a doua, sustinand si mai mult emigrarea de care vorbeam mai devreme.

  Si ca veni vorba de invatamant, sistemul este cel care nu da destui bani profesorilor si universitatilor. Profesorii, care si ei sunt tratati ca niste angajati de mana a doua precum ziceam mai sus, nu sunt motivati sa isi dea tot interesul. Materialele cu care se lucreaza sunt invechite. Etc. Sistemul este cel care promoveaza o programa bazata pe teorie 90% si practica 10% in cei 6 ani de zile de facultate.

  Sistemul duce la supra-birocratizare, la ineficienta alocarii fondurilor spre spitate, la cazuri de medici intorsi din afara sa ajute in Romania care nu au rezidentiatele recunoscute, desi acolo au asistat la proceduri la care la noi in tara inca visam.

  Sistemul, prin investitii proaste, sistemul sufocat de evaziune fiscala, sistemul nu are bani sa finanteze spitalele. Multe spitate inca au echipamente din anii ’60.

  Sistemul si toate lucrurile de mai sus duc la o dezumanizare, unde unii se chinuie sa ajute cat pot, dar majoritatea se strofoaca sa stoarca un ban.

  Dar pana la urma, sistemul tot de noi e influentat. Incompetenta are cauza ei, nu e incompetenta de dragul de a fi.

  Apreciază

 2. Uileo, Duamniii, cat de MARE poa sa fii cretinismul ! ! !

  Adica (scuze de veceism ) da-o pulii de treaba, sa intzeleg ca eu, un amarat de semi-informatician din Tulcea, unde da baba la peshte, sunt printre putinii vazuti vreodata de mine de cand am deschis ochii, care sunt capabili sa priceapa un mecanism usor de explicat unui copil de gimnaziu ?????

  Uite:
  Spitalele au nevoie de sustinere materiala
  Spitalele au nevoie de legi
  Pacientii au nevoie de legi anti-malpraxis

  Toate aceste trei le decid guvernantii pe care NOI ii punem in functie prin VOTUL dat formatiunilor lor politice, si NOI ii tinem sa aiba saracii, caviarul si Mertzanul si vila de stat imperios necesare activitatii lor la birou.

  Ce, e la nivel de Sorbona aici ?

  NOI ii infigem acolo si NOI ii hranim ! ! !

  Ce avem de facut ? S I M P L U ! ! ! Ce folosesc ei de la noi ? Puterea noastra de productie economica. Taxe, afaceri, etc. Ce avem noi de facut pentru a-i constrange, unde-i doare pe ei ? LA BUZUNAR ! Solutie (de minte de copil ) NU LE MAI PRODUCEM SUSTINERE ECONOMICA. A fost greu, a durut ?

  Si, da, am vorbit cu voi, omul de pe strada, si da, am ascultat lashitatile voastre, ca copii de hranit, ca rate in banca… Pai, mai Oi Balai, voi credeti ca ei nu stiu astea ? Ca ei nu CONTEAZA pe astea ? Ca nu au permis expre’ bancilor sa o ia razna cu dobanzile, fatza de orice banci civilizate din vest ? VA VOR SCLAVI SUPUSI SI PRODUCATORI ! ! !

  Asadar, ce aveti de facut ? E necesar sa va desenez, acum ?

  Ok:

  1. Acumulati pe o perioada de 4 – 6 luni bune cele necesare supravietuirii.
  2. Odata ce e clar ca va puteti duce viata, comunicati intre voi. Traiasca internetul si mobilu’
  3. Cand s-a pus de mamaliga, STATI ACASA. 6 LUNI. STATI ACASA. Atat.

  Voi, in naivitatea voastra indoctrinata si ingrozita cu grija de mass media si proprii batrani, la randul lor ingroziti la vremea lor, Credeti Ca Pot Sa Scoata Din Iarba Verde 5 MILIOANE de Angajati Peste Noapte ?!?!?!?

  http://www.ziare.com/social/angajati/cati-salariati-exista-in-romania-si-cati-sunt-angajati-pe-perioada-neteterminata-1260393

  NU. NU AU CUM. Nu exista logistica pentru a-i transporta, Nu exista recrutarea pentru a-i organiza si distribui, Nu exista sistemele de scolarizare pentru a-i face instantaneu eficienti la meseria pe care ar trebui sa o efectueze, Nu exista metoda de a le injecta noilor angajati experienta ta de angajat cu vechime.

  Pe scurt, daca cei aproximativ 5 milioane de angajati activi intrerup brusc munca, Economia Fiind IN FLUX CONTINUU, s-a dus dracului toata organizarea economica a Romaniei.
  ADICA BANII LOR ! ! ! Tva, taxe de stat, etc, etc. Ti-ai prins, Ghiorghie ??

  Oau, Raphaell, cum dracu te-o chema, da’ ce extremist esti ! Esti punkar d-ala ? Anarhist cumva ? Iei droguri ?

  BA !

  Uite:

  Octombrie 24, 1975.
  In Islanda. Femeile, DOAR FEMEILE, acelei natiuni, au ajuns satule de discriminarea sexuala in societate. Si pe acea data, AU VORBIT, S-AU UNIT, SI AU REFUZAT SA LUCREZE, ori acasa, ori la serviciu.

  O SINGURA ZI.

  Atat a fost suficient.

  Surse:

  http://nvdatabase.swarthmore.edu/content/icelandic-women-strike-economic-and-social-equality-1975

  http://www.theguardian.com/world/2005/oct/18/gender.uk

  http://www.addictinginfo.org/2015/03/11/womens-strike-iceland-video/

  Puneti pe cineva care e cu Engleza sa va traduca, sa nu ziceti ca’s articole despre rochii.

  „”Remarkably, although Icelandic society WAS ALMOST BROUGHT TO A STANDSTILL that fine day, its women had never felt so alive, so purposeful and so determined.””

  Incercati sa va prindeti ?

  A fost suficienta, O SINGURA ZI, in care DOAR FEMEILE, din acea tara, Islanda, sa refuze sa mai munceasca, ca sa paralizeze intreaga tara.

  Si-au castigat drepturile ca urmare ?? INDISPUTABIL !

  E atat de simplu.

  As mai vorbi muuuult despre acestea dar ce-i prea lung plictiseste.

  Pe scurt:

  DA, sunt Unii medici nepasatori si incompetenti a caror loc e daca nu cel putin in somaj, in mod corect e In Puscarie. Am cunoscut o fata pe care, fara glume, obstreticiana-neonatologa, medicul specialist care asista nasterea, O Aruncase La Cosul De Fetusi Decedati. Aruncase un nou nascut la gunoi. Dar cu ajutorul unei asistente a fost salvata si acum are viata ei. A fost pedepsita doctorita ? Nu. A mai asistat la mii de nasteri din care zeci de copii au murit.
  DA, acesti oameni care folosesc autoritatea sacra medicala ca sa provoace suferinta si moarte prin indiferenta lor apartin Dupa Gratii.

  Si:

  DA, sunt MII de medici dedicati si carora le pasa profund de oameni, care se vad pur si simplu invalizi, schilozi profesional deoarece n-au paturi in spital, n-au aparate medicale potrivite, n-au materiale de baza de gen manusi sterile si tifon, n-au medicamente, n-au oxigen, etc, Etc, ETC ! ! !.
  Ei au nevoie de ajutorul NOSTRU, al SOCIETATII, Pentru A Ne Salva Noua Vietile.

  Dar,

  NU, nu o sa-i pese in veci (deoarece am apartinut unui partid politic, si in politica saruti maini si cu… pana urci sa-ti fie sarutat si al tau, absolut nici urma de raspundere fatza de oameni aici, doar spectacol de imagine pentru putere ) nici unui poilitician sau guvernant de tine, daca asta nu ii aduce si lui uriasa putere politica, influenta sociala si multi, multi bani.
  TU esti singurul raspunzator sa te unesti cu apropiatii tai, si ei cu apropiatii lor, pana ne unim cu totii, sa luam exemplul femeilor Islandeze, si sa punem piciorul in prag.
  Altfel, atat timp cat noi LE PERMITEM, ei, cei de la putere, Profita Cat Pot, deoarece asa te invatza viatza intr-un partid politic.
  Pe Crin Antonescu l-am cunoscut cand eram voluntar la campania prezidentiala a lui Emil Constantinescu. Crin era un amarat de secretaras de filiala locala care completa hartzoage. Cum a ajuns sus ?? A cotizat si a dat cu sarumana, si a fost de suficient folos celor mai mari pana cand acestia l-au ridicat, pana la varf, ca, deh, e omul lor, sau era, nush.
  Asa se formeaza politicienii care-ti conduc tie viata si te baga la puscarie daca nu respecti legile scrise de ei. NU pe valori morale, NU pe profesionalism in administrarea unei tari, NU pe fapte civice remarcabile. Pe Pupincurism.

  Si voi, o, Oi, va asteptati de la ei sa le pese ??

  NU

  VOI va hotarati viitorul, daca aveti sange de roman. Altfel, nu ramane asa, ci vi-l hotarasc altii.

  Si, fiindca romanul nostru e bine invatat sa arunce cu rahat in mesager, ma puteti intreba: ce ai facut tu, mai, Rafaelu’, hai ?

  Am cautat, sapand cu mintea cat de treaza am, solutia EFICIENTA. Am vorbit cu zeci de oameni pe strada in orasul meu, pentru a le afla parerea si hotararea. Am aflat astfel concluzia tragica:

  Nu Va Pasa De Voi Insiva ! ! !

  Si, mai amuzant, copii vostrii vor suferi foame si sclavie financiara, se vor ingloda in datorii pentru un amarat de televizor, va vor muri pe capete in spitale darapanate, vor trai la limita subzistentei.
  Pentru ca iubitorii lor de parinti, la momentul potrivit, erau prea speriati de o rata la banca, si de propria lasitate, ca sa le protejeze viitorul. Dar vai, ii iubiti. Din vorbe ???

  Si, am aflat si hotarat: nu meritati sa misc o unghie taiata pentru voi. Gasesc loc de munca minim ? Bine, am de paine si bere. Gasesc o fata dragutza si cu ceva in cap ? Bine, sunt fericit. In rest, dragul meu popor, putreziti in pace.

  Merg sa fumez.

  Vivat !!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Bogdane, „sistemul”, nu e vreu zeu mistic nordic cu origini materne hinduse. Nici nu este vreo entitate sosita asupra noastra din cosmos si care functioneaza pe cai imposibil de inteles de pamanteni.

  „Sistemul” este exact ce-i zice numele, un SISTEM. O suma organizata de diverse elemente care functioneaza impreuna pentru un anumit set de scopuri.
  http://dexonline.ro/definitie/sistem

  Sistemul asta ti-l desluseste si Nea Petrica, mecanicul ala mai istet de la Service.

  Sistemele se modifica, se imbunatatesc, se inlocuiesc, se schimba, se transforma, se, se…

  Cand ii aud pe oameni vorbind de „sistem” parca vorbesc de vreo dictatura divina asupra careia n-au nici un control sau influenta.

  Da, frate, jegurile carora noi le-am dat putere prin legile democratiei reprezentative, sunt niste incompetenti absenteisti si dezinteresati la limita sabotajului.

  Ca sa nu-mi spui ca dezinteresul fata de spitale, prin degradarea lenta pe care o provoaca, nu poate fi considerat o forma de sabotaj a serviciilor de sanatate nationala.

  In primul rand, sistemul asta are administratori, Guvernul, care ori ii fortam sa-si faca treaba ori sa se care de pe scaunele alea, la patron nu te iarta daca nu ai grija de firma, de ce i-am ierta pe cei care trebuiau sa aiba grija de tara ?

  In al doilea rand, tot prostu din popor uita ca Legile sunt facute Pentru Om, si nu Omul, Pentru Legi.
  Ca matematic vorbind, daca politia si poporul nu mai baga in seama o lege nedreapta, cine, ce si cui o sa faca exact ? O sa faca tur de forta ministrul justitiei sa adune de guler 10 milioane de romani sa-i taraie in puscarie. Nu suna imbecil rau ?
  Legile exista cu singurul scop de a proteja cetatenii corecti si activitatile lor productive, si a suprima activitatile ilegale, adica activitati prin care cetatenii corecti ar avea de suferit. De asta exista legi, nu de altceva. Penalul e praf in ochi, nici un adevarat interlop nu se sinchiseste de 2 ani la mititica unde nimeni nu-i sufla in ciorba. Ala-i concediu pentru el.

  Asadar, ramane valabil ce vorbeam mai sus: N O I avem UNITI capacitatea de a schimba sistemul si legile dupa necesitatile noastre, Daca Luam Atitudine.

  Iar partea cu incompetenta, din pacate nu am multe de spus aici deoarece nu am avut acces in guvern niciodata. E clar pentru orice om sanatos psihic ca, daca tara nu merge bine atunci administratorii, care au ca singura meserie si motiv de a exista, administrarea tarii, acestia fiind numiti Guvern in romania, nu-si fac treaba corect sau nu o fac aproape deloc. Nu e loc de intors, logica e clara.
  Dar, ce se intampla in matzele administratiei, n-am de unde sti.

  Apreciat de 1 persoană

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: