Manualul de religie, spaima copiilor

Cu toții am auzit în anii trecuți despre poveștile din manualele  de religie. Istorii mărunte dar pline de groază, cu un dumnezeu răzbunător și intolerant, care pare că nu aplică nici măcar legile date de el. Pentru că el e dumnezău, nu ? Și tot așa am auzit cum BOR s-a tot lăudat că schimbă manualele, după nenumărate sesizări, ca să le facă mai prietenoase.

Numai că experineța ne spune că nu trebuie să ne încredem foarte tare în tagma rochiilor negre, că nu se știe niciodată cum le dictează interesele să își încalce cuvântul. Și s-a dovedit afi adevărat. Pentru că nici anul acesta manualele nu sunt mai altfel decât altădată. Și că singurul scop al popii e ca pruncul să îl respecte și să îl asculte fără să comenteze, că doar el e mesagerul lui Zeus pe pământ. Un fel de Superman în rochiță neagră.

646x404 (1)

În manualul de Religie, cultul ortodox, la lecţia „Moise, de la robie la libertate” elevii află cât de răzbunător poate fi Dumnezeu. „Ca să-l determine pe faraon să-i elibereze din robie pe evrei, Dumnezeu a trimis asupra egiptenilor zece pedepse foarte grele”: a transformat în sânge apa râului Nil, a acoperit cu broaşte tot pământul Egiptului, au apărut ţânţari peste tot, a umplut casele şi pământul egiptenilor cu tăuni, au murit de foame multe vite, au apărut răni şi bube pe oameni şi pe vite, a trimis grindină, apoi lăcuste care au distrus totul, a trimis întuneric peste Egipt, a ucis pe primii băieţi nou-născuţi în familiile egiptenilor, iar pedeapsa care l-a lovit „direct în inimă” pe faraon a fost să îi omoare fiul care îi urma la tron”

Cu alte cuvinte, zeul atot-puternic, capabil să distrugă civilizații nu catadicsește a se arăta în mod direct faraonului și să îi dea ordinele de rigoare, ci îl trimite pe bâlbâitul de Moise și după aia masacrează 25% din populația Egiptului, doar de dragul poporului ales. Măi, futu-i morții lui de zeu, dar nu era mai simplu să apară în fața faraonului, fie și în formă de boschet în călduri, și să dea ordinele direct?

646x528

În acelaşi manual, peste câteva pagini, copiii au parte de o altă lecţie cu puternic impact emoţional. La capitolul Solomon este prezentată o  „dreaptă judecată”. Copii află că două femei au născut, iar uneia dintre ele i-a murit copilul sufocat în somn. Mama copilului mort s-a trezit şi a înlocuit copilul cu cel viu.  Relatarea horror nu se opreşte aici. Elevii a căror vârstă nu depăşeşte 9 ani află că regele Solomon, pentru a face dreptate şi pentru a afla adevărul, a decis să taie pruncul în două pentru a-l împărţi celor două mame. Astfel, avea să se descopere care este mama care a minţit.

Că doar ce pula lui Solomon, îi mai făcea bărbatul încă un prunc muierii. Și oricum ea nu avea dreptul să se plângă, că incubatoarele ambulante nu au nici un fel de drepturi. Cum dracu să îi bagi în cap unui copil că e ok să omori un nevinovat pentru că … ți se scoală ție și nu știi alte metode mai eficiente. Țin minte că și eu am pus cândva botul la povestea asta. După care am crescut și … vă dați voi seama.

646x528 (1)

Într-un alt manual de clasa a treia, tot la cultul ortodox, copiii află cum a fost pedepsită o tânără care nu a mers să se închine la moaşte de Sfânta Paraschiva, preferând să facă murături în ziua de sărbătoare. Pentru că a continuat să muncească, deşi a fost atenţionată de mamă că este păcat tânăra a fost călcată de o maşină când a ieşit din casă să cumpere o pâine. Tânăra s-a însănătoşit după ce mama ei „alergat la Sfânta Parascheva să-i ceară iertare şi să se roage pentru salvarea acesteia”.

Așa trebe, nu? Dacă se apucă de treburi lumești în loc să se ducă să scoată banul la cadavrele expuse de BOR. Și în loc de stat 24 de ore în frig și ploaie, în picioare, ea vrea să șadă lângă borcanul cu murături. Cedracu, popa își plătește BMW cu murături?

646x528 (2)

Tot la capitolul Sfânta Parscheva, elevii de clasa a III-a află cum unei fetiţe de trei ani şi jumătate i s-a oprit brusc glasul. Şi în acest caz copila şi-a revenit după ce mama a mers la moaşte pentru a cere ajutorul. Şi l-a primit imediat, fetiţa recăpătându-şi glasul de îndată.

Cu alte cuvinte … popa face ce nu poate medicul. Aaaa … stai, că muma aia nici nu s-a grăbit la medic, că și-a cărat hoitul direct la moaște. Măi să fie, cum face parascovenia asta numai minuni. Ultima pe care mi-o amintesc eu a fost o sarcină pierdută la 6 luni de o vacă care a stat, gravidă și cu probleme, vreo 20 de ore în frig și ploaie. Aia da minune. Un cod genetic defect a eșuat în a fi transmis mai departe.

646x528 (3)

Și tot în manualele de toată rușinea aflăm de la profu de religie că nu e musai să te cari la spital dacă ești bolnav. Că e destul să scoți leul pentru „untdelemn sfințit” și ai scăpat de toate boalele din lume. Pare-se că vindecă inclusiv cancerul. Și cu toate astea popa, când i se face rău de la grăsimea adunată pe el de prea multă trândăveală, dă fuga la spital, să caute ajutor de specialitate. Nici vorbă de „cetit” în Biblie. Nici vorbă de sfintul maslu, sau cum drci s-o mai chema boscorodeala aia de la miezul noptii. Direct la spital cu ambulanța.

646x528 (4)

Dragilor, cei care încă mai credeți că orele de religie sunt total inofensive, cam asta învață copii vostri la școală. Că a lucra în zi de sărbătoare echivalează cu o condamnare la moarte, că a nu merge la pupat moaște înseamnă a căpăta un handicap fizic permanent, că … Și ajungem la final,prin clasa a XII-a, să ne întrebăm de ce copilul nu își ia bacul. Că doar a pus acatiste la toate mănăstirile și a plătit slujbe la cei mai buni popi din țară.

Este la mine în zonă o vorbă care spune multe: „Poftim cultură! Și mai vrei agricultură? La toamnă recoltă din pulă!” Numai că toamna copiilor noștri e doar o dată. Nu e ca la câmp, că mai e și la anul o șansă.

P. S. Mă întreb al dracului de serios ce pula calului căuta ambulanța la Mizil, să îl resusciteze pe Dănilă Preambuibatul, și de ce nu a aplicat el metoda pe care o aprobă în manualele de religie. Dă-te fraiere, și tu, cu „untdelemn sfințit” să ne arăți puterea lui cea vindecătoare.

Anunțuri

11 gânduri despre „Manualul de religie, spaima copiilor

Adăugă-le pe ale tale

 1. Manualele de religie n-au nici o hibă.Hibe au cei care au produs şi difuzat stirea,fără să cunoască Biblia.Chjiar dacă sunt atei,înainte de a scrie trebuie să se documenteze.Iar dacă au citit-o,să întrebe pe cineva cum s-o interpreteze.Copiii trebuie să stie ce este păcatul şi cosecinţele păcatului.

  Apreciază

 2. Nae on martie 17, ai o pasiune pentru fluidele calde si cremoase ? Ca am, pe gratis.

  Ok, sa trecem la cele serioase. Cand ajung printre creierele adormite, ori pe site-uri, ori in societate, sfarsesc des prin a fi etichetat „troll”. Ceea ce nu sunt deoarece un troll face asta ca sa fie troll, nu ca sa expuna o opinie, cat de fara perdea sau politete ar fi ea.

  Sau ca sunt „hater”. Pe bune, mai, creiere blegi, ce reactie fireasca are un om sanatos la cap cand vede ca fiinte inocente menite sa fie libere si sa ajunga oameni de admirat sunt umplute de groaza, sclavie si ura fata de „pacatosi” (oricine care nu crede identic).??

  Ca doar in mintile voastre defectate se pot aceste atrocitati rationaliza. Stiti voi cum e sa se transforme noaptea cea mai speciala a unei tinere fete intr-un spectacol al fricii si rushinii ca, vai doame, au batut niste castroane de metal la biserica si era Boboteaza, cand nustiuce ?

  Stiti voi cum e sa vezi ca niste imbecili au torturat si schilodit sufletul omului pe care te-ai nimerit sa-l iubesti ?

  Evident ca nu sunteti capabili sa stiti. Pentru ca dincolo de dementza voastra intelectuala, nici legea gravitatiei nu o mai percepeti corect.

  Ateii sunt agresivi ? Multi da, DA. Pentru ca va uram sincer. Deoarece ca malformati mintile si sufletele unor fiinte inocente pe care noi ajungem sa trebuiasca sa le vindecam de monstruozitatea voastra. Sunteti o infectie, un puroi.

  Dar, de ce suntem politicosi, in afara de, ma rog, bloguri personale ? De ce nu va luam la palme pe strada, cum meritati ? Pentru ca, fibra morala e un principiu dominant al vietii noastre, pentru ca ne-ar fi rusine de noi in oglinda, pentru ca nu ne este necesar focul iadului ca sa fim capabili sa fim oameni.

  Dar de ce ranjim misterios, totusi ? Pentru ca organizarea economica mondiala are nevoie de stiinta, de adevar, pentru a obtine eficient flux valutar si a supravietui. Condamnarea voastra la moarte este semnata.

  Ne luptam pentru a trezi la libertate acele inimi care inca sufera. Dar voi marsaluiti spre sfarsit. 10 ani, 100, 500, dar sfarsitul vostru, al religiilor, a fost decis deja.

  Rugati-va la aer, dati ochii peste cap, nenorociti-va emotional si psihic copiii. Avem argumentele clare si eliberatoare ale adevarului pentru a-i scoate din dementza si pe ei, daca deschid ochii si intreaba.

  Insa din acest motiv nu suntem umili. Pentru ca avem dreptate conform realitatii inconjuratoare pragmatice si fiindca marsul vostru e deja spre groapa uitarii. Asa cum a patzit si Zeus al grecilor, sau zeii egipteni. Sunteti trecut. Noi suntem viitor. Fortzele economice ale planetei o impun.

  Si uitati o chestie. In disperarea voastra spre putere, uitati ca oamenii nu sunt niciodata complet orbi sau amortiti. Deja faceti greseli enorme. Deja deveniti evidenti si grotesti. Si astfel fortatzi din ce in ce mai multi sa se trezeasca. Nu vorbesc de multimea din sate, cea fara voce. Vorbesc de oamenii cu surse de informatie si cu metode de comunicare. In imbatarea voastra cu putere si orbirea satusului social, uitati ca va dati arama pe fata. Va multumim de ajutor in a va starpi pana la urma. Mai mult nu puteam spera.

  Sinucidere placuta.

  Si inca un mic detaliu, mai mult pentru cititorii ce inteleg… Senzatia de eliberare de sclavia dogmelor nu poate fi comparata cu nimic pe planeta. Bine, poate putin cu momentul in care faci sky-dive si pasesti prima oara din avion in gol.

  O singura data simtita si toata indoctrinarea voastra isi pierde toata puterea.

  Evanghelia dupa Ioan, Capitolul 8, versetul 32

  32. Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi.

  Ca sa vezi minune !

  Asadar, party on ! Save hearts. Religion shall die. It’s going in that direction already.

  Apreciază

 3. Pai asta zic si eu, ca, in cele din urma, ratiunea si bunul simt vor triumfa asupra jegului religios, indiferent ca vor trece secole sau mii de ani….

  Apreciază

 4. Nae, fiul ploii, nebun de legat, pacatul exista doar in mintea dementilor ca tine. Daca ai nevasta si, mai ales copii, mi-e mila de ei….

  Apreciază

 5. Zeii păgâni erau fiinţe imaginare,dar care aminteau de singurul dumnezeu real,cel ce a făcut lumea.După dărâmarea oraşului şi turnului Babel,oamenii s-au răspândit pe troată suprafaţa pământului,şi cu mici excepţii au uitat de dumnezeul creator,înlocuindul cu fel şi fel de idoli:zeificări ale forţelor naturii ,regi zeificaţi,etc.Au apărut numeroase religii false, toate lucrări ale diavolului care şi-a trimis mesagerii:Buda,Confucius,Mohamed,să înşele lumea.Dar adevăratul Dumnezeu,şi-a trimis fiul ,pe IISUS HRISTOS,să aducă adevărul,şi datorită lui,creştinii au părăsit idolatria şi falsele religii
  Buda şi Mohamed sunt în mormânt,undeva în fundul iadului,în timp ce IISUS HRISTOS,se află în cer.

  Apreciază

 6. Domnule Leviatan,dacă tot ţi-ai retras fata de la ora de religie,de ce te interesează conţinutul manualelor de religie.Eu,ca părinte al unui copil care face ora de religie sunt mulţumit.Ba mai mult am rugat pe profesoara de religie să aibă o abordare mai conservatoare.

  Apreciază

 7. Nae, de unde ştii tu că Budha şi Mahomed ard în iad? Ai fost acolo în vizită?

  PS: Nicio faptă bună nu scapă măcar netaxată dacă nu nepedepsită. Scriam pe blogul meu despre admiraţia pe care o am faţă de Papa Francisc şi faptul că încearcă să renoveze catolicismul şi să-l aducă mai aproape de Dumnezeu. Ce comentariu primesc de la unul care se crede duhovnic? ”Anatemă papistaşilor”….
  Şi mă mai întreb de ce am ce discuta cu un ateu ca Leviatan dar nu cu un credincios…

  Apreciază

 8. (Editat de admin)Creştinismul va exista atât timp cât va exista lumea. (Editat de admin)
  Pentru a avea succes,mişcarea ateistă trebuie să se delimiteze clar de mişcările pentru drepturile minorităţilor sexuale,şi să ia atitudine împotriva acestora,astfel riscă să se îndepărteze chiar de atei.Marea majoritate a ateilor sunt oameni normali,şi sunt împotriva homosexualităţii
  Secularistii atei ,se convertesc cu uşurinţă la aşa zisele religii moderne:scientologie,new age,etc.Un prieten al meu,profesor de fizică,în facultate era ateu,iar acum este membru M.I.S.A,şi adept al budismului.

  Apreciază

 9. Belledimagination.-Singura reformă reală a catolicismului va fi revenirea la ortodoxie.Prin aşa zisele reforme,papa caută să-i atragă pe păgâni,eretici,secularisti şi eventual pe ortodoxii ecumenisti la catolicism.Şi oricum papa se îndreaptă spre iad.

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: