Blogu` lui Leviatan

De ce? Și până când?

De ce de căcat să avem religie sponsorizată de sta? De aia? Pentru că vrea popimea?40701_116975105019663_100001215225647_101897_1993109_n-300x224 Pentru că din milioanele care se investesc lunar în plata popilor pe post de profesori de religie, profesori fiind impropriu spus, am putea lejer plăti cateva cadre medicale în fiecare oraș. Pentru că, până la urmă, e mai importantă sănătatea decât religia. Sau cel puțin așa e în lumea cât de cât civilizată.

Sau am putea plăti niște tratamente la ăia care or făcut ceva cancer. Adicăniște citostatice. Sau măcar niște morfină. Că dacă tot nu le dăm voie săse sinucidă măcar să le face moartea mai ușoară. Că doar de aia plătesc asigurări.

M-am enervat crunt zilele trecute, după ce statul român, în nemărginita lui milostenie, mi-a respins un dosar de tratament pentru o boală veche cu draci, cam 10 ani, care mă va lăsa la final un handicapat incapabil să să își tragă singur sosetele. Și atunci statul, de prost, va trebui să plătească. Atât pensia mea cât și salariul unui însoțitor. Și asta pentru că acum se pare că nu are banii necesari să mi-l ofere.

În România li se dă ketonal bolnavilor de metastază. Pentru că statul nu mai are bani de Mialgyn. În Roomânia secolului XXI stau medicii și se uită neputincioși la tine când nici unul din calmantele pe care ți le pot prescrie nu își mai fac efectul. Pentru că nu mai pot face nimic mai mult. Pentru că dacă vrei să trăiești și să produci ca un om normal, șansă pe care un tratament decent ți-o oferă fără probleme, trebuie să te iei în piept cu statul.

Și tot în România secolului XXI Ministerul Cultelor și-a mărit bugetul de 7 ori, la început de an. Oare pentru ce? Într-o Românie măcinată de cancer, de reumatisme dureroase, BOR își permite să plătească campanii publicitare, cu vedete de carton presat gen Connect-r, din banii care se scurg din bugetul de stat către mare mafie a băieților în rochii negre, pentru a convinge părinții să își înscrie copii la religie.

Da … suntem bolnavi. Suntem bolnavi psihic pentru simplul fapt că acceptăm între noi prezența unor astfel de jigodii. Suntem bolnavi fizic, pentru că banii noștri de medicamente se duc adânc n buzunarele fără fund ale popimii poponaute. Suntem bolnavi intelectual, pentru că acceptăm să ni se educe copii în spiritul unei religii intolerante și cu principii vechi de 2000 de ani.

389726_370475972999447_1859614898_n

Oare românii când vor edita 1789 al Franței? Oare când?

11 răspunsuri la „De ce? Și până când?

 1. Lăcaşe de cult se construiesc,deoarece cele existente sunt neîncăpătoare.Dacă vrei mai multe şcoli,militează pentru creşterea natalităţii.
  Statul a confiscat bunuri ale bisericii.Ceea ce primeşte biserica de la stat este o mică parte din valoarea bunurilor confiscate.
  Toate statele ajută şi au ajutat cultele religioase.Împăratul Frantz Iosef,l-a sponsorizat pe Andrei Şaguna pentru înfiinţarea Mitropoliei Ardealului,deşi stia că acesta îi era adversar politic.

  Ai putea să te exprimi mai frumos.Critică cât vrei,dar nu mai folosi cuvinte vulgare.

  Apreciază

 2. NAe … biserica nu a pierdut nimic. Tot ce s-a confiscat a fost averea unei institutii care nu exista. BOR nu exista in 1863. A aparut abia in 1872. Toate averile alea erau ale unor patriarhii din afara tarii.

  Apreciază

 3. Nae, esti batut in cap masiv. Nu stii cum sa mai justifici mizeriile BOR-aturii. Deci daca se doreste cresterea numarului de spitale ar trebui sa se militeze pentru….cresterea numarului de bolnavi? Sa ne dorim cit mai multi bolnavi, conform non-logicii tale? Si citi copii nenorociti ai adoptat/ajutat/ajuti tu de o tii ca proasta la mormint cu cresterea natalitatii? Toti trebuie sa puim c-asa vrea zeul tau, care are grija de toate? Toti sint potriviti sa fie parinti, boule? Cit despre statele care ajuta/au ajutat cultele religioase, mai informeaza-te, insa mai mult ca sigur ca „iei” numai ce-ti convine tie din informatia respectiva. Ai pretentii, ca toti retarzi, auzi sa se exprime mai frumos! Referitor la cine, la organizatia criminala si mafiota BOR? Mars de-aici, irecuperabilule!

  Apreciază

 4. Ţi-aduci aminte de cota de încredere cu care boborul a investit după ”90 BOR? Deşi se ştia că popimea a dat cu subsemnatul la secu într-o veselie.
  Mno, atunci un politician cu un dram de geniu a decis: hai să sponsorizăm cât mai mult BOR iar BOR ne va aduce multe şi nenumărate voturi.

  Iar acum ne fâţâim în aceeaşi oală. Luăm banii de unde e nevoie ca să îi redirecţionăm către BOR deşi BOR are suficienţi bani ca să se auto-întreţină

  Apreciat de 1 persoană

 5. Juridic BOR,a fost înfiinţată în 1872,dar Tomosul De Autocefalie a fost emis în 1885,deci până atunci nu se poate vorbi de B.O.R.,în sensul canonic.Însă cănd mă refer la biserică,nu am în vedere o anumită entitate gen BOR,sau patriarhia ecumenică,ci biserica universală,adică comunitatea credincioşilor în comuniune cu dumnezeu.
  Pe lângă bunurile pe care Cuza le-a confiscat Mănăstirilor Închinate(sfidându-şi înaintaşii care au ocupat cu vrednicie tronurile ţărilor romăne),au existat bunuri confiscate de comunisti,şi pe care statul trebuie să le restituie,sau să plătească despăgubiri.

  Apreciază

 6. Domnule Christine Radu,prefer să fiu bătut în cap,bou şi irecuperabil,decât robul corectitudinii politice.Personal nu mă deranjează nici o etichetare,atât timp cât pot gândi liber.Cât despre atitudinea faţă de BOR,am mai spus că sunt împotriva ecumenismului,chiar dacă e să îi supăr pe unii ierarhi.Dar nu episcopii şi patriarhul conduc biserica(ei sunt doar administratori),ci IISUS HRISTOS,cel răstignit,mort,şi înviat,şi care s-a urcat la ceruri.

  Apreciază

 7. Nae, draga, chiar…. n-ai. Esti indoctrinat irecuperabil, precum spuneam si iremediabil. N-am idee de ce tot tii sa te afli in treaba pe site-ul asta, aberindu-te nevoie mare. Oare gimnastul tau de pe cruce aka Gizas ce parere are? E multumit de tine? Ai facut suficiente matanii? Te-ai dat de indeajuns de multe ori cu capul de caldarim? Ai facut dusuri reci? Te-ai batut singur cu urzici? De ce nu mergi mai departe sa te castrezi sau sa iti tai organele genitale cu totul cum faceau dementii de scopiti, ca doar totul pentru Gizas, totul pentru victorie? Hai, hurry up….

  Apreciat de 1 persoană

 8. Domnule Christine Radu,nu mă cofunda cu păgânii filipinezi,adepţi ai autodenumitei Biserici Romano-Catolice,care se autoflagelează şi se răstignesc,crezând că aşa sunt plăcuţi lui dumnezeu.

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star