BOR cere și primește. Bolnavii suferă și speră

Bor cere. Și o face constant de 25 de ani încoace.Ba cere drepturi, ba cere bani, ba, mai nou, că li s-a urcat la cap, pe amândouă. Acum 25 de ani au cerut să fie prezenți în școli. Și au reușit. Acum 20 au cerut religie obligatorie. Și li s-a dat. Acum ? Pentru că așa li se pare lor normal: să îți duci copilul la îndoctrinare.

Acum, după ce CCR a făcut ce a făcut și le-a futut sistemul, au apărut tot felul de lehuze cretine și manelo-pop-dance-trace-căcați care susțin sus și tare că îndoctrinarea religioasă trebuie să fie obligatorie în sistemul educațional românesc.

Dar nu văd nici o pizdă dintre alea luptând pentru obligativitatea statului de a asigura morfina bolnavilor de cancer în metastază. Și nici a citostaticelor. Nu văd nici unul dintre manelaștii ăia cu versuri de căcat, vedete de carton presat, manifestând pentru un sistem de sănătate care să nu te condamne la chin sau, în unele cazuri, la moarte.

chemo-sick

Pentru că … nu știu de ce. Nu mă întrebați. Probabil că Daniel îi plătește mai bine decât i-ar putea plăti bolnavii ca mine.

M-am săturat, într-o țară care acum 25 de ani și-a sacrificat sute de tineri pentru libertatea de a TRĂI, să fiu zilnic supus unui chin pentru că sistemul de sănătate îți dă aât cât are: NIMIC. M-am săturat să mă duc la medici și să îi văd cum se uită la mine și dau din umeri. Și sunt mulți cei care ajung să își dorească să crape doar din cauza frustrării. Pentru că știu că pot trăi și produce decent, cu un tratament adecvat, dar sistemul de căcat nu le dă medicilor voie să îi trateze.

Pentru că protocoalele pulii și pentru că limitări bugetare de tot rahatul.

Voi, ăia care vă ridicați acum să îi susțineți ideea lui Dănilă, mafiotul șef, de ce nu băgați mâna în buzunar să îi ajutați pe cei care au nevoie reală. Pe Sebastian, de exemplu. Sau pe Bianca. Nu pe ninjalăi îmbuibați care nu mai au pe ce sparge banii din cutia milei și pe cei de pe la botezuri și cununii.

Până azi, și caut de ceva vreme, am văzut doar cazuri izolate de preoți care chiar au crezut în menirea lor de a ajuta semenii în nevoie. Unii dintre ei, cum e  Preotul Tănase, din Valea Plopului sau Preotul Manuel Radu, din Urlați merită toată stima. Restul … o clică de bulangii și cerșetori cu acte.

De ce tonul ăsta? Simplu: m-am săturat să dau peste tot, în mediul online, de campania de căcat a BOR pentru reintroducerea în școli a religiei, ca materie obligatorie. Și pentru că azi am aflat ca mi s-a respins un tratament pentru boala de care sufăr de mai bine de 10 ani, a doua oară în 8 luni.

Și pentru că nu am văzut niciodată biserica să creeze campanii umanitare care să aibă altă țintă decât ea. Nu i-am văzut niciodată ieșind la rampă, din sediul Patriarhei, pentru nici unul din cazurile care chiar au reală nevoie.

Nu. În România, din sediul Patriarhiei, se iese  numai când interesele lor sunt amenințate. Poate că … nu ar mai fi dacă ați fi ajutat mai mult pe alții, nu doar pe voi.

Sper, din toată inima, să vă vedeți, rând pe rând, pe cei dragi măcinați de boli fără vindecare. Și să îi urmăriți încet cum mor. Poate că atunci vă veți aduce aminte că zeul ăla, căruia pretindeți că vă închinați, v-a poruncit să îi ajutați pe cei în nevoi.

Și sper să nu vă poată ajuta nimeni. Pentru că mai mare e durerea neputinței decât cea a suferinței.

Daniel, pentru tine:

Reclame

5 gânduri despre „BOR cere și primește. Bolnavii suferă și speră

Adăugă-le pe ale tale

  1. Nae … cut the crap, vb englezului. Vrea să văd cazurile ajutate efectiv de BOR, ca instituție. Nu de preoți izolați, din cine știe ce cătune, care înțeleg durerea și lipsurile. Vrea să văd cum iese patriarhia la rampă cu campanii efective. Că știu și eu să adun bani de la proști spunând că îi dau la bolnavi și după aia să îi fut în club. Mă lași azi cu căcaturile tale? Liste. Cine, cât și de ce.

    Apreciază

  2. Băi să-mi bag pula, există și ziua ortodoxiei?!?!! Frăție, ne-am pricopsit cu zile de „sărbătoare” cre(ș)tină de nu mai știm să ne ducem la muncă!!!

    Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: