Ken Ham despre dinozauri. Sau cu se duce dracului știința pentru că nu le place lor.

Am dat, din întâmplare, peste unul din clipurile lui Ken Ham, creștinul a-toate-știutor, în care explică el ce și cum s-a întâmplat cu dinozaurii. Aberații mai mari nu am auzit nici măcar la Martorii lui Iehova

Ce s-a întâmplat cu adevărat cu dinozaurii?

Foarte mulți oameni rămîn blocați în subiectul dinozaurilor. De unde au venit? Ce s-a întâmplat cu ei?  Vezi tu, când descoperi un schelet de dinozaur nu vine cu o etichetă pe el, pe care să scrie „Salut, am 65 mil ani și uite ce s-a întâmplat cu mine!”

motivator3917766

Trebuie să interpretăm acel schelet în relația cu trecutul. Așa că … de unde au venit dinozaurii? Ce s-a întâmplat cu ei? Când au trăit?

Vreau să vă arăt că, dacă luăm cuvântul lui D-zeu, în Geneza, putem explica dinozaurii. Și știința observațională confirmă asta, bazându-se pe Biblie. Biblia ne spune ca D-zeu a creat animalele pământului în ziua a 6-a a creației. Și cine a mai fost creat în ziua a 6-a? Adam și Eva. Când a fost asta? Păi dacă adaugi toate datele din Biblie, cam acum 6,000 de ani.

images

Serios ? Și cum atești matale, nenea, asta? Vrei oare să ne spui că Adam și Evuța lui au trăit fugăriți în mod constant de câte un T. Rex sau de câte un Gigantosaur? Adică … nu i-o ajuns lui Mnezău ăla că pe vremea primilor hominzi trăia specia aia care ne transforma frecvent în desert, tigrul cu colți sabie, mai trebuia și ceva reptilă super rapidă, care să ne facă să ne căcăm pe noi când trosnea o cracă.

Așa că, dacă credem cuvântul lui D-zeu din Geneză, dinozaurii și oamenii au trăit împreună aproximativ acum 6,000 de ani. Și erau vegetarieni la început, după cum spune la Geneza, cap.9, versetul 29, care mai spune că toate animalele erau vegetariene. Dar apoi Adam a păcătuit. Din cauza acelui păcat totul s-a schimbat. Din cauza lui întreaga creație murmură de păcat.

download

Da … se pare ca T. Rex și restul dinozaurilor carnivori s-au adaptat foarte repede la hrana pe bază de carne. Așa de repede că și-au modificat și structura danturii. A naibii evoluție …

De fapt, după potopul lui Noe, D-zeu le-a spus oamenilor că pot mânca carne, că pot mânca carnea animalelor. Pentru că înainte de asta li s-a ordonat să fie doar vegetarieni. Așa că, undeva după păcat, animalele au început să își schimbe dieta. În Biblie ni se spune că a fost un potop și că doar două specimene din toate animalele au fost îmbarcate pe Arca lui Noe.

din-menu

Cum spuneam mai sus … a naibii adaptare la toate animalele alea care, înainte de potop, erau vegetariene și care, după potop, au devenit carnivore. Li s-au modificat dinții, tractul digestiv, modul de procesare a proteinelor din cărnuri, tot … Măi să fie … Oare de ce specia noastră nu a putut evolua așa repede? Că eram stăpânii universului până acum.

Oamenii spun: „Stai așa, dar erau sute și sute de specii de dinozauri”. Nu. Erau sute și sute de nume de dinozauri. Dar multe dintre ele sunt date diferitelor variații din același tip de dinozaur. Dacă ne uităm atent sunt mai puțin de 15 specii de dinozauri. Speciile asemănătoare T Rex, Raptor, Sauropod, și continuăm. Și mai trebuie să ne amintim că mărimea medie a unui dinozaur era cam ca și cea a unei oi, a unui ciobănesc german sau a unui poney mic.

journal.pone_.0088905.g004-578x166

Jură-te pe mă-ta. Dimensiune a medie a uni dinozaur era cât a unei oi? Și a lui T. Rex? Și a lui Gigantosaurus? Și a lui Seismosaurus? Nush cum paștele mă-sii se face dar fiecare din aștia era capabil să halească la cină o stână întreagă. Și tu vii și îmi spui că erau cât o oaie? Serios ?

Cât despre numărul de specii … nu mai am nimic de comentat. Afirmația aia e așa de „de căcat” încât chiar nu mai merită luată la purecat. Tocmai te-ai pișat cu boltă pe toată munca a sute de arheologi și biologi din toată lumea. Pentru că așa ai vrut tu. Amu … mă piș și eu cu boltă pe declarația ta.

Unii dintre dinozauri au crescut foarte mari. Dar și ei au fost pui sau au avut ouă. Așa că nu ar fi fost probleme cu îmbarcarea. De fapt era destul loc pe arcă să urce fiecare specie de dinozaur. D-zeu a ales acești tineri adulți pentru a popula lumea nouă.

0

Da …. că doar un pui sau un ou de dinozaur îl găseai la bazarul din spatele casei lui Noe. Unde pula te crez? În  „The Flinstones”? Ai impresia că alea erau de cumpărat la piața din Rock City?

Ce s-a întâmplat cu toate animalele de pe pământ care nu au ajuns pe arcă? S-au înecat. Multe dintre ele au ajuns fosile. Majoritatea fosilelor pe care le găsim, de dinozaur, sunt cam din perioada potopului, aproximativ 4500 de ani în urmă. Și așa că sunt doar  de mii de ani vechime, nu de milioane de ani. Cei care au ajuns pe arcă au populat pământul și apoi, din cauza schimbărilor de mediu, multe animale au dispărut, inclusiv dinozaurii. Nu e nimic nou ca animalele să dispară. Se întâmplă în fiecare an.

Asta nu știu de unde dracu ai scos-o. Serios. Există atâtea metode de datare, cu atâția izotopi radio-activi, și nu, nu mă refer aici doar la Carbon 14, ca să știi, ci la o multitudine de izotopi, încât mi se pare pură nesimțire să spui că toți acei cercetători care au datat fosilele au greșit. Doar pentru că ție nu îți convine data la care au fost încadrate acele oase.

Măi … un curs serios de biologie nu ți-ar strica. Deși … prostia e mai incurabilă decât SIDA, așa că nu îți dau mari șanse. Dar ai putea, în pula mea, să încerci măcar. Dacă te ține.

Există dovezi care să susțină această teorie a dinozaurilor: de fapt … există a naibii de multe dovezi care să o susțină. Avem legende despre dragoni peste tot, pe Terra, așa cum avem legende despre potop. Legendele despre potop atestă existența unui potop, așa cum legendele despre dragoni atestă, prin descrierea creaturilor, existența dinozaurilor.

Există legende despre multe lucruri: zeii din Olimp. Nu te văd urlând că zeii olimpieni au fost reali. Pentru că ar da prost la religia ta, așa-i? Există legende despre faptul ca Isus al vostru nu a fost tocmai crucificat, dar nici la alea nu te vad urlând, că și aia ar da prost religiei tale. Așa că ai bunul simț și nu mai arunca legendele ca fiind dovezi incontestabile. Multe dintre legendele alea au fost dovedite ca fiind … doar legende. Cu nici un gram de adevăr în ele.

Și apoi mai există și picturile rupestre, desenate de oameni cu sute de ani în urmă, care desenau animale pe care le cunoșteau. Unele dintre acele picturi arată exact ca dinozaurii. Există chiar indicații în Biblie care a trăit lângă om după potop. Citește cartea lui Iov 40:15, cel mai mare animal care a trăit pe Terra, descrierea se potrivește unui sauropod trăind în preajma lui Iov după potop.

Da … vechea problemă a creștinilor: demonstrează o afirmație din Biblie cu o altă afirmație din Biblie. Pula mea … e ca și cu un inculpat la proces ar demonstra că e nevinovat citindu-și propria declarație. Și ar mai fi și eliberat cu scuze, după aia. Măăăăiiiiii…. ceva în afara bibliei ăleia, care să te susțină, ai? Sau doar mănânci căcat, pe bani mulți.

S-au găsit oase de dinozauri, în lumea modernă, cu hematii și ceea ce pare a fi țesut, arătând că nu pot fi vechi de milioane de ani. Când lumea mă întreabă ce s-a întâmplat cu dinozaurii răspunsul meu obișnuit este … Au murit! Pentru că nu au murit acum milioane de ani … mulți au murit în timpul potopului. Și cei care au mai trăit după … urmașii lor au dispărut undeva după potop. Este istoria din biblie care explica dinozaurii.

Unde sunt acele resturi de dinozaur cu hematii? Și cu rest de țesut? Că știu niște neni care nu ar sta mult pe gânduri înainte să încerce să îi cloneze, numai ca să vă arate vouă, ăștia creștini, cât de prietenoși erau șopârlicii ăia și cum puteau ei trăi lângă oameni, chiar și dresați. Că, nu-i așa, The Flinstones e un serial bazat pe fapte reale.

Și dacă unii dintre dinozaurii ăia au dispărut după potop, de ce nu s-a găsit nici un drac de os mai vechi de 60 mil ani și de ce nici una din cronicile istorice ale vremii, și sunt destule de pe vremea aia, nu îi menționează. Vrei să-ți spun eu de ce? Pentru că mănânci CĂCAT.

Știi ce Ken:

Agatat

Anunțuri

5 gânduri despre „Ken Ham despre dinozauri. Sau cu se duce dracului știința pentru că nu le place lor.

Adăugă-le pe ale tale

  1. Dinozaurii au fost creaţi ca toate celelalte animale.Este posibil să fi supravieţuit în vremuri istorice,şi poate că mai supravieţuiesc şi astăzi.Există multe enigme nedescifrate.Cei care neagă o astfel de posibilitate sunt evoluţionistii,deoarece li s-ar nărui,milioanele de ani într-o clipită.Şi mai ales s-ar dovedi că nu există nici o legătură între dinozauri şi păsări.

    Apreciază

  2. Dacă citesti cu atenţie vei vedea,că la prima prostie,s-a strecurat o greşeală,din care s-ar fi înţeles că există legătură între dinozauri şi păsări.Aşa că a trebuit să scriu o a doua prostie.

    Apreciază

  3. Omule, uite, chiar nu e nimic de criticat la ce ai scris tu in articol, si exceptam faptul ca Ken Ham este genul de dement care l-ar fi putut convinge si pe Sigmund Freud sa-si bage prelungirea-n oameni si sa se apuce de cultivat bumbac, dar cand i-ai dat cu „soparlicii aia” a trebuit sa trec de 9000 la puterea de oprire a sfincterului anal, pentru ca sincer era sa ma scap pe mine de ras. Nota 10. Baga mare mai departe !

    Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: