Biserica scoate bani din piatră. Aia din parcare, mai nou.

O nouă modalitate de a scoate bani din … piatră seacă le-a trăznit celor din cadrul bisericii. Mai exact, parohia Bran, care, din lipsă, probabil, de alte activități, cum ar fi cele de într-ajutorare și alte cele ce se cuvin a fi făcute de biserică, s-a pus pe făcut bani din mașinile oamenilor.

bran

Nu, nu le fură, că ar fi un pic cam prea bătător la ochi. Ci doar îi taxează pe unii pentru parcare. Parcare care, pare-se, e construită pe un teren proprietate a bisericii.

După lumânări, straie preoțești, icoane și alte obiecte de cult, după afaceri cu centre de turism, păduri și imobile, băieții veseli au mai găsit o modalitate de a face bani. Acum … nimic de zis, pământul lor, socoteala lor. Doar că la ce pretenții au nenii aștia în sutane că ar fi cei mai mari filantropi ai României, oare nu era mai bine dacă pe terenul ăla ar fi constrit un stabiliment unde să vină elevii să își facă temele și să servească o masă caldă?

Sau un loc unde cei fără case, din pricina lor sau a altora, să poată să tragă peste noapte, ca să nu înghețe pe străzi?

Ce tâmpenii visez și eu. Aia ar fi însemnat că se duc banii de la biserică, nu că se adună. Ori la cca 4.000 RON, cât încasează de pe parcare, zilnic, nu poți să le spui nu. Nu mai bine bagă taica popa la buzunar, decât să dea? Și prețul nu e tocmai cel mai mic pe care l-ați văzut. Dacă în Cluj Napoca, oraș mare și cu cerere de locuri de parcare, un loc în centru, fix la biserica aia veche, e doar 2 lui / oră, ei bine, la Bran, ca să lași mașina, te scoate de 3,5 lei / oră.

Cât i-o fi rămânând și lui. Că cererea de drept e mare în sectorul lor, după cum au mai spus și alții, cca 20.000 de euro o parohie.

tiaramoney

Anunțuri

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: