Cum câștigă teroriștii? Uite așa.

popedontdo1

Cum câștigă teroriștii ? Simplu. Se duc la nenea care a făcut mișto de religia lui și îi plantează o roză între dinți. Dar nu numai lui, că nu e fain să șezi solo la 2 metri subteran. Îi mai alătură niște prieteni, colegi, ceva specimene care trec pe acolo întâmplător…

Asta o fac teroriștii cu sânge în instalație, ăia care nu tremura ca o balegă dacă îi oprește garda pe stradă, știind că ei au la purtător o juma de gram de Maria. Ăia care au tupeu destul să iasă la plimbare, pe stradă, cu Kalashu în lesă, știind că nu prea se bagă lumea la ei. Adică … cum ar zice un clasic „Minune” în viață: ăia cu valoare.

După care se adună lumea, pe la emisiuni, ca la circ, să povestească fiecare ce mare luptător pentru toleranță e el. Dar … toleranța e un pic diferită la fiecare povestitor în parte. Și cum cei mai mulți povestitori au ca meserie de bază povestitul de basme horror copiilor, cu un bătrânel supărat pe viață și omenire care omoară tot ce prinde și ce nu îi place, ajungem să avem multe voci care spun că nu e făinoșag să bați ciuca de Doamne-Doamne și tot mai puține, către o valoare negativă, a ălora care afirmă că poți, și chiar e indicat, să faci bancuri pe baza cărților ălora de povești.

Că doar și pe baza lui Făt-Frumos și a lui Greuceanu s-au făcut bancuri. Mai ales cu Ileana Cosânzeana.

Și pentru că avem așa multe personaje de astea, cu gura largă când e vorba de ăia care nu cred ca ei și cu privire de bou la poartă nouă când ăia se iau de ei … ajungem ca în mama Rusie. Cam ca ieri, când Serviciul federal de supraveghere în domeniul comunicaţiilor, tehnologiei informaţiei şi mass-media din Rusia (Roskomnadzor),adică un fel de CNA … ale materialelor tipărite, a postat vineri pe site-ul său oficial un avertisment pentru mijloacele de informare din ţară în legătură cu publicarea caricaturilor cu tentă religioasă după tragedia de la Paris, unde săptămâna trecută redacția revistei satirice Charlie Hebdo a fost practic decimată într-un atac terorist. Adică … nu doar că nu ai voie să faci manifestații în stradă, să arăți că îi susții pe ăia morții, dar nu mai ai voie nici să te apuci să îl desenezi pe Cristi, Mahmud, Maica Super Virgină sau Moise Despărțitorul de Ape.  Pentru că comunicatul (da, grammar nazzy, e intenționață) spune după cum urmează:

„Publicarea în mass-media ruse a caricaturilor cu un conţinut similar intră în conflict cu standardele etice şi morale, stabilite în decursul mai multor secole de convieţuire pe acelaşi teritoriu a reprezentanţilor de diferite religii şi naţionalităţi. Difuzarea caricaturilor pe teme religioase va fi considerată de Roskomnadzor drept un demers ofensator şi care umileşte demnitatea reprezentanţilor diverselor confesiuni şi asociaţii religioase, iar gestul va fi calificat drept incitare la ură etnică şi religioasă.” Mai mult, instituţia avertizează că aceasta va fi interpretat ca o încălcare directă a legilor cu privire la mass-media şi combaterea activităţilor extremiste.

Asta dacă nu te bagă la bulău pentru blasfemie, cum e legea pe la Maica Rusie, unde faci pârnaie dacă te iei de Cristișor și a lui familie Întreită.

În acest sens, Serviciul federal rus de supraveghere în domeniul comunicaţiilor, tehnologiei informaţiei şi mass-media a cerut mass-media ruse să se abţine de la publicarea oricăror caricaturi religioase, considerând că o astfel de iniţiativă ar reprezenta o încălcare a legislaţiei.

Și să nu vă gândiți că nu se țin băieții de treabă. Nu. Că au oamenii lor, care nu fac alta decât să citească cele mai anonime publicații, doar pentru a descoperi o chestie care să le justifice munca. Au băjeții reputație deja creată: în 2006, Roskomnadzor şi parchetul rus au luat măsuri pentru evitarea retipăririi de mass-media autohtone a caricaturilor cu profetul Mahomed apărute în ziarul danez Jyllands-Posten. În 2008, versiunea rusă a Newsweek a primit un avertisment în scris pentru publicarea unei caricaturi cu profetul Mahomed. Că săracii au destui musulmani pe teritoriu destui. Și nu prea le vine la mână să intre cu tancul în prima răzmeriță musulmană. Și nu de mult un nene a primit 8 zile de bulău pentru că a îndrăznit să iasă pe stradă cu o pancartă pe care scria „Eu sunt Charlie”, deși statul nu îi dăduse voie să facă asta.

Și se aud tot mai multe voci care susțin, culmea, în Europa, aceeași abordare ca în teritoriul Marelui Urss. Am auzit și pe la noi cretinoizi cu pretenții de intelectuali cum sunt Preșu, CTP, Cristina Anghel și mai o liotă de foști activiști care știu ce înseamnă cenzura și beneficiile ei. Și se extind, încet, încet, către restul Europei.

Și uite așa teroriștii pot să ajungă liniștiți la concluzia că treaba lor a fost făcută. Că nimeni nu mai are curaj, ca să nu spun voie, să scoată o perlă împotriva religioșilor, fie ei de orice fel, că riscă să ajungă să împartă frățește, cu alții, aceeași pulă.

La final vă invit să îl ascultăm pe unul dintre cei mai iubiți comedianți ai tuturor timpurilor, pe Sir Rowan Atkinson, vorbind despre ceea ce înseamnă libertatea de expresie și cenzura.

Reclame

Un gând despre „Cum câștigă teroriștii? Uite așa.

Adăugă-le pe ale tale

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: