Creștinii ortodocși îi apără pe musulmani. Pe ăia cu Kalashu!

Undeva, pe Ortodoxia Tinerilor,  un site care își permite să critice orice, inclusiv medicina, dar care nu permite a fi criticat, am găsit un articol în care Mister Claudiu Balan aplică vechea reculă românească: dă vina pe mort, în pula mea. Așa că omul nostru s-a apucat, fără nici un fel de rușine, s-o facă pe-a ipocritul și să discute despre cât de vinovați erau cei de la redacția Charlie Hebdo. Așa că vă las să îi citiți, în citate, articolul. Cel puțin părți importante din el.

Mă întreb însă de când Europa, botezată în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, pretinde sus și tare dreptul de a ironiza, de a batjocori pe oricine și oricum? Da, a răspunde cu crimă și răzbunare față de orice act care-ți aduce injurii este de neacceptat, dar de când am ajuns să pretindem dreptul la un păcat și mai ales la blasfemie? De ce nu ies în stradă europenii pentru a cere închiderea ziarului Charlie Hebdo care l-a batjocorit pe Domnul Hristos și pe Maica Domnului?

Pentru că europenii au aflat, spre deosebire de cei ce stau încă încuiați în evul mediu, că xistă ceva numit „libertate de expresie”. Că există drepul de a critica idei, ideologii, sisteme, religii. Ceva ce voi și înapoiații de musulmani nu concepeți. Nu există dreptul la un păcat. Există dreptul de a lua în râs basmele.

Iar în Franța, stat laic, acest drept este inalienabil. Pentru că secularism. Și pentru că s-au săturat în evul mediu ca biserica să le dicteze ce au și ce nu au voie să vorbească sau să gândească.

135_C

Dar cine poate oare face ceva rău lui Dumnezeu? Cine se poate atinge de Cel Neatins, de Cel necreat, de cel Atotputernic? Nimeni și nimic. Batjocorirea chipului lui Dumnezeu în lume, este de fapt o batjocorire a sentimentelor curate din om, e o batjocorire a noastră însăși.E ca și cum l-ai batjocori pe un copil care zice: „Doamne-Doamne mă iubește.” Ce va simți acel copil când îl înjuri și îi arăți că e prost după o astfel de declarație frumoasă?

Serios? Oare de ce nu se aplică și în cazul vostru? De ce voi, creștinoizii, aveți dreptul de a critica sistemul de valori al unei persoane iar noi, cei care nu dăm doi bani pe zeități, nu îl avem? Oare cum se aplică gândirea asta defectă la voi? Aaaa… uitasem, rămășiță a vechii inchiziții.

Cineva, mai demult, spunea că: „E nevoie de un om rău pentru a face fapte rele și de un om bun pentru a face fapte bune, dar e nevoie de religie ca un om bun să facă fapte rele!”

Acolo sunteți și voi, ăștia care vă credeți mai presus de legea umană pentru că aveți o zeitate închipuită care vă apără și vă îngăduie să jigniți pe toți cei care nu sunt de acord cu voi.

Cum spuneam mai sus: ideile și credințele se critică. Așa a apărut Renașterea, așa am avut parte de progres. Altfel încă trăiam în Evul Mediu Întunecat, murind de polio sau mai știu eu ce bacterie, azi inofensivă.

1

Cât despre copil … îi trece. Și după va analiza și va vedea ce înseamnă să gândești critic. Ce? Dacă le spunem copiilor că nu există moș Crăciun, îi omorâm? Doar învață să nu mai creadă în personaje care aduc daruri…

150781_370475616332816_1352310663_n

Atentatul de la Paris e un rău îngăduit de Dumnezeu, pentru a pune stop unui rău și mai mare care era în curs. Franța cea deschizătoare de drumuri, Franța cea care prima l-a batjocorit pe Dumnezeu în Europa, să se pocăiască și să-și aducă aminte de Dumnezeu.

Deci … Dumnezeul ăla bun și milos îngăduie masacrarea a 12 inși care făceau mișto de rivalul lui… Pentru că fuck logic ! Și pentru că așa vă cade vouă acu bine să scrieți. Pentru că dacă se întâmpla să fie trimiși pe lumea cealaltă 12 creștini care făceau mișto de islam … era persecuție anti-creștină, în toată regula, și făceați scandal.

De aceea apar războaiele, pentru că nu-L mai avem pe Dumnezeu în noi Care să ne dea putere să iertăm, să îngăduim, să suportăm pe aproapele nostru așa cum este el. 

Păi boii ăia de musulmani, care se cred buricul pământului, de ce nu îi suportă pe cei non-musulmani, așa cum sunt ei? Că doar sunt plini de D-zeu. Al lor, e drept, dar e unul, izvor de morală și milă și … ce mai vreți voi.

Aaaa… pentru că Allah. Așa cum la voi e pentru că God(zilla). Așa cum voi nu îi suportați pe cei ca mine, care vă iau religia la rost. Să înțeleg că numai noi trebuie să vă suportăm pe voi? Voi pe noi nu? Hai, pișă-te!

clipboard01

O societate creștină, apropiată de Hristos ar fi știut cum să primească în sânul ei un musulman. Ar fi știut măcar să respecte. O societate decreștinată se raliază însă cu numele unei redacții care batjocorește tot, mai puțin banul, idolul cel mare. Europenii își reneagă rădăcinile creștine când se raliază simbolic cu redacția unui ziar care a semănat ura religioasă și disprețul față de oameni.

Fuck istorie … O societate creștină a prigonit musulmanii timp de secole. I-a măcelărit pe unde i-a prins, ba s-au mai și dus niște regi în țară la ăia să le dea la gioale. Tu, care faci parte din credința care, de-a lungul istoriei, a facut milioane de victime, vii și îmi dai lecții despre cum ar fi reacționat o societate creștină? Marș, mă!

Pentru liderii unei societăși creștine există un singur zeu: banul. Dacă nici măcar atât nu vezi, din pleiada de știri despre afacerile Bisericii și din manualele, așa proaste, de istorie, atunci nu ai decât un ochi. Și ăla e pe jumătate orb.

Și nu cred că există oameni, în afară de imamii musulmani, care să predice mai mult intoleranța religioasă, ura față de semenii de altă naționalitate sau orientare sexuală, decât stimata BOR, prin ai ei reprezentanți de seamă, sau decât liderii celorlalte confesiuni creștine. Nu tre să îți amintesc acum părerea lui Cioca-Boca despre sectanți sau despre LGBT. Și nici a celor din Vest despre exact același lucru. Așa că … încă o dată, marș.

540277_370475679666143_1636681098_n

A fi solidar cu redacția Charlie Hebdo este ca și cum ai fi solidar cu un club de mafioți care au primit o bombă și au murit câțiva dintre ei. Sunt solidar cu familiile îndoliate. Sunt solidar cu cei care au murit și Dumnezeu să le ierte toată greșeala cea de voie și cea fără de voie. Dar nu pot fi solidar cu o companie care are ca scop zilnic batjocorirea unor oameni pentru a aduce zâmbetul demonic pe buzele altora. 

Pentru simplul fapt că nu vă convine că vă iau ăia religia la rost? No … unde e toleranța aia de care vorbeai mai sus? Unde e capacitatea voastră, a creștinilor, de a vă suporta semenii așa cum sunt ei, în ciuda a ceea ce spune? Unde e iertarea aia pe care Religia Iubirii, creștinismul, o propovăduiește? Aaaa… se aplică doar celorlalți. Pentru că e vorba de voi și religia voastră.

Eu nu sunt Charlie și nu vreau să fiu.

Poți face umor și fără să batjocorești. E foarte greu și subtil, dar se poate. Poți satiriza sentimente, acțiuni, fapte, cu scop moralizator, dar nu să umilești credințe și persoane.

Mai nou un nene imam, sau ce dracu o fi ăla, a emis o fatwa, adică edic religios, prin care interzice oamenii de zăpadă. Pentru că Mohamed și pentru că religie… Da…și asta nu e de luat în râs? Sau e sacru, că ține parte de religie?

Faptul că unii se simt deranjați de glumele mele … nu îmi răpește mie dreptul de a face glumele. Nu are decât să mă ignore. Așa că nu am de ce să caut căi subtile de a face mișto de oameni. Dacă nu le place … să își caute de treabă și să nu ma bage în seamă. E foarte eficient.

tumblr_mefegrdkRU1raj8mk

Sigur că atentatorii musulmani sunt de vină pentru aceste crime. Însă nu ar fi avut mobilul crimei dacă credința lor nu ar fi fost batjocorită grosier și sistematic. De aceea, moral ei sunt și victime ale unei prese de tabloid dezlănțuite în fuga ei cuceritoare după resurse și bani.

 Dap … și dacă nevasta mă înșeală e vinovată dacă îi iau gâtul? Că mi-a oferit mobilu, nu? Hai să nu mai batem câmpii, tinere. Dacă voi, aștia care vă dați mari creștini, nu ați fi fost cât de cât cizelați de legislația seculară, ați fi reacționat exact la fel: cu un omor. Așa că mai lasă gargara, că sunteți toți la fel. Doar că pe ăia nu îi ții în frâu cu legea, pentru că li se rupe de moarte, pe când voi tremurați din toate încheieturile când aia vă bate la ușă.

319732_370476006332777_389664193_n

Anunțuri

14 gânduri despre „Creștinii ortodocși îi apără pe musulmani. Pe ăia cu Kalashu!

Adăugă-le pe ale tale

 1. Iti apreciez articolul despre situatia din franta insa nu sunt de acord cu ideologia ta. Ai niste informatii intrerupte,nepuse cap la cap si asa iti faci ,,filmul,,cum vrei tu. Inteleg ca ai multa ura din atitudinea ta. Opinia ta pentru unii conteaza. Pentru mine nu..nu explicata asa.
  PS: nici eu nu sunt de acord cu acel articol pe care tu il comentezi.

  Apreciază

 2. Nu poţi ca în numele libertăţii presei,să jigneşti valorile unei comunităţi.Aşa cum noi creştinii ne-am simţi jigniţi dacă ar apărea caricaturi cu IISUS HRISTOS,şi musulmanii se simt jigniţi de apariţia caricaturilor cu MOHAMED.Cred că dacă ar fi apărut caricaturi cu MOISE,revista ar fi fost acuzată de antisemitism şi închisă.Nu sunt de acord cu poziţia imamilor faţă de evrei şi creştini,dar în ce priveşte poziţia faţă de homosexuali,aceasta este justă.

  Apreciază

 3. Nu a existat nici un marş de solidaritate cu creştinii din Nigeria,din India ,din Siria,din Irak,etc. şi ei victime ale islamiştilor,sau hinduşilor,în cazul Indiei.Nimeni nu a fost solidar cu Libienii sau Sârbii,atunci cănd le picau ,,bombe în cap,,.Creştinii din China şi Coreea de nord sunt persecutaţi,dar nimeni nu ia atitudine.
  Oare viaţa unui creşti sau a unui libian este mai puţin valoroasă decât a unui ziarist francez.?

  Apreciază

 4. Ca să fiu corect până la capăt-nimeni nu s-a solidarizat cu palestinienii refuziaţi în Liban,masacraţi de trupele israeliene şi de miliţiile falangiste,ale maroniţilor.

  Apreciază

 5. Prinţesa Sultana din Arabia Saudită,membră a familiei regale,a lansat un apel disperat lumii civilizate,în legătură cu situaţia femeilor din această ţară.Apelul a apărut în presa ,inclusiv în România,însă nimeni nu a făcut nimic.
  În anii 70,o prinţesă din Arabia Saudită a fost omorâtă cu pietre.Lumea civilizată a aflat şi a tăcut.
  Femeile sunt omorâte cu pietre în Afganistan şi Pakistan.Lumea civilizată tace.
  În China se fac avorturi forţate.Lumea civilizată tace.
  Pentru astfel de cazuri nu se organizează marşuri de solidaritate.

  Apreciază

 6. În 1990 regele Belgiei,a refuzat din motive de constiinţă să promulge o lege care prevedea liberalizarea avortului.I s-a răspuns că un rege nu poate face obiecţie de constiinţă.Regele ca şi majoritatea belgienilor era catolic,deci era normal să se opună guvernului socialist,care reprezenta minoritatea secularistă.

  Apreciază

 7. Nu numai musulmanii sunt terorist.În Palestina,înainte de crearea Israelului,au existat grupări teroriste evreiesti.Una din victimele lor a fost reprezentantul O.N.U,contele Bernadotte,membru al familiei regale suedeze.

  Apreciază

 8. Au încetat acțiunile teroriste în 1967, când s-a format statul Israel. Palestinienii, deși au stat, nu o mai termină cu atentatele.

  Apreciază

 9. Statul Israel a fost creat în 1948.În 1967 a fost războiul de 6 zile.
  Nu sunt nici antisemit, nici antiisraelian.Soţia şi copilul meu au sânge evreiesc,o rudă a soţiei mele a pierit în lagăr,iar bunica ei a scăpat de lagăr datorită convertirii la catolicism(mai târziu a devenit ortodoxă pentru a se căsători cu bunicul soţiei mele).

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: