Pentru un prof. de religie 400 mil Euro sunt o sumă rezonabilă.

Pe Facebook circula multe informații. Așa am dat peste această comparație între ce se poate face cu 400 milioane de euro.

1970360_915839175116852_683990215548871868_n

Până aici … nimic nou. Imaginea aia circulă de destul de multă vreme, fără să o bag în seamă. Numai că tura asta cineva i-a dat share iar primul care s-a trezit să o conteste a fost … un profesor de religie. Unul dintre acei inși care nu știe dacă la anul va mai avea o catedră.

13190_1544767969098148_5684333343084330763_n

Numele lui e Prof. Meleacă și predă la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina. Așa că am ales să îi iau comentariul, să îl analizez și să vedem unde greșește. Ca să vezi … e plin de erori.

Orice tara care se respecta are edificii nationale majore, care o reprezinta. Va rog sa va informati in acest sens pentru a nu deveni victimile manipularii.

Absolut, tovarășe profesor. Doar că cele mai multe edificii reprezentative, cam 99%, sunt fie vechi de câteva secole, fie reprezintă instituții care chiar au un rol real în dezvoltarea comunității, nu ca cel de Maximum Trogloditorium, pe care îl are, de facto, Biserica.

Hai să ne uităm la una mai modernă: sediul operei de la Sidney. Exact… sediul operei. Loc de cultură, nu de îndobitocire. Cam toate edificiile reprezentative pentru o națiune, care au mai putin de 100 ani, sunt sedii ale unei instituții de uz real. La noi … rahat. Dacă nu e o instituție utilă și reprezintă o națiune, înseamnă că are peste 200 de ani …

Vorbiti de constructii de scoli si gradinite? Pentru cine? Nu ati inteles ca scolile romanesti se inchid din cauza ca nu mai sunt copii?

funny-gifs-stupid-people

Se închid școli și spitale pentru ca nu mai există finanțare pentru ele. Copii încă mai sunt. Dar mulți sunt nevoiți a străbate kilometri până la școală, pentru că în satul lor nu mai există una. Mulți bătrâni nu își mai permită să meargă regulat la un medic specialist pentru că cel mai apropiat este, în multe cazuri, la zeci de kilometri distanță iar transportul și cazarea e mult peste ceea ce își permit ei.

Credeți ca ridicarea un edificiu creștin, chiar scump, e principala problema a tarii? Ia mai ganditi-va!

propaganda-anti-bor

Da, aia e una dintre probleme. când jumătate din populația țării încă se cacă în curte pentru că primăriile nu își permit să investească într-un sistem de canalizare la care să lege toate locuințele.

E o problemă când, pentru a străbate sate întregi, ai nevoie de cizme de cauciuc, pentru a nu distruge încălțămintea în noroaiele peste care trebuie să treci. Și asta pentru că nu sunt bani de investit în infrastructură modernă, care să ne permită să ne numim țară civilizată.

Și cu toate astea …sunt bani care să fie dați, anual, din ce în ce mai mulți, bisericii mafiote ortodoxe. În fiecare an bugetul alocat cultelor se mărește, iar din acei bani 90% îi încasează mafia BOR. Ca să nu mia punem la socoteală donațiile anuale pe care vi le fac primăriile și consiliile județene.

Din cauza Bisericii crestine nu avem locuri de munca, nu avem autostrazi, nu avem locuinte pentru tineri, nu avem pensii si salarii decente? Din cauza Bisericii crestine sunt nevoiti tinerii Romaniei sa place afara pentru a castiga un trai mai bun? Ia mai ganditi-va!!!!

Păi … cam își are partea ei de vină. Dacă BORâturile din organizație nu ar mai suge de la bugetul de stat milioane de euro … i-a mai gândește-te tu ce s-ar putea face cu toți acei bani? Dacă nu ar trebui să investim 400 milioane euro într-o hardughie megalomană și total inutilă … cred că imaginea la v-ați apucat să comentați vă explică destul de bine la ce am putea folosi banii ăia.

Cât despre pensii … am mai spus la un moment dat în DAN TĂNĂSESCU LOVEȘTE … PE BANI unde am arătat că deficitul casei de pensii ar putea fi micșorat cu 20% doar tăindu-vă vouă, sugativelor, porția pe care v-o dă statul. Una mult prea mare pentru inutilitatea voastră.

Ne-am gândit, tovarășe profesor. Și declarăm în cor că sunteți cre(ș)tin și mâncați căcat.

Reclame

Un gând despre „Pentru un prof. de religie 400 mil Euro sunt o sumă rezonabilă.

Adăugă-le pe ale tale

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: