Blogu` lui Leviatan

LSD la babe = popa e dracul gol

Și uite așa aflăm noi cum au ajuns unii să aibă tot felul de viziuni, tot felul de epifanii, în materie de religie. Se întâmplă în Italia, unde lumea o ia razna la slujbă pentru că … vedeți voi mai jos.

CAMPOBASSO – „În loc de făina normală ostiile de împărtășanie au fost făcute, din greșeală (sic) dintr-o făină halucinogenă, care a avut efect imediat. Și uite așa, duminica trecută, în biserica Sfântului Spirit, s-a dezlănțuit haosul” a scris Il Messaggero, preluând știrea de pe site-ul Abruzzo24ore. Mulți se îndoiesc de veridicitatea știrii iar Arhidieceza din Campobasso neagă o asemenea posibilitate dar ziarul care a lansat știrea nu prezintă nici un motiv care să ne facă să ne îndoim de veridicitatea ei.

Scene de delir. După declarațiile șefului poliției unii au acuzat viziuni ale sfinților, alții s-au apucat să îmbrățișeze crucifixul iar două babe s-au apucat să fugărească popa și să îl bată cu poșetele strigându-i: „Tu ești diavolul!” S-a stabilit mai târziu că a fost vorba de un caz de „ergotism”, un caz de intoxicație alimentară cauzată de făină de cereale infestată cu Sclerotium, o ciuperca cu puternice efecte halucinogene, care e, de fapt, principala sursa de obținere a LSD. Probabil că făina folosită la prepararea ostiilor a fost infectată foarte puternic, provocând halucinații în mai puțin de un minut.

tumblr_mli0zd4tIt1rv5zh8o1_500

Poliția a intervenit. Pentru popa, Don Achille, care a fost forțat să se baricadeze în sacristie,singura soluție a fost să cheme poliția, după cele spuse de Abruzzo24ore. Evacuarea a avut totuși un grad ridicat de dificultate, agenții reușind cu mare greutate să calmeze spiritele înflăcărate ale credincioșilor. Martorii rămași au spus că unul din agenți a comparat dificultatea misiunii cu cele efectuate în serviciul G8.

tumblr_static_tumblr_static_550eh3wmc64g0gsco8kg8080s_1280

Dioceza a replicat așa cum era de așteptat: o prostie. Între timp Biroul de PR al arhidiecezei Campobasso-Bojano și biroul de presă au emis un comunicat în care dezmint știrea, subliniind un atac clar, spun ei, la adresa Bisericii Catolice. „Ar trebui să respectăm ceea ce este sfânt, ca atare, și această regulă se aplică chiar și celor care nu cred” menționează comunicatul, neținând totuși seama de preferințele altora legate de lucrurile  „sfinte”.

reject

Mulțumiri celei care a trimis știrea: Mihaela Ianoși

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star