Blogu` lui Leviatan

În Botoșani instituțiile trec prin mâna popii întâi

Ca de obicei, în frumoasa Moldovă, orice sediu de instituție trebuie să primească binecuvantarea bisericii, altfel riscă să falimenteze sau ceva. Așa s-a întâmplat și la deschiderea noului sediu Nova Apaserv, compania care se ocupă de apa curentă și menajeră din Botoșani.

Trei preoţi au oficiat ieri o slujbă de sfinţire a noului sediu al Nova Apaserv din Tratoria Center. Dumitru Volentiru, Grigore Diaconu şi Gheorghe Grigoraşi, alături de dascăli şi cântăreţi bisericeşti, au trecut prin fiecare birou al operatorului de apă şi au aghezmuit şi miruit. Martori ai serviciului religios au fost şefii Nova Apaserv, conducerea Consiliului Judeţean şi angajaţii care îşi desfăşoară activitatea în imobilul din centrul municipiului.

244791maxim

Nu care cumva să lipsească careva de la bombănitul pe nas al celor trei mândri reprezentanți ai cultului condus cu mână de fier de Daniel Ciobotea. Ceea ce nu înțeleg eu e de ce trebuie o instituție să plătească pentru niște servicii imaginare, care nu fac altceva decât să le adune niște bani băjeților în rochiță. Să nu care cumva să vă închipuiți că tot circul ăla ar fi fost plătit din buzunarele proprii ale angajaților, bugetari sărmani, cu salariile tăiate de regimuri dictatoriale. Glumesc. Au ei băjeții bani, dar nu de dat. De ce? Când poți da de la alții.

După ceremonie, preotul Grigore Diaconu a rostit câteva cuvinte auditoriului. „Ne găsim într-un moment de răscruce şi anume la finele acestui an, moment când fiecare dintre noi îşi face un răboj a ceea ce făcut bun sau mai puţin bun în anul care a trecut. Întrebarea pe care ne-o punem la sfârşit de an ar fi dacă din munca noastră, din talanţii noştri, i-am ajutat pe cei săraci, pe cei nevoiaşi”, a spus preotul Grigore Diaconu. În urmă cu un an a fost sfinţită şi Staţia de Tratare de la Cătămărăşti Deal.

Ceva ce popa Diaconu nu prea face, din funcția lui de director al Seminarului Teologic Botosani. Acolo unde elevii se tem de el ca de dracu și unde fiecare student știe că trebuie să se prezinte cu ceva în plasă dacă vrea o învoire sau ceva favor.

6a0105364a8fba970c017c33b07e62970b-800wi

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star