Popa vrea bani de la căsătoria civilă. Sau lăcomia la apogeu?

Mai mulţi deputaţi şi senatori UDMR ar vrea ca preoții să poată oficia şi cununia civilă, tot în biserică, înainte de slujba religioasă. În aceste condiţii, tinerii însurăţei nu vor mai fi nevoiţi să treacă pe la Primărie în ziua nunţii.

Potrivit iniţiatorilor, BORâturile lui Dănilă Prefericitul susţin această lege. Și mi se pare absolut normal ca popimea din mafia numită BORsă fie de acord cu un proiect de genul ăsta. Le mai bagă și lor niște banuți în buzunarele alea care sunt absolut imposibil de umplut.

354563_354563_021214_preot.mp4.snapshot.1

Deputații şi senatorii UDMR susțin că preoții ar trebui să fie cei care oficiază şi cununia civilă înainte de cea religioasă în biserică. Totodată, adeverința de căsătorie va fi semnată în fața preotului şi tinerii căsătoriți nu vor mai merge la Primărie. UDMR-iştii spun că astfel vor fi cheltuiți mai puțini bani. Ei precizează că au discutat cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române, care ar fi de acord cu această lege.

Niet … nu ar trebui. Că sună ca și cum toți am fi obligați să mergem la popă, indiferent dacă vrem sau nu. Ci ar trebui să poată, în cazul în care li se solicită acest lucru. Cât despre economia pe care ar face-o tinerii … meri mă în pulă. Să vezi cum sare în aer prețul unei cununii și cum or să comenteze popii ca trebuie musai să te duci la ei să îți facă cununia civilă … că altfel e lasă  fără aia religioasă.

Proiectul, ca și idee, e bun. Te scutește de niște drumuri, dacă actele se vor depune la popă, urmând ca acesta să le trimită la Serviciul Stării civile. Dacă nu, e absolut inutil pentru cei ce se vor căsători, urmând doar a îngreuna procesul și a le oferi homălăilor (demonstrați) din cadrul BOR, ăia cu sutane negre și lungi, încă o unealtă de șantaj și manipulare, ei urmând a prelua atribuțiile ofițerului de stare civilă dar fiind imposibil de acuzat dacă fac vreo discriminare.

05-nunta-shutterstock_232884_a07ee94362

„Procedura preliminară oficierii căsătoriei prevăzută de lege, cum ar fi: examinarea îndeplinirii condițiilor de fond legate de capacitatea de a încheia căsătoria, vârsta, starea medicală etc, nu se schimbă, modificarea referindu-se numai la locul încheierii căsătoriei civile, respectiv la persoana care oficiază căsătoria”, se arată în document. Cam neclar pentru mine ce înseamnă acel nu se schimbă. Nu se va modifica numărul și numele actelor cerute înainte de căsătorie? Sau vor fi depuse, așa ca până acum, la Serviciul de Stare Civila? Urmând ca de acolo să iei ceva adeverință să i-o dai popii? Pentru că în acest caz se întâmplă exact ce spuneam mai sus: le mai oferim o pârghie de șantaj ninjalăilor și ne complicăm drumurile.

Potrivit unei analize citate de deputații UDMR, „în marea majoritate a statelor din UE precum Cehia, Cipru, Danemarca, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Malta, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania şi Suedia, căsătoria religioasă are efecte civile legale (căsătoria civilă fiind opțională)”.

Amu … pe lângă faptul că nu sunt foarte de acord cu căsătoria civilă, vorba unui prieten: „Nu o să aduc statul fix acolo unde nu îi e locul, adică în pat la mine.” Și că singurele beneficii pe care le oferă un certificat de căsătorie sunt cele de ordin financiar: rate la apartament mai ușor de obținut, statut social care să îți ajute cariera, etc., mă întreb, așa, ca prostul, oare ce neam de popă / pastor stă în spatele acestei propuneri legislative și cui or fi băjeții de la UDMR datori prin colegiile de pe unde vin. Ar fi interesant de studiat ce religie e majoritară în zonă. Mă îndoiesc că BOR, pentru că ar fi ales să depună proiectul de lege folosindu-se de niște nume mult mai cunoscute.

400x200

Sincer … mie mi se pare doar o nouă încercare a unora în negru de a-și asigura veniturile, știind că mulți vor pierde o parte din buget după ce vor rămâne fără catedre la școli. O nouă lovitură dată statului de drept  și laic ( zicese) numit România. O încercare a unor aserviți de a demonstra că biserica tot conduce, chiar dacă și-o mai ia la coaste din când în când.

Reclame

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: