Creștinii nu mai vor martiraj. Au ieșit la luptă

După aproape un an de la proclamarea Califatului Islamic, un stat paralel ce ocupă teritorii din Irak și Siria, situația creștinilor din această parte de lume este dezastroasă. Nicio instituție nu le garantează dreptul la credință și la viață. Din acest motiv, în mai multe regiuni, localitățile creștine și-au organizat trupe proprii, înarmate rudimentar. Principala utilitate a acestor mici organizații militare este aceea de a împiedeca răpirile și incendiile provocate de luptătorii jihadiști.

Acu … Veștile despre ce se întâmplă acolo sunt destul de triste… Aia e. Își iau acum creștinii răsplata pentru ceea ce au făcut acum cateva secole, când s-au gândit că ar fi bine să stârnească câteva cruciade, în care au vărsat sângele a mii de nevinovați, în numele lui Isus cel Mort.

large_poster_805

Ceea ce mi se pare mie bătător la ochi e faptul că acei creștini și-au băgat pula, efectiv, în ele rugăciuni și au pus mâna pe arme. Să se apere, pe ei și pe ai lor. Dovada clară că tot ce a însemnat rugăciune până acum nu a funcționat. Și totuși rămân creștini.

Ca să nu mai spunem că își încalcă propriile dogme, care le interzic să pună mâna pe arme, fie și măcar să se apere. Și le încalcă într-un mod organizat pentru că în cursul lunii decembrie a anului 2014, aceste trupe s-au reunit într-un comitet comun, prescurtat NPU, recunoscut de guvernul sirian. Comunitatea NPU număr aproximativ 1.000 de voluntari creștini sirieni și irakieni. Potrivit comunicatului Aletia.com, această mini armată are ca obiect de activitate „protejarea terenurilor asiriene rămase neocupate de ISIS și participarea la campaniile militare pentru eliberarea teritoriului creștin din Câmpia Ninive”.

christians-in-pakistan-syrian-christians

Oare nu spune biblia aia a lor, că vor fi mai fericiși martirii? Și că cei ce vor atinge sabia, de sabie vor muri?

Oricum, e una din știrile din zonă, știre care pe mine mă amuză. Ca să îl citez pe regretatul Carlin: „Ori de câte ori o ceată de oameni sfinți decid să se omoare între ei eu sunt un om fericit!” Cu cât se omoară mai mulți, cu atât vor fi mai puțini dobitoci în viață.

christianmartyrs

Anunțuri