Blogu` lui Leviatan

BOR are atribuții și în sănătate. Când vorbim de carduri

IUzUC

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) susţine demersurile Colegiului Medicilor din România pe lângă autorităţile abilitate pentru identificarea unei alternative în cazul pacienţilor care refuză cardul naţional de sănătate din motive de conştiinţă sau religioase.

De ce pula mea … de ce trebuie să se uite un ditamai ministerul la niște apucați care încă mai cred în vraji și alte căcaturi de genul ăsta, de prin secolele trecute? Parcă legea spune că toți suntem egali în fața legii? Sau dacă crezi în zei invizibili, vrăjitoare și alte căcaturi de astea, ești mai presus de lege?

Potrivit Patriarhiei Române, decizia a fost luată ca răspuns la solicitările acelor pacienţi care, din motive de conştiinţă sau religioase, refuză cardul naţional de sănătate. În urmă cu o lună, 41 de măicuţe de la Mănăstirea Dobru, din judeţul Neamţ, nu au acceptat cardurile aduse de poştaş de teama cipurilor şi au cerut o soluţie alternativă pentru a beneficia de serviciile medicale.

Există, futu-vă-n cur de maici, o alternativă. Se numește sistem de asigurări medicale private. Crezi în magie și nu vrei să fii printre cei cei care respectă legea în căcatul ăsta de țară? Ok … Plătește. Fă-ți asigurare privată, du-te în sistemul privat medical, și nimeni nu o să te forțeze să accepți cardul ăla. Nu? Păi, morții mă-tii, respectă legea.

200_s

De asemenea, în şedinţa de miercuri, BOR a hotărât cooperarea cu Ministerul Sănătăţii în programele de prevenţie, dar şi pentru ajutorarea bolnavilor. „Ca medic, aş vrea să existe alternative şi pentru aceşti pacienţi” Doctorul Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), susţine că medicii de familie se vor supune contractului semnat cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). „Este dreptul fiecăruia să refuze cardul, însă eu îi voi oferi asiguratului respectiv asistenţă medicală în măsura în care îmi permite contractul pe care îl semnez. Ca medic, aş vrea să existe alternative şi pentru aceşti pacienţi”, a explicat, pentru adevarul.ro, doctorul Tănăsescu.

Tocmai am întrebat: de ce pula mea sunt alții mai presus de lege? Era o vorba în bătrâni: „Unde-I lege nu-I tocmeală!”. Nu e legea una pentru toți? Tu, ca medic, mă doare fix în cot ce faci și cum, atâta vreme cât nu încalci legea și zăpăciții ăia nu beneficiază de niște servicii medicale fără să respecte legislația în vigoare.

Și nu, morții tăi de capră bleagă, nu e dreptul oricui să refuze cardul, dacă mai vrea să fie asigurat în România. Că așa ar fi și dreptul meu să refuz actele de identificare și să mai și am pretenția să fiu luat în considerare la ușă la medic sau la primar sau mai știu eu pe unde dracu.

tumblr_lowp1aFl0s1qi37hnPacient: Cardul este împotriva hoţilor Reprezentanţii pacienţilor sunt nemulţumiţi de reacţia BOR şi spun că documentul electronic este un instrument necesar pentru asiguraţii români „Este împotriva hoţilor. Cei care au interese şi fac propagandă să îşi vadă de treburile lor, avem nevoie de instrumente moderne. Cardul se foloseşte şi la BANCĂ şi în multe alte domenii. BOR trebuie să motiveze, cu argumente ştiinţifice, de ce vrea să facă asta. Acest card nu încalcă în niciun fel interesele pacientului, dimpotrivă, el aduce o serie de beneficii. Cei care le refuză să îşi asume, este pe riscul fiecăruia”, a explicat pentru adevarul.ro şi Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP). Barbu susţine că orice cetăţean trebuie să respecte legea. „Nu trebuie să cedăm în faţa unor prostii”, a conchis reprezentantul pacienţilor.

Uite că mai există și oameni normali, care nu pun botul la toate bălăriile debitate de BORâurile în mantii negre, care nu au altă treabă decât să arunce cu venin și scuipați asupra a tot ceea ce e nou, tot ceea ce nu le place sau tot ceea ce li se pare lor că îi depășește.

3514837-you-sir-deserve-a-cookie.jpg

Colegiul Medicilor din România: Cardul împierdică desfăşurarea actului medical Recent, profesorul Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, a declarat că în lume există doar două ţări care au implementat dosarul electronic iar cardul de sănătate nu face altceva decât să spună dacă persoana este asigurată sau nu. „(n.r. — Cardul) împiedică desfăşurarea actului medical şi birocratizează. Viitoarea carte de identitate va cuprinde şi aceste elemente pe care le are cardul. Noi nu vom sabota, dar nu vom susţine cardul şi dosarul electronic. Vom susţine toate acţiunile Ministerului Sănătăţii şi ale CNAS, mai puţin aceste lucruri. Pe noi ne interesează actul profesional”, a declarat profesorul Astărăstoae.

Până la viitoare carte de identitate există cardul de asigurat. Care îți dă dreptul să te bucuri de niște servicii, așa demente și slabe cum sunt ele, gratuite, pe banii pe care cei care muncesc în țara asta, puțini și ei, îi plătesc. CĂ până la toată urma, vacile alea de maici, care au refuzat cardul, nu produc nimic, nu plătesc nici un fel de dări la CAS, dar au pretenția să fie asigurate medical, să nu care cumva să crape de prea mult bine. Am mai scris eu o dată despre căcatul ăsta în SANATATEA CALUGARILOR PE BANII CONTRIBUABILILOR și dacă domnilor popi, care nu au altă treabă, nu le convine chipul ăla să pună dracu la cale niște proteste cum scrie la carte. Cam așa:

tumblr_mpxk0kKWGX1spwa2po1_400

6 răspunsuri la „BOR are atribuții și în sănătate. Când vorbim de carduri

 1. Domnul Vasile Barbu nu reprezintă pacienţii din România,şi oricum nu a fost mandatat nimeni să vorbească în numele acestora.Cardul este inutil deoarece calitatea de asigurat se verifică pe baza C.N.P.Aş vrea să văd cum cineva care este asigurat ,nu poate beneficia de servicii medicale dacă refuză cardul.
  Faptul că mulţi medici se opun,inclusiv domnul Vasile Astărăstoaie,pe care anticreştinii îl detestă,se opun cardului de sănătate ar trebui să ne dea de gândit.

  Apreciază

 2. FAptul că niște demenți se opun instituirii unui sistem electronic de control nu trebuie să ne dea nouă de gândit ci familiilor acestora. Că ar trebui să fie cazai la Bălăceanca, nu să umble liberi pe străzi, mai ales să li se permită să diagnosticheze oameni.

  Apreciază

 3. Nu. Maicile se trag din vaci. Din păcate … creierul nu și-a dezvoltat decât abilitatea unui limbaj articulat. Atât. Procesele cognitive au rămas la același nivel.

  Apreciază

 4. Şi tu, ar trebui să te opui oricărui sistem electronic de control.Cardurile de sănătate sunt doar începutul.Mai devreme sau mai târziu o să ni se interzică să mai vorbim liber.Sau vom vorbi la închisoare.

  Apreciază

 5. Mulţi creştini şi necreştini inclusiv atei, au refuzat cardul,din diferite motive.La mine nu a ajuns încă,dar nici nu îl voi primi.
  În articol se vorbeşte despre maicile de la mănăstirea Dobru,aparţinănd cultului Biserica rusă de rit vechi,care nu este parte a Bisericii Universale,însă şi mulţi ortodocşi l-au respins.Numărul celor care l-au respins nu este neglijabil,chiar dacă autorităţile îl minimizează.

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star