Aroganța creștină la Cluj încurcă pietonii pe trecere!

Se întâmplă în Cluj Napoca, orașul meu adoptiv, acolo unde se pare că am reușit să îmi refac viața departe de fundamentaliștii religioși și homo-fobii din Moldova mea natală.

Problemele de sănătate mă pun de multe ori dimineața pe drumuri, printre spitale și laboratoare medicale, așa că, preferând să merg pe jos, văd de multe ori lucruri pe care nu mi-aș dori să le văd într-un oraș despre care îmi place să cred că nu poate fi comparat cu Iașiul, capitala ortodoxiei Moldovei. Și totuși …

15 decembrie 2014, orele 09:00, la intersecția Eroilor cu Piața Avram Iancu, un grup de creștini încurcă, în mod vădit, circulația pietonilor pe o trecere, afișând ostentativ, către șoferii care stau la coadă la semafor, pe Erorilor, citate din biblie.

IMG_0109

Fiecare dintre ei poartă o pancartă pe care e scris un cuvânt dintr-un verset din biblie: „Tuturor celor care l-au primit (pe Hristos), adică celor ce cred în numele lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu” Ioan, 1:12

IMG_0111

Despre cât de corect e să te postezi în intersecție, fie și cu autorizație, fie și când e roșu pentru mașini, și să încurci pietonii care trec pe acolo, nu aș vrea să discutăm.

Mi se pare mai mult decât de prost gust însă să forțezi un grup de oameni, șoferii, ca la fiecare roșu să vadă ce credință religioasă ai tu. Și mai arogant mi se pare citatul care denotă dorința celor ce îl afișează, în 2 limbi, am uitat, că era și în maghiară, de a se considera superiori tuturor celor care nu au același sistem de credințe și valori ca ei.

IMG_0114

Și mai de prost e faptul că toți poartă căciulițe de Moș Crăciun, din alea roșii, din imaginea comercială a moșului, împământenită prin campaniile Coca-Cola. Moș care nu are nimic de-a face cu Crăciunul, ca sărbătoare creștină. Măcar de v-ați ține de tradițiile voastre și să nu mai adoptați și pe ale altora.

E abjectă, e aroganță fățișă, e manifestarea prostului fudul.

8 răspunsuri la „Aroganța creștină la Cluj încurcă pietonii pe trecere!

  1. nu vreau sa fiu rau, da dreptu la exprimare merge in toate partile, am luat parte la toate protestele din anul asta si anul trecut si la toate s-a lasat cu blocaje de trafic. daca ei asa vor sa se exprime, sa se exprime.

    Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star