Religia în școli. Țara pupătorilor de moaște

Undeva în zilele trecute a avut loc pe Adevărul Live o dezbatere între Remus Cernea și Gheorghe Dogaru, pe tema religiei în școlile de stat. Nu o să comentez dezbaterea, personal nu sunt un mare amator de Cernea, dar am dat o raită la secțiunea comentarii. De acolo am selectat câteva.

„Ora de religie este DORITĂ de toată populaţia României şi de părinţii copiilor. Atâta timp cât 95% din părinţi OPTEAZĂ pentru participarea la ora de religie pe care o consideră BUNĂ, de unde discuţia asta ?“

Unde pula calului ai auzit tu că 95 % din români vor religia în școli? Poate 95% din elevi sunt înregimentați automat la cursul de religie ortodoxă, fără a mai fi întrebați ce și cum. Nu am văzut nici un sondaj care să ateste cele spuse de tine, nici să fi existat un document / formular care să întrebe părinții la școala dacă optează sau nu pentru  religie.

Un copil care ajunge să studieze religie confesională și mai târziu aude de Big Bang și Evoluție o să aibă al naibii de mult de suferit, mulți simt că li se fură o parte din „eu-l” propriu, înainte să conștientizeze că religia e doar un mit. Cam ca copii care aud de mici că Moș Crăciun nu există. Și ajungă să se simtă cam așa:

tumblr_n3ldclNu8a1qiyhmmo4_500

 „Dacă îl întrebi pe Adi a lui Alexandru, matematica nu are ce căuta în şcoli. Dacă îl întrebi pe fiu-miu, merge matematica, dar să se scoată musai muzica şi desenul. Până una alta societatea e un mecanism colectiv. Şi dacă te raportezi la acest colectiv, el e fundamentat creştin şi ortodox. Pentru cei care nu suportă ideea, există şcoli particulare. Ceea ce e surprinzător e că şi acolo se face religie. Dar vă puteţi face nişte şcoli speciale, atee. Etice. În loc de Biblie să se predea codul penal, în loc de Isaia să se predea despre Iustinian şi Napoleon, cei doi corifei ai dreptului modern.“

Dacă am ajuns să raportăm valoarea religiei la cea a matematicii … vai de noi, nație. Dacă matematica și fizica, obiecte de studiu care, în decursul anilor, au adus lumii nu doar evoluție tehnologică, dar și o evoluție a medicinei, prelungind durata de viață a oamenilor … suntem defecți.

Cât despre școlile particulare … acolo nu au decât să predea ce vor ai, de aia se numesc private, de aia frecventarea lor e alegerea părinților. Dar când vine vorba de școlile de stat, stat care, constituțional, este laic, religia nu mai are ce căuta. Pentru că favorizarea unui cult, cum e mafia BOR, duce la încălcarea constituției.

Și da, ar fi tare bine să se predea dreptul în școli. Așa ar afla și creștinii că discriminarea și amenințările se pedepsesc de lege, nu doar de zeul ăla bolund.

10521927_10152931185269711_5676193977167668187_n

„Copiii trebuie să ştie despre posbilitatea existenţei unui Dumnezeu, să i se prezinte faptele aşa cum au fost ele d.p.d.v. istoric, iar alegerea va veni de la sine când va creşte şi va avea capacitatea de discernământ. A nu-i vorbi de Dumnezeu e un gol capital in informarea lui şi o greşeală gravă, aceea de a omite o istorie ce are o vechime de mii de ani. Altfel spus, să stabilească copilul dacă pt el toate acestea sunt simple poveşti sau realităţi de necontestat. E o temă falsă, de care se agaţă unii ca tovarăşul Cernea, şi ateii, care iau foc atunci când aud de Dumnezeu.“

Faptul că religia creștină are niște secole în spate nu îi dă validitate istorică. În cazul ăsta religia Egiptului antic e mai valabilă decât a voastră, cea a Chinei… și mai și. Pentru că au în spate multe milenii. Egiptul a rezistat mai bine de 2 milenii. China e budista de mai bine de 4 milenii. Creștinismul actual are cca 1700 de ani, ceea ce îl face mic copil.

Nu există fapte istorice în biblie care să fi fost descrise corect. Nici măcar procesul și execuția aia a lui Isus. Cât despre golul ăla informatic … I-a uită-te la popoarele nordice, unde nu e obligatorie în școli, să vezi ce face golul ăla ! Până să fie invadați de musulmani erau mai bine decât orice popor din Europa. Acum religia a transformat Suedia în capitala europeană a violului. Asta e ceea ce trebui învățați copii noștri.

Religia a transformat popoare decente în criminali. Uită-te la germanii care îi ucideau pe evrei doar pentru că Adolf a spus că sunt o sub-rasă pentru că l-au răstignit pe Isus. Ar trebui să vă bazați mai mult pe cunoștințele verificabile decât pe spusele popimii.

10846505_724922340933415_7252769091455528715_n

 „Copilul meu merge la ora de Religie, nu vine să-mi povestească cine ştie ce bazaconii de la această blamată oră, nu e vb de doctrină, de dogmă şi de alte asemenea înşiruiri, e vb de o istorie pe care o au toate popoarele lumii şi pe care copiii trebuie s-o cunoască. E simplu, dar vă place să vă credeţi docţi, când de fapt sunteţi doar ignoranţi.“

Da … de ce nu s-ar preda Istoria Religiilor (la plural), pentru ca acel copil al tău să învețe informații exacte, din punct de vedere istoric, și să nu ajungă peste niște ani să creadă că Pământul are cca 7000 de ani și că toată populația lumii a avut ca sămânță o familie incestuoasă.

Copilul tău nu își povestește nimic pentru că e deja îndoctrinat de acasă și lui i se pare absolut normal să spui în gura mare ca gay și alți LGBT nu sunt decât niște animale. Dacă i-ai fi dat de acasă altă educație, ai fi fost surprins.

Dacă ar exista, în lumea asta, o religie a pornografiei ar învăța fata ta că a primi duhul sfintei treimi bine. Ca mai jos. Cum ți-ar place. Cam așa se simt părinții care nu vor religia la școală.

iXx6LTd

„Tare ne mai place ca ori de câte ori trebuie să facem ceva să invocăm : Aşa e în UE …, trebuie să fim în rând cu europenii …! Nu şi de data asta, nu convine foştilor comunişti, dosniacilor şi misionarilor altor culte. Religia este studiată în toate ţările europene, cu excepţia a 3 ( trei ), dintre care Franţa şi Albania. Şi, atâta vreme cât Religia în şcoli este materie opţională şi marea majoritate a părinţilor sunt de acord, de ce insistă cei „anti”?“

Măi … mănânci căcat cu polonicu. În Europa religia se studiază, confesional și obligatoriu, doar în România, Austria, Germania, Irlanda, Finlanda, Spania, Portugalia, Grecia (no shit) și Cipru. În toate celelalte fie e obligatoriu dar non-confesional, o istorie a religiei, fie e opțional. Așa că … mai interesează-te ce și cum e cu religia.

C__Documents and Settings_Pr Sorin_Bureau_harta 80 x 100 copie.j

 „Morala nu poate fi rupta,separata de religie pentru ca ea de acolo isi extrage seva. Daca vorbesti de ,,morala moderna,, te referi la viciile devenite obisnuinta oferite celor ca tine de catre societatea postmoderna ,promotoare a distrugerii persoanei pentru a face loc individului,post-individului adica dividuumului, numarului. Ramai un numar fara Radacina( religare=radacina) si te vei pierde in nirvana globalismului amice.“

Aaaaaa … tu ai înțeles ce ai scris în partea a doua? Că eu nu. Cât despre prima … Care e rădăcina moralei? Misoginismul, xenofobia, sclavia, antisemitismul, crima, violul, genocidul? Astea sunt toate considerate acceptate în creștinism. Absolut toate, atâta vreme cât victima nu e și ea creștină. Mai puțin ,misoginismul, unde nici dracu nu mai ține seama de care religie e muierea pe care o consideri tu cârpă.

Oare nu tot moral e și comportamentul islamiștilor care violează, ucid? Tot moral e, din punctul lor de vedere. La ei nici zoofilia nu e ceva imoral

10858397_10152412056932735_648607880054921155_n

„Religia este obligatorie doar pentru elevii ai caror parinti doresc studierea religiei de catre copiii lor. Cel cu coarne isi baga si el coada. Referitor la folosul orei de religie este unul evident tinerii sunt mult mai credinciosi azi datorita studieri religiei din 90 pana azi. Bisericile sunt pline de tineri. Mai putin de adulti care nu au studiat religia in per. Comunista”

Adevărat, bisericile sunt mai pline de tineri. Care se duc și se roagă să ia bacul. Sau care, în loc să își caute muncă, se roagă să le pice bani din cer. Iar România e din ce în ce mai plină de maneliști ignoranți, pupători de moaște, care nu mai fac diferența între violența gratuită și auto-apărare, care consideră că nu e nimic greșit în a rupe capul unui ungur, țigan sau ateu.

Înainte de 90 școala românească, așa înapoiată cum ni se pare acum, scotea genii. Acum scoate tâmpiți. Pe bandă. Oi debile, fără o personalitate proprie, gata oricând să sară, la ordin, la gâtul celui care critică clericii sau religia.

10850120_400134990136153_2573821560013238534_n

Acestea fiind spuse nu pot decât să le urez celor care au ajuns să îi considere pe oamenii de bun simt, care afirmă că religia nu are ce căuta în școală, niște animale, să își vadă copii morți sau incapacitați pe viață din cauză că au aplicat literalmente cuvântul divin.

Si pentru cei care încă mai fac diferența între basme și realitate, o melodie care descrie perfect Româna de azi

Reclame

14 gânduri despre „Religia în școli. Țara pupătorilor de moaște

Adăugă-le pe ale tale

 1. 1. deci in Europa 9 tari studiaza religia obligatoriu iar restul obligatoriu non confesional (probabil istoria comparata) restul optional, intr-o forma sau alta cam toate tarile europene au religia ca obiect de studiu in scoala…
  2 daca zici ca religia crestina are ‘doar’ 1700 ani (in fapt este atestata istoric in sec 1( persecutia lui Nero)->2000 ani batuti pe muchie) dar scrii si de perioada iudaica-vetero-testamentara (partea cu ‘misoginismul’ xenofobia, ‘antisemitismul (??) si ‘crimele’) un calcul simplu da ca rezultat o vechime a iudeocrestinismului (impreuna) de cel putin 3000 ani. verificati istoric si arheologic.
  3 ‘China e budista de mai bine de 4 milenii’.-dragule o luasi cu barca pe aratura..China e confucianista, taoista si budista, toti ‘sefii’ respectivelor religii traind cam in aceeasi perioada (sec 5-2 i.e.n) religia moderna a Chinei are o vechime maxima de 2500 ani..

  Apreciază

 2. Big bengul şi evoluţia sunt ipoteze neconfirmate.Copilul meu a auzit la istorie de teoria evoluţiei omului din maimuţă,însă i-am explicat că nimeni nu a putut să o demonstreze.Multe din fosilele care trebuiau să demonstreze evoluţia omului din maimuţă,s-au dovedit eronate,iar unele dintre ele falsuri.Nu putem nega categoric existenţa hominizilor,dar dacă au existat sau dacă mai există,nu pot fi altceva decât creaturi ale lui dumnezeu,şi în nici un caz forme intermediare.

  Apreciază

 3. 1. Big Bang, asa se scrie corect, nu are nevoie de confirmarea crestinilor. Exista zeci de oameni specializati in cercetarea evolutiei universului. Exista zeci de forule matematice care, puse cap la cap, duc catre ceea ce numesti tu Big Bang. De fapt se numeste Cosmogeneza.

  2. Care sunt acele fosile de umanoid demonstrate eronate? Date? Studii?
  3. Daca nu sunt forme intermediare, ci creatii ale aceluiasi zeu pagubos, de ce nu se gaseste nici o fosila cu vechime mai mica decat cea a, nu stiu, Homo Sapiens? De ce toate au vechime mai mare. Fiecare specie a fost incadrata intr-un interval de timp. Se intercaleaza foarte putin, pe scara evolutiei cu precedenta sau cu succesoarea. Si asta e dovedit intr-un morman de studii, pe care nu ti-ai dat niciodata interesul sa le citesti.

  4. Nu la istorie se face evolutia omului. Ci la biologie.

  Apreciază

 4. Manualul de istorie clasa a-v-a,are un capitol destinat teoriilor despre apariţia şi evoluţia omului,în care se vorbeşte atât despre teoria evoluţionistă cât şi despre cea creaţionistă.
  Darwin nu a fost ateu şi nici nu a negat crearea lumii de către dumnezeu.El credea că primele forme de viaţă au fost create de dumnezeu,iar ulterior acestea au dat naştere unor forme mai evoluate,şi în cele din urmă omului.
  Acum câţiva ani se scria în presă despre Omul din ORCE,care în cele din urmă s-a dovedit a fi un craniu de cal.O altă fosilă ,,umană,,s-a dovedit a fi scheletul unui delfin.O fosilă care s-a dovedit fals grosolan a fost Omul din Piltdown.Celebrul pitecantrop a fost repudiat de însuşi descoperitorul său iar numai puţin celebrul sinantrop,a dispărut fără urmă.Omul de Neanderthal a fost descoperit în timpul vieţii lui Darwin,însă acesta nu crezut în autenticitatea descoperirii,crezând ca majoritatea oamenilor de stiinţă ai vremii că a fost vorba despre un soldat mongol din armata ţaristă,mort în luptele cu Napoleon.
  Cele mai vechi civilizaţii au fost datate acum 6-7000 de ani,ceea ce corespunde cu cele descrise,în Geneza despre crearea omului.Există numeroase triburi primitive,însă membrii lor nu sunt cu nimic mai aproape de maimuţă decât de ceilalţi oameni.Starea de primitivitate nu se datorează înapoierii biolozice,ci resurselor existenteFiecare societate umană s-a dezvoltat în funcţie de resursele avute la îndemână,precum şi în funcţie de numeroşi alţi factori.

  Apreciază

 5. Am negat eu că nu au existat încercări de fraudă? Nu cred. NU există nici un om care să se fi documentat în legătură cu teoria evoluției și care să poată afirma cu tărie că toate dovezile descoperite de-a lungul secolelor au fost autentice. Din fericire pentru noi au fost descoperite la timp acele fraude și nu au dus cercetările pe căi greșite.
  Ai evidențiat 3 dintre el. Îți spun eu că mai există încă vreo . Dar asta nu invalidează mormanul de dovezi care rămâne, care au fost atestate ca fiind autentice.
  Despre ce credea Darwin legat de Homo Neanderthalensis … ce ai fi vrut? Nu aveau tehnică de investigații de acum, nu exista tehnică de reconstrucție și nici cunoștințele pe care le deține acum anatomo-patologia. Era normal să creadă ce vrea din moment ce nu putea oricum să ofere altă explicație.
  Cele mai vechi fosile umanoide, Lucy, au fost datate la 3,200,000 de ani. Cum explici asta. Pe lângă existența fosilelor de dinozaur, cu zeci de milioane, unele chiar sute, în spate. Cum e posibil să existe ceva înainte de creație?
  Greșit, cea mai veche dovadă a unei așezări umane s-a descoperit în Egipt, perioada Mezoliticului, și datează de cca 10,000 de ani. Cu ceva vreme înainte de creație, nu? Eu zic să te apuci de studiat paleontologie și antropologie. Dacă chiar vrei răspunsuri reale, nu cele oferite de site-uri religioase, care mint de prea multe ori ca să mai fie luate în serios.

  Apreciază

 6. Australopitecii,inclusiv Lucy,dacă au existat,au fost maimuţe care trăiau în arbori.Iar datările cu carbon au dat nu o dată erori.Urmăream la T.V.,un documentar despre o pădure din S.U.A.,carbonizată în urmă cu câţiva ani.După datările cu carbon au rezultat vârste de milioane de ani.

  Apreciază

 7. Vezi că în partea de deasupra siglei ai o secțiune care îți explică datarea cu elemente radioactive. Că vrăjeala asta cu Carbonul care dă rateuri o folosiți toți, dar nici unul nu știți exact câți izotopi se folosesc la datare.

  Apreciază

 8. iar diferențele între maimuțe, primate și umanoizi cred că ar fi trebuit să le înveți la școală. Nici acum nu e prea târziu. Așa că, hai, mâna pe carte că îmi pierzi timpul. Discutăm când ai cunoștințele necesare

  Apreciază

 9. Aş aprecia mai mult blogul dumneavoastră,dacă aţi renunţa la imaginile pornografice şi horor,înserate.A fi ateu nu înseamnă să promovezi pornografia.

  Apreciază

 10. Antropologia este una din pasiunile mele,iar una din cărţile pe care am citit-o (din păcate nu o mai am) a fost Copilăria Omenirii,scrisă de un autor sovietic.Am citit şi alte cărţi asemănătoare,precum şi cărţi de genetică umană-ex.Constantin Maximilian,dar şi cărţi care arată faţa nevăzută a stiinţei,sau despre controversele privind fosilele umane.

  Apreciază

 11. Stiaţi că sunt profesori de biologie care nu cred în evoluţionism.Profesoara mea din clasa a x-ii-a,(dumnezeu să o odihnească),nu credea în evoluţionism,deşi era pe vremea lui Ceauşescu,iar materia se numea Genetică şi Evoluţionism şi mai mult era o creştină practicantă.

  Apreciază

 12. Raymond Dart,descoperitorul copilului din Taung-austrolopithecus africanus ,este şi autorul omului din Piltdown.
  Richard Leaky,spunea într-un interviu că austrolopitecii aveau mâinile mai mari decât picioarele,caracteristică pe care o au maimuţele antropoide.
  Am citit într-o carte despre evoluţia omului,apărută în anii 80 în colecţia stiinţa pentru toţi,că Homo Habilis,se sprijinea de mâini atunci când mergea,deci nu era100% biped.
  Mendel,unul din părinţii geneticii,era călugăr.
  Până la al doilea război mondial majoritatea biologilor erau creaţionisti.

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: