Blogu` lui Leviatan

Norocul, un demon antic. Sau delirul lui Cleopa.

Am mai dat de niște aberații zilele aste, dar nu am apucat să mai spun nimic de ele. E vorba de același vechi schizofrenic numit Cleopa care, de fiecare dată când ceva nu îi convenea, dădea vina pe Satan sau care, de câte ori auzea de o tehnologie sau reglementare modernă, urlă ca din gură de șarpe că vine sfârșitul lumii.

cleopa-ilie_

Am vazut pe unele pomelnice pe care le aduceti, ca pomeniti pe dracul Noroc, zicand : ” pentru norocul fetei, pentru norocul baiatului, pentru norocul familiei „. Ce mi-ai pus pe dracul pe pomelnic ? Voi stiti cine a fost noroc ? Cel mai mare demon, care a secerat milioane de suflete.

Serios? Mai mare ucigaș decât zeul ăla misogin al vostru? Ăla care s-a șucărit pe oameni și le-a trântit un potop de i-a curățat pe toți de pe fața pământului? Păi … nu cred că se poate lua nici un zeu, oricât de nebun, la întrecere cu God(zilla). Asta ca să nu mai pomenim si alte măceluri ordonate de zeul ăla al vostru, pe vremea lui Moise, în Egipt, pe vremea lui Joshua, la toate cuceririle lui, unde primea ordin să nu rămână ființă vie în cetate, nici măcar animal.

tumblr_inline_nag2mwCtGR1skhpvy

Voi vedeti ca pana la venirea lui Iisus Hristos, China care se inchina la idoli, India si Japonia si Insula Java si atatea state care se inchina inca la diavoli, lui Brahma, lui Buda, lui Krishna, lui Zoroastru si la toti dracii ? Voi stiti ca pana la venirea Domnului, oamenii salbatici si nebuni pentru fiecare pacat aveau un zeu ?

Well … pe lângă că nu ai nici cele mai de bază cunoștințe în ceea ce privește mitologia, nu îți știi nici măcar istoria propriei nații. Pentru că zona României de azi era dominată, până prin secolul 3, de păgânism. De religia romană, de cea dacică, de cele ale triburilor migratoare. Adică … mult după ce se presupune că a crăpat tâmplarul vostru, culmea ironiei, bătut în cuie pe o bucată de lemn.

Cât despre politeism … oare nu aveți voi, creștinii autentici, câte un sfânt pentru fiecare necaz? Sfânt cu rang de zeu? Și atunci cum vă permiteți să îi criticați pe cei care au procedat la fel înaintea voastră, de la care ați împrumutat obiceiurile, figurile zeităților, sărbătorile? Chiar și bisericile creștine au câte un patron, la fel ca vechile temple păgâne.

Marte, zeul razboiului. Cand aduceau statuia lui, indata trebuia sa faca razboi sa omoare cat mai multi oameni, ca asa-i placea.

Wow … ținând cont că o statuie a lui Marte / Ares era prezentă în fiecare cetate mai importantă, în fiecare templu, ar cam însemna că noi ar fi trebuit să nu avem altceva scris în istoria umanității decât războaie și genocid.

Venera, zeita discordiei. Cand ii aducea statuia, trebuia ca toti sa se sfadeasca si sa se bata, ca asa-i placea zeitei discordiei.

Coaie … Venera e denumirea populară a lui Venus / Afrodita, zeița greacă a frumuseții și a dragostei. În Grecia Antică zeița discordiei se numea Eris, nicicum Venera. După cum spuneam … ioc cultură la mitologie.

Nemfis, zeita frumusetii. De-acolo ne-au ramas cerceii si podoabele femeiesti. Cand o aducea, ii punea cercei de aur, ii punea in nas verigi de aur, ii punea margele de aur, si toti trebuiau sa fie pudrati, cu zorzoane si cu inele si cu cercei si sa joace in fata ei. Ca asa-i placea zeitei Nemfis.

SchizophreniaLOGO2

Da … hai să îți spun ceva: nu există o zeiță Nemfis. De fapt se numea Nemesis, la Greci, și nu are absolut nimic a face cu frumusețea, cu podoabele, cu ce vrei tu. Era zeitate a răzbunării și pedepsea crimele, conservând și supraveghind ordinea și echilibrul în univers sub raportul moral, prin cântărirea riguroasă fericirii și nenorocirii umane

Apoi Afrodita, zeita desfraului. Ii aducea statuia ei si o trageau intr-o padure deasa si acolo barbatii cu femeile faceau cele mai mari urgii inaintea ei, ca asa ii placea ei, desfraul si urgiile.

Cred că am spus mai sus cine era Afrodita / Venus și cu ce se ocupa. Nu mai are rost acum să discutăm. Cât despre orgii … ele erau organizate la fiecare petrecere a grecilor și romanilor. Nu era neapărat să fie una închinată zeiței.

Era Neptun, zeul apelor, Uranus, zeul pamantului.

Așa … în sfârșit ai nimerit și tu doi zei din Grecia, 10 puncte, măcar astea să le ai.

Era si Moloh, zeul fericirii, la romani, la sumerieni si la cartaginezi. Cum era acest zeu Moloh sau noroc, cum ii zicem astazi ? Ii purta statuia intr-o caruta cu doua roti, facuta din arama sau din argint. In spatele zeului Noroc avea un cuptor de arama si in fata lui o tigaie de arama; si-i dadea foc lui Noroc pe la spate, pana se inrosea si tigaia si el. Popii lui purtau in maini niste securi mari, ascutite.

Moloch, din nefericire pentru cunoștințele tale, nu era zeu al romanilor. Ci al Canaanitilor și Fenicienilor, dintre care făceau parte și cartaginezii. Cât despre denumirea pe care i-o dai tu, aceea de noroc… de unde plm ai scos-o moșule?

Ce jertfa primea Noroc ? Numai copii sugari de la mamele lor. Veneau in satul tau, de unde esti tu. Trageau caruta lui Noroc cu tigaia rosie, infierbantata si strigau, batand din palme : ” Cine vrea sa aiba noroc, sa aduca jertfa lui Noroc ! Cine vrea sa aiba noroc, sa aduca jertfa lui Noroc !…” Auzi nebunele de femei, ziceau una alteia : ” Cumatra iti dai copilul ? ” ” Il dau, ca sa am noroc ! „

Lua muierea copilul de la tata, il dadea in mana slujitorului idolesc, il taia bucati si il punea in tigaia lui Noroc sa se friga. Pana la 40-50 de copii punea odata in tigaia aceea. Mirosea in urma lui numai a friptura de copii proaspeti.

tumblr_m13x86yq1e1qe0oxxo7_500

Se știe, din cercetările efectuate până acum, că sacrificiile umane se făceau doar in momentele de mare restriște. Cam cum faceți voi, aștia creștini, când adunați o mie de popi în același loc, ca să cânte pe nas, fie că că e prea multă ploaie, fie că e prea puțină. Cât despre jertfele pe care le ofereau anticii .. porcul de Crăciun, mielul de Paște, nu îți spune ceva? Alea știi că erau tot jerfte, în trecut? Dacă nu, afli acum.

Numai ce auzi pe betivi la crasma zicand : ,, Hai noroc, cumatre !” Uneori vezi crestini pe drum ca se saluta : ” Hai noroc, vecine !”. Daca l-ai intreba cine-i Noroc, nu stie, dar stie sa-l pomeneasca.

Mai chemi pe dracul Noroc, dupa atatea mii de ani ? Te inchini la satana ? Zi : ” Buna ziua, cumatre ! Buna ziua, vecine ! Buna seara, matusa !” Cand zici, buna ziua, arati ca Dumnezeu e bun.

Că doar e mare păcat să ai puțin noroc în viață și să te ridici, deasupra unui bufon demn de trimis la Obregia, în ceea ce privește inteligența, și să nu mai pui botul la vrăjeala lui. Că e un adevărat dezastru să ai nițel noroc și să te fi născut într-un secol în care nebunii și diletanții ca acest schizofrenic nu mai au nici un fel de putere legală.

Moșule … mă bucur că ai crăpat … Oameni ca tine nu mai au ce căuta în lumea civilizată. Locul tău era în sec XV sau la 2 metri în pământ…

ManicHappy

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star