Regele bugetarilor ripostează. El nu ia 22.901 lei NET lunar!

De vreo trei zile tot circulă în mediul online un articol care îl privește în mod direct pe fostul bișnițar de mașini, tovarășul colaborator Ciobotea. E un articol legat de salariul pe care neica Dănilă îl încasează de la măria sa statul Român. Și Patriarhia nu s-a putut abține să nu arunce în față niște justificări puerile, subevaluând inteligența noastră, a celor care mai știm cum stă treaba cu „artimetica”, și mult sub nivelul unei instituții cu atât de mult pretenții.

tumblr_inline_mqehx85sQ31qz4rgp

„Patriarhul României nu adună, ci dăruieşte bani, iar contribuţia Patriarhiei Române la bugetul de stat este dublă faţă de suma primită”

Așa … deci voi contribuiți la bugetul de stat cu cca 1 miliard leișori, în situația în care, numai în anul 2013 Cultele au primit de la bugetul de stat 487,4 milioane lei,  din care cca 90% au fost dedicați vouă, că venea campania. Iar pe parcursul anului ați mai primit nenumărate donații, care nu au fost veci centralizate, de pe la primării, consilii județene, guvern. Futu-i… cum vă judecarăm noi anapoda.

Pe Comisarul.ro, un site cu identitate incertă şi atitudini justiţiare, recunoscut pentru partizanatul politic şi încercările de dezinformare cu scop de manipulare, a fost postat în ziua de 9 decembrie 2014 un material cu titlul Regele bugetarilor din România/22.901 lei net lunar.

Orice site și orice publicație scrisă care îți permite să vă critice modul în care primiți și gestionați banii este cu „atitudini justiţiare, recunoscut pentru partizanatul politic şi încercările de dezinformare cu scop de manipulare”. Tot ce nu vă convine vouă este automat catalogat ca fiind defăimător și răuvoitor.

Pentru corecta informare a opiniei publice şi a jurnaliştilor care din comoditate nu obişnuiesc să se documenteze temeinic, ci preferă să preia informaţii din tot felul de surse obscure, reluăm următoarele precizări:

Și zici că nu s-au documentat temeinic? Ce înseamnă documentare temeinică la voi? Să vină să vă ceară cineva acceptul pentru a publica un articol care vă critică? No … serios?

În semn de recunoaştere şi apreciere a contribuţiei Cultelor religioase la viaţa spirituală, culturală şi socială a României, statul român acordă salarii conducătorilor Cultelor religioase recunoscute din România prin analogie cu cele ale demnitarilor de stat. Astfel, Patriarhul României este asimilat la salarizare cu Primul Ministru sau Preşedinţii Curţii de Conturi şi Curţii Constituţionale, dar nu cu Preşedintele României, aşa cum dezinformează Comisarul.ro.

Contribuția voastră la viața socială e absolut 0 într-o Românie în care popii, slujitori umili ai domnului, conduc bolizi de sute de mii de euro, iar bătrânii cărați de diferite regimuri în tranșee mor de foame.

Cât despre greșeala celor de la Comisarul.ro … să ne fie iertat, dar băieții i-au umflat salariu cu numai câteva sute de lei, diferența dintre salariul premierului, 6,184 ron, și cea a președintelui, 6,706 ron, adică 522 ron. Asta ar veni că în loc de 22.901 ron tovarășul Daniel Ciobotea încasează lunar 22.379 ron.

Mai precis, ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, Preşedinte al Sfântului Sinod, al Adunării Naţionale Bisericeşti şi al Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc, având în subordine aproape 700 de angajaţi, Preafericitul Părinte Daniel primeşte de la stat un salariu net de 7731 lei.

Ca Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei şi Arhiepiscop al Bucureştilor, având în subordine aproape 400 de angajaţi, el primeşte un singur salariu, nu două, şi anume de 6169 lei net, nu de la stat, cum afirmă tendenţios Comisarul.ro, ci din fondurile proprii ale Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Aaaa ? Deci nu e doar salariul de la stat? Mai e și din altă parte? Adică … A, da, stai că nu ieșea suma. Și ce spui tu? Că nu e de la stat? Și Arhiepiscopia mamei lui de unde își trage fondurile? Că ultima oară când am verificat statul plătea tot ce înseamnă salariile popilor din curul ăsta de țară. Deci, pe cale de concluzie, ca să mă exprim ca la mine, la Botoșani, neica își umple buzunarul cu încă 7731 și după aia încă 6169. Așa că, după afirmațiile voastre neica Ciobotea încasează cam 20,000 de la stat. Amu, cu 2000, fără 2000 … nu prea mai contează la sume de astea.

Din banii primiţi ca salariu, în fiecare lună, Patriarhul României oferă 4000 lei pentru construirea bisericii mănăstirii din satul natal, Dobreşti, judeţul Timiş, şi pentru obştea ei monahală, precum şi un ajutor financiar de 2000 lei pentru mai mulţi angajaţi săraci din Administraţia patriarhală şi din Administraţia eparhială care muncesc mult, dar au salarii mici. De asemenea, Patriarhul ajută financiar şi material (cu alimente sau haine) unii studenţi, monahi şi credincioşi mireni săraci care se află în situaţii dificile.

Deci ăsta e patriarh din septembrie 2007, adecă cam de 7 ani. Amu hai să calculim: 7*12*4000= 336,000 ron, adica 3,36 miliarde de ăia vechi, pentru babele și moșii care nu le au cu banii noi. Adică 76,363 euroi… Câtă sumă … Și nu știu de ce dar cred că ăia nu prea au nevoie de așa ceva, că le mai dă și primăria și enoriașii … Și apoi … ce biserică fac ăia de 3 miliarde jumate? O reconstruiesc cu totul?

Cât despre angajații săraci din cadrul BOR … măi Dănilă … ne iei de proști? Unde dracu ai mai văzut tu popă slab? Până și ăia de la țară au ajuns să își permită o mașinuță mai de fițe și o căsuță mai acătării. Mai las-o moale, ce dracu. Ptiu …

Până la urmă reiese că tovarășul Ciobotea nu face de nicăieri donații dând de fapt din banii statului. Asta e ca în piesa aia a lui Shakespeare, care nu mai știu cum se cheamă: „Dă-mi câinele tău, să ți-l fac cadou!” Să văd că produce dumnealui ceva și donează din producția proprie, că așa, să ia de la Tanda și să dea la Manda, știe tot prostul crescut la coada vacii.

Din iniţiativă proprie, Patriarhul României, asemenea celorlalţi monahi care locuiesc în Reşedinţa patriarhală, plăteşte, din salariul său, o contribuţie lunară pentru locuinţă şi o contribuţie pentru masă. Tot din salariul său, Patriarhul îşi cumpără hainele, cărţile şi lucrurile strict necesare. În acelaşi timp, orice donaţie financiară, pe care o primeşte personal, Patriarhul nu o reţine pentru sine, ci este îndreptată integral spre susţinerea activităţilor liturgice, sociale şi culturale ale Bisericii, oferindu-se donatorului iniţial chitanţă şi scrisoare de mulţumire. De asemenea, toate obiectele şi veşmintele liturgice primite de Patriarh ca dar intră în inventarul şi patrimoniul Bisericii, iar orice proprietate personală a Patriarhului rămâne moştenire Bisericii, conform prevederilor canonice, statutare şi sinodale. Deci, Patriarhul nu este un patron de firmă privată, ci Părinte slujitor al Bisericii.

Aha … deci tocmai ați afirmat că ăsta nu are nevoie de nimic, că îi dați voi de toate. Și atunci ? De ce atâta bănet pe fluturașul lui de salariu? Adică … hainele … nu sunt alea cu care îl vedem toți, poleite cu haur? Mai are și ceva haine civile? De fapt, ca manager de SA ce se află, îi mai trebe și un rând de costum și ceva pantofi de biserică.

Cât despre averea pe care o lasă moștenire … Măi, chiar ne luați cu totul de oi? Adică ăla, care a făcut Mitropolia Moldovei cea mai bogată mitropolie din țară e atât de prost încât să își ia pe numele lui averea? Sau să nu o cedeze altuia înainte să crape? No … oi fi io moldovan, da” chiar atâta de încuit nu m-o făcut mama.

Asemenea şi altor ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhul României nu adună bani, ci dăruieşte bani, nici nu lucrează opt ore pe zi, ci adesea între 14 şi 16 ore pe zi. Din aceste motive, Patriarhul României poate vorbi cu convingere în predicile sale despre valoarea milosteniei şi a hărniciei, despre importanţa responsabilităţii şi corectitudinii faţă de instituţia Bisericii.

Da … păi frate, când ai ditamai instituția mamut de condus … nu te mai plângi că nu dormi. Plm … Sunt unii, cu afaceri mai mici, dar fără suportul guvernului, ce-I drept, care dorm 4 ore pe noapte. Mai ales când te apuci să întreci McDonald”s la profitul pe un an de activitate.

Și mai ales că a căuta noi terenuri de retrocedări, a cădea la învoială cu guvernul pentru susținere în campanii, astea toate și altele, cer timp. Și unde dracul e dăruitul ăla? Că ați făcut profit de 27,93 milioane de ron și abia v-ați îndurat să donați 500,000 euro unor amărâți din Siria și Irak. Aia înseamnă că împărțit bani? Hai să-mi fut una !!!

În ceea ce priveşte personalul din Administraţia patriarhală, precizăm că numai o treime din salariaţii Administraţiei patriarhale primeşte o contribuţie la salariu de la bugetul de stat, în valoare totală de 619.397 lei. În schimb, suma totală plătită lunar de Administraţia patriarhală pentru impozite şi asigurările sociale la salarii este de 1.126.584 lei, conform Declaraţiei 112 depusă la ANAF. Ca atare, Patriarhia Română virează la bugetul de stat aproape dublu faţă de cât primeşte. Deci, nicio şansă sau niciun pericol de îmbogăţire!

Da … Doar că voi probabil calculați salariile din administrația patriarhiei, adică a șefilor de acolo, și impozitele tuturor popilor. Că alea îs plătite de patriarhie pentru toată țara. Pe când șefii sunt doar la București. Sunt tare curios cât e suma totala dată la salariile tuturor celor 12,000 de preoți și 19,000 de cântăreți bisericești. Și după aia mai stăm la vorbă.

În concluzie, site-ul Comisarul.ro fabulează şi dezinformează, în loc să obţină informaţii reale de la Biroul de Presă al Patriarhiei Române. Probabil că interesul pentru dezinformare al site-ului menţionat este mai mare decât dorinţa de informare corectă a vizitatorilor săi”

Biroul de Presă al Patriarhiei Române are un singur lucru în comun cu mine și cu Ponta: minte cum respiră. Doar că la ăla e politică, la mine e serviciu. La voi ce plm e? De fapt interesul nostru, al tuturor e să scoatem la suprafață toate sumele donate către BOR, să putem face un calcul exact a tot ceea ce sugeți de la stat. Așa că … gura mică, comunitari cu robă. Chiar ne credeți plecați cu pluta cu totul ? Ei bine …

mcgonagalldisapproving

Reclame

Un gând despre „Regele bugetarilor ripostează. El nu ia 22.901 lei NET lunar!

Adăugă-le pe ale tale

  1. articol oarecum echilibrat cu o exceptie..nu Daniel e ‘regele bugetarilor’ din Romania ci domnul Misu Negritoiu
    bancherul.ro/salariul-lui-misu-negritoiu-ca-presedinte-al-asf-a-scazut-cu-47-la-suta-la-35.000-lei-net-lunar-13286
    nea Misu se vaita ca i-a ‘scazut’ salariul cu 47%? a saracit ‘sarmanul’, o socoteala simpla ne arata ca inainte de ‘taiere’ avea un salariu de peste 60.000 RON NET din bugetul statului platiti integral.. Daniel e copil de tzata avand un salariu cam la nivelul unui directoras din ASF..

    Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: