Ateii sunt un pericol pentru inteligenta !!!

Imensitatea internetului aduce uneori surprize neplăcute. Cum e acest articol, scris de unul care se crede creștin și care are impresia ca religia lui îi conferă din start avantaje intelectual. Încă nu sunt pe deplin convins că nu e scris la bâză, pentru a oftica. Pentru că dacă scoatem cuvântul „ateu” și punem în loc „religios”, mai că aș avea impresia că e unul de-ai mei, scriindu-și părerea despre oițele domnului.

83c8e15e22f3084da4aa8538e991279b58b2d6fdd0b5b44bfd7dab1df396aa16

Cand un om nu intelege ceva, de obicei reneaga acel lucru, si acest lucru se intampla mai ales cand este vorba despre ceva superior lui si anume cand este vorba despre DIVINITATE. Astfel devine ateu si lui, ateului ii face placere sa-l renege, fiindca altfel acel lucru i-ar ramane in cap si l-ar durea mintea.Ca sa nu ajunga acolo, omul pragmatic prefera sa nu se chinuie de la bun inceput.

Păi oare nu putem spune exact acelasi lucru despre voi, cre(ș)tinii? Cât de multe știu cretinii obișnuiți despre ceea ce inseamnă abiogeneză, cosmogeneză, evoluție, speciație? Și cu toate astea nici nu vă chinuiți să înțelegeți ceva din ele, ci le negați, pur si simplu, din capul locului. Pentru voi ele nu există, nu sunt reale, sunt doar teorii.

Pentru că dacă v-ați chinui puțin să învățați v-ar apuca durerea de cap solicitând, mai mult decât e permis, singurul neuron leșinat pe care îl mai dețineți. Ca să înțelegeți specia umană e nevoie de chin și voi preferați să nu vă chinuiți, ci să renegati totul de la inceput, ca fiind „Doar o teorie”. Ultima oară când am verificat și gravitația era doar o teorie … dar nu vă prea văd încercând să vă luați zborul de pe vre-o clădire mai înaltă.

Ateul in felul lui e destept,  ferindu-se astfel de ceva ce poate fi sau deveni o bataie de cap.Si atunci isi spune : “Nu vreau sa cred”. Acest “nu vreau sa cred”, il scuteste de foarte multe probleme, si astfel e satisfacut.

De fapt, tinere, ateul spune, după ce a comparat dovezile, „Nu pot să cred!”. Ceea ce e și normal. Tu ai putea crede o aberație cu un zeu care a creat o specie din 2 specimene, din care unul vorbea cu șerpii, după care s-a trimis pe sine ca fiul lui să moară, ca să ierte specia de păcatul vorbitului cu șarpele? Serios …

Omul in general nu vrea probleme, vrea relaxare, vrea sa nu se chinuie prea mult, si sa nu se implice prea mult, pentru ca implicarea inseamna responsabilitate, iar el nu vrea asta.Vrea sa nu se dea peste cap prea mult, si sa fie ” fericit “.Scopul lui e fericirea.

Scopul vostru final oare nu e fericirea? Aia supremă, intr-un loc în care sunteți scutiți de griji și necazuri? Oared oar eu văd dublul standard aici? Pentru voi implicarea înseamnă o rugăciune spusă pentru ca X să poată aduna banii pentru o operație care să îi salveze viața.

Pentru un ateu implicare înseamnă să dea bani pentru acea operație, să mobilizeze pe alții să facă chetă ca, într-un final, acel X să poată avea parte de operația de care are nevoie. Oare care dintre cei doi se implica mai mult.

Ce relaxare mai mare să ai decât atunci când, în loc să cauți un răspuns real la o tragedie, tu arunci în față un răspuns de genul „Asta e voia domnului!”? A cărui domn? A popii, care te vrea prost și în genunchi?

Spre deosebire de cei inteligenti care chelesc de la atata matematica sau de cei din laboratoarele de cercetare care mor cu eprubeta in mana, el ateul, pentru asta vrea sa traiasca, pentru “fericire”. Doar ca nu-si da seama ca aceasta stare este fericirea prostului si a capului gol, este fericirea celor care nu cunosc, dar cred ca le stiu pe toate.Si mai mult de atat, el este primul care acuza, primul care arata cu degetul, iar daca cel in cauza ii da replica, acesta se enerveaza si da cu bata.

Wow … i-a să vedem … el, religiosul, pentru asta vrea sa traiasca, pentru “fericire”. Doar ca nu-si da seama ca aceasta stare este fericirea prostului si a capului gol, este fericirea celor care nu cunosc, dar cred ca le stiu pe toate.Si mai mult de atat, el este primul care acuza, primul care arata cu degetul, iar daca cel in cauza ii da replica, acesta se enerveaza si da cu bâta. … Așa parcă e mai aproape de realitate.

Cât despre afirmația cu matematica și eprubeta … Chiar e nevoie să subliniez că cele mai strălucite minți ale lumii sunt atei? Că oamenii care au revoluționat științe precum matematica, astronomia, fizica, toți sunt atei?

Voi, adepții răspunsurilor simple, ale „capetelor goale”, care alegeți un răspuns de genul „Așa a vrut dumnezeu!” alegeți mereu fericirea prostului și o cultivați stând în genunchi în fața dracu știe cărei relicve sau a naiba știe cărui popă.

Ateul nici macar nu poate recunoaste ca greseste pentru ca mecanismul limitat al gandirii sale nu-i permite asta.De aceea nici nu poate visa.Barierele din capul lui nu-i permit acestuia decat cel mult sa filosofeze despre cele 3 pagini pe care le-a citit in Cancan in seara precedenta. Mai pe scurt, ateul este un adormit constient, si mai mult de atat, lui ii si place sa doarma.El nu vrea sa se trezeasca pentru ca cei care se trezesc, vad lucruri noi.Cei care dorm, nu vad decat ce-au vazut si inainte sa se culce.Si lui asta ii place : sa stie doar ce stie el.

Măi … încep să cred că ai scris articolul ăsta la caterincă. Că dacă scot cuvântul ateu și pun în locul lui „religiosul” iese descrierea exactă a specimenului creștin retard, cu minte de găină, care nu e în stare decât să caște gura la A3 și să creadă tot ce spun ăia acolo, dovadă și ultimele alegeri, să asculte și să discute despre cele 3 fraze pe care le-a debitat ceva popă senil, cum e A. Boca sau Papacioc și mai nimic altceva.

Creștinii, acele oi adormite, acea masă de manevră a popimii îmbuibate, care nu ar recunoște că au gresit nici dacă adevărul i-ar mușca de cur. Să mă apuc acum să înșir câte personalități au murit apărând știința acum 200 de ani, pentru ca biserica și creștinii nu înțelegeau și nu ar fi recunoscut nici morți că au greșit? Poate îți amintești ca G. Bruno a fost reabilitat abia la începutul secolului XX.

El nu are nevoie de Dumnezeu pentru ca explicarea existentei Lui Dumnezeu ii da dureri de cap, iar migrenele sunt ca un cui batut cu insistenta in cap.El vrea o minte linistita, care nu are nevoie sa puna intrebari si nici sa gasesca raspunsuri.

Creștinii nu au nevoie de știință, pentru că ar însemna să caute răspunsuri, care e posibil să nu le convină, să culeagă, să înțeleagă și să sistematizeze informații. Ei nu au nevoie de o bătaie de cap în plus. De ce să te chinui să afli de ce ți s-a inundat satul prima oară în 400 de ani, când e mai simplu să dai vina pe mânia lui Godzilla?

Vorbești de minte liniștită? Oare ce creiere mai liniștite ai văzut decât alea ale creștinilor ieșiți la marșuri anti pașaport biometric, deși nici una din babele alea nu va mai ieși din țară în timpul vieții?

Acestia sunt ateii, adica exact cum spunea marele filosof crestin Petre Tutea : “Diferenta dintre atei si animale este ca ateii nu au coada”, si mai mult : ” Ateii s-au nascut, dar s-au nascut degeaba”.

PS : Cred ca stiti cu totii vorba preferata a ateului : ” Doamne, ajuta!”

Și la final îmi arunci ca de la proști vorba altui dement creștin, care a trăit degeaba și a ajuns vestit pentru nimic altceva decât că a făcut pușcărie pe vremea lui Ceașcă. Serios? Până și Steinhard e mai cu cap decât dobitocii ca Țuțea, Boca, Papacioc & Comp.

Cât despre vorba aia … nu îmi mai răcesc gura .. ai vorbit oricum numai tâmpenii până acum.

1604439_566594813473926_8140383856939298455_n

Reclame

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: