Blogu` lui Leviatan

Mitropolitul Ardealului șantajează parlamentarii cu excomunicarea.

ips-laurentiu-streza-mitropolitul-ardealului

Avem știri noi nouțe. Domnul Streza, intitulat Mitropolitul Ardealului, s-a apucat la o slujba ținută la Șcheii Brașovului  să arunce cu rahat în puterea legislativă a României. Domnia sa se pare că a ajuns să considere BOR o a patra putere în stat, cu prerogative de legiuitor.

A început predica destul de moale, vorbind despre donații și despre cât de nașpa e să iubești posesiunile materiale și cum ar trebui să mai dăm noi și altora din ceea ce avem, să nu mai cumpărăm mai mult decât avem nevoie, mai ales mâncare, știut fiind că  lacomia este primul păcat capital și izvorul tuturor celorlalte, care duc în final la un rezultat nefast pentru sărmanul popă: enoriașul nu mai cotizează la biserică. Dar să îl lăsăm să vorbească:

„Când daţi ceva cuiva sau ajutaţi cu bani, le faceţi o mare bucurie celor necăjiți, celor lipsiți sau celor care sunt trişti. Noi n-ar trebui să fim trişti, fiindcă nu avem bunuri materiale, ci ar trebui să fim triști, pentru că suntem în suferinţele păcatului. Un mare teolog spunea că nu există suferinţă mai mare în lumea aceasta, decât că nu suntem sfinți. O vorbă din bătrâni zice că dacă dai ai, iar dacă nu dai, nu ai. Dacă noi vrem ca Dumnezeu să ne dea numai bine nouă, însă noi răspundem invers, şi nu încercăm să dăm deoparte răutatea, suntem cu totul păcătoși. Prin dar şi ajutor ne agonisim o avere în Împărăţia Cerului. Știm, sunt vremuri grele, dar mulți dintre noi facem și risipă, cumpărăm mai mult decât ne trebuie, mâncare în special. Măcar din acel prisos să dăruim”

După care domnul mitropolit a trecut la treburi mai grave: legislația României și cum nu îi convine lui ce legi trec prin parlament. Să ne amintim ca tot domnul Streza a fost cel care, în 2013, când a început modificarea Constituției României,   s-a arătat foarte îngrijorat de faptul că nu era menționat în proiectul de modificare că familia e uniunea dintre un bărbat și o femeie:

„Familia este compusă din bărbat, femeie şi copii, nu dintre soţi pentru că soţii pot să fie şi doi soţi şi două soaţe. Să ştiţi că este o pedeapsă a lui Dumnezeu care vine asupra noastră. Dacă noi vom pierde lucrul acesta, am pierdut totul. Ne ajunge că trebuie să le spunem tinerilor că nu-i o joacă dacă le dă voie statul şi legea să stea împreună să convieţuiască. Nu convieţuit, ci curvit! Nu-i convieţuire!”

arts-anncarolclint-15779883-cmyk-lbjpg-d195c450ad9b67ce

Și tot nenea aici numit a fost cel care amenința înainte de alegerile prezidențiale pe toți „catindații” că nu au voie să promoveze legi împotriva creștinismului, că altfel se vor întâlni ”mnealor cu urgia celor 86% ortodocși din Românica  :

„Le spunem tuturor celor care vor veni pe la noi şi doresc să ajungă preşedinţi că, dacă vor avea curajul să promoveze vreo lege împotriva spiritualităţii creştine sfinte, împotriva moralităţii, împotriva sfinţeniei vieţii, atunci se vor întâlni cu cei 86% ortodocşi plus ceilalţi creştini ce vor veni alături de noi şi vor cunoaşte ce însemnează a primi un vot de blam din partea majorităţii covârşitoare a românilor”

Doar că azi nenea s-a întrecut pe sine însuși amenințând că îi va excomunica pe toți acei parlamentari care, din nepăsare, aprobă tacit legi „împotriva spiritualităţii creştine sfinte, împotriva moralităţii” pentru că deputații și senatorii nu le-au discutat și respins într-un  anumit termen. Mister Master Ardelean i-a amenințat chiar cu „excomunicarea”, pentru că nu apără interesele românilor, declarați în proporție de 85% ortodocși, făcând legi bune pentru aceștia:

„Eu le spun parlamentarilor că nu îi mai primim în biserici, gata, le închidem ușile, fiindcă doar se afișează și nu fac treaba pentru care au fost trimiși acolo, nu apără interesele românilor, care sunt în majoritate ortodocși. Și dumneavoastră, acum, când ei vin de sărbători în vacanță acasă, să le cereți socoteală pentru ceea ce fac și ceea ce nu fac și ar trebui să facă”.

protest-anti-gay

Și ca să fie cât mai clar care sunt prerogativele pe care și le arogă cei din mafia BOR, neica Streza s-a găsit să i-a la „trei păzește” și ultima decizie a CCR legată de predarea religiei în școli, considerând dumnealui că CCR îi discriminează pe majoritari pentru că îi pune să facă o cerere pentru a studia o disciplina pentru care, până azi, se făcea înregimentare din oficiu. Decizie care va duce, mai târziu, la dezvăluirea realității din școli, adică mulți profesori de religie care vor rămâne fără catedră:

„Avem și această instituție care dă decizii pe care nu are nimeni cum să le conteste. Acum câțiva ani, a dat că este constituțională religia în școli, acum nu a putut să dea că e neconstituțională, dar a dat o decizie prin care ne supune pe toți la o chestiune discriminatorie și umilitoare, de a face cerere,și asta cei care sunt majoritari  nu câțiva, ca să se facă o disciplină care îi învață pe copii să fie mai buni, mai curați. Și până acum era opțională religia, în sensul că fiecare putea studia în ce confesiune voia. În schimb, au introdus așa-numita educație pentru sănătate, unde să învețe copiii dumneavoastră despre sex, de la vârste prea fragede, cu mult înainte ca să aibă nevoie și să îi intereseze, adică să învețe spurcăciuni! Toate astea înseamnă atacuri la însăși ființa neamului nostru! Dar sperăm, nădăjduim, ne luptăm şi nu cedăm”.

După care toată tărășenia s-a încheiat cu o pupare de moaște noi, așa cum se cuvine la orice sfințire sau hram mai răsărit al creștinului de rând.

1476072_306013379592513_1216555108291999777_n

Tovarășe … mănânci căcat cu lingura polonicul. Pentru că nimeni nu predă ore de sexologie la școală. Profesorii cu rol de diriginte sunt mult prea pudibonzi iar părinții din generația veche mult prea îndobitociți în ale religiei și moralei creștine.

Cât despre ce îi învață religia creștină pe cei mici … intoleranța religioasă, xenofobia, homofobia, rasismul și antisemitismul la voi înseamnă „mai buni, mai curați”? Că mie, moldovean nesimțit ce sunt, nu mi se prea pare.

714951

 Si ca să termin în stilul atât de cunoscut vouă, adică să nu vă aud spunând că nu l-am băgat mai deloc, o să îi fac neichii Streza o urare:

6 răspunsuri la „Mitropolitul Ardealului șantajează parlamentarii cu excomunicarea.

 1. Ar trebui excomunicaţi toţi cei care se declară creştini ortodocşi,dar prin comportamentul lor,şi prin modul lor de gândire sunt departe de a fi creştini.Cei care se declară creştini trebuie să fie creştini până la capăt.

  Apreciază

 2. Adică să vă facă vouă pe plac și să insituie o teocrație care să suprime orice fel de gândire liberă sau orice fel de manifestare critică la adresa bisericii. Au mai fost niște vremuri ca alea. Le spun, la istorie, Evul Mediu.

  Apreciază

 3. Nu m-am referit la cei care critică biserica (şi eu sunt în dezacord cu linia ecumenistă a B.O.R.),ci la cei care au atitudine necreştină.Necreştinii nu au ce căuta în biserică (mă refer la comunitatea credincioşilor şi nu la instituţia bisericii),iar biserica trebuie să fie mai fermă în ce priveşte respectarea principiilor creştine.Şi mai conservatoare.

  Apreciază

 4. Inchiziţia,dacă la ea te referi când vorbeşti de evul mediu,există şi astăzi.Nu mai există tribunalul ca atare,dar există comandamente de supraveghere a corectitudinii politice(chiar dacă nu se numesc aşa).Vai de cel care ocupă o anumită funcţie şi nu se comportă corect politic.Exemplu:dacă un ofiţer al stării civile ,creştin ,din Franţa sau din Anglia refuză să căsătorească persoane de acelaşi sex este concediat.La noi în ţară o doctoră a fost obligată să plătească despăgubiri deoarece nu a spus unei familii că va naşte un copil cu handicap,(de fapt a făcut ce i-a dictat constiinţa,şi anume a apărat viaţa.) În 1990,guvernanţii belgieni,i-au spus regelui,care refuza să promulge legea de liberalizare a avortului,că un rege nu poate avea probleme de constiinţă.Medicii care se opun vaccinării îşi pierd dreptul de liberă practică.etc.etc.

  Apreciază

 5. Dacă nu esti creştin şi nu faci parte din biserică,de ce plângi de mila celor care ar putea fi excomunicaţi?Excomunicaţi sau nu,nu îşi vor pierde funcţiile.

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star