Blogu` lui Leviatan

Biserica Anglicana si ale ei viziuni pur comuniste

justin-welby-afp

Dacă aveați impresia că numai la noi sistemul de ajutor social e în picioare, ajutând putori care nu au chef să muncească sau care se prefac ca muncesc, cum e cazul ordinarilor din Dângeni, comună din județul Botoșani,  care preferă să stea pe ajutorul de 400 RON de la stat numai să nu se trezească dimineața să meargă la muncă, vați înșelat.
Se pare că idioțenia comunistoidă care spune că tre să le dăm să mănânce și putorilor nu e prezentă numai în statele fostului bloc comunist.
Arhiepiscopul Biserii Anglicane, Justin Welby, (foto) a solicitat o schimbare radicală a sistemului de ajutor social al Marii Britanii pentru a se asigura că „foametea care bântuie mari părţi din ţară“ este eliminată.
Apelul public făcut duminică de Arhiepiscopul de Canterbury compara două situaţii: una despre copiii subnutriţi din Congo, care fug din calea miliţiilor, cealaltă despre o familie britanică care sunt nevoiţi, de foame, să apeleze la băncile de alimente (situaţie în care se află mai mult de 900.000 de britanici). Arhiepiscopul adaugă că deşi problemele congolezilor sunt „foarte şocante, dar, din păcate, de aşteptat“, el a descoperit că foamea într-o ţară occidentală bogată „este şi mai şocantă“, notează „Russia Today“.

foodbank
„Vorbeam cu o familie dintr-o bancă de alimente. Erau ruşinaţi să fie acolo. Tatăl se simţea mizerabil. Spunea că în fiecare zi câte unul din ei sare peste câte o masă, pentru a avea mai mult pentru copil. Însă au nevoie de cauciucuri noi la maşină ca să se poată duce să muncească noaptea. Aşa că au trebuit să vină la banca de alimente. Au fost trataţi cu respect, cu dragoste chiar, de către voluntarii de la bisericile zonei. Însă sunt înfometaţi şi le e ruşine să fie aşa“,scria Welby în apelul său. Arhiepiscopul Welby s-a folosit de această scrisoare deschisă pentru a susţine o anchetă privind sărăcia şi foamea, un raport realizat de politicieni proeminenţi, de clerici şi de personalităţi, care va fi dat publicităţii luni.

Raportul, obţinut de publicaţia „Sunday Mail“, propune o creştere a salariului minim, bănci de alimente mai mari şi mai multe în cadrul cărora s-ar putea oferi sfaturi coerente despre cum să solicite în mod eficient beneficii, politici privind întârzierea plăţilor acestor beneficii, care reprezintă principalul motiv pentru care oamenii apelează la băncile de alimente. În raport se mai sugerează şi redistribuirea alimentelor care se aruncă din supermarketuri către organizaţii şi persoane care au nevoie. „Rata risipei din această ţară este imensă“, scrie Welby, arătând că în Marea Britanie se aruncă anual 15 milioane de tone de alimente. Este puţin probabil ca Guvernul de coaliţie, care a tratat băncile de alimente ca pe o ruşine politică, să urmeze recomandările Arhiepiscopului, potrivit „Russia Today“. Mai devreme în acest an, prim-ministrul David Cameron a refuzat 22 de milioane de lire sterline de la Uniunea Europeană ca ajutor pentru hrana celor mai nevoiaşi. Însă conservatorii, notează „The Guardian“, ar fi mai înclinaţi să răspundă pozitiv la propunerile de încurajare a supermarketurilor să-şi redistribuie surplusul către săraci. Statistica naţională pe anul trecut arată că 62% din britanicii de peste 20 de ani sunt supraponderali sau obezi. Cu cât este mai mic venitul unei familii, cu atât membrii acestei familii tind să fie supraponderali, arătau studii anterioare.
Păi futu-vă-n aripă de putori … marș la muncă, să aveți ce crăpa în voi, că eu dacă rămân fără bani de mâncare nu mă duc la nimeni să cerșesc.

Reclame

10 răspunsuri la „Biserica Anglicana si ale ei viziuni pur comuniste

 1. Prea-dreptaciule, tu citesti articolele pe care le infierezi cu manie burghezo-mosiereasca? Scrie acolo ca omul munceste noaptea si tot nu ii ajung banii pentru mancarea plozilor.
  Si cat de defensibila moral e ideea ca saracii ar trebui lasati sa moara de foame in conditiile in care o treime din productia de alimente ajunge la gunoi?

  Apreciază

 2. Simplu: nu ii faci daca nu ai o situatie materiala care sa iti permita sa faci planuri de viitor. Daca insa se intampla ceva nefericit si totusi situatia ta financiara se duce dracului … aia e, nu te acuza nimeni.

  Apreciază

 3. stimate admin
  cu toate aerele dumitale de ‘capitalist’ vero, stiti indemnul ‘mars la munca, putorilor’ nu este de sorginte ‘capitalista’ ci pur comunist-stalinista. comunistii nu plateau ‘ajutoare sociale’ ci inhatau toate ‘putorile’ burgheze si-i trimiteau la ‘munca’..pe unii in mine, fabrici si uzine pe altii la sapat canale si ‘transsiberiene’…nea Alexei Stahanov ‘muncitorul’ (cel cu depasirea normei de 7 ori) este un bun exemplu..iar daca tu ca un vajnic neo-stahanovist (termenul a fost inlocuit de englezescul ‘workaholic’) al vremurilor de azi muncesti ca un bou in jug sau ca un sclav pe plantatiile ‘corporatiste’ dar ramai fara bani de ‘crapelnita’ (din motive diverse, nu le dezvolt) ce faci? te sinucizi sau ce?.

  Apreciază

 4. Si iar revenim, Vali, baiatule, la aceeasi chestie: dobitocii care puiesc in ciuda faptului ca nu sint capabili sa se intretina macar pe ei insisi. Daca avea putin creier, omul respectiv se oprea la un singur copil. Dar a continuat sa pompeze la vita fatatoare fara sa se gindeasca la consecinte, la viitor. Si acuma da din colt in colt ca e greu sa-si hraneasca boracii. Suna cunoscut? Nu exista nici o scuza pentru retarzi, deal with it.

  Apreciază

 5. Christinne, sa zicem ca ala e un idiot inconstient care a turnat plozi in nestire si care isi merita soarta. Ok, dar cu copii ce facem? Nu au cerut ei sa fie adusi pe lume si nici nu au puterea de a-si schimba soarta, ii pedepsim pentru pacatele parintilor? Repet, cat de moral e sa lasi niste oameni sa sufere din cauza lipsei de hrana in conditiile in care productia de alimente depaseste necesarul cu cateva zeci de procente?

  Apreciază

 6. Vali, draga, cum i-au facut asa sa se descurce. Corect, plozii nu au nici o vina, dar…. asta e. Asa cum stiu sa se foota in nestire, mai rau ca animalele, tot asa sa se si descurce cu ei. Nu e responsabilitatea nimanui, decit strict a lor, a fatatorilor inconstienti. Io fac plozi, da’ sa le dea de mincare vecinii, prietenii, cunostintele, statu’, guvernu’…. Normal si frumos, nu?

  Apreciază

 7. Scuză-mă,dar nu ai nimic sfânt în tine.Nu ai pic de omenie.Oamenii nu pot fi lăsaţi să moară de foame.Desigur există oameni leneşi(acestia nu trebuie să primească ajutoare sociale,ci îndrumaţi să muncească),dar există mulţi oameni care nu din vina lor ajung în nevoi.Pentru acestia există asistenţa socială.Există de asemenea salariaţi foarte săraci,care trăiesc de pe o zi pe alta.
  Spui că săracii nu trebuie să facă copii.Copiii nu vin când vrem noi ci când vrea dumnezeu,sau cum ziceţi voi,ateii când vrea soarta.Combaterea sărăcia trebuie să ne preocupe pe toţi.Pământul poate să hrănească 700000000000 de oameni.Asta dacă nu s-ar face risipă.Mă refer la risipa făcută de marile companii.Stii câţi pui de găină,sunt omorâţi după ce sunt scoşi din ou doar că nu corespund standartelor.Sau câte fructe se aruncă din acelaşi motiv.Ecologisti adepţi ai evoluţionismului distrug populaţii întregi de porci sălbăticiţi în Australia , America şi Insulele Pacificului,pe motiv că distrug ecosistemul.Animalele sălbăticite nu trebuie distruse,ci readuse la starea de animale domestice,astfel s-ar asigura hrana pentru întreaga omenire şi nimeni nu ar mai muri de foame.Şi nu ar mai mai exista motive pentru controlul natalităţii.Adică nu ar mai exista motive pentru cei ca tine dar aflaţi în postura de diriguitori ai lumii acesteia să se opună planurilor lui dumnezeu.

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star