Biserica Anglicana si ale ei viziuni pur comuniste

justin-welby-afp

Dacă aveați impresia că numai la noi sistemul de ajutor social e în picioare, ajutând putori care nu au chef să muncească sau care se prefac ca muncesc, cum e cazul ordinarilor din Dângeni, comună din județul Botoșani,  care preferă să stea pe ajutorul de 400 RON de la stat numai să nu se trezească dimineața să meargă la muncă, vați înșelat.
Se pare că idioțenia comunistoidă care spune că tre să le dăm să mănânce și putorilor nu e prezentă numai în statele fostului bloc comunist.
Arhiepiscopul Biserii Anglicane, Justin Welby, (foto) a solicitat o schimbare radicală a sistemului de ajutor social al Marii Britanii pentru a se asigura că „foametea care bântuie mari părţi din ţară“ este eliminată.
Apelul public făcut duminică de Arhiepiscopul de Canterbury compara două situaţii: una despre copiii subnutriţi din Congo, care fug din calea miliţiilor, cealaltă despre o familie britanică care sunt nevoiţi, de foame, să apeleze la băncile de alimente (situaţie în care se află mai mult de 900.000 de britanici). Arhiepiscopul adaugă că deşi problemele congolezilor sunt „foarte şocante, dar, din păcate, de aşteptat“, el a descoperit că foamea într-o ţară occidentală bogată „este şi mai şocantă“, notează „Russia Today“.

foodbank
„Vorbeam cu o familie dintr-o bancă de alimente. Erau ruşinaţi să fie acolo. Tatăl se simţea mizerabil. Spunea că în fiecare zi câte unul din ei sare peste câte o masă, pentru a avea mai mult pentru copil. Însă au nevoie de cauciucuri noi la maşină ca să se poată duce să muncească noaptea. Aşa că au trebuit să vină la banca de alimente. Au fost trataţi cu respect, cu dragoste chiar, de către voluntarii de la bisericile zonei. Însă sunt înfometaţi şi le e ruşine să fie aşa“,scria Welby în apelul său. Arhiepiscopul Welby s-a folosit de această scrisoare deschisă pentru a susţine o anchetă privind sărăcia şi foamea, un raport realizat de politicieni proeminenţi, de clerici şi de personalităţi, care va fi dat publicităţii luni.

Raportul, obţinut de publicaţia „Sunday Mail“, propune o creştere a salariului minim, bănci de alimente mai mari şi mai multe în cadrul cărora s-ar putea oferi sfaturi coerente despre cum să solicite în mod eficient beneficii, politici privind întârzierea plăţilor acestor beneficii, care reprezintă principalul motiv pentru care oamenii apelează la băncile de alimente. În raport se mai sugerează şi redistribuirea alimentelor care se aruncă din supermarketuri către organizaţii şi persoane care au nevoie. „Rata risipei din această ţară este imensă“, scrie Welby, arătând că în Marea Britanie se aruncă anual 15 milioane de tone de alimente. Este puţin probabil ca Guvernul de coaliţie, care a tratat băncile de alimente ca pe o ruşine politică, să urmeze recomandările Arhiepiscopului, potrivit „Russia Today“. Mai devreme în acest an, prim-ministrul David Cameron a refuzat 22 de milioane de lire sterline de la Uniunea Europeană ca ajutor pentru hrana celor mai nevoiaşi. Însă conservatorii, notează „The Guardian“, ar fi mai înclinaţi să răspundă pozitiv la propunerile de încurajare a supermarketurilor să-şi redistribuie surplusul către săraci. Statistica naţională pe anul trecut arată că 62% din britanicii de peste 20 de ani sunt supraponderali sau obezi. Cu cât este mai mic venitul unei familii, cu atât membrii acestei familii tind să fie supraponderali, arătau studii anterioare.
Păi futu-vă-n aripă de putori … marș la muncă, să aveți ce crăpa în voi, că eu dacă rămân fără bani de mâncare nu mă duc la nimeni să cerșesc.

Anunțuri