Popa dă bani. Mulți. 800.000 de euro

Lumezzane

Am trăit să o văd și pe asta. Un preot care să dea bani. Amu… că nu mai avea ce face cu ei oricum, în garsoniera de 2 m pătrați în care e cazat, aia e cu totul și cu totul un amănunt.

O femeie din Republica Moldova care lucra în calitate de îngrijitoare la un preot, în oraşul San Sebastian din nordul Italiei, a moștenit de la acesta 800.000 de euro.  Preotul Giulio Gatteri a decedat în aprilie, la vârsta de 74 de ani. Bărbatul a lăsat un testament în care se spune că transmite toate bunurile sale femeii care l-a îngrijit în ultimii 12 ani.

Întrebarea mea e acum … de unde dracu a adunat ăsta atâta amar de bănet? Că … parcă salariile personalului clerical sunt destul de mici. Și aproape un milion de coco nu-s chiar de ici de colo, și nici tocmai ușor de strâns.

Moştenirea i-a fost lăsată de către fostul preot al oraşului, care a murit câteva luni în urmă. Acesta făcea parte din parohia Lumezzane Bresciano. Aceeaşi sursă menționează că administraţia oraşului vrea să ştie dacă această sumă de bani include şi bunurile care aparţin parohiei.

Așa că au chemat femeia în tribunal și au decis să îi înghețe conturile moșului defunct, până se hotărăsc ei dacă ce a lăsat popa e numai al lui sau e cumva și vreo parte din averea parohiei. Au decis asta de comun acord, pentru că, conform declarației avocatului Diocezei, moldoveanca a declarat că nu se va atinge de nimic de acolo până nu se clarifică ce e al moșului și ce e al parohiei, ei neavând interes să conteste testamentul.

Dubiile au apărut după ce s-a înregistrat un transfer de 320.000 de euro din conturile parohiei în cel personal, al popii, fără a exista autorizație necesară pentru asta.

Una peste alta … după ce l-a șters la cur 12 ani pe taica popa, muierea moldoveancă o să ajungă una dintre cele mai înstărite din regiune. Asta dacă se mai întoarce acasă, în republica natală (proastă să fie).

xnwuXJL

Reclame

Un gând despre „Popa dă bani. Mulți. 800.000 de euro

Adăugă-le pe ale tale

  1. de mosteniri auzit-ai? poate a mostenit de la rude , ca un ‘popa’ nu-i calugar sa-si doneze bisericii averile lumesti. iar salariile popilor catolici sint destul de mari (vaticanul stie de ce)

    Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: