Blogu` lui Leviatan

La turci femeia nu râde !!!

Emine-Erdogan_2990418b

M-am săturat de România. Așa că am pășit puțin peste graniță, acolo unde se cară mai toți românii cu bani și figuri în cap: în Turcia. De ce figuri? Pentru ca dacă ai banii să te duci acolo, orice altă destinație din lume e mult mai interesantă.

Acu vreo câteva zile un anume domn, care se pare că are rang de vice-premier la ei, s-a apucat el să le vorbească cetățenilor turci despre ce și cum ar trebui să se comporte.

„Femeile ar trebui să nu mai râdă zgomotos în public sau ă vorbească trivialități la telefon” afirma zilele trecute vice-premierul turc Bulent Arınc. Demnitarul a somat bărbații și femeile să își amintească de importanța castitîții în timpul unei întâlniri Eid al-Fitr, luni, la Bursa, în vestul Turciei, și să țină cont de sentimentul rușinii.

Numai că sfaturile lui nu au avut chiar efectul scontat. Majoritatea celor care au reacționat public, în cadrul unor rețele de socializare, s-au arătat indignați de imixtiunea tot mai puternică a guvernului în viața privată.

A atacat totodată programele televizate, care au ca grup țintă tineretul, care îi încurajează să devină dependenți de sex. „Ceea ce se întâmplă e o regresie morală” a spus el, și a somat cetățenii să redescopere Coranul, Cartea sfântă a Islamului

„Castitatea este foarte importantă. Nu e doar un cuvânt. Este o podoabă, atat pentru femei, cât și pentru bărbați. Dacă ea va fi castă, bărbatul va fi cast. Nu va fi un afemeiat. Va fi legat de femeia lui și își va iubi copii”

Asta în condițiile în care Erdogan și șleahta lui nu au tocmai cea mai bună reputație, în 2013 având de înfruntat chiar și câteva demonstrații împotriva regimului tot mai autoritar și orientat către radicalismul Islamic.

Turcii au protestat într-un mod inedit de data asta. În doar câteva minute au apărut zeci de imagini în rețelele de socializare, cu femei râzând. Unele dintre ele chiar cu soția lui Erdogan .

10549810_427317717410810_1936361062_n

2 răspunsuri la „La turci femeia nu râde !!!

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star