La Alba se unge mașina de voturi BOR

ion_dumitrel_89947400

Au început deja să curgă banii către BOR. Că doar, nu-i așa, se apropie campania electorală și domnii politicieni, mai ales cei care stau destul de prost la capitolul capital electoral, au nevoie de voturi. De multe voturi.

Portocalii din Alba, de la conducerea CJ, s-au gânditi ei așa, aseară, sau acum mai multe seri, că ar fi fain dacă ar mai da ceva către biserici, comform vechii zicale a românilor: „Dar din dar se face raiul”. Dar lor către mașina de produs votanți pe bandă rulantă, BOR, și raiul … tot al lor, că doar nu e de ici de colo să fii Ion Dumitrel, președintele CJ Alba, trei mandate la rând, sau Mircea Hava, primar de Alba timp de 13 ani.

Un număr de 136 de parohii, biserici şi mănăstiri din judeţul Alba vor primi finanţare totală de un million de lei din bugetul judeţean, dacă proiectul întocmit în acest sens trece de votul consilierilor, în şedinţa de joi. Banii vor fi folosiţi pentru începerea sau continuarea unor lucrări la lăcaşurile de cult sau alte clădiri ce aparţin parohiilor. Și eu pot să bag mâna până la cot în foc că respectivul proiect de hotărâre va trece ca lebăda prin ape, pentru că, nu-i așa, voturi …

Potrivit legislaţiei în vigoare, Consiliul Judeţean poate aloca unităţilor de cult sume necesare pentru completarea drepturilor salariale ale personalului neclerical, achitarea obligaţiilor la bugetul asigurărilor sociale de stat, la Fondul pentru plata ajutorului de şomaj şi la Fondul de asigurări sociale de sănătate. De asemenea, acestea pot primi finanţări din bugetul judeţean pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult fără venituri şi cu venituri mici, procurarea de materiale, prestări servicii cu caracter funcțional, procurarea şi întreţinerea obiectelor de inventar, construirea şi repararea lăcaşurilor de cult, conservarea şi întreţinerea bunurilor din patrimoniul cultelor religioase, desfăşurarea unor activităţi de asistenţă socială, amenajarea şi întreţinerea muzeelor cultural-religioase, achiziţionarea de immobile pentru activitatea acestora, construirea, amenajarea şi repararea clădirilor cu destinaţia de aşezăminte de asistenţă socială şi medicală. Mai pot primi bani pentru repararea/construirea sediilor unităţilor de învăţământ teologic şi alte lucrări.

În “topul” finanţărilor de peste 10.000 de lei se află Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia, pentru “schimb destinaţie centru şi construcţie Arhondaric (casă de oaspeţi) şi trapeză” (250.000 lei), continuarea construcţiei bisericii Mănăstirii “Sfântul Ioan Botezătorul” Alba Iulia (50.000 lei), continuarea construcţiei la Schitul Sfintei Cruci din Aiud (25.000 lei), renovarea casei parohiale reformate din Gâmbaş (10.500 lei) şi restaurarea centru protopopial greco-catolic din Blaj (10.000 lei). De asemenea, mai multe parohii primesc câte 10.000 de lei pentru construire de biserici.

La categoria lucrări “de lux” am putea include şi cea de încălzire pardoseală la biserica Chip Alba, a Parohiei Ortodoxe Române “Întâmpinarea Domnului” Alba Iulia (5.000 de lei) sau sala multifuncţională de la Biserica Penticostală “Calea Vieţii” Blaj.

images

Anunțuri

2 gânduri despre „La Alba se unge mașina de voturi BOR

Adăugă-le pe ale tale

  1. BOR e și cel mai puternic partid din România: are filiale, sedii și personal angajat în toate localitățile, disciplină internă de fier… și „electorat” captiv… până-ntr-o zi…
    Din același motiv înțeleg de ce BOR are mari rezerve față de occident, unde viața spirituală nu merge mână în mână cu puterea lumească – până-ntr-un punct, ca de pildă frenezia musulmană a americanilor de origine africană (politically correct), care e o opțiune aproape eminamente politică
    Pe termen lung, din mezalianța cu politica va pierde religia…

    Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: