S-a lansat Ponta. Nu, nu în spațiu.

ponta biserica

S-a lansat Ponta. Nu, nu s-a lansat pe orbită, cum ar fi vrut mulți dintre voi. No … aia e. Și-a lansat candidatura la cea mai înaltă funcție în statul român. Aia de președinte. Nu o să stau acum să explic ce sistem de-a futu-i mă-sa avem noi în România, unde președintele are cam multe prerogative, dar niciodată clar definite, și se calcă pe bătături cu premierul, care are totuși mai multă putere decât el.

O să rup doar câteva bucăți din discursul prezidențiabilului, discurs ținut în Craiova, la Congresul partidului, între inundații și presărat de vechile răbufniri anti-Băsescu. De parcă următoarea campanie se va axa pe a candida împotriva lui Băsescu, nu pe un program electoral făcut cu cap. Auuu … da, băieții au rămas puțin blocați în campaniile trecute, unde au trebuit să îl învingă pe Marineru Chior.

Prima chestie care mi-a spart urechile, eu fiind totuși adept al polticii de stânga și deci al PSD, și pe care nu am reușit să o ignor:

știu exact cum arată peștera Sf Andei din Dobrogea, dacă vorbim despre originile noastre ca țară, știu foarte bine cât mai trebuie să investim pentru a repara Mânăstirea Putna,

Păi bine tovarășe, așa te-ai pregătit? Ce are peștera aia cu originile poporului român? Poate cu originile religiei poporului român. Sau mai bine spus presupusele origini ale religiei poporului. Pentru că poporul român nu prea exista ca formaține statală pe vremea când se presupune că a trăit Andrei. Nici mai târziu. Poporul român a început să se închege o dată cu primele cnezate și voievodate, adică taman prin secolele IX către X. Și atunci era de parte de unitate.

Creștinarea efectiva a poporului român a început abia în secolele XII – XIII, cu primele principate, când puterea pe teritorii mari era concentrată în mâna unui singur om, care dispunea religia și politica acelui teritoriu.

De ce să dai mă, bani, pentru Putna? BOR ce păzește? Nu sunt în stare să își repare nici măcar cea mai vizitată dintre mănăstiri? Știi câți bani scot acolo din vânzare de tot felul de nimicuri și alte suveniruri „sfințite”? Eu pariez că ar fi în stare lejer să își plătească singurei reparațiile. De ce să dai tu, din bugetul unei țări și așa sărăcite? Până la urmă băieții ăștia încheie fiecare an cu profit mai mare decât băieții de la McDonald`s.

Am făcut foarte bine şi trebuie să sprijinim în continuare biserica şi cultele religioase. Biserica şi Armata sunt instituţii care merită respectate, sprijinite şi vă asigur că în calitate de prim ministru am arătat tot respectul pentru Biserica Ortodoxă, dar şi pentru alte culte religioase. România este ţara tuturor, în care credinţa este esenţială pentru fiinţa neamului românesc

Du-te mă… Zi să mori tu?! Chiar credeai că nu știm că ai acordat toate respectele tale eterne BOR? Mai ales dupa ultimele gafe? Să fie oare nevoie să ne amintim celebra OUG 114/2013 din 24 Decembrie 2013 prin care dădeai cadou Complexul hotelier Bradul, din Covasna?

Să mai fie oare nevoie să ne amintim vestitul pact semnat între BOR și al dumitale ministru al educației? Acel „parteneriat” prin care ai transformat peste 6.000 de slujbași ai statului, profesori de religie și nu numai, din instituții de învățământ mediu și universitar, în sclavi supuși BOR. Acel pact prin care ai deschis larg ușile claselor către BOR, pentru ca ei să se poată convinge că religia nu mai e de mult educație religioasă ci predare de tip confesional.

Drept, credința e esențială în România. Altfel azi îi făcea familia parastas lui Marineru. Dacă nu ar fi existat manipularea BOR și capacitatea lor de a ține mulțimi în frâu, de mult era linșat și dat spre îngrășare câinilor.

– Nu cred că un candidat la funcţia de preşedinte al României are vreo problemă dacă nu este ortodox sau dacă nu este de etnie română. Dar nu vreau să îmi spună nimeni că e un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea. Sunt mândru de asta şi cred că trebuie să fiu respectat pentru acest lucru.

Crezi? Dar tu îi respecți pe alții pentru credința lor? Sau le respecți drepturile? Nu zici că o picat bine al naibii raportul de la americani, fix acum, să vezi și tu ce mai tre să îndrepți. Eu zic să începi frumușel prin a da drumul acelor retrocedări blocate cu anii. Alea care nu convin BOR, că le subțiază din portofoliul imobiliarelor și să le mai subțiați băieților cu rochițe negre din domenii.

Și poate te gândești serios asupra plăților făcute de statul român către culte, nu contează către care din ele, că tot am văzut că vă plângeți că există deficit la bugetul național. Pentru că, în definitiv, nimeni nu are nimic cu credințele tașe personale. Sau ale oricui altcuiva. Atâta vvreme cât ele rămân personale

post-36123-bless-this-post-gif-Imgur-jN3o

Sursa

2 răspunsuri la „S-a lansat Ponta. Nu, nu în spațiu.

Mulțumim pentru feed-back.

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star