Excrocherie cu plante. Și oameni. Aloe Vera

trap-amy-poehler-gif

Sunt câțiva ani de când am scris despre măgăria Forever Living Products. Fusesem atunci la o prezentare gratuită a produselor, undeva în Botoșaniul natal. Am realizat de la început ca ceva nu e ok. Că totul se bazează pe marketing și advertising. Și atunci când am scris articolul nu am luat în calcul că, în România zilelor noastre, mai există oameni care mai pun botul la acele tâmpenii. Pare-se că m-am înșelat. Și încă cum. Nu doar că mai existau atunci, dar mai sunt încă și acum.

Am avut o discuție, pe măritul Facebook, cu o domnișoară care face parte din clientele lor selectă. Și care insista că eu sun cel ce se înșeală, ca FLP funcționează. Imagini? Mai jos, în galerie.

Așa ca o să completez acel articol cu câteva informații care ar trebui să apară lângă fiecare produs FLP. Câteva cuvinte spuse de „The Birtish Journal of General Practice Formerly published as The Journal of the Royal College of General Practitioners” în studiul „Aloe vera, o analiză sistematică a eficacității clinice” :

Istoric: folosirea aloe vera a fost promovată pentru a mare varietate de produse. De cele mai multe ori medicii practicanți se pare că știu mai puține despre presupusele beneficii decât pacienții.

Ținta: Definirea eficienței clinice a aloe vera, un remediu natural foarte popular în UK.

Metoda: Patru cercetări independente de literatură au fost conduse de MEDLINE, EMBASE, Biosis și Cochrane Library. Numai studiile clinice controlate (pe orice afecțiune) au fost incluse. NU au existat restricții legate de limba publicației. Toate studiile au fost citite de ambii autori și datele extrase într-o manieră standard, predefinită.

Rezultat: Au fost incluse 10 studii. Ele sugerează că administrarea orală de aloe vera ar putea ajuta la scăderea glucozei la pacienții cu diabet cât și la reducere nivelului de grăsimi din sânge la pacienții cu hiperlipidemie. Aplcarea externa de aloe vera nu este o măsură efectivă de prevenire a arsurilor provocate de radiații. Ar putea fi eficientă în herpesul genital și psoriazis. Este neclar dacă promovează tratarea rănilor. Există limitări majore pentru toate aceste declarații.

Concluzie: Deși sunt câteva rezultate promițătoare, eficiența clinică a aloe vera, orală sau aplicată, nu poate fi definită suficient în prezent.

Dacă e să fiți puțin curioși o să deschideți studiul. Și o să fiți uimiți că singurele lucruri pe care le tratează aloe vera sunt rănile. Oare de ce? Pate pentru ca … au nevoie de hidratare, pe care gelul proaspăt de aloe o oferă? Și atenție, vorbim numai de gelul proaspăt recoltat. Nu există, până la ora actuală, un gel stabilizat, care să și fie dovedit ca fiind fabricat din aloe, pentru că ingredientele active se deteriorează la depozitare.

Un alt studiu, al unei alte organizații, World Health Organization

Planta de aloe vera este una din categoria liliaceelor. Nici unul dintre studiile științifice ale momentului nu poate susține afirmația că aloe ar putea trata orice fel de cancer. De fapt, folosit ca și tratamet pentru cancer, aloe poate provoca efecte secundare severe. O companie din USA a fabricat un produs numit T-UP, pe bază de aloe vera, băubil sau injectabil intra-venos. Este promovat ca tratament alternativ pentru vindecarea cancerului. Produsul nu a dovedit, prin teste clinice, că poate trata cancerul, în orice formă, iar în USA este ilegal să îți injectezi aloe vera. Folosirea in acest fel poate avea efecte secundare serioase, unii pacienți decedând de la asta. Injecția nu e disponibilă în USA sau UK dar este folosită de clinici din alte state.

Și cu toate că studiile fac afirmațiile de mai sus, cei de la FLP au în cataloage produse care susțin că aduc multe alte beneficii. De exemplu, cele de mai jos, care nu au nimic în comun cu arsurile sau herpesul. Am modificat numele, ca să nu le fac plăcerea de a-și vedea produsele aici. Dar dacă le căutați în site-ul lor, mai mult ca sigur le veți găsi după lista de beneficii.

Forever ********* Supreme 103 RON / 60 tablete

 • Sprijină funcţiile sistemului imunitar
 • Conţine rădăcină de Hydrastis canadensis şi extract din seminţe de struguri
 • Contribuie la menţinerea sănătăţii.

Forever ****+ 306 RON / 300 g

 • L-arginina este cunoscută ca „molecula miracol”
 • Amestecul de fructe brevetat adaugă produsului beneficii antioxidante
 • Favorizează producerea oxidului nitric în organism

Forever ***ion 131 RON / 60 tablete

 • Conţine extract de afine negre, luteină şi zeaxantină
 • Contribuie la menţinerea acuităţii vizuale
 • Pentru menţinerea vederii, pentru viitorul ochilor tăi

Forever A-****-***E 148 RON / 100 capsul gel

 • Benefic sănătăţii pielii
 • Favorizează circulaţia sanguină
 • Antioxidant puternic

Compania Forever Living Products e una din multe companii care se folosesc în distribuția lor de contracte de colaborare. Ce înseamnă asta? Că singurele taxe pe care le plătesc băieții sunt cele legate de profitul lor. Agenții care vând produsele nu au și nici nu vor avea contracte de muncă individuale sau contracte PFA / SRL. Asta dă naștere, din start, unei posibile evaziuni fiscale. Cei care s-au învârtit în sistemul MLM cât de cât știu cum se face, nu mai tre să dau lecții.

Cât despre contractele lor de colaborare ….

Punctul 4.8 din Planul de Marketing spune, citez: „Noul Distribuitor nu va primi bonus şi nu va putea sponsoriza alte persoane în Planul de Marketing FLP cât timp nu promovează la nivelul de Asistent Supervizor. Noul Distribuitor va promova la nivelul de Asistent Supervizor în cazul în care cumpără de la centrele de distribuţie produse în valoare de 2 (două) p.c. în intervalul a două luni calendaristice consecutive.”

1 p.c. (Punct Credit) înseamnă cumpărături în valoare de 160 de euro !!! Deci, ca să te poţi bucura de avantaje, trebuie să faci cumpărături de minim 320 de euro, iar asta în primele 2 luni de la înscriere… Acest lucru nici măcar nu s-a amintit în timpul prezentării !

Pentru a porni „în forţă” în această afacere, ţi se recomandă să cumperi un pachet („Touch of Forever”) cu cele mai importante produse, pachet care costă nici mai mult nici mai puţin decât 497 euro (şi încă preţul este cu discount) !

Mai există încă două pachete, pentru cei care vor să pornească „şi mai în forţă”: un pachet de 997 euro şi unul de 1500 de euro !

În concluzie, dacă vreau să câştig bani cu această afacere, trebuie să fac o investiţie de start de cel puţin 320 de euro !

Încă un aspect care mă uimeşte: punctul 4.15 din acelaşi Plan de marketing spune, citez: „Distribuitorul nu îşi poate depăşi Sponsorul în ierarhia Planului de Marketing, pe parcursul promovării spre poziţia de Manager.”. Cu alte cuvinte, chiar dacă sunt un membru foarte activ şi muncesc full-time, sponsorul meu va câştiga tot timpul bani de pe urma mea, chiar dacă nu face nimic !

Restul … le mai găsiți și la ei pe site. Nu vă mai dau amanunte. Numai un gel de duș ajunge la băieții aștia 74 de lei.

 Rolleye

Reclame

Un gând despre „Excrocherie cu plante. Și oameni. Aloe Vera

Adăugă-le pe ale tale

 1. Ce-i drept nici eu nu prea ii inghit pe astia de la FLP, dar trebuie sa recunosti ca au o strategie de marketing destul de buna fiind „lideri modiali”. Anyway, sunt foarte multi naivi care inca le cumpara produsele (a dracu’ de scumpe) si afirma ca se vindeca de cine stie ce boli.

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: